Yeni sahiplendiğim kedim ve alışma sorunu.

jane eyre_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2014
1.104
1.908
Merhaba kızlar ,daha önce kedi sahiplenme ile ilgili konum vardı sizden güzel bilgiler almıştım,bazı nedenlerden dolayı ancak 3 gün önce sahiplendik ,minik kızımız 4 aylık eşimin arkadaşı yurtdışına yerleşecekti ondan sahiplendik.İlk akşam işten geldiğimde çamaşır makinesinin arkasında buldum çok ürkekti pek yaklaşmadık korkutmamak için ,oyunlarla biraz yaklaştı ama dokunamadık pek çünkü korkuyor.Dün ipli oyuncağını ayaklarına dolamış ve korktu çıkarmak için yaklaştım öyle bir kaçtı ki korkudan sanırım tuvaleti dışına dışkıladı ve bütün gece çamaşır makinesinin arkasında kaldı,ne yaptıysak çıkmadı. Bugün daha üçüncü gün biliyorum ama hep koltuk arkasında hala yaklaştırmıyor ,oyun oynayarak biraz çıkartabildim onun dışında hep saklanıyor ,bu normal midir ?Alışması için ne yapabilirim ?

Kedinin size güven duyması lazım, saklandıgı yerden yakalayıp kucagınıza alın ve okşayın ilk ürkek olur kasar kendini sonra yumuşar mırıldama sesi çıkana kadar sevin sıcaklığınızı hissetsin. Sonrasında kendi gelecektir kucağınıza evi keşfetmeye başlar sokaktan çok fazla yabani kedi bulup baktım hepsinde bu taktiğim işe yaradı.

sizi tanımıyor ve evde yabancı geldiği için korkuyordur zamanla alışır . önce bir odayla başlayın alışma sürecine bütün eşyalarını oraya koyun tuvaleti ,maması ,suyu ,yatağı ,oyuncağı herşeyine ulaşmasıda kolay olur :KK66: her fırsattada sevin çünkü kediler okşanmayı çok sever

Kediler sahipleri değişmeyip sadece ev değiştirince bile bahsettiğiniz gibi saklanırlar bi süre.. 3 Tane kedim var ev değiştirince benden bile kaçıyolar bikaç gün.. Üstüne gitmeyin ihtiyaçlarını karşılayın sadece en geç 1 hafta sonra herşey çok güzel olacak :KK200:

Yazık, hayvancağız neye uğradığını şaşırmıştır, hem evi değişmiş, hem sahibi. Onlar için hiç kolay değil bu. Sabretmeniz lazım.

Ben şahsen korkan hayvanın üstüne gitmeyi doğru bulmuyorum. Korkusundan altına yapacak kadar titreyen hayvanı yakalayıp okşamam yani. Tavsiye de etmem. Zorbalık bana göre bu. O kendisi zamanla güven duyar ve yakınlaşır zaten. Mamasını suyunu bilsin, siz kenara çekilin yesin. Önce bir o evin güvenli olduğuna alışsın hayvan.

Birkaç gün içimde elinizi uzatabilirsiniz, konuşabilirsiniz. Yavaş yavaş elinizi koklamaya gelir. Elinize mama alıp verseniz gelir belki. Ama tüm bunları aynı zamanda ve bugün yapmayın. Hayvana zaman verin.

Cok normal benim kedim de yeni bir ortamda gerilip saklaniyor. Direk eve salmak yerine once tek bir odaya koyup orayi kesfetmesini saglasaniz daha kolay olurdu.
Biz annemlere kalmaya gittigimizde kedimizi de goturmustuk bir defa. Once tek odada kutusundan cikartmistik ve direk yatak altina gitmisti. Hic ellemedim, alip zorla cikartmaya calismadim. Kendisine birakin sonsuza dek koltuk arkasinda kalmayacak. :) acele etmeye gerek yok.

Bence hayvanı çok sıkıştırmışsınız. İlk gün bir odada tutmalıydınız. Yemek, tuvalet ihtiyacını giderip ellemeyecektiniz. Zamanla oda dışına çıkacaktı. Biz 1.5 aylık bir yavruyu ilk kafeste tutup alıştırmıştık veteriner tavsiyesiyle. Sizinki büyükmüş bundan ondan oda dedim. Makineyi güvenli bölge saydıysa orada asla dokunmayın. Kendisi çıksın. Kucağınıza da almayın. Yazık değil mi o hayvana altına yaotıracak kadar ürkmüş. Bir süre uzak durun. Hemen size alışsın, kendini sevdirsin istiyorsunuz. Bu kediler oyuncak mı ya..

Biz nasıl ki yeni bir eve taşınsak hemen komşularla konuşamıyoruz, muhabbet edemiyoruz. Önce eve apartmana sokağa alışmaya çalışıyoruz. Kediniz için birkaç oyuncak alın. Mamasını koyun. Kumunu da koyun. Bir süre onu kendi haline bırakın. Birkaç gün içinde hep yalnız olacak değil ya. Siz de ona yavaş yavaş yaklaşın okşayın onu. Onu sevin. Misafirliğe gittiğimiz evde kedi vardı. Benden korktu ailemden de. Sonra çok sevdiği bir oyuncağı varmış onu elime aldım hemen geldi oynamaya başladık. Alıştı. Emin olun dünyadaki en merhametli en masum varlıklar hayvanlar. Onları zorlamadan alıştırmak lazım. Benim köpeğim vardı. O yüzden biliyorum. Oyunla alışmıştı bize. Sonra kaçırdılar onu. En başta utanır ama birkaç günde alışacak. Siz hiç karışmayın. Bırakın orada dursun.

Bende kedimi 1 yaşındayken sahiplendim ilk geldiğinde yemek ve tuvalet haricinde neredeyse 1 ay koltuğun arkasından çıkmadı üzerine gitmeyin makinanın arkasından kendi isteği ile çıkana kadar çıkarmaya çalışmayın zaten zamanla size ve eve alışacak bu sürede biraz sabırlı olmak gerekiyor

Merhaba kızlar ,daha önce kedi sahiplenme ile ilgili konum vardı sizden güzel bilgiler almıştım,bazı nedenlerden dolayı ancak 3 gün önce sahiplendik ,minik kızımız 4 aylık eşimin arkadaşı yurtdışına yerleşecekti ondan sahiplendik.İlk akşam işten geldiğimde çamaşır makinesinin arkasında buldum çok ürkekti pek yaklaşmadık korkutmamak için ,oyunlarla biraz yaklaştı ama dokunamadık pek çünkü korkuyor.Dün ipli oyuncağını ayaklarına dolamış ve korktu çıkarmak için yaklaştım öyle bir kaçtı ki korkudan sanırım tuvaleti dışına dışkıladı ve bütün gece çamaşır makinesinin arkasında kaldı,ne yaptıysak çıkmadı. Bugün daha üçüncü gün biliyorum ama hep koltuk arkasında hala yaklaştırmıyor ,oyun oynayarak biraz çıkartabildim onun dışında hep saklanıyor ,bu normal midir ?Alışması için ne yapabilirim ?

Kedim ilk eve geldiğinde tam 15 gün halının altında yaşadı
Yüzünü görmedik
Gece çıkıp yemek yiyor tuvalete gidiyor yine halının altına giriyordu
Sonraki 15 gün ise koltuğun altında yaşadı

Yaklaşık 1 ay sonra bir gün çıkıp yanımıza geldi
Şimdi kucağımızdan insin diye dua ediyoruz

Yalnız bizim kedi halen çok korkaktır
Eşim ve ben dışında kimseye gitmez, kendini göstermez, misafir gelse yine koltuğun altından çıkmaz. Kuştan, böcekten, kapı zilinden ödü patlar
Muhtemelen kediniz böyle bişey olacak sizin de :)
O yokmuş gibi yaşayın ama arada olta falan sallayın, lazer tutun yere. İllaki ilgisini çekip bi süre sonra gelecek

Sakin zorla alip sevmeye calismayin bu korkusunu yenme suresini uzatir baska bir ise yaramaz.. yemini suyunu saklandigi yere yakin ve ulasabilecegi sekilde koyup rahat birakin.. benim de kedim geldiginde 3.5 aylikti, yaklasik bir hafta kosu bandinin altinda yasadi.. sonra bir aya yakin yemegini yiyip koltuk arkasinda yasadi ama o bir ay icinde ufak ufak bulundugu odayi kesfetmeye baslamisti biz ortada yokken.. ustune gitmeyin, sevmeye calismayin illa ki cikiyorlar ama zorla alirsaniz size olan guveni zedelenir.. benim kedim 1.5 yasinda eve ne zaman temizlik icin kadin gelse ertesi gunun aksamina kadar kayboluyor ortadan.. :)

Mesajlardan birinde alın kucağınıza mirlayana kadar sevin diye dehşet birşey okudum sakin öyle birşey yapmayın kedide tümden bir travma yaratırsınız. Ürkek kediler kendi hallerine bırakılmalıdır kedi köpekten farklıdır onu da kendi kuralları olan bir birey gibi görmeniz işinizi kolaylaştırır. Çıkmıyorsa şu an hazır değildir oyunla zorla çıkarmaya çalışmayın. O siz yokken çıkar evi gezer kendini güvende hissetmeye başladığında siz varken çıkar muhtemelen size bir süre yaklaşmayacak. Kedi aldım sevemiyoruz diye düşünebilirsiniz ama keşke öncesinde diğer evindeyken kediyle bir bağ kurabilseydiniz hayvan neye uğradığını şaşırmıştır yabancı bir evde yabancı insanlar..Sabir edin siz temel ihtiyaçlarını karşılayın onun orada olduğunu unutun. O hazır olduğunda size gelecektir. Ama kediniz böyleyse karakter olarak ürkek olabilir ona da hazırlıklı olun :) bende var dünyanın en korkak kedisi misafir gelse saklanır sokaktaki davul sesinden kaçar evde hızlı adımlarla hareket edilmesine gerilir saklanır:) sabırlı olun karakterini tanıyın düzelecektir:)

Kediyi tek bir odada tutun tuvaleti maması suyu bir süre tek bir yerde olsun. Mama yemeye çıktığında falan sevin hafif hafif onun dışında bir süre bekleyin hemen ayaklarını yerden kesmeyin az rahatlayınca kucağınıza alın sevin sevginizi hissetsin bolca. küçük topçuklar ya da kovalayacağı karşı koyamayacağı oyuncakları atın önüne oynarken çok karışmayın ama kendi kendine oynasın. Oyun oynarken her şeyi unutuyor o sıpalar :)

İyice rahatlayınca koltukların üzerinde falan uyumaya başlayınca odanın kapısını açık bırakırsınız diğer odaları falan kendi keşfeder zamanla. Şuan daha güvensiz oludğu için direkt sırtüstü yatırıp karnını sevmeye kalkmayın korkarlar çok güvendikçe karınlarını açar kediler. Sırtını kulaklarının arkasını çenesinin altını falan okşayabilirsiniz mırlamaya başlar hemen. Sonra zamanla karnını falan o açar size buraları da sev diye :)

Obur bir şeyse mamasını tek tek elinizle verip de güvenini kazanabilirsiniz çabucak.

Cok normal korkmasi. Benim kedim 5 gun koltuk altinda yasadi. Yemek yiyip tuvaletini yapip geri kacti. Ama once bir odaya alismali. Bir odaya alin yemegini tuvaletini koyun alissin. Sonra yavas yavas evi kesfetmeye cikar. Bizde oyle oldu. Zorlamayin zorla alip sevmeyin. Oyuncaklarla dikkatini cekersiniz. zamanla o evin sahibi olacak:)

Bende arkadaşlarıma katılıyorum.
Şuan pisicik neye uğradığını şaşırmış. Zaten çok ufak 4 aylık ömründe 2. ev ve 2. sahip görüyor. Korkmuştur, şaşkındır, üzgündür.
Eve ve size zamanla güvenecektir. 1 kedi annesi olarak bu zaman zarfında zorla kucağınıza alıp sevmemenizi tavsiye ederim. Bu onu daha çok ürkütecektir. Mamasını suyunu yakınına koyun. Elbet size alışacak güvenecek. Beklemelisiniz.
Yavrunuz hayırlı olsun güle güle büyüsün sağlıkla. :)

Bence hayvanı çok sıkıştırmışsınız. İlk gün bir odada tutmalıydınız. Yemek, tuvalet ihtiyacını giderip ellemeyecektiniz. Zamanla oda dışına çıkacaktı. Biz 1.5 aylık bir yavruyu ilk kafeste tutup alıştırmıştık veteriner tavsiyesiyle. Sizinki büyükmüş bundan ondan oda dedim. Makineyi güvenli bölge saydıysa orada asla dokunmayın. Kendisi çıksın. Kucağınıza da almayın. Yazık değil mi o hayvana altına yaotıracak kadar ürkmüş. Bir süre uzak durun. Hemen size alışsın, kendini sevdirsin istiyorsunuz. Bu kediler oyuncak mı ya..
Öncelikle görüşleriniz için teşekkür ederim, yalnız kedimi oyuncak olarak görüp sahiplenmedim hatta sahiplenmek için maddi ve manevi hazır olmayı bekledim, ürkmesinin sebebi ise oyuncağı ayağına dolandı ve doğal olarak çok tecrübem olmadığı için çok korktum canı acıyacak diye tabi o da benim durumumdan etkilendi, yoksa bilerek üstüne gidip korkutmadım.

Kedim ilk eve geldiğinde tam 15 gün halının altında yaşadı
Yüzünü görmedik
Gece çıkıp yemek yiyor tuvalete gidiyor yine halının altına giriyordu
Sonraki 15 gün ise koltuğun altında yaşadı

Yaklaşık 1 ay sonra bir gün çıkıp yanımıza geldi
Şimdi kucağımızdan insin diye dua ediyoruz

Yalnız bizim kedi halen çok korkaktır
Eşim ve ben dışında kimseye gitmez, kendini göstermez, misafir gelse yine koltuğun altından çıkmaz. Kuştan, böcekten, kapı zilinden ödü patlar
Muhtemelen kediniz böyle bişey olacak sizin de :)
O yokmuş gibi yaşayın ama arada olta falan sallayın, lazer tutun yere. İllaki ilgisini çekip bi süre sonra gelecek

Çok şükür normalmiş böyle cevaplar gelmesine sevindim inanın , sevmedi falan sandım çünkü.

Bende arkadaşlarıma katılıyorum.
Şuan pisicik neye uğradığını şaşırmış. Zaten çok ufak 4 aylık ömründe 2. ev ve 2. sahip görüyor. Korkmuştur, şaşkındır, üzgündür.
Eve ve size zamanla güvenecektir. 1 kedi annesi olarak bu zaman zarfında zorla kucağınıza alıp sevmemenizi tavsiye ederim. Bu onu daha çok ürkütecektir. Mamasını suyunu yakınına koyun. Elbet size alışacak güvenecek. Beklemelisiniz.
Yavrunuz hayırlı olsun güle güle büyüsün sağlıkla. :)

Teşekkür ederim.Evet gerçekten insan bile çabuk adapte olamıyor değişiklik olunca, en iyisi sabırla beklemek.

Mesajlardan birinde alın kucağınıza mirlayana kadar sevin diye dehşet birşey okudum sakin öyle birşey yapmayın kedide tümden bir travma yaratırsınız. Ürkek kediler kendi hallerine bırakılmalıdır kedi köpekten farklıdır onu da kendi kuralları olan bir birey gibi görmeniz işinizi kolaylaştırır. Çıkmıyorsa şu an hazır değildir oyunla zorla çıkarmaya çalışmayın. O siz yokken çıkar evi gezer kendini güvende hissetmeye başladığında siz varken çıkar muhtemelen size bir süre yaklaşmayacak. Kedi aldım sevemiyoruz diye düşünebilirsiniz ama keşke öncesinde diğer evindeyken kediyle bir bağ kurabilseydiniz hayvan neye uğradığını şaşırmıştır yabancı bir evde yabancı insanlar..Sabir edin siz temel ihtiyaçlarını karşılayın onun orada olduğunu unutun. O hazır olduğunda size gelecektir. Ama kediniz böyleyse karakter olarak ürkek olabilir ona da hazırlıklı olun :) bende var dünyanın en korkak kedisi misafir gelse saklanır sokaktaki davul sesinden kaçar evde hızlı adımlarla hareket edilmesine gerilir saklanır:) sabırlı olun karakterini tanıyın düzelecektir:)
A yok burdan da okuduğum yorumlara bakarak serbest bıraktım tamamen , oynatmaya çalıştığım zaman geliyor yanımıza yavaş yavaş , ben oynamamasına vs razıyım yeter ki korkmasın.

X