2780 doğdu 3 gün önce 3000 idi sadece bez ile. Doktor ilk önce zayıflar zaten dedi bir şey demedi. Ama aranınca öyle acaba doymuyor mu dedim.Yenidoğan hep aranır bezi doluysa iyi de kilo alıyorsa doyuyordur. Doymasa sakinleştiremezsiniz. İçinin rwhat etmesini istiyorsan sağlık ocağına götür tartsınlar canım
Ay ben hep kaka saydım ama alırken çişini de yapmış oluyor. İlk olduğu için her hareketine bir anlam yüklüyorumİlla kaka değil ıslak bez 6-7 tane ise günde doyuyordur. Kilo takibi de doktora, sağlık ocağına yaptırabilirsiniz. Ama zaten bol emmek istedikleri, anne kucağında uyumak istedikleri bir dönem.
2.5 litre muhakkak içiyorum. 3 gün önce tartıldı en son 2780 doğmuştu 3 gün önce sadece bez ile 3 kiloydu.Cişli bez miktarından 5-6 bez ve kilo alımından
İçin rahat etmesi için günlük veya haftalık sağlık ocağında tartı yapabilirsiniz. Sık emmek istemesi normal 3 ay bu şekilde oluyor sonra emme sıklığı azaliyor. Bol su için
Sonuçta bağırsağından süt emilecek kana karışacak, kan süzülüp idrar olacak öyle bir mantıkAy ben hep kaka saydım ama alırken çişini de yapmış oluyor. İlk olduğu için her hareketine bir anlam yüklüyorum
Doğru söylüyorsunuz benim cahillik hahahaSonuçta bağırsağından süt emilecek kana karışacak, kan süzülüp idrar olacak öyle bir mantık
Öğrenecek çok şey var çocuklu hayattaDoğru söylüyorsunuz benim cahillik hahaha
İlk 3 gün anlaşılmaz aylık takip ediyorlar siz emzirin aylık kilodan belli olurAy ben hep kaka saydım ama alırken çişini de yapmış oluyor. İlk olduğu için her hareketine bir anlam yüklüyorum
Gayet güzel bebekler 2 haftada doğum kilosuna gelmesi beklenir sizinki öncesinde gelmiş .bu iyi kilo aldığını gösteriyor.2.5 litre muhakkak içiyorum. 3 gün önce tartıldı en son 2780 doğmuştu 3 gün önce sadece bez ile 3 kiloydu.
Kaka değil de idrar önemli. 7 çişli bez yapıyorsa kilo alıyorsa doyuyordur15 günlük bebişim 2 saatte bir emziriyorum ama sütün yetip yetmediğini nasıl anlarım ? Günde 5 kez kakasını muhakkak yapıyor bazen her iki memeyi de veriyorum ikisi de yumuşayana kadar emziriyorum ama çıkarınca yine aranmaya başlıyor. Nasıl anlarım ?
Psikolojim bozuldu cidden. Kendi kendime griplere girdim sezaryen oldum ben ilk günler gelmedi zaten sonra birini emerken diğerinden damlıyordu hatta kaç gün mama vermedim sütle besledim hep. Bugün niyeyse yetmediğini düşündüm. Emzirdikten 2 saat sonra sağdım sadece 30 ml süt çıktı. Gerçi bebekler emerken daha çok çekiyor diyorlar. Zaten iki saati de bulmuyor beslenmesi son birkaç gün daha 1.5 saatte bir oluyor normal mi bilmiyorum. Oturdum bir de ağladım yaçiş sayısı önemli. bir de kilo alımı. ben ilk başta uyuduğunda anlıyordum doyduğunuyavas yavas emmesi güçsüzleşip uykuya dalıyor. ama eğer emip emip memeden ayrılıyor ve hala aranıyorsa doymadı diye yorumlayıp diğer memeyi de veriyordum.
ama sürekli aranması normal. benimki gerci 30.gğnden sonra bıraktı sürekli aranma olayını. sadece açsa veya uykusu varsa aranıyor. ikisini de ayırt edebiliyorum artık. siz de zamanla bebeğinizi tanıyıp hareketlerini anlamlandırırsınız zaten.
kilo alımınız da güzel zaten. aynen devam edin beslemeye
ilk başlar öyle oluyor yaPsikolojim bozuldu cidden. Kendi kendime griplere girdim sezaryen oldum ben ilk günler gelmedi zaten sonra birini emerken diğerinden damlıyordu hatta kaç gün mama vermedim sütle besledim hep. Bugün niyeyse yetmediğini düşündüm. Emzirdikten 2 saat sonra sağdım sadece 30 ml süt çıktı. Gerçi bebekler emerken daha çok çekiyor diyorlar. Zaten iki saati de bulmuyor beslenmesi son birkaç gün daha 1.5 saatte bir oluyor normal mi bilmiyorum. Oturdum bir de ağladım yaşimdiye kadar bir de tek meme yetiyordu şimdi ikisini de veriyorum.
Teşekkür ederim inşallah sizin deilk başlar öyle oluyor yabenzer bir konuyu ben de açmiştim cünkü yavas yavas her sey rayına oturacak hiç stres yapmayın. sizin de dediğiniz gibi bebek bile ancak %80nini boşaltabiliyor memenin. ayrıca süt üretimi sürekli olan bir sey. yani emzirdiğiniz sürece memede sürekli süt oluyor sadece akışı yavaşlıyor. stres yapmayın, inşallah sağlıkla huzurla büyür bebişiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?