Yenidoğan gece beslenme rutini

_anneadayi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2022
135
31
31
Merhaba kızlar bir haftalık bebeğim var. Önce emziriyorum sonrasında mama teklif edip besliyorum. Geceleri ise 3-3,5 saatte uyandırıp besliyoruz ve kilosu iyi.. Sizler yenidoğan bebekte geceleri nasıl yapıyorsunuz

Merhaba kızlar bir haftalık bebeğim var. Önce emziriyorum sonrasında mama teklif edip besliyorum. Geceleri ise 3-3,5 saatte uyandırıp besliyoruz ve kilosu iyi.. Sizler yenidoğan bebekte geceleri nasıl yapıyorsunuz
Süt yetiyor ise mamaya gerek yok süt gelmese de memende dursun emsin. Diğer türlü sütün artmaz talep olduğunu beyin ancak öyle anlıyor. Biberona alışır ve mamanın ondan daha kolay geldiğini keşfederse memeyi istemez. Bebeğine göre değişir kimi 2 saat kimi 3 saat. Bebek mutlu huzurlu ise sorun yok demektir.

Önce memeyi verin hep, yetiyorsa aglamiyorsa mama vermeyin.
Ağlar huzursuz olursa mama verin, biberon kullanmayın şırınga ya da kaşık biberonu deneyin.
Ben saat tutmadım ama bebeğim ilk zamanlar hep mememdeydi, hem sakinlesiyordu memede hem de sütüm azdı emsin istedim, o emdikçe süt arttı. Fazlasını çıkartır zaten bebekler, bırakın emdiği kadar emsin.

Süt yetiyor ise mamaya gerek yok süt gelmese de memende dursun emsin. Diğer türlü sütün artmaz talep olduğunu beyin ancak öyle anlıyor. Biberona alışır ve mamanın ondan daha kolay geldiğini keşfederse memeyi istemez. Bebeğine göre değişir kimi 2 saat kimi 3 saat. Bebek mutlu huzurlu ise sorun yok demektir.
Memeden sonra hemen uyanıyor mecbur mama veriyorum ama şırıngayla veriyorum

Önce memeyi verin hep, yetiyorsa aglamiyorsa mama vermeyin.
Ağlar huzursuz olursa mama verin, biberon kullanmayın şırınga ya da kaşık biberonu deneyin.
Ben saat tutmadım ama bebeğim ilk zamanlar hep mememdeydi, hem sakinlesiyordu memede hem de sütüm azdı emsin istedim, o emdikçe süt arttı. Fazlasını çıkartır zaten bebekler, bırakın emdiği kadar emsin.
Dediğiniz gibi yapıyorum şırıngayla veriyorum ama doyamadığı için mama da veriyoruz

Mama veriyorsanız memenizin bu açığı kapatması verdiğiniz o mama miktarına ve bebeğin doyma hazzina ulaşması için emzirme sonrası boş boş sağım yapmanız gerekir . Sık sık emzirip bir kilo alımına bakın ondan sonra ihtiyaç varsa mama verilmesi gerektiği doktor söyler. Durmuyor diye mama verip yenidogani 3-4 saat uyutmak memenin gerekli süt uretmesine bebeğin süt ihtiyacigina göre üretmesine engel oluyor. En az Gündüz 1-2 saatte bir gece 2 saatte bir her an ağzında olsa dahi memenizde durması lazım.by süt üretimi için ve sizin hormonların süt üretmesi için gerekli. 3 ay bu şekilde oluyor sonra zamanla emme süresi kısalıyor öğün aralari uzuyor. A _anneadayi

Dediğiniz gibi yapıyorum şırıngayla veriyorum ama doyamadığı için mama da veriyoruz
Az mama verin. Ben önce meme verirdim, sonra 30 ml mama, 15 dk sonra gene memeye alırdım.
Kırkı çıkmaya yakın doymaz ağlarsa 60 ml mama yapmıştım, ilk zamanlar hep bir ölçü yaptık mamayı. Sonra süt arttı baktık doyuyor, kestik mama vermeyi.
İlk bir iki gün arandı o tadı, huysuz oldu ama açlıktan değil alışkanlıktan vermedik mama

X