Yeniden anne olmak istemek ve korkular…

kahvelikaban

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2024
15
11
34
Siteye derdimle ilgili araştırma yaparken rastladım ve az önce aldım üyeliğimi.
Dertleşmeye çok ihtiyacım var umarım birileri beni de okur ve bir iki kelam eder.
35 yaşında 6 yaşında bir evladı olan anneyim.
Öğretmenim 8 senelik memurum.

6 sene önce yavruma hamileyken preeklampsi geçirdim yani gebelik zehirlenmesi. Sonrasında bir türlü cesaret edemedim hamile kalmaya. O kadar çok istiyorum ki yeniden anne olmayı. Ama korkuyorum. Birkaç farklı doktordan fikir aldık. Birisi tekrarlar derken diğeri bütün önlemleri alırız hiçbirşey olmaz diyor. Kararı bize bırakıyorlar. Net birşey diyemedikleri içinde o korku içimden hiç gitmiyor. Son zamanlarda isteğim öyle arttı ki ne yapmam gerektiğini bilemiyorum. Yeniden anne olmayı çok istiyorum. İlk bebeğim öyle erken doğdu ki ne hamileliğimden ne sonrasında lohusalığımdan birşey anlayamadım. İçimde çok şey ukte kaldı. Lütfen kınamayın biraz empatiye ihtiyacım var.

Hakkımda hayırlı olanın ne olduğunu bilmeyi anlamayı öyle çok isterdim ki.. hayırlısı değilse içimden bu isteği al Allahım diye dua ediyorum sürekli ama eksilmek yerine artıyor bu istek. Yapmadığımızı bildiğim halde belki kazara hamile kalmışımdır diye bir umut bekliyorum her ay düşünün öyle bir kafa :)
Sizlerin güzel fikirlerine ve belki bu durumu yaşayan kişilerin hikayelerine ihtiyacım var.

Gebelik zehirlenmesi yaşamadım,ama her gebelik birbirinden o kadar bağımsız ilerliyor ki çok istiyorsanız dikkatle,doktor kontrolünde yapabilirsiniz,tansiyonunuza çok dikkat edip gebelik boyunca sık sık ölçerek..

Hayattaki hic bir sey net degil ki :) kac doktor kesin tekrarlar dedi kac doktor olumlu bakti? Literaturu taradiniz mi konu ile ilgili?

Gebe kaldığınızda drnuz da önceki gebelik öykünüzü bildiği için ona göre daha sıkı takipte tutar sizi.Bir kere gebelik zehirlenmesi yaşamanız herzaman yaşayacağınız anlamına gelmez.İcinizi ferah tutun.

Preeklemsi geçiren biri diğer tüm gebeliklerinde risklidir takip etmeniz gerekir, her şey güzelken bi anda 38. Haftada eklemsiye hızlıca dönebilir bu yüzden hamileliğim rahat geçiyor diye streslenmeden süreci tamamlamak zor. İlk gebelikten 4yıl sonra ve 10 sene içinde en ideal zamanlar sizin 6 sene olmuş bu aralıktasınız. Yaş faktörünüde ele alırsak ben bu riski almazdım. 25 yaşında doğum yaptım (35+da) preeklemsi geçirdim, hem işin içinde biri olarak hemde hatrı sayılır iyi hocalarımız sayesinde süreci güzel atlattım çok şükür bebeğimde bende hasar almadık. Bir çok doktor ortalama görüş söylesede ben alanında çok güvendiğim bi doktor görüşünü aldım sizede üstte yazdığım gibi anlatmıştı kendisi, bence çok istiyorsanız hemen yapın 36-37 yaşı kesinlikle beklemeyin.
Millet 40da doğuruyor bir şey olmuyor vs vs bunlar sizin için geçerli değil çünkü preeklemsi öykünüz var

Hayattaki hic bir sey net degil ki :) kac doktor kesin tekrarlar dedi kac doktor olumlu bakti? Literaturu taradiniz mi konu ile ilgili?
Kesin tekrarlar diyemezler, işin riskli kısmı tekrarlaması değil şiddetinin artması. Mesela ilkinde tansiyon çıkmıştır protein kaçağı olmuştur eklemsi ben geliyorum demiştir önlem alırsın, tehlikeli olan direk eklemsi geçirilmesi buda beyin kanaması, tekrarlayan nöbetler, bebeğin anne karnında eşinden tamamen ayrılması gibi ciddi hayatı tehdit eden sonuçlar doğurabilir.

Eşimin kuzeni eklampsi geçirdi ikinci doğumunda. Aylarca yoğun bakımda kaldı. İlkinde böyle bir şey olmamıştı mesela. Ama kızında oldu. Sizin de ikinci de olacak diye bir kesinlik yok bence.

Eşimin kuzeni eklampsi geçirdi ikinci doğumunda. Aylarca yoğun bakımda kaldı. İlkinde böyle bir şey olmamıştı mesela. Ama kızında oldu. Sizin de ikinci de olacak diye bir kesinlik yok bence.
Şuan ikiside iyidir umarım çok geçmiş olsun

Gebelik zehirlenmesi hakkında fikrim yok ama bebeğin sağlığını etkileyebilecek birşeyse ben cesaret edemezdim açıkçası.

Bir prof. Doktordan da görüş aldınız mı ? Bu alanda uzmanlaşan vs. Hayırlısı olsun hakkınızda.

Sizi anlıyor ve hislerinizi hissediyorum ❤ tüp bebek ile hamile kalıp preeklamsi yüzünden bebeğimin taşikardi ye girmesi nedeniyle 30. Haftada doğum yaptım. Yoğun bakımda yaşadıklarımız ayrı şimdi yaşadıklarımız ayrı mücadeleye devam ediyoruz. Az evvel bebeğime kırk uçurma bile yapamadığım için ağladım. Dediğiniz gibi tekrarlama olasılığı yüksek oluyor maalesef. Bana sorsanız göze alır mıydın diye, ben maalesef bir daha bu yola giremeyeceğimden çok eminim... Ama sizin içinizden geçen istediğiniz buysa da bu kararı verecek olan yine siz ve eşinizsiniz ❤

Görüş aldığım olumlu konuşan doktorlar prof özellikle bilgili olanlardan fikir almak istedik onlarda eğer gerçekten istiyorsam yaşımın ilerlememesini önerdiler herhangi bir kronik hastalığım yok bu arada ama yinede oldu

Bende o haftada doğum yaptım çok iyi anlıyorum şuan yaşadığınız hisleri. Bebeğim küvözdeyken bir daha asla bu yola girmeyeceğimi düşünüyordum yıllar geçtikçe yeniden anne olmayı çok istemeye başladım

Benim daha çok yeni ağustos ayında doğum yaptım dediğiniz gibi belki bundan 5 yıl sonra her şeyi unutup bende isteyeceğim. Eğer öyle olursa kimse beni tutamaz ama buna eminim ❤ siz yine de sağlığınızı riske atmayacak şekilde en doğru kararı verin. Ne olursa olsun size ihtiyacı olan bir miniğiniz var

Rabbim sağlıkla büyütmek nasip etsin sizede. Bir keresinde kimyasal gebelik geçirmiştim o zaman düşündüğüm tek şey hayattaki yavrumdu. Kafam o kadar karışık ki hep hayırlı sonuç olmayacaksa bu isteği geçir diye dua ediyorum ama geçmiyor

Büyük konuşmayayım ama bebek (ve kendiniz) için riskli, bir daha denemezdim. Evladınız sağlıklıdır inşallah, erken doğdu dediğiniz için yazdım, ona sarılıp mutluluğunuza devam edin derim.

Bir tane yavru kedi edinin sokaktan en güzeli, hisleriniz geçene kadar sizi oyalar çocuğunuza da arkadaş olur

Pireklemsi şakaya ya da denemeye gelecek bir şey değildir. Bebeğinizi bu dünyada yalnız bırakıp gitmek de var. Yerinizde olsam elimdekine iyi bakmaktan başka bir şey düşünmem.

Çok şükür sağlıklı
Hayvan fobim var yenemiyorum yoksa bunu gerçekten düşündüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…