Yeni üyeyim Ve Micro Tedavideyim

ADDAA

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2008
26
0
herkese merhaba bende aranıza yeni katıldım
3 yıldır bebeğimiz olması için uğraşıyoruz.
tüplerim tıkalı olduğu için tüp bebek denedik ve olmadı.yine denedik bu sefer düştü
tüpleri aldırıp yine denedik yine düştü.
vazgeçmedik ve tedavi olduğumuz şehri değiştirerek istanbuldan vazgeçip ankaraya tedavi olmaya geldik.yeni tedavi merkezimiz eşimin sperm morfolojisindeki sorunu tespit etti ve bir şok daha yaşadık.asıl şok olduğum bundan önceki 3 microyuda yapan hastane eşimin morfolojisine bakmaya gerek duymamış sadece sperm sayısı yeterli diye düşünmüş herhalde.
genetik testler de yapıldı mthfr mutosyonum tespit edildi.ayrıca kan sulandırıcı iğnelerde kullanıyorum.cuma günü yumurtalarım toplanacak haftaya transfer.
sanırım tüp bebek işinin tezini yazacak kıvama geldim.
umarım benide aranıza alırsınız.
:eek:

hayırlı olsun addaa.biz de 1 dış gebelik 2 negatiften sonra genetik testlere başladık.Aynen ben de bayağı bişiy öğrendim ,şimdi düşünüyorum da ilk denememde ne kadar cahilmişim.Bu cahillğim ve (asıl önemlisi ) cahil bir dr yüzünden dış gebelik sebebiyle iç kanama geçirip ameliyat oldum.Artık bilgeliğimiz bir işe yarayacak mı bakalım.
umarım bu kez başarılı olur, bebeşini kucağına alırsın.Hadi bakalım sırada biz varız bir an önce anne olup sıradan çekiiliiiinnnn yerimseniben Allah emeklerimizi boşa çıkarmasın.Hepimiz birgün yavrularımıza kavuşuruz inşallah.....
bu arada hoşgeldin.....a.s.

hoşgeldin canım.benimde 7 senedir olmuyordu.çok doktora gittim hepside birşeyim olmadığını söyledi.daha sonra biri bize adanada bir doktor önerdi oraya gitmeye başladık.3 ay ilaç tedavisi gördüm olmadı 3 kerede aşılama denedik oda olmadı.benimki açıklanamayan infertiliteymiş.şimdide mikroenjeksiyon yaptırmıştık.dün test günümdü yaptırdık.tlf edip sonucu söyledim gözünaydın dediler.ben hala inanamıyorum.yarın tekrar yaptırıp gene haber vermem lazımmış.allahım olmayan herkese verir inşallah.kolay değil.

tebrik ederim ayşeakgül.ama açıklanamayan infer.de micronun tutma şansı oldukça yüksek oluyor.hadi ayağını sürü bakalım arkandan bizlerde gelelim.

arkdaşlar merhaba, tecrübeli olduğunuzdan bahsetmişsiniz lütfen banada yardım edin. 2,5 yıllık evliyiz 1 seneyi aşkındır olmuyo, benim hormon testlerim ve rahim filmim normal çıktı.eşimin sperm testinde sorun var. hem varikosal var hemde spermde ileri hareketlilik ve morfoloji sorunu var. geçen hafta yeni sperm testi yaptırdı yıkamalı yarın doktoruna gösterecek ama ben baktım ve moralim iyice bozuldu. morfoloji sorun sanırım çok ileri düzeyde çünkü test sonucunda normal morfoloji sıfır, sperm sayısı yüksek ama sağlam sperm yok galiba değilmi bu sonuçtan bunu anlamamız gerekiyor galiba, allahım napçam bilmiyorum mikro bile yapılmaz herhalde değilmi bu sonuçlarla ? :KK43:

hoşgeldin canım.benimde 7 senedir olmuyordu.çok doktora gittim hepside birşeyim olmadığını söyledi.daha sonra biri bize adanada bir doktor önerdi oraya gitmeye başladık.3 ay ilaç tedavisi gördüm olmadı 3 kerede aşılama denedik oda olmadı.benimki açıklanamayan infertiliteymiş.şimdide mikroenjeksiyon yaptırmıştık.dün test günümdü yaptırdık.tlf edip sonucu söyledim gözünaydın dediler.ben hala inanamıyorum.yarın tekrar yaptırıp gene haber vermem lazımmış.allahım olmayan herkese verir inşallah.kolay değil.

Hayırlı olsun canım gözün aydın.sağlıklı bir hamilelik geçirmeni dilerim.

tüplerim tıkalı olduğu için tüp bebek denedik ve olmadı.yine denedik bu sefer düştü
vazgeçmedik ve tedavi olduğumuz şehri değiştirerek istanbuldan vazgeçip ankaraya tedavi olmaya geldik.yeni tedavi merkezimiz eşimin sperm morfolojisindeki sorunu tespit etti ve bir şok daha yaşadık.asıl şok olduğum bundan önceki 3 microyuda yapan hastane eşimin morfolojisine bakmaya gerek duymamış sadece sperm sayısı yeterli diye düşünmüş herhalde.
genetik testler de yapıldı mthfr mutosyonum tespit edildi.ayrıca kan sulandırıcı iğnelerde kullanıyorum.cuma günü yumurtalarım toplanacak haftaya transfer.

Aramıza hoşgeldin.a.s.Transferin hayırlı olur inşallah.Gelişmelerini yazarsan paylaşırız buradan.

arkdaşlar merhaba, tecrübeli olduğunuzdan bahsetmişsiniz lütfen banada yardım edin. 2,5 yıllık evliyiz 1 seneyi aşkındır olmuyo, benim hormon testlerim ve rahim filmim normal çıktı.eşimin sperm testinde sorun var. hem varikosal var hemde spermde ileri hareketlilik ve morfoloji sorunu var. geçen hafta yeni sperm testi yaptırdı yıkamalı yarın doktoruna gösterecek ama ben baktım ve moralim iyice bozuldu. morfoloji sorun sanırım çok ileri düzeyde çünkü test sonucunda normal morfoloji sıfır, sperm sayısı yüksek ama sağlam sperm yok galiba değilmi bu sonuçtan bunu anlamamız gerekiyor galiba, allahım napçam bilmiyorum mikro bile yapılmaz herhalde değilmi bu sonuçlarla ? :KK43:

Moralini bozma,bri sürü yöntem var hergün ortaya çıkan.En azından başlangıç yapmışsınız tedavi için ve çok şükür sende bir sorun yok.Çok çeşitli yöntemlerle sperm sağlanıyor üzülme

Moralini bozma,bri sürü yöntem var hergün ortaya çıkan.En azından başlangıç yapmışsınız tedavi için ve çok şükür sende bir sorun yok.Çok çeşitli yöntemlerle sperm sağlanıyor üzülme

sağol curly, Allahtan ümit kesilmez tabi ama napçam bilmiyorum o kadar üzülüyorum ve belli etmemek için içime atıyorumki arka arkaya ciddi panik atak geçirdim ve ellerim kitlendi geriye doğru, en son benim başıma gelir diyordum o kadar istiyordumki çocuğum olmasını ama allah nasib etmedi, benim ümidim kalmadı bu son sonuçtan sonra inşallah çocuksuz hayatı kabullenebilirim ve evliliğim zarar görmez, eşim iğne görünce bayılıyo fobisi var o yüzdende varikosal ameliyatı olmak istemedi direk tüp bebek yaptıralım dedik ama bu durumda sanırım o da olmayacak, senin dediğin yöntemlerle de sperm bulamazlar çünkü eşimin iğneye olan fobisi bayılmasına neden oluyo ve ciddi sorunlar çıkarıyo, allahım yaa yardım et herkeze ne olur...:çok üzgünüm:Çok üzgünüm çoook

Canım sen sorunlarına kendin düşünerek çözüm bulmaya çalışma lütfen,yıpratırsın kendini.Doktorlar bu işler için değil mi?Bırak çözümü onlar üratsin.Sen kendini güveneceğin doktorlara emanet et yeter,canını sıkma.

Canım sen sorunlarına kendin düşünerek çözüm bulmaya çalışma lütfen,yıpratırsın kendini.Doktorlar bu işler için değil mi?Bırak çözümü onlar üratsin.Sen kendini güveneceğin doktorlara emanet et yeter,canını sıkma.

haklısın ama herşey negatif, yarın eşim kendi doktoruna gidecek üroloğa bakalım o ne diyecek ona göre bi yol çizilir herhalde, napalım kader kısmet işte... :KK43: sağol desteğin için tşk ederim, umarım seninde gönlünde ne varsa ona sahip olursun.

curly benim eşimdede morfoloji 1 çıktı yani yüz taneden sadece 1 tanesinin yapısı normalmiş.
eşim sigara çok içiyordu onu azalttı.içki bir kadeh bile içmiyor uzun zamandır.belki bir çok doktor gerekli bulmuyor ama günde 2-3 kaşık harput pekmezi yiyor.birde badem,ceviz falan,(1 haftada 4 kilo aldı).spermleri yıkama işlemi yapılacakmış dölleme yapılırkende.
senin umutsuzluğa kapılman için ciddi bir sorununuz yokki.şükret sende sorun yok.bak benim iki tüpümde alındı , kanımda pıhtılaşma sorunu var ve yinede umudum var.lütfen kendine bu kadar haksızlık etme ve eşinin iğne korkusunu yenmesi için ona yardımcı ol.bence geçer bu korku ya

curly benim eşimdede morfoloji 1 çıktı yani yüz taneden sadece 1 tanesinin yapısı normalmiş.
eşim sigara çok içiyordu onu azalttı.içki bir kadeh bile içmiyor uzun zamandır.belki bir çok doktor gerekli bulmuyor ama günde 2-3 kaşık harput pekmezi yiyor.birde badem,ceviz falan,(1 haftada 4 kilo aldı).spermleri yıkama işlemi yapılacakmış dölleme yapılırkende.
senin umutsuzluğa kapılman için ciddi bir sorununuz yokki.şükret sende sorun yok.bak benim iki tüpümde alındı , kanımda pıhtılaşma sorunu var ve yinede umudum var.lütfen kendine bu kadar haksızlık etme ve eşinin iğne korkusunu yenmesi için ona yardımcı ol.bence geçer bu korku ya

sağol adda, silkelenip kendimize gelmemiz lazım, eşim 1 sene önce sigarayı bıraktı sırf bebek için, hersabah ceviz yiyor uzun zamandır ama sonuç sıfır, allahtan ümit kesilmemesi lazım, seninde inşallah yavrun olur ve tüm bu çabalar boşa gitmez, Allah herkeze yardım etsin, daha iyi geldi bu yazdıklarınız şimdi eve daha umutlu gidicem, inşallah hepimizin dilekleri kabul olur. bakalım yarınki doktor ne diyecek, şans bizimle olsun. çooook tşk ederim.

addaa hemsehrım hayırlı ugurlu olsun inşaallah allahım cabalarımızı boşa cıkarmasın bende kütahyalıyım a.s.

canım aramıza hoşgeldin strestli ve yorucu bir arayış içindeyiz hepimiz.
amacımız aynı aynı şeyleri yaşıyoruz.faktör 5 var herhelde sendeki kan sulandırıcı iğne kullanıyorsun.
Gebeliğe bağlı kan pıhtılaşması bende de aynı sorun var hetroyum ben .bende 2 tüp denememde ecoprin alıyorum .Gebelik durumunda iğne olacakmışım .açıklanamayan inf. teyim.mayısta 3 arayış tüpte olacak . havalardan mı yoksa kullandığım hazırlık aşamasındaki doğum kontrol ve diğier ilaçlardan mı bilmiyorum .çoook yorgun hissediyorum kendi mi :a015::a015:

Addaa hoşgeldin bu sefer hayırlısıyla tutunur inşallah bebişlerin Allah yardımcın olsun

sağolun arkadaşlar .
aktuel cim aslında faktör 5 sağtanmamıştır diyor ama diğer mthfr değerlerinde mutasyon var.çok araştırmadım bunu canımı sıkmamak için ama en azından iğnelerle çaresi var.
benimde havadan mı strestenmi yoksa ilaçlardan mı bilmiyorum ama sürekli her yerim ağrıyor
senin ilacını hiç duymadım ecoprin in içeriği nedir acaba.
tedavin şimdiden hayırlı olsun

Aramıza hoşgeldin.a.s.Transferin hayırlı olur inşallah.Gelişmelerini yazarsan paylaşırız buradan.
hoşgeldin addaa seninle aynı sorunu yaşıyoruz.benimde tüplerim kapalı ve ilk tüp bebek tedavimi anatolıada yaptırdım 1 embriyo tranfer edildi.sonuç negatifti.2.deneme için haziranın sonunu bekliyoruz.senin neden tüplerini aldılar?ayrıca ankarada hangi merkezde transferin gerçekleşti?

umarım transferin hayırlı olur.bebişin sana tutunur.Allah emeklerimizi boşa çıkarmasın isteyen herkese versin.sorularımı cevaplandırırsan sonucuda paylaşırsan çok sevinirim.

X