- 8 Haziran 2007
- 116
- 1
- 56
Yeni dönem hedeflerini belirlerken ailelerin yanıt aramaları gereken bazı sorular şunlardır :
Anne-baba ve çocuklar olarak birbirimize yeterince zaman ayırıyor muyuz ?
Duygu ve düşüncelerimizi açıkça ifade edebiliyor muyuz ?
Aile kurallarını belirlerken çocukların gelişim özelliklerini göz önünde bulunduruyor muyuz ?
Geniş aile ve yakın çevremizdeki insanlarla sıcak ilişkiler kurabiliyor muyuz ?
Çevremizdeki zenginliklerden- kültürel, tarihi, doğal güzellikler v.b.- yeterince yararlanıyor muyuz ?
Çocuklarla ilişkili olarak yaşadığımız sorunları çözebilmek için benzer sıkıntıları yaşayan ailelerin deneyimlerinden faydalanıyor muyuz ya da pedagoglardan yardım alıyor muyuz ?
Çift ilişkisinde sorunlar yaşandığında gerekiyorsa uzmanlara başvuruyor muyuz ?
Çocuklarımıza davranış ve düşüncelerimizle doğru model oluyor muyuz ?
Aile kaynaklarını kullanırken kişisel gelişim, eğitim gibi konulara öncelik tanıyor muyuz ?
Çocuklarımıza sorumluluk, hoşgörü, iyilik, cesaret, umut gibi evrensel değerleri kazanmaları için yeterince destek veriyor muyuz ?
Şiddet karşıtı girişimleri tüm kalbimizle benimsiyor muyuz ?
Çocuk, kadın, tüm birey ve canlıların haklarını sahiplenip saygı gösteriyor muyuz ?
Her dönemden daha fazla aile şefkati ile sarınıp sarmalanmaya ihtiyaç duyduğumuz bir dünyada yaşarken, sevgilerimizle insanların kendilerini gerçekleştirmelerine olanak sağlıyor muyuz ?
Alıntıdır.
Anne-baba ve çocuklar olarak birbirimize yeterince zaman ayırıyor muyuz ?
Duygu ve düşüncelerimizi açıkça ifade edebiliyor muyuz ?
Aile kurallarını belirlerken çocukların gelişim özelliklerini göz önünde bulunduruyor muyuz ?
Geniş aile ve yakın çevremizdeki insanlarla sıcak ilişkiler kurabiliyor muyuz ?
Çevremizdeki zenginliklerden- kültürel, tarihi, doğal güzellikler v.b.- yeterince yararlanıyor muyuz ?
Çocuklarla ilişkili olarak yaşadığımız sorunları çözebilmek için benzer sıkıntıları yaşayan ailelerin deneyimlerinden faydalanıyor muyuz ya da pedagoglardan yardım alıyor muyuz ?
Çift ilişkisinde sorunlar yaşandığında gerekiyorsa uzmanlara başvuruyor muyuz ?
Çocuklarımıza davranış ve düşüncelerimizle doğru model oluyor muyuz ?
Aile kaynaklarını kullanırken kişisel gelişim, eğitim gibi konulara öncelik tanıyor muyuz ?
Çocuklarımıza sorumluluk, hoşgörü, iyilik, cesaret, umut gibi evrensel değerleri kazanmaları için yeterince destek veriyor muyuz ?
Şiddet karşıtı girişimleri tüm kalbimizle benimsiyor muyuz ?
Çocuk, kadın, tüm birey ve canlıların haklarını sahiplenip saygı gösteriyor muyuz ?
Her dönemden daha fazla aile şefkati ile sarınıp sarmalanmaya ihtiyaç duyduğumuz bir dünyada yaşarken, sevgilerimizle insanların kendilerini gerçekleştirmelerine olanak sağlıyor muyuz ?
Alıntıdır.