• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yenidogan bebe sindirim sistemi

Rainak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Mart 2021
203
105
33
33
Of merhabalar. Bebegim 40 günlük ve sindirim sistemi sorunu yaşıyoruz. Bebegim uyanıkken surekli geriniyor kıvranıyor agliyor. Bu durum uykuya dalmaya bile engel oluyor yada uykusundan uyandırıyor. Hiç kaliteli uyumuyor. Surekli pirt yapmaya çalışıyor. Kaka iki günde 1 felan yapıyor. Cok skldim artık bu durumdan. Ne uykusu var ne huzuru. Meme+mama gidiyoruz. Doktor en son aptamil prosynemo önerdi. Bugün ona geçtik insallah işe yarar. Var mı böyle olan ve ne yaptınız?

Bebeğiniz hayırlı uğurlu olsun inşallah.

Şu anda daha çok küçük. Sindirim,uyku,beslenme hepsi zamanla düzelir yeter ki sağlığı sıhhati yerinde olsun inşallah.

Bebeğiniz hayırlı uğurlu olsun inşallah.

Şu anda daha çok küçük. Sindirim,uyku,beslenme hepsi zamanla düzelir yeter ki sağlığı sıhhati yerinde olsun inşallah.
Cok tesekkurler. Sağlığı iyi şükür ama bu durumdan dolayı artık keyif alamıyorum bebeğimle vakit gecirmekten

Yeğenim bu durumu yaşadığında süt alerjisi cıktı. Günde bir kaç kez kaka yapması gerek yenidoğan döneminde ılık suya sokun belden aşağısını masaj yapın sıcak tutun alerji için bir baktırın isterseniz.

Yeğenim bu durumu yaşadığında süt alerjisi cıktı. Günde bir kaç kez kaka yapması gerek yenidoğan döneminde ılık suya sokun belden aşağısını masaj yapın sıcak tutun alerji için bir baktırın isterseniz.
Baska bi belirti varmiydi peki. Dün kontrole götürdüm ama öyle bi ihtimalden bahsetmedi doktor. Kusmasi vs. yok veya cildinde herhangi birsey.

Baska bi belirti varmiydi peki. Dün kontrole götürdüm ama öyle bi ihtimalden bahsetmedi doktor. Kusmasi vs. yok veya cildinde herhangi birsey.
Gaz sıkıntısı vardı bu sıkıntıdan ağlıyordu uyuyamıyordu başka sıkıntısı yoktu onunda doktor test istemiş yaptırdılar süt alerjisi cıktı anne süt ürünlerini kullanmadı bebekte rahatladı sonrasında. Kolik değilse ondan sıkıntı cekmiyorsa bir test yaptırın en azından sebebi buysa boşuna işkence çekmesin bebeğinizde sizde. Birşey çıkmazsada bebeğinizin büyümesini beklemekten başka çareniz yok malesef ama yinede günde birkaç kez kaka yapması gerek şuanda doktor bunun üzerinde neden durmadı ki

Gaz sıkıntısı vardı bu sıkıntıdan ağlıyordu uyuyamıyordu başka sıkıntısı yoktu onunda doktor test istemiş yaptırdılar süt alerjisi cıktı anne süt ürünlerini kullanmadı bebekte rahatladı sonrasında. Kolik değilse ondan sıkıntı cekmiyorsa bir test yaptırın en azından sebebi buysa boşuna işkence çekmesin bebeğinizde sizde. Birşey çıkmazsada bebeğinizin büyümesini beklemekten başka çareniz yok malesef ama yinede günde birkaç kez kaka yapması gerek şuanda doktor bunun üzerinde neden durmadı ki
1 haftaya kadar yapmayabilir normal dedi. Gittiğim güvenilir bi prof. ustelik. Banada sut ve sut ürünleri tüketme dedi. Test yapmaya gerek duymadi

1 haftaya kadar yapmayabilir normal dedi. Gittiğim güvenilir bi prof. ustelik. Banada sut ve sut ürünleri tüketme dedi. Test yapmaya gerek duymadi
Demekki onun tetiklediğini düşünmüş test yapmadan bir hafta kesin ama dikkat edin çoğu şeyde süt var emin olun tüketmediğinizden rahatlarsa bebeğiniz devam edersiniz diyete.

Gaz için damla vermişti .Sizde danışın isterseniz doktorunuza bize bu da iyi gelmişti..Pırt pırt seslerini duymaya yardımcı olmuştu...👇🤌
Screenshot_20230210_031514_Samsung Internet.jpg

Ve biz sürekli internetten de bakabilirsiniz bebek masajları uyguladık....Severken mesela o ayaklar indir-kaldır....Hep kucakta sırtını sıvazlama...Çok gazlı bir bebekti ve bazen ben susturamıyordum eşim susturabılıyordu cunku o gazını daha iyi çıkarıyordu ben aman aman derken çok hafif davranıyordum sanırım
🤦‍♀️ Zeytinyağ ile ya da bebe yağı ile karın masajında da çok sakinleşiyordu buarada....

Sağlıkla büyüsün yavrunuz :KK200: :KK68:

Of merhabalar. Bebegim 40 günlük ve sindirim sistemi sorunu yaşıyoruz. Bebegim uyanıkken surekli geriniyor kıvranıyor agliyor. Bu durum uykuya dalmaya bile engel oluyor yada uykusundan uyandırıyor. Hiç kaliteli uyumuyor. Surekli pirt yapmaya çalışıyor. Kaka iki günde 1 felan yapıyor. Cok skldim artık bu durumdan. Ne uykusu var ne huzuru. Meme+mama gidiyoruz. Doktor en son aptamil prosynemo önerdi. Bugün ona geçtik insallah işe yarar. Var mı böyle olan ve ne yaptınız?
Bebeginiz buyuk ihtimal gazlı bir bebek . Ona göre gaz damlaları var doktorunuza sikayetleri soyleseniz hemen onerir zaten benim kizimda oyle cok sukur 3 . Aya dogru gidiyoruz kendi gazini hallediyor . Ama o gerinmeler henuz gecmedi bir de gaz diyeti yap derim kendine . Sana gaz yapan seyler bebeginede gaz yapar . Bir de ister istemez biberon gaz yapiyor

Bebeginiz buyuk ihtimal gazlı bir bebek . Ona göre gaz damlaları var doktorunuza sikayetleri soyleseniz hemen onerir zaten benim kizimda oyle cok sukur 3 . Aya dogru gidiyoruz kendi gazini hallediyor . Ama o gerinmeler henuz gecmedi bir de gaz diyeti yap derim kendine . Sana gaz sayapan seyler bebeginede gaz yapar . Bir de ister istemez biberon gaz yapiyor
Sab simplex kullanıyorum zaten günde 3 defa. Alttan ve üstten çıkarıyor aslinda gazını ama dediğiniz gibi sürekli geriniyor. Uykusunda bile o yüzden derin uykuya dalamiyor

Usttende cikariyor demissiniz. Muhtemelen biberon kullanirken hava yutuyor. Ben ilk ay sagdigim sutu cay kasigi ile veriyordum, emzirme hemsiresi onermisti. Sut alerjisinde kaka da önemli mukus ya da kan soruyorlar. Eger alerji degilse 4.ayda tüm sorunlar bitiyor. Gaz ve kabizlik normal

Usttende cikariyor demissiniz. Muhtemelen biberon kullanirken hava yutuyor. Ben ilk ay sagdigim sutu cay kasigi ile veriyordum, emzirme hemsiresi onermisti. Sut alerjisinde kaka da önemli mukus ya da kan soruyorlar. Eger alerji degilse 4.ayda tüm sorunlar bitiyor. Gaz ve kabizlik normal
Ay insallah hemen biter. Kan veya makus yok şükür..

Back