Yenidoğan giydirme

cess bee

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2024
38
15
34
Merhaba Kızlar
Yeni anneyim. Evin içini 23-24 derece tutuyoruz. Kaynanam gece çocuğun üstünü kat kat örtüyor en son yün yorgana kadar gitti ayaklarını üşütürmüş. Bana çok fazla geldi, normal mi? Bir de gece yüzüne yanlışla battaniye çeker filan diye korkmaya başladım.

Yeni doğum yaptığımda birinci gün hastanede çocuk doktoru kontrolde Nisan ayında, bu çocuğun ayağına sadece tulum yetmez çorap daha giydirin üşümüş dedi. Tek durmasın ayağı diye. Ordan pay biç. Evet lahana olmasına gerek yok ama çocuğun üşümesine de gerek yok. Ortasını bulun terleyip isilik de olmasın minik yavru.
Battaniye çekemez yenidoğan yün yorgan ağır gelir o kadar da güçlü değil ama dikkat etmek lazım. Ben de gene gece üstünü sardım ısınsın sıçramasın diye elinden kolundan. Ama lahana olmasına gerek yok. Doktor kontrolüne kv ile gidin sorun orda tekrar. Doktordan duyunca rahatlar içi biraz normalde dönersiniz

24 derecede 1 ince tulum yetiyormuş. Çorap giydirmiyorum eğer ayaklıysa tulum. Değilse giydiriyorum. Üstünü örtmüyorum. Osman Gönlüal videolarında var. Kayınvalideme onu izletmiştim. Halletmiştik o şekilde.

Asla kat kat giydirmeyin hiç sağlıklı değil.

Bir tulum ve üstüne çoorap, ince bir battaniye yeter. Battaniyenin kenarlarını yatağa sıkıştırın, ben öyle yapmıştım

Bebeğim Nisan ayında doğdu, oda sıcaklığı ortalama 25 derece oluyordu, çorapsız tulum giydirip üstünü yün yorganla örtüyordum, yorganımız kalın değildi. Yorganı yatağın kenarlarına sıkıştırıyordum çekemesin diye. Üşümedi, terlemedi. Yüzüne çeker diye korkuyorsanız uyku tulumu alın, ki doktorlarda öyle öneriyor

Battaniye nedir allah aşkına bas bas bağırıyor doktorlar ani bebek ölümlerinin nedenlerinden biri diye. 24 derece diyorsunuz bir de yazık bebeğe. İçinize sinmiyorsa tog u uyku tulumları var , 1 tog içine de tulum giydirirsiniz hem güvenli hem de üşüyor mu diye düşünmezsinizz

Siz ne giyiyorsaniz iki katı kalinlikda olmalı. Benimkide kış bebeği idi. Yenidoğan Takım üstüne patikli tulum giydiriyordum. Penye Battaniye ile de kundak yapıyordum. Banyodan sonra birde ekstra pon pon battaniye ilede kundagin üstüne sariyordum.

Bebek üşür diye diye zaten terletip hasta ediyorlar hepimiz alerjik olduk battaniyelerden günümüz battaniyeleri nerdeyse full polyester… Yün yorgan ağır gelir çocuk nefes alamaz bir şey olur Allah korusun. İçine zıbın üstüne patikli tulum ya da alt üst giydirin gazdan dolayı korkuyordur belki içine ince çorap giydirirsiniz olur biter. Gerçekten bebekler o kadar üşümüyor

Kahverengi yağ hücreleriyle doğuyoruz. Üşümememizi sağlıyor bu. Yaş aldıkça kahverengi yağ hücreleri azalıyor. Daha çok üşümeye başlıyoruz.

Tamam çıplak dolaştırmayalım da o kadar giydirmeye de gerek yok benim ki prematüre hastaneden 2600gram çıktı ama doktorumuzun ilk dediği şey terletmeyin sıcağa alıştırmayın oldu. Gene doktorunuza sorarsınız ama lütfen üstüne ağır bir şey koymayın hani yatağının kenarına falan sabitleyin

Evin sıcaklığı normal zıbın üstü uyku tulumu yeterli kaç aylık bilmiyorum ama yorgan battaniye vs hele kat kat örtmek çok tehlikeli

Kat kat giydirmeye gerek yok ya yazık robocop gibi …
Benim bebeğim kış bebeği idi . Evde kombi yanıyordur zaten bu kadar sıcağa . Şöyle düşünün demişti bizim doktor senin giydiğin kıyafetten bi kıyafet fazla giydir demişti . Ben yatarken Polatlı battaniye örtüyordum . Zaten ilk 2 ay dönemez bazı bebekler 3.ayda dönmeye başlıyor ama benimki 4. Ayda başlamıştı o zaman da uyku tulumu almıştım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…