- 9 Ocak 2015
- 19.194
- 79.723
Fahriye Evcen'in portrelerini yapan Dağıstan asıllı Rus ressamın sırrını Yeni Yüzyıl çözdü. Moskova muhabirimiz Maria Fadeeva, Evcen'in portrelerini yapan Karakhan Seferbekov ile görüştü.
Maria Fadeeva-Moskova (Yeni Yüzyıl)
Tanınmış ressam, Fehriye Evcen'i Rusya'da gösterilen Çalıkuşu dizisindeki rolüyle izlediğini ve hayran olduğunu belirtti. Seferbekov, "Fehriye bana ilham verdi. 12-13 portresini yaptım. O dizide müthiş bir oyun çıkarmıştı" dedi.
Fehriye Evcen'in, instagram hesabında bir yağlı boya portresini koyup, "Bu resmi yapanı arıyorum" diye yazmıştı. Kimliği belirsiz ressamın Karakhan Seferbekov olduğunu Yeni Yüzyıl yazdı ve ressamın hikayesini okurlara ulaştırdı. İstanbul ve Marmaris'te de resimler yapan ressam, her sergisinde Fehriye Evcen'in portrelerine de yer veren bir sanatçı.
YENİ YÜZYIL MOSKOVA'DA BULDU
Yenu Yüzyıl,Evcen'in gizli hayranı olan ressamı Moskova'da buldu. Karakhan Seferbekov, Maria Fadeeva'nın sorularını yanıtladı:
-Bu tablo Fehriye Evcen'e mi ait?
-Evet Türk sanatçıya ait
-Nasıl etkilendiniz kendisinden?
-TV'de Çalıkuşu dizisini izledim. Oyunculuğuna hayran oldum. Müthiş bir oyun çıkarıyordu.
-Hemen portresini mi yaptınız?
-Bana ilham verdi. Hemen başladım. Seyrettiklerimden esinlendim.
-Kaç tane yaptınız?
-Sanıyorum 12-13 tane oldu.
-Türkiye'de bunu görünce sizi aramaya başlamış, duydunuz mu?
-Evet bir arkadaşım söyledi. Benim yaptığım resmi görüp beğenmesi beni çok mutlu etti.
-Kendisiyle bir gün İstanbul'da buluşup tanışmak ister misiniz?
-Tabi ki. Çok mutlu olurum bu şansı elde edersem. Şu anda Rusya ile Türkiye'nin yaşadığı sıkıntılar var.Bunu aşınca dostluğumuzu gösteririz.
-Türkiye'ye gittiniz mi hiç?
-Geçen yıl Marmaris ve İstanbul'a gittim. Çok beğendim.
http://www.gazeteyeniyuzyil.com/hab...konustu-fahriye-bana-ilham-verdi-cizdim-25576
Maria Fadeeva-Moskova (Yeni Yüzyıl)
Tanınmış ressam, Fehriye Evcen'i Rusya'da gösterilen Çalıkuşu dizisindeki rolüyle izlediğini ve hayran olduğunu belirtti. Seferbekov, "Fehriye bana ilham verdi. 12-13 portresini yaptım. O dizide müthiş bir oyun çıkarmıştı" dedi.
Fehriye Evcen'in, instagram hesabında bir yağlı boya portresini koyup, "Bu resmi yapanı arıyorum" diye yazmıştı. Kimliği belirsiz ressamın Karakhan Seferbekov olduğunu Yeni Yüzyıl yazdı ve ressamın hikayesini okurlara ulaştırdı. İstanbul ve Marmaris'te de resimler yapan ressam, her sergisinde Fehriye Evcen'in portrelerine de yer veren bir sanatçı.
YENİ YÜZYIL MOSKOVA'DA BULDU
Yenu Yüzyıl,Evcen'in gizli hayranı olan ressamı Moskova'da buldu. Karakhan Seferbekov, Maria Fadeeva'nın sorularını yanıtladı:
-Bu tablo Fehriye Evcen'e mi ait?
-Evet Türk sanatçıya ait
-Nasıl etkilendiniz kendisinden?
-TV'de Çalıkuşu dizisini izledim. Oyunculuğuna hayran oldum. Müthiş bir oyun çıkarıyordu.
-Hemen portresini mi yaptınız?
-Bana ilham verdi. Hemen başladım. Seyrettiklerimden esinlendim.
-Kaç tane yaptınız?
-Sanıyorum 12-13 tane oldu.
-Türkiye'de bunu görünce sizi aramaya başlamış, duydunuz mu?
-Evet bir arkadaşım söyledi. Benim yaptığım resmi görüp beğenmesi beni çok mutlu etti.
-Kendisiyle bir gün İstanbul'da buluşup tanışmak ister misiniz?
-Tabi ki. Çok mutlu olurum bu şansı elde edersem. Şu anda Rusya ile Türkiye'nin yaşadığı sıkıntılar var.Bunu aşınca dostluğumuzu gösteririz.
-Türkiye'ye gittiniz mi hiç?
-Geçen yıl Marmaris ve İstanbul'a gittim. Çok beğendim.
http://www.gazeteyeniyuzyil.com/hab...konustu-fahriye-bana-ilham-verdi-cizdim-25576