• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yenidoğan bebeğimin temizliği

sevdaserhanoglu

Üye
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2013
15
0
16
İstanbul
Bebeğim 1. ayını doldurdu. Ama çok sık kaka yapıyor ve ben her defasında yıkıyorum. birkaç gündür sırtımda bir rahatsızlık var ve bu kadar sık yıkamam imkansız. Pamuğu kaynatılmış suyla ıslatıp mı kullansam yoksa ıslak mendil mi kullansam bilemedim sizler hangi çeşidi, markayı kullanıyosunuz? Bir de bu kadar kaka yapması normal mi yenidoğan oğluşumun? Günde 8 defa altını kirletiyo

çaydan vs kalan kaynatılmış suyu bir tasa koyarak silebilirsiniz akşamları yıkayıp yağlayıp daha rahat uyumasını sağlayabilirsiniz ıslak mendili ben de olabildiğince kullanmak istemiyorum .. evet yıkamak zor ama o ıslak mendil de bana çok mantıklı gelmiyor bu şekilde gittiği yere kadar gitsin diyorum:55:

Bebeğim 1. ayını doldurdu. Ama çok sık kaka yapıyor ve ben her defasında yıkıyorum. birkaç gündür sırtımda bir rahatsızlık var ve bu kadar sık yıkamam imkansız. Pamuğu kaynatılmış suyla ıslatıp mı kullansam yoksa ıslak mendil mi kullansam bilemedim sizler hangi çeşidi, markayı kullanıyosunuz? Bir de bu kadar kaka yapması normal mi yenidoğan oğluşumun? Günde 8 defa altını kirletiyo

Pamuk ve su diyorum ben 7 ay öyle temizledim. Islak mendil için çok erken. Benim kızımda sık kaka yapıyordu. Hatta 3saate bir Emre emerkende alttan çıkarırdı.

Benim oglumda 40gunluk.yenidoganlar için olan ıslak havlu kullanıyorum.sık kaka yapması normal.her defasında yikarsan çocuğu usutursun bu kış gunlerinde diye dusunuyorum.

Yıkayabildiğin sürece yıka canım. En azından gece uyumadan mutlaka yıka. Onun dışında pamuk ve su. Meme emiyor hala kaka yapması çok normal ve güzel. Gazını da rahat çıkarıyordur.

Valla ben yenidoğan ıslak havlu kullandım 2 ay, sonra prima yenidoğan ıslak mendil kullandım. Bebeğim 4 aylık hala alkolsüz prima yada huggıes ıslak mendil kullanıyorum hiç pişik veya ıslak mendilden zarar görmüş bir bebek olmadı.... Bünye meselesi sizin minnak alerjik bir bünyeye sahip olabilir...

Ebebek de baby &me marka islak mendil var bir doktor arkadasim onerdi onu kullaniyorum gayette memnunum..oncesinde uni baby kullandim pisik oldu diye degistirdim ama bezden oldugunu anladim (prima)bence her kaka yapista altini yikarsan usutebilir..ben gunde bir kez filan yikiyorum yeterli diye dusunuyorum..bu kadar kaka yapmasina sevinmelisin bagirsaklar iyi calisiyor rahatliyor iste bebek mssallah

Back