yenidoğan böbrek genişlemesi

Mehlikaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2011
4
0
36
Ankara
bebeğinde böbrek genişlemesi sorunu olan arkadaşlar lütfen yardımcı olun.yeğenimde bu sorun var daha iki günlük ve pazar günü ameliyat olacak.bu durumu yaşayan var mı?bu kadar erken ameliyat yaptırılır mı?lütfen tecrübelerinizi paylaşın.:14:

Son düzenleme:
Neden hemen ameliyat edicekler? Bobreklerde geri sizdirma mi var acaba.
Bobrek kendini yenileme ozelligine sahip bir organ. Keske once vericegi tepkiyi gozlemleselerdi.
Cok gecmis olsun.

Malesef benim bebeğimdede var tahlillerini 20 günlükken falan yaptırdık 1 senedir idrar yolu enfeksiyonu olmasın diye antibiyotik kullanıyoruz tahlil sonucunda bir böbrekte reflüde çıktı 4.derece zaten bildiğim kadarıyla böbrek genişlemesinde istenen belli tahliller var onları yaptırdınızmı hemen neden amelıyata alınıyor benim bebeğim 15 aylık reflüsüde var bir böbreği %20 çalışıyo su anda hala yası kucuk oldugundan amelıyatı konusmuyoruz birde 1 yasına kadar bebeğin organlarında değişim oluyor kendi kendinede geçebilir tabi tam yazmamıssın nedenide önemli

Malesef benim bebeğimdede var tahlillerini 20 günlükken falan yaptırdık 1 senedir idrar yolu enfeksiyonu olmasın diye antibiyotik kullanıyoruz tahlil sonucunda bir böbrekte reflüde çıktı 4.derece zaten bildiğim kadarıyla böbrek genişlemesinde istenen belli tahliller var onları yaptırdınızmı hemen neden amelıyata alınıyor benim bebeğim 15 aylık reflüsüde var bir böbreği %20 çalışıyo su anda hala yası kucuk oldugundan amelıyatı konusmuyoruz birde 1 yasına kadar bebeğin organlarında değişim oluyor kendi kendinede geçebilir tabi tam yazmamıssın nedenide önemli
Bnm bebeğim carsamba günü ameliyat olacak sintigrafi sonucuna göre doktor oyle karar verdi % 12 calısıyor sol böbreği .Henüz iki buçuk aylık cok zor durumdayım

Back
X