Yeniden Değerlendirdiklerim.

XSXimal

Üzeni yolla... Salla...
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2007
2.082
9
Sayfa Resim yüklü olduğu için biraz geç açılabilir arkadaşlar. Kusura bakmayın.
Sevgilerimle...a.s.

Ağacın çubuk dallarını kullanarak, kenarlarına kuru yapraklar takarak vazoma değişik bir görünüm verdim.

Dedem tatlı yaparken kullanırmış bu toprak çanağı, 50 yıllık vardır dedi annanem. Bende aldım içine çiçekleri koydum ve yeni bir vazom oldu.

Eşimin getirdiği gülleri kurutup el yapımı sepetin içine yerleştirdim.
Çok hoş oldu...

Yastığın üstünü kayınvalidem işlemiş ama kullanmamış bana verdi bende üstüne güller, yapraklar ve fiyonklar koyarak biraz değiştirdim.

Ortadan ikiye kırılan cam kasemi, yaptığım güllerle süsleyip ufak bir dekor eşyasına çevirdim.

Kızımın plastik ıslak mendil kutularını alüminyum folyo ile kaplayıp, küçük toplar yaparak üstüne yapıştırdım ve siyah mürekkep ile boyayarak tek çiçeklik vazo yaptım.

Boşalan farfüm şişelerini süsleyerek sehpam için dekor yaptım.

İçine büyük mumlardan konulan şamdanımın kapağı kırılınca güzel bir vazo olu.

Eskiden bu şişede şarap ikram edilirmiş, yine alünimyum folya ile kapladım ve mürekkep ile boyadım ve üstüne kuru çiçek yapıştırdım. Ve çiçek olarak saz püsküllerini kullandım.

Tuvalet aynam çok sade diye sıcak silikon ile birkaç çiçek yapıştırdım.

Cisp raflarını temizlik malzamelerimi koymak için raf olarak kullandım.

Ahşap kül tabağının içine mum koydum ve çatlayan kahve bardağımı boyayıp içine kalmış sabunları rendeleyerek yerleştirdim odam şimdi sabun kokuyor.

Bardak askılığını takılarım için kullanıyorum böylece kolayca görüp istediğimi alıyorum.

Takı kutuma tokalarımı koyuyorum ve banttan yaptığım küçük kasenin içine küpelerimi ve yüzüklerimi koyuyorum.

Kızımın beşiği için plastik halkaya tül sararak süsledim. Bunu Derya Baykal'ın programında görmüştüm.

Kızımın mama kutusunu kapyarak içine çay, küp şeker ve kuru bakliyat gibi malzemeleri koyuyorum.

Kim demiş sadece buldolabının üstüne süs yapıştırılır diye...

Kullanmadığım peçeteliğime gelen düğün davetiyeleri koyuyorum böylece kaybederek tarihini laçırmıyorum.

Bu çerçeve hediyeydi, bende üstüne kağıttan gül yaparak yapıştırdım.

Tarihi geçmiş duvar takvimi... Yapraklarını üçgen şeklinde kıvırıp sekil verdim.

Bu yeğenimin hediyesi... Ucu kırık parselen tabağın içini iple doldurmuş ve ufak bir gül koyarak kombine atmiş.

Atmaya kıyamadığımız kutularımız vardır. Ama yıpranmış ve eski bir görünüşleri vardır. Şimdi onları değerlendirme zamanı...

İhtiyacımız olan tek şey bir makas ve arkası yapışkanlı renki kağıt...

Boyutlarına göre kesip yapıştırıyoruz. içine ister makyaj malzemelerinizi koyun, ister takılarınızı, ister dikiş kutusu yapın. İsterseniz çocuğunuzun kalemlerini bile koyabilirsiniz. :icecream:

http://www.dantel-orgu.com/yeniden-degerlendirdiklerim.html

http://www.dantel-orgu.com/el-isleri.html

Bu blog kime ait arkadaşlar tanıyan varmı, buraya eklediklerimi almış arkadaş.Kötü Kazen
Hadi beğendin aldın, bari altına alıntı diye yaz.
Hadi onuda yazmadın bari hiçbirşey yazma, birde benim yazdıklarımı aynen alıp kopyalamış.
Eğer tekrar bu foruma girip beğendiğin şeyleri alıntı yaparken altındaki "Ben yaptım" yazıları alma yani, ayıp oluyor biraz.

Gerçi hata biraz da bende fotoğrafların üzerine adımı yazmam lazımdı.:mymeka:

Yaptıklarımı beğenip, seninde birşeyleri değerlendirmene sevindim canım.a.s.
Yaptığın minik vazonu buraya eklesene bizde yeni fikirler alalım.
kaydirigubbakcemile5

Evet hepsi çok güzel olmuş.
Ama kağıttan gül yapmışsın?Kırılan kasenin kenarını süslemiş sanırım..
O gülleri nasıl yaptığını anlatabilir misin canım?

Evet hepsi çok güzel olmuş.
Ama kağıttan gül yapmışsın?Kırılan kasenin kenarını süslemiş sanırım..
O gülleri nasıl yaptığını anlatabilir misin canım?

Canım ben Derya baykalın kitabından öğrenmiştim nasıl yapılcağını ama burada kurdele ile anlatılmış bu anlatımı nette buldum umarım bakarak anlayabilirsin.
Gazete ile ince şeripler kesip deneme yapabilirsin.
Burada kurdela olduğu için alttan dikmiş ama ben katlatıp bitirdikten sonra zımbalamıştım. Aynı işe bantta görür.
Üçgen şeklini verince, şekil bitene kadar döndürüyorsun yine üçgen yapıp katlamaya devam ediyorsun, elindeki şerit bitene kadar böyle devam edip altını tutturuyorsun.

Kaynak

Çok teşekkür ederim canım...a.s.Hemen deneyeceğim inşallah...

ellerine sağlık hepsi güzel olmuş tatlım opuyorumnanaktan

şu sabun rendeleme işini bende çok yaparım salonuma ve banyoma özellikle mis gibi kokar:hulya:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…