• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yenidoğan çok uyku ??

bulutlarveben

Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2023
105
-210
16
23
Merhaba bebeğim 16 günlük biraz sarılık var en son 11 dediler sorun lu bebeğimin iştahında bi sıkıntı yok 1 saat önce kadar neredeyse 90 ml süt içti ( sağdım) ama uykulu uyanık arası idi öncesinde zaten 3 3.5 saattir uyuyordu beşiğinden kaldırdım ona rağmen uyanmadı 90 ml sütü içti tekrar yattı suratını sıkıyorum falan fayda etmiyor ? Bilinçli anneler ne yapabilirim beslenip de uyuması normal mi ? Yada illa gözlerini açıp oyalanması mı gerekiyor ( altını vs de çok değişiyoruz )

Yenidoğanıj uyanıp oylanması gerekmiyor ama en geç 2 saatte bir beslenmesi gerekiyor. 3.5 saat Yenidoğan için fZla süre.
Benim bebeğimde öyleydi. 10 kişi basında neler yapardık uyansın diye uyanmadı artık yanaklarını sıkarak agzına zorla süt ve mama döküyorduk. Sarılışı baska türlü atlatamıyor. Sen hatta 2 saati bile bekleme o max süre. Sık sık doyur karnını.

Merhaba bebeğim 16 günlük biraz sarılık var en son 11 dediler sorun lu bebeğimin iştahında bi sıkıntı yok 1 saat önce kadar neredeyse 90 ml süt içti ( sağdım) ama uykulu uyanık arası idi öncesinde zaten 3 3.5 saattir uyuyordu beşiğinden kaldırdım ona rağmen uyanmadı 90 ml sütü içti tekrar yattı suratını sıkıyorum falan fayda etmiyor ? Bilinçli anneler ne yapabilirim beslenip de uyuması normal mi ? Yada illa gözlerini açıp oyalanması mı gerekiyor ( altını vs de çok değişiyoruz )
Yenidoğan iki ay boyunca beslenip uyur sürekli oyanlamasi gerekmez. Ama sarılığın düşmesi için 3 3.5 saat beslenme aralığı çok fazla saat başı uyandırıp besleyin. Bu şekilde daha çabuk düşer sıkıntı yaşamazsınız. Şuan doyuyor ama ama acikipta uyanır diye beklemeyin sakın sarılık daha çok uyutur bebeği. Buyuzden saat başı besleyin.

11 az mı?
Yenidoğan üstelik bir de sarılığı olan bebeği nasıl 3,5 saat beslemezsiniz ya
Hiç mi en fazla 2 saatte bir besleyeceksin diyen olmadı o da az sarılığı olan bebeğe

Gece gunduz farketmez 2 saatte bir kalkip beslemek zorundasin..benimde oglum sarilikti 12 iydi degeri gece saat kuruyordum uyukalirsam falan diye birde oglumun sariligi 45 gun surdu uykusuzluktan ölmek üzereydim nerdeyse ..2 saatte bir yat kalk yat kalk vertigo oldum zaten ...allahimm ne zor gunlerdi simdi 5 yasinda oglum ama ozluyorum bebiş minik hallerini

En geç 2 saatte bir emzirmeniz ya da mama vermeniz gerekiyor 3 buçuk saat çok fazla olmuş. Uyanmıyorsa soyundurun altını açın ıslak pamukla yüzüne dokunun ya da topuğunu sıkın biraz uyandırın emzirin.

Bi de neden emziremiyorsun neden sağarak veriyorsun belki yardımcı olabiliriz
Merhaba görünürde bebeğimin sarılığı geçmiş gibi bir tek göz beyazlığında var fakat şimdi de uyumak bilmiyor çok huysuz ve doymuyor mesela 45dk da dursa göğsümde uyusa hemen kalkıyor 20 dk zor bela uyuyor , anca mama vermemiz gerekiyor ne yapacağımı şaşırdım sütümü sapınca 75 90 ml arası süt de geliyor neden olabilir acaba

Merhaba görünürde bebeğimin sarılığı geçmiş gibi bir tek göz beyazlığında var fakat şimdi de uyumak bilmiyor çok huysuz ve doymuyor mesela 45dk da dursa göğsümde uyusa hemen kalkıyor 20 dk zor bela uyuyor , anca mama vermemiz gerekiyor ne yapacağımı şaşırdım sütümü sapınca 75 90 ml arası süt de geliyor neden olabilir acaba
Sütün baya var. Mama verip azaltma sütünü. Kaç günlük şuan.

Ooo baktım şimdi 23 günlük falan gazlar başladı ondan durmuyor. Gazı oldukça da emmek istiyor. Gaz için masalar ve hareketler var. Her emzirmeden sonra gazını çıkar. Doyuyordur bebiş sütün iyi mama verme lütfen emerken ve sütün varken hiç gerek yok.

Doktora götürüp değerini tekrar ölçtürün bence sadece göz beyazında var demeyin nolur nolmaz

En geç 2 saatte bir emzirmeniz ya da mama vermeniz gerekiyor 3 buçuk saat çok fazla olmuş. Uyanmıyorsa soyundurun altını açın ıslak pamukla yüzüne dokunun ya da topuğunu sıkın biraz uyandırın emzirin.
Sütün baya var. Mama verip azaltma sütünü. Kaç günlük şuan.
Bugün bitti artık yarın 25 günlük olacak demim sütümü sağdım yine bu sefer 60 ml çıktı 😔 bir göğsüm aşırı yumuşak ve sarkık gibi ondan iyi geliyor da diğeri daha toplu ve biraz daha efor sarfediyorum sağarken

Bugün bitti artık yarın 25 günlük olacak demim sütümü sağdım yine bu sefer 60 ml çıktı 😔 bir göğsüm aşırı yumuşak ve sarkık gibi ondan iyi geliyor da diğeri daha toplu ve biraz daha efor sarfediyorum sağarken
Daha süt kanalların tam açılmamış ondan bol bol emzir arada sağ.bebek emerken sağma nın en az iki üç katı süt çıkarır. Gördüğünden daha fazla sütün var. Sütüm az lafını lugatından çıkar ve ağladıkça mık mık dedikçe emzir.

11 az mı?
Yenidoğan üstelik bir de sarılığı olan bebeği nasıl 3,5 saat beslemezsiniz ya
Hiç mi en fazla 2 saatte bir besleyeceksin diyen olmadı o da az sarılığı olan bebeğe

Az önce bir konuda 16 günlük bebeği 10 saat beslemeyen anne vardı.
Bilmiyorum hastanelerde ne anlatıyorlar. Yenidoğan bebek bakımı eğitimi verilmiyor mu annelere?

Bilmiyorum hastanelerde ne anlatıyorlar. Yenidoğan bebek bakımı eğitimi verilmiyor mu annelere?
Ciddi misiniz? Olmayın lütfen
Hangi konu o?
10 saat bir yetişkinin aç kalması bile riskliyken….
Ana-baba da mı 10 saatte bir yiyormuş
Yenidoğan bebeği günde iki kez besliyorlar yani
Kalanını içimden devam edecem

Bebek odaya gelir gelmez anneye emzirtip 2 saatte bir emzirmesini söylüyorlar
Hadi diyelim söylemediler hayvanlar kadar da mı akılları vicdanları yok

Hangi konu o?

Gece 10 saat uyanmıyormuş o da beslemiyormuş ya.

Hangi konu o?

Yok gündüz normal besliyor gece yok.

Annede de suç var. 6 aylık oldu hala araştırıyorum kaç saatte beslenme kaç saatte uyku her ay bakıyorum. Bi de 2. Çocuk yani deneyimim de var ama ya unuttuğum varsa diye.

Benimde bebeğim çok uyuyor. Bebeğim 25 günlük normalde kakasını günde iki defa yapardı. Ama 1.5 gün geçti kaka yapmadı. Alttan gaz çıkardı. Doktora götürmeli miyim? (Anne sütü alıyor bir de d vitamini başlandı. Dün aç olabilir diye 2 defa 30 cc emzirdikten sonra ekstra mama verdim. (Arada mama verebilirsin demişti doktorum. ) risk sınırı nedir? Yoksa artık döngüsü mü değişiyor. Bezleri çişli değiştiriyorum onda bir sıkıntı tok.

Back