Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
arkadaşlar merhaba. 11 günlük bir kızım var. her şey yolunda ama deneyimsiz bir anne olarak sizlerden yardım istiyorum. kızımı anne sütüyle besliyorum emmesi gayet iyi. size sorum: bebeğim gündüzleri bir buçuk iki saat uyuyunca zaten kendisi uyanıyor ama geceleri uykusu çok derin ve bıraksam 4-5 saat uyuyor. (bu arada doğduğunda sarılık 2.2 çıktı yani hiç yok denecek kadar az, sonraki kontrolünde ise doktorumuz artık tamam sarılık olmaz bebek çok iyi dedi )doktorum üç saati geçirme uyandır emzir kan şekeri düşmesin dedi. ben gece uyandırıp meme vermeye çalıştığımda çok ağlıyor durmuyor memeyi zar zor alıyor emiyor ama bir daha uyumuyor resmen cin gibi ayakta kalıyor saatlerce. sizin de başınıza geldi mi böyle bir durum? siz de uyandırdınız mı gece bebeğinizi? bir diğer sorum da gazla ilgili. bebeği emzirip gazını çıkarıp öyle uyutun deniyor ama benim kızım mememde uyuyakalıyor memeden çekip gazını çıkarmaya başladığımda uyanıp ağlıyor. ben de mememde uyuyakalınca doğruca yatağına koyuyorum. emzirdikten sonra uyanmadan gaz çıkartabilen var mı? lütfen deneyimlerinizi paylaşın...
Durme, durme querido hijico
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
Ben ablamdan soyleyeyim. Ablam zorla uyandiriyordu. Uyurken de gazini cikariyordu yoksa gazdan dolayi bebek kusuyor ve bogazinda kalma olasiligi var. Muhakkak gazinin cikmasi lazim..
Uyandirmadanda gazını çıkarabilirsiniz mesela karın üstü yatırın sırtını sivazlayin o şekilde çıkarin gazı sonra yatağına yatirabilirsiniz bide bebeginizi sırt üstü yatirmayin sırtıni bi yastıkla destekleyerek hafif yan yatırın ki Allah korusun kusarsa falan bogulmasin diye
kilo alimi iyuiyse uyandirma bence
o dr uç saat der baskasi hiç emzirme gece der vs , bu doktorlarin bi dedigi bi dedigini tutmaz
sen bebegini dinle sadece
Benimde oglusum 7 gunluk bende zorla uyandiriyorum gaz icinde zingo gaz damlasini oneriyorlar
Sokak hayvanlarına su, yemek ve şefkat."Sevap"tır
Kayıtlı Üye
11 günlük bebeği mutlaka uyandırmalısınız, doğru. İyi emiyorsa, sütünüz bolsa 3 değil de belki 4 saatte bir emzirin gece. Tüm gece beslenmeden uyumamalı bu yaşta bebekler.
Gazını çıkarırken uyanıyorsa, çıkardıktan sonra tekrar kucağınızda uyutup yatağına koyabilirsiniz.
Son araştırmalara göre bebekler için en güvenli ve tek önerilen pozisyon sırt üstü yatırmak bu arada. Diğer pozisyonlar çürütüldü.
Sare Mina'm 26.11.2014
Kayıtlı Üye
Benim kızım şu an 10 aylık yenidoğduğu zamanlar bende gece uykularında emzirdikten sonra gazını çıkarttığımda uyanıyor ve tekrar uyutması zor oluyordu bende gazını çıkartmadan yan yatırıyordum ama kızım normaldede çok kusan bi bebek değildi zaten gecede bir aylık olduktan sonra uyandırmasan olur ama naçizane bir aylık olana kadar doktorunun dediği gibi üç saatte bir beslemeni tavsiye ederim uykusundayken uyanmadan emmiyormu kızım uyurkende emme pozisyonuna getirip memeyi Ağzına verince emmeye başlardı her bebek bir değil tabi sen bebeğini herkesten iyi bilirsin
arkadaşlar merhaba. 11 günlük bir kızım var. her şey yolunda ama deneyimsiz bir anne olarak sizlerden yardım istiyorum. kızımı anne sütüyle besliyorum emmesi gayet iyi. size sorum: bebeğim gündüzleri bir buçuk iki saat uyuyunca zaten kendisi uyanıyor ama geceleri uykusu çok derin ve bıraksam 4-5 saat uyuyor. (bu arada doğduğunda sarılık 2.2 çıktı yani hiç yok denecek kadar az, sonraki kontrolünde ise doktorumuz artık tamam sarılık olmaz bebek çok iyi dedi )doktorum üç saati geçirme uyandır emzir kan şekeri düşmesin dedi. ben gece uyandırıp meme vermeye çalıştığımda çok ağlıyor durmuyor memeyi zar zor alıyor emiyor ama bir daha uyumuyor resmen cin gibi ayakta kalıyor saatlerce. sizin de başınıza geldi mi böyle bir durum? siz de uyandırdınız mı gece bebeğinizi? bir diğer sorum da gazla ilgili. bebeği emzirip gazını çıkarıp öyle uyutun deniyor ama benim kızım mememde uyuyakalıyor memeden çekip gazını çıkarmaya başladığımda uyanıp ağlıyor. ben de mememde uyuyakalınca doğruca yatağına koyuyorum. emzirdikten sonra uyanmadan gaz çıkartabilen var mı? lütfen deneyimlerinizi paylaşın...
Ben saat kurup uyandırdım. Çok zor emerdi. Istemezdi. Ayrıca hiç gaz çıkarmadım ben. Kendisi çıkarsın diye bekledim. Zorlanırsa yardım ederim diye düşündüm. Kendi yaptı.. Öyle alıştırdım. Ayrıca biraz dik tutarsan zaten çıkarır. Sırta vurma gibi bir şey yapma
Merhaba,
Benimde 38 günlük bebeğim var, bende zor uyuduğu için bebeğimi memede uyuduktan sonra hemen yatağına koyuyorum. Gaz çıkartmaya başlarsan uyanıyor ve uyuması saatler alıyor. Perişan oluyoruz. Benim fikrim bebeğiniz memede uyuyorsa ve uykusu benim bebeğim gibi derin değilse gaz çıkarma işlemini emzirirken mola verip o şekilde yapmaya çalışın. Sevgiler
bebeğim 27 günlük. emdikten sonra gazı çıksa da yatırınca kusuyor.annem fazlasını çıkarıyor diyor.sizde bunları yaşadınız mı? emerkende ses çıkarıyor,kahverengi yerin çokaz bi kısmını tutuyor.çok gerginim arkadaşlar.hergün ağlıyorum bakamıyorum ben diye