merhaba hanimlar, yeni yasaya gore artik poliste sozlu sinav yokmus, yazili sinava girip delf B1 isteniyormus. duyan bilen aranizda sinava katilan var mi acaba? niye basvurmadiysam onceden daha ocakta cikmis yasa oysaki bir yildir basvurabilecektim. yazili fransizcam cok kotu hic yazmadigim icin sozluden gecerdim oysaki( eger bir ocaktan once basvurduysaniz dosyaniz devam ediyorsa sozlu sinav kurali devammis
merhaba hanimlar, yeni yasaya gore artik poliste sozlu sinav yokmus, yazili sinava girip delf B1 isteniyormus. duyan bilen aranizda sinava katilan var mi acaba? niye basvurmadiysam onceden daha ocakta cikmis yasa oysaki bir yildir basvurabilecektim. yazili fransizcam cok kotu hic yazmadigim icin sozluden gecerdim oysaki( eger bir ocaktan once basvurduysaniz dosyaniz devam ediyorsa sozlu sinav kurali devammis
meraba ben sinava girdim internetten basvuru yapabiliyorsun yaklasik 48 euro kadar oduyorsun rdv almis oluyorsun sinav saatinde orda olmalisin vaktinde ! sorulara gelince yaklasik 90 soru vardi sanirim pek bir sey yazmiyorsun acikcasi isim soyadim doldurma kismi disinda :) teybe cd konuyor ve sinav bitene kadar durdurulmuyor cok iyi dinleyip anlamak gerek cunku ayni anda onundeki kagittaki sorularida okuyup anlamalisinki dinledigin metinden cvp cikartip dogru sikki isaretleyebilesin cok kolay degildi ama ilk basta kolay baslayip zora dogru gidiyor sonlarda hatta uzun bir metin dinliyorsun benim dinledigim cd deki kisinin canadian aksani vardi dahada zordu anlamak bazi yerleri sonrainda uzun metin dinleniyor yaklasik 3 soru var ayni anda okunup bu metinden cvp lanmasi gereken vakit kaybetmeden o metin dinlenmeden cabucak sorulari okuyabilirsen eger dogru sikki yakalayabilirsin !! 400 60 puandan sanirim minimum 160 puan almalisin yani ceyregi kadar olan bir kismi yaptinmi zaten gecmis oluyorsun sinavdan sonra bekliyorsun sonuc eve geliyor zaten ! yuksek puan almaya gerek yok stress olma cok sakin olmaya calis ben sinav sonrasi naptigimin bile farkinda degildim moralim bozuktu falan ama gectim iyi yani merak etme :))
ayrica en kotu ihtimal diyeliml gecmedin ki gecersin eminim bir kere daha sinava girme sansin var ama vakit ve para kaybi oluyor !! umarim gereken bilgiyi verebilmisimdir hoscakal
benim için o kadar önemli degil vatandaslık, eşim cok zorluyor. zaten oturum alıyorum kolayca vatandas olmasam da olur:)
ayisigi sen vatandaslik aldinmi simdi bu sinavi geçince?
ay isigi cok tesekkur ederim. cok yardimci oldu cevabin psikolojik daha iyi hissediyorum:) senin giridigin acaba delf degil de bir sinav daha vardi yabancilarin vatandaslik basvurusu icin, adini unuttum o mu? cunku ben delfe baktigimda sozlu konusma bolumu vardi. acikcasi benim de en cekindigim bu kisim. sanirim senin girdigin sinav sadece test usulu. daha kolay diye dusunuyorum. bilgiler icin cok tesekkur ederim, eger sinavin adini tam hatirlarsan yazarsan cok sevinirim.