Bu çok kapsamlı ve aydınlatıcı yazınız için çoook teşekkür ederim çoğu şeyler aklıma oturdu , evet annem olacak yanımda 40 ı çıkana kadar ve evim cümbüş yeri olacak bende bunu değerlendirip bool bool emzirip uyuyacağım yalnızca süt emzirip geri vereceğim tadını çıkaracağım ve mümkün olduğunca ilgilenmelerine fırsat vereceğim aklımdaki son düşünce de bu olmuştu zaten sağolun .Maalesef lohusa psikolojisi hem yaşayan ve hem de çevresindekiler için zor bir dönem.
Bebeğin bakımı konusu ise bambaşka bir zorluk....
Evet herkesin bildiği bir şeyler var ve her ağızdan bir ses çıkar, kafan karışır, sinirlerin bozulur. Dolayısıyla hem kırılır, hem de kırarsın.
Eğer bu tür konular hali hazırda açılmaya başladıysa şimdiden bir kısım müdahalelere dur demek en doğrusu bence.
Bu arada eğer ilk çocuk ise mutlaka yardıma ihtiyacın olacağını, hem hiçbir bilgin olmayan şeylerle karşılaşıp, hem muhtemelen sürekli ağlayan bir bebekle başbaşa kalacağını ve hem doğumun hem de muhtemelen uykusuzluğun yorgunluğunu üzerinde taşımak zorunda kalacağını göz ardı etmemeni öneririm.
Bu nedenle yardım taleplerini geri çevirmeni hiç önermem. Evet, herkesin bebek yetiştirmekle ilgili doğruları var, ama eğer daha önceden bir bebek tecriben yoksa doğrularını oluşturmak için de fazla şansın yok gibi görünüyor.
Bana göre de bebek yıkanırken orasından burasından tutup sallandırmak aşırı bir şey ama ilk bebeğim doğduğunda annemle birlikte baktık ve onun söylediği, yaptığı, anlamlandıramadğım birçok şeyin faydasını gördüm. Bunların bazıları doktorların tavsiyeleri dışındaydı.
Bu yüzden büyüklerin tecrübelerini çok yabana atmamak gerektiği düşüncesindeyim.
Sosyal yapı, iletişim materyalleri çok büyük gelişim aşamasında olduğuna göre bunlardan faydalanmak lazım. Madem büyükler bakım ile ilgili bilgi sahibi ve bunu şimdiden paylaşıyorlar, sen de şimdiden araştırmaya başla derim ben, buradaki yazışmalara bak, doktoruna sor, bebeğin olduğunda onun doktoruna sor, ama eğer zararsız veya yararlı olabilecek uygulamalar öneriyorsa kayınvaliden mesela, direk kestirip atma derim.
Eğer inanmadığın bir uygulamaysa da şimdiden olmaz demen daha doğru olur. Çünkü lohusalıkta çok daha hassas, kırılgan ve kırıcı olacaksın.
Bu konuda eşinle şimdiden konuşman da iyi olacaktır. Yanında duracağını bilmen lazım.
Benim bebeğim ile ilgilenmek için annem geldi, eğer böyle bir imkan varsa, en azından 40'ı falan çıkana kadar gelebilirse (ya da senin tarafından biri olursa) çok daha iyi olur. Çünkü yeri gelir, senin de ihtiyaçlarını karşılamak için bakıma gereksinin duyulabilir. Bir de mesela benim annem ben ne kadar kızsam da küssem de annemdir, geçer gider. Aynı şey onun için de geçerlidir, kırarsam, kızdırırsam affeder. Ama maalesef eşinin ailesi ile öyle olmayabilir.
Yardımcı olabildiysem ne mutlu...Bu çok kapsamlı ve aydınlatıcı yazınız için çoook teşekkür ederim çoğu şeyler aklıma oturdu , evet annem olacak yanımda 40 ı çıkana kadar ve evim cümbüş yeri olacak bende bunu değerlendirip bool bool emzirip uyuyacağım yalnızca süt emzirip geri vereceğim tadını çıkaracağım ve mümkün olduğunca ilgilenmelerine fırsat vereceğim aklımdaki son düşünce de bu olmuştu zaten sağolun .
çok teşekkür ederim öncelikle bu güzel yazınız ve nazik kitap öneriniz için , eksik olmayın inşallah hayırlısıyla bebişlerimizi kucağımıza alır ve sağlıkla büyütürüz.Yardımcı olabildiysem ne mutlu...
Bebek sahibi olmak harika ve zorlu bir süreç, bu süreci ne kadar çok yardım alabilirsek o kadar rahat geçiriyoruz. Umarım bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alıp sağlık ve mutlulukla yetiştirebilirsiniz. Yalnızca bir bebek tecribem var, (2. si yolda) ama başka sorularınız da olursa yardımcı olmak isterim.
Bu arada emzirmekle ilgili bir kitap önermek isterim, adı "emzirme sanatı". Bebek yetiştirmenin en önemli unsuru olan emzirmekle ilgili çok yararlı bilgi ve paylaşımlar var, keşke doğumdan önce bulup oluyabilseydim dediğim bir başucu kitabı oldu benim için.
Bebeğinizle mutlu günler dilerim.
Merhabalar ben yıllardır hep dalin i bilirim ve kullanıldığını da bu sebeple benim tercihim dalin olacaktır zaten yeni doğmuş bebeğin kafasını gün aşırı yıkamıyoruz vücut daha çok temizleniyor ki o kadar kirli de olmuyorlar diye biliyorum sonuçta ha ne zaman emekleme zamanına gelir zaten o zaman her akşam banyo rutini yapılır ve yıkanır , benım görüşüm bu yönde yani benim uygulamak istediğim en azındanMerhabalar yenidoğacak bebeğimin banyosu için fikirlerinize ihtiyacım var.
2 hafta içinde kız annesi olacam inşallah. Doğacak kızım için çevremdekiler yeni doğmuş bebeklerin cildi için yapılan hassas ve zararlı madde bulundurmayan yenidoğan şampuanlarını kullanabileceğimi söylüyorlar. Siz ne düşünüyorsunuz hangi özelliklerine bakmalıyım bu şampuanların? Yenidoğan şampuanı için öneriniz varmı?