Yenidoğan bebek nasıl yatırılmalı?

Honkiponkitorino

♌️🪄✨
Pro Üye
12 Ocak 2021
4.463
18.352
158
30
Merhabalar nasip olursa yakında bi oğlumuz olacak doğumuma az kaldı sorum tecrübe ve bilgisi olan arkadaşlara. Yenidoğan bebeğin YALNIZ,GÖZETİM ALTINDA DEĞİLKEN nasıl yatırılacağı konusunu araştırıyorum en önemli konu benim için. Büyüklerimiz hep yan yatırmak gerektiğini söylüyor bazı doktorlarda aynı şekilde, ama bazı doktorlar ebeler vs. ise sırt üstü yatırmanın en doğru pozisyon olduğunu söylüyor. Kusma durumunda sırt üstü yatırmanın bebeği boğmayacağını doğru olanın bu olduğunu söylüyor ama içimede sinmiyor. Yani anlayacağınız bir kesim yan yatırmak kusma durumunda boğulmaya sebep verir derken diğer kesim sırt üstü yatırmanın boğulmaya sebep olacağını söylüyor. Yüz üstü için zaten ortak karar yalnış olduğu. Tecrübelerinize ve çoğunluğun ne uyguladığına ihtiyacım var

Merhaba sağlıkla gelsin oğlunuz
Benim iki kızım var ikisini de reflü yatağında yatırdım sırt üstü. Yanımda yatırıyorum dönmeye başladığında park yatağa alıyorum. Büyük kızım yan yatmayı severdi ya da yüzü koyun ama küçük kızım sırt üstü yatıyor ve çok da kusuyor çok şükür bir boğulma riski olmadı. Bebeğiniz doğunca mizacını gözlemleyerek devam etmelisiniz.beraber uyuduğunuz için gık dese uyanacağınız için çok endişelenmeyin bence

Teşekkür ederim tek endişelendiğim konu bu gözümün önünde değilken gündüz veya gece uykusunda evham yapıp abartılı şekilde sürekli gidip gelip bakma paniğini yaşamamak için doğru olanı uygulamak istiyorum ama bi türlü emin olamadım yenidoğn dönemini atlattıktan sonra kendisi nasıl rahatsa o şekilde yatırmak gerekiyormuş ama ilk kusmalı dönemlerde dikkat etmek için uygun olan ne bilemiyorum

Oğlum 6 aylık. Doğduğunda hem bn korktum yan yatırmaya yüzüstü doner farketmem boğulur diye hemde yan yatmayi sevmedi. Yatırdığımda küçük olmasına rağmen sırtüstü pozisyona geçti hep. Gerçekten bebeğini gozlemliyceksin. Ben yarim kundak yapmak istedim alışsın hareket ettikçe uyanmasin diye ama istemedi asla kundagi. Her denemem olumsuz oldu hala diyolar sen alistirmadin kundaga diye

Yani her halükarda boş bırakmıcam ve ne şekilde yatmayı seçerse o şekilde devam edicez anladığım kadarıyla. Tam olarak doğru şekilde yatırmış olsakta bebek uygulamıyor demekki sevmeyince pozisyonunu umarım kötü tecrübe edinmem bende

Sırt üstü başıda azcık yukarda. AAP de flan öyle geçer. Reflü yatakları var biz çok faydasını gördük. Yanında da korumalığı vardı. Beşiğe bile onla koyuyordum.

Sırt üstü başıda azcık yukarda. AAP de flan öyle geçer. Reflü yatakları var biz çok faydasını gördük. Yanında da korumalığı vardı. Beşiğe bile onla koyuyordum.
İşte ben bunu sorduğumda yeni adet cıkarmasınlar sırt üstü değil sakın unut o bilgiyi yan yatıcak dedi doktor. Başka doktor yazılarıda sırt üstü kesinlikle diyor. Gece aynı anda uyuduğumuzda kafam bu konuya takılacak diye azcık uyuyabileceğim zaman dilimindede dinlemicem sanırım.

Dr.osman gönülal’ın videolarıni izleyebilirsiniz.
Diyor ki Amerikan Pediatri Akademisi yüz üstü yatırılmaması gerektiğini belirtiyor. Yan yatırma ile ilgili bir şey söylememişler ama önerilen sırt üstü yatırılmasıymış.

Teşekkür ederim tekrar iyice araştırıp bakıcam sanırım sırt üstü doğru olan en kötü ihtimalle bi süre gözetim altında uyutucam tepkilerine göre hareket edicem

Ahh cnm onlar bize emanett bu korkuyu her anne yaşıyordurr.

Sırt üstüde rahat ettim ben. Yüzünü hemen görebilmek rahatlatıcı oluyordu. Şimdi sağa sola yatıyor. Sırtını bana döndümü kalkıyom yataktan bakıyorum geri yatıyom ahh analık zor valla korka korka iş görüyoz

Evet zaten lohusa uykusu diye birşey varmış sanırım derin oluyormuş ama analık duygusu bunu bastırır umarım uyku halindeyken kusar boğulur tek korktuğum şey bu korka korka bende alışıcam demekki düzene

Sanirim en mantıklısı reflu yataklari hafif eğimli olduğu için daha guvenli. Ben çok korkuyodum ya kusarsa ve ben anlamazsan derin uyuyup duymazsam diye çok şükür erken bebeklik dönemini atlattık. Emzirirdim gece veya biberonla beslerdim 15 dk uyumazdim kusabilir diye iki ay Boyle geçti sonra alisiyosun zaten

Ben yatağı, beşiği , salıncağı hepsinin altını havlularla reflü yatağı gibi eğimli yapmıştım . Zaten sürekli aynı pozisyonda yatırmak kafa şeklini bozar sırt üstü sağa sola hepsine yaptırmalısınız. Reflü yatağı gibi yaparsanız boğulma riski de olmaz. Ben de bu durumdan çok korkuyodum o yüzden böyle yapmıştım

Evet yenidoğan dönemini atlatınca bu risk artık pek kalmıyomuş bende bi müddet tetikte gezicem anlaşılan gün içinde farklı pozisyonlarda yatırmak gerekiyormuş evet kafa yapısı için ama işte kontrol altında olmadığı durumdada bende alabildiğim tedbirlerle yine tetikte olarak geçircem sanırım başka çare yok demek reflü yatağı,emzirip hemen yatırmamak gazını çıkartmak,2 ay kadar gece nöbeti bu döngüde gezicez artık

Eğimli yatakta sırt üstü başı yana dönük olmalı demişti doktorumuz. Başını yan çevirmiyorsa yatarken sen yastıklarla destekleyip yan çevirebilirsin. Yüz üstü düşmesine engel olacak şekilde yan yatmalı.

3 aylik olunca bebek ele gelir derler ya ha işte o zaman bişeyler gerçekten daha rahat oluyor. Sağlıkla gelsin insallah

3 aylik olunca bebek ele gelir derler ya ha işte o zaman bişeyler gerçekten daha rahat oluyor. Sağlıkla gelsin insallah

İnşallah Çok teşekkür ederim hepsini göz önünde bulundurcam

Merhaba,

Ben oğlumda güvenli yatış yastığı kullanarak yan yatırmıştım. Biz hiç problem yaşamadık. Zaten dönemiyordu yastıktan dolayı. Kustuğunda da hemen aşağı doğru akıyordu.

Şimdi ikinciye hamileyim. Amerikan Pediatri Akademisinin sırt üstü yatırın dediğini ben de duydum ama ben çok rahat etmiştim yan yatırdığımda ve şimdi sırt üstü yatıramazmışım gibi geliyor.

Sırt üstü yatarken başını yan çevirdiğimde, kendi kendine düzeltip öyle kalmasından korkuyorum.

Birkaç yıl sonra aslında yan yatış daha güvenliymiş diye açıklama yaparlar diye de korkuyorum açıkçası.

Yatırma konusunu ben de düşünüyorum. Ama allah utandırmasın sanırım deneyimlerime güveneceğim.

Zaten en rahat hissetiren annenin kendi gözlemi ve deneyimi

Bende taze anneyim artık dümdüz sırt üstü yatırarak gece uyumak içime sinmiyor omzuna cok yüklendirmeden hafif yan pozisyonda uyutuyorum geceleri suana kadar bir sorunumuz olmadı ama gün içinde sırt üstüde olsa yanda olsa kusabildiğini gördüm. Ama yinede sırt üstü yatırmıcam geceleri içim rahat etmiyor bir türlü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…