Yenidoğan bebeklerde gaz sancısı

Gudu

Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2017
20
2
6
36
merhaba oğlum 22 günlük gaz sancısı var Lolık degıl ama zorlanıyor kıpkırmızı oluyor sab verıyorum sabah öğle akşam yenı başladım bırde humana kımyonlu rezene almayı düşünüyorum kullanan varmı acaba naısl

Ben kimyon içiyordum sütle oğluma geçiyordu ve gaz sancısı geçiyordu kolayca çıkarıyordu sana tavsiyem emzirdikten hemen sonra kaldır ve sırtını ovala

kimyon yiyeceklerine kat. Cocuga sakin sakin sutun disinda bisey verme faydadan cok zarari olur. Arastir once. Ben verdim bisey olmadi diyenleri de dinleme.
Ayse oner'in gaz masaji icin videosunu izle. Gecici bir donem gelisiminin bir parcasi

rezene de cok ise yariyor. normal aktardan alip demleyin.
cocuga birsey vermeyin.

her emzirmeden sonra gazini cikartin muhakkak. mide gazini almalisiniz. cok kivranirsa gazdan dolayi yuzustu yatirip sirtini sivazlayin nazikce bacaklarini karnina cekip birakin..

pamuklu bezi utuyle isitip karnina da koyabilirsiniz rahatlatir.

Bol kimyon tuketin.nurse harveys diye cok iyi bitkisel ilac var doktorunuza sorup onaylarsa kullanım cok iyi gelir.en onemlisi sabırlı olun bu gunler gececek.sancı anında sakin olmaya calısın bebekler hissediyor

Bebeğinizi sarının. Çok kolay gaz çıkarıyorlar. Ben birde elma yağı sürüyordum göbeğine ve ayak altlarına.

İnternetten gaz için masaj teknikleri öğrendim geçmedi, emzirdim hemen sırtını ovaladım ağzından gaz çıkardı ama yine kıvranıyordu geçmedi, birkaç doktorla konuştum gaz için ilaç verdiler tek tek denedim olmadı, acıelma yağı badem yağı Vs yağlar kullandım geçmedi en son çığlık çığlığa ağlamaya başladı acile götürdüm fitil verdiler sonra da çocuk cerrahına yönlendirdiler meğerse poposu olması gerekenden daha darmış çubuk şeklinde demir ve krem ile müdahale etti birkaç kere daha yapılması gerekiyormuş. Belki sizin ki böyle değildir ama yine de kontrol ettirmekte de fayda var bilsem önceden yapar yavrumun kıvranmasını görmezdim

Merhaba teşekkür ederim ilginiz için çığlık çığlığa bırkere oldu ama genel olarak gazlı kımyonu ozman alıyorum umarım faydası olur teşekkürler

Benim bu foruma üye olma sebebimdi.Benim oglum da ilk bir ay cok fenaydi kullanmadigim hicbi sey kalmamisti.Doktora goturduk kolik dedi bi suru ilac fitil yedi yine de gazliydi.Sonra yurtdisinda eczaci bir kuzenimiz var onunla konustuk.D vitamini ne kullaniyorsun dedi.Yan etkilerini bi kontrol ettik en basta gaz sancisi yaziyor.D vitaminini degistirdik 3-4 gun sonra normale dondu.Bazi bebekler malesef hasasiyet gosteriyor.Doktorlar bile bilmiyorlar bunu.Doktoruna dedik d vitamininden olmus diye.Olmaz oyle sey dedi.Sonra kendisi de incelemis.Bana ulasana kadar tum hastalarini aramis sonradan gazli bebeklere benim kullandigim d vitaminini onermeye baslamis.Herkeste ayni sey gecerli degil tabiki ama senin bebegine de d vitamini ekstra gaz yapiyor olabilir.Degistirmeyi dene.Yan etkilerine bak dogala en yakinini al eczaneden.

Benım tetrazinc dıye bir damla verdi vitamin olarak bılmıtorum ama gazı omu yapıyor bırde bısey sorucam yemeklere katılan toz kimyon var elımde onu yemeklere koyucam ama cayı bu toz kamyondan mı yapıcam yoksa aktardan mı alıcam kımyon cayı acil yazarsanız çok sevınırım hemen alıcam

Merhaba, sitede yeni sayılırım. Birkaç yere yazdım size de yazayım. Benimde 23 haftalık bir oğlum var ve gaz sancısı ne demek çok iyi bilirim.Gaz damlaları, kimyonlar, yaplar, masajlar, vs. hiçbiri böyle işe yaramadı bizde.

Biz şöyle bir yöntemle tüm gaz sancısından ve kaka yaparken ki zorlanmalardan kurtulduk.

Koltuğun ucuna oturup, bebeğinizi kucağınıza alın. Bebeğinizi oturur pozisyonda bacaklarının altından tutun. Yere tek kullanımlık alt açma örtüsünden koyun (yada gazete). Bir süre bekleyin. İlk defa denerken biraz daha beklemek gerekebilir. Alışkın olmadığı için huzurlanıp ağlayabilir. Ama siz kararlı bir şekilde deneyin.
Ve göreceksiniz ki ne kadar gazı kakası varsa kolaylıkla yapacak.
Eğer yapmıyorsa, demek ki kakası gazı yok. Varsa muhakkak çıkacaktır.

Biz bu yöntemi doktorumuza da sorduk, o da anatomik olarak o pozisyonu çok uygun buldu, hiçbir sakıncası yok dedi, güvenle o şekilde yapıyoruz. Ama sizde kendi doktorunuza danışıp ona göre deneyebilirsiniz.

23 haftalık olduk ve bu yöntemden beri ( 2 haftalıkken sünnet oldu ve sonrasında başladık) altına neredeyse hiç kaka yapmıyor. Kakası geldiğinde bacaklarını kıvranır gibi yapıyor, mızlanıyor, bizde kakası var diye tutuyoruz öyle yapıyor.

Gaz sorunu olan tüm annelere tavsiye ederim. Umarım faydasını gören birileri olur. Sevgiler..

Msjlari okuduktan sonra eşimi güzellik uykusundan uyandırıp eczaneye gittim ve fitil aldım saat su an gece 03:22 ...saat 23:30 dan beri inliyordu, yorgunluktan sanıyorum ki dalmış ben yokken. İnşallah iyi gelir kullanınca....sabahlamaktan yoruldum artık...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…