• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni ses kaydı: Sayıştay raporları TBMM’ye gelirse bizi duman ederler!

AngryPenguin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2012
5.278
1.437
248
Yayımlanan yeni ses kaydında Nurettin Canikli olduğu öne sürülen kişi, Hasan Doğan olduğu öne sürülen kişiye Sayıştay raporları nedeniyle hükümetin zor durumda olduğunu söylüyor

AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan'a ait olduğu öne sürülen ve Sayıştay’ın 2012 raporlarıyla ilgili bir konuşma internette yayınlandı. Kayıtta Canikli olduğu öne sürülen kişi, Sayıştay’ın kamu kurumlarını denetlemesiyle ilgili olarak, "Şu anda hükümet korumasız tam anlamıyla. Kapsamlı bir çalışma yapılması lazım çok acil" ifadelerini kullanıyor. Canikli olduğu iddia edilen kişi, parlamento adına denetim yapan Sayıştay'a kanunla verilen yetkilerin vakit geçirilmeden geri alınması gerektiğini savunuyor.

Kayıtta, Hasan Doğan olduğu öne sürülen kişi Canikli olduğu öne sürülen kişiye, “Peki Başkanım. Bizim hiç üyelerimiz yok mu? Bunlara hiç direnmiyorlar mı orada?” diye soruyor. Canikli olduğu iddia edilen kişi, “Var ama bu meslek taasubiyeti var ya, bu bürokrasi. Hepsi bizim adamımız baktığınız zaman, hepsi” yanıtını veriyor.

Ses kaydında Canikli olduğu iddia edilen kişi, “İnanılmaz şeyler olacak. Bakın bir haber sızdı Maliye Bakanlığı’yla ilgili bir o fark ettiniz mi? Maliye Bakanlığı cevap verdi buna. Sayıştay tam gelmeyen raporlarına atfen bir bilgi sızdırmışlar. Maliye Bakanlığı da cevap verdi. Afedersin kıçı kırık bir Sayıştay denetçisi geliyor. Projeyi değerlendiriyor ve karar veriyor. Böyle bir rezalet olur mu ya?” diyor.

Yasal yollarla yapılıp yapılmadığı konusunda kuşku uyandıran kayıtta, Canikli'ye ait olduğu öne sürülen ses, "Beyefendi talimat verdi, şimdi var ya bu raporlar gelmiş olsaydı Hasan Bey” ifadelerini kullanıyor. Bunun üzerine Hasan Doğan olduğu öne sürülen kişi de, "Bizi Meclis'te duman ederlerdi" diye konuşuyor.

“Başçalan” adlı Twitter ve Youtube hesaplarından 2012’ye ait Sayıştay raporlarının TBMM’ye gelmemesine ilişkin AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan'a ait olduğu öne sürülen bir ses kaydı yayınlandı.

Cumhuriyet ve Artı 1 TV'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda internet sitesinde de duyurulan kayıtta, AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli'ye ait olduğu öne sürülen ses, 2012 Sayıştay raporlarının TBMM'ye gelmediğini hatırlatıyor ve "İyi ki gelmedi. Çünkü raporlar çok berbat. Yani hükümeti ciddi anlamda..." diyor. Canikli olduğu öne sürülen kişinin bu sözlerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan olduğu iddia edilen kişi, "Buna bir çözüm bulmak lazım başkanım yaa" sözleriyle yanıt veriyor.

‘Bizi duman ederlerdi’

Ses kaydında Canikli'ye ait olduğu öne sürülen ses, "Beyefendi talimat verdi, şimdi var ya bu raporlar gelmiş olsaydı Hasan bey” ifadelerini kullanıyor. Bunun üzerine Hasan Doğan olduğu öne sürülen kişi de "Bizi Meclis'te duman ederlerdi" diye konuşuyor.

"Şu anda hükümet korumasız tam anlamıyla. Kapsamlı bir çalışma yapılması lazım çok acil" diyen Canikli, Doğan'dan "Anayasa Mahkemesi burada çok çirkin bir tavır içerisinde. En son cezayı da beyefendi içine sindiremedi" yanıtını allıyor.

Bizim hiç adamımız yok mu orada?

Kayıtta, Hasan Doğan olduğu öne sürülen kişi Canikli olduğu öne sürülen kişiye, “Peki Başkanım. Bizim hiç üyelerimiz yok mu? Bunlara hiç direnmiyorlar mı orada?” diye soruyor. Canikli olduğu iddia edilen kişi, “Var ama bu meslek taasubiyeti var ya, bu bürokrasi. Hepsi bizim adamımız baktığınız zaman, hepsi” yanıtını veriyor. "Tepeden tırnağa bu kanunu değiştirmemiz lazım" ifadelerini de kullanan Canikli olduğu öne sürülen kişi, "Eski sisteme geçmemiz lazım. 2013 raporlarında müthiş şeyler varmış" diye konuşuyor.

‘Zamanımız çok daraldı’

Hemen çalışma başlatmaları gerektiğini anlatan Canikli olduğu iddia edilen kişi, "Zaman daraldı, zamanımız çok daraldı" diye uyarıda bulunuyor. Bu sözler üzerine Doğan olduğu öne sürülen kişi, "İleride herkesi mahkemelerde süründürürler başkanım" yanıtını veriyor.

‘Kıçı kırık Sayıştay denetçisi’

Ses kaydında Canikli olduğu iddia edilen kişinin, “İnanılmaz şeyler olacak. Bakın bir haber sızdı Maliye Bakanlığı’yla ilgili bir o fark ettiniz mi? Maliye Bakanlığı cevap verdi buna. Sayıştay tam gelmeyen raporlarına atfen bir bilgi sızdırmışlar. Maliye Bakanlığı da cevap verdi. Afedersin kıçı kırık bir Sayıştay denetçisi geliyor. Projeyi değerlendiriyor ve karar veriyor. Böyle bir rezalet olur mu ya?” demesi dikkat çekiyor.
http://t24.com.tr/haber/yeni-ses-kaydi-sayistay-raporlari-tbmmye-gelirse-bizi-duman-ederler/252977

CHP sayıştay raporları nerde diye bağırınca, ortalığı velveleye veriyorlar diyolardı gördük sayıştay raporlarının neden saklandığını.
Muharrem İnce: Madem yolsuzluk yok, madem usulsüzlük yok, Sayıştay raporları Meclis'ten niye saklanıyor? demişti yaklaşık 1 yıl önce.

Son düzenleme:
Sayıştay raporu mu sayıştay mı kaldı bunca olayda hala sesini çıkarmayan sayıştay.. Ülkenin vergisi, parası nerelere gidiyor nerede hesap yok..

.......
$BiTg32iCAAAmYJF.png

hep laf hep laf....hani icraat sizde ????

aklı başında milletlerin, devletlerin gereğini yapacağı konular üzerine biz geyik yapıyoruz...absürd bi film içindeyiz sanki....

[h=2]Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, kendisi ile Hasan Doğan'a ait olduğu öne sürülen ses kaydına ilişkin, "Net olarak ifade edebilirim, bir defa konuşmalar kısaltılmış, çıkarılmış, yani çıkarmalar var" dedi.
Giresun Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği'ini ziyaret eden Canikli, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Canikli, bir gazetecinin, "kendisi ile Başbakanlık Özel Kalem Müdürü Hasan Doğanarasında geçtiği öne sürülen Sayıştay raporlarıyla ilgili ses kaydına yönelik" sorusuna, "Ben de birkaç defa dinledim, sonra tapelere de baktım. Şu konuda tespitim, net olarak ifade edebilirim, bir defa konuşmalar kısaltılmış, çıkarılmış, yani çıkarmalar var" yanıtını verdi.
Konuşmanın bir türlü tam tamamlanmadan birkaç yerde çok açık bir şekilde kesilmesinin söz konusu olduğunu belirten Canikli, şunları söyledi:
"Dolayısıyla bu konuşmada bazı metinlerin özellikle çıktığı ya da çıkartıldığını söylememiz mümkün. Bu konu gündeme geldiğinde bir söyleyiş biçimi, tarzı var benim. Bütün olarak, olayı tam olarak ortaya koyma şeklinde, bütün yönleriyle, yaniSayıştay denetimi konusu gündeme geldiğinde olayı bütün boyutlarıyla ortaya koyma, anlatma gibi bir yöntemim var. Bütün konuşmalarda, bu konunun gündeme geldiği tüm konuşma ve görüşmelerde aynı yöntemi takip ediyorum, yani bütçe görüşmelerinde, onun dışındaki basına yapılan açıklamalarda çok gündeme geldi. Çünkü Türkiye'nin gündeminde Sayıştay denetimi, Sayıştay raporları, Sayıştaykanunu uzun uzuna tartışıldı. Bütün bu konuşma ve görüşmelerde aynı yöntemi takip etmiş ve izlemişimdir, yani olayı bütün boyutuyla ifade etmek şeklinde."
- "Çıkarmalar ve ilaveler var"
Canikli, konuşmalara bakıldığında hep kesildiğini anlatarak, "Muhtemelen şunun için kesiliyor, çünkü esas bu konuyla ilgili açıklığa kavuşturulacak konuşmalar ve gerçekten insanları ne olup bittiği konusunda aydınlatacak açıklamalar ve bunlar özellikle dışarıda bırakılmış gibi görünüyor, ona inanıyorum" ifadelerini kullandı.
"Çok net bir şekilde ortada, tabi çıkarmalar olunca ilaveler de var" diyen Canikli, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Mesela benim başka yerde yaptığım konuşmalar da monte edilmiş. Mesela benim bütçe görüşmelerinde olabilir, belki başka yerlerde... Hatta Ömer Dinçer'le ilgili bir bölüm var, müsteşarken aramızda geçen olay, öyle bir konuşmam var doğru ama o konuşmayı orada yapmadım, o konuşmayı odalarda ve kapalı ortamlarda yaptığım bir konuşmadır, ondan eminim. Dolayısıyla oralardan nasıl elde edildi bilemiyorum, oralardan monta edilmiş."
- "Teknik hata var"
Canikli, ses kaydında teknik hata olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
"2012 ve 2013 raporlarından bahsediliyor. Mesela bir yerde 2013 raporu gelmezse sonra işte Hasan Bey'in söylediği iddia edilen 'mahvoluruz' ya da ona benzer bir ifade var veya 'duman oluruz' mu tam hatırlayamadım şu anda. Burada teknik hata var, çünkü 2013 raporu diye bir şey yok, o 2013'ten bahsedilen 2012 yılı kesin hesap raporu tasarısına ilişkin bir rapordur o. 2012 yılı raporu olarak da ifade edilen 2011 kesin hesap yani gelmeyen raporlar olarak söylenen 2011 yılı kesin hesap kanun tasarısına ilişkin raporlardır, dolayısıyla teknik ciddi bir anlamda hatalar vardır."
Mantıksızlıklar ve tutarsızlıklar olduğunu dile getiren Canikli, bunlardan bir tanesininSayıştay başkanıyla ilgili olarak kendisinin söylediği iddia edilen ifadeler olduğunu söyledi.
Canikli, "Bir defa konunun gelişimi itibarıyla bütünlüğü bozan bir şeydir, yani ifadelerdir ve doğrudan oraya monta edilmiş ifadeler olduğu çok net bir şekilde ortadadır. Yani benim tarzım olarak da o şekilde ona benzer ifadeler kullanmam söz konusu değildir. Onun da ilave montaj olduğunu düşünüyorum" dedi.
- "Kastedilen raporların tümü Meclis'e geldi"
Servis edilen iddiaya göre Hasan Doğan'ın "duman oluruz" dediğini belirten Canikli, şu ifadeleri kullandı:
"Halbuki bu raporlar, yani bu kastedilen raporlar Meclis'e geldi, tümü geldi. İlk defaTürkiye Cumhuriyeti tarihinde bu raporlar Meclis'e geldi, konuşuldu, hiç de duman olmadı kimse. Dolayısıyla orada da mantıksal doğru olmayan bir ifade var. Bütün bunlar birlikte değerlendirildiğinde orada sanıyorum bir mühendislik çalışması yapılmış gibi görünüyor. Daha ayrıntılı bir şekilde çalışmaları devam ettiriyorum, çünkü bazı ifadeleri tam hatırlamayabiliyorum. Onlarla ilgili de daha geniş açıklamayı önümüzdeki günlerde daha ayrıntılı bir şekilde yapacağım."
Canikli, üst üste binen çok konuşma olduğuna dikkati çekerek, "Konuşmalar çok üst üste biniyor, o da belli ki tam denk getirilememiş, yani kesip ilavelerden sonra tam örtüştürülememiş, sürekli kesiliyor, sürekli üst üste biniyor. Arka fonda birtakım sesler var, ne olduğu anlaşılamayan. Tabi bunun için biraz daha teknik çalışma yapılması gerekiyor. Onunla ilgili de bir teknik çalışma yaptıracağım ayrıca" diye konuştu.
-nurettin canikli
[/h]

Back