Yeni Şafak Temsilcisi: Ülkemiz Nobel Barış Ödülü'nü hak ediyor

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.833
898
'Türkiye Suriye'deki iç savaşın mimarı olarak gösteriliyor'
page_yeni-safak-temsilcisi-ulkemiz-nobel-baris-odulunu-hak-ediyor_428601115.jpg

inPaylaşın
Yeni Şafak Gazetesi Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi, "Batı, Suriyeli iki mülteciyi kabul etmezken Türkiye 4 yıldır 2 milyon mülteciyi barındırıyor ama “Nobel Barış Ödülü”nü hak eden ülkemiz, Suriye'deki iç savaşın mimarı olarak gösteriliyor" görüşünü dile getirdi.

Selvi'nin Yeni Şafak'ta "Suriye’de üç şehir için neresi düşünülüyor?" başlığıyla yayımlanan (29 Eylül 2015) yazısı şöyle:

Yasaklı olduğu dönemlerde Demirel'e neden yurtdışına çıkmadığı sorulduğunda, ”Yabancılara devletimi mi şikayet edeceğim” karşılığını vermişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Avrupa turunda Suriyeli mültecilerle ilgili soruya, ”Mülteciler konusunda Türkiye doğrusunu yaptı” cevabını vermesi yerinde bir tavırdı.

Oysa 7 Haziran seçimlerinde Kılıçdaroğlu, ”Suriyeli kardeşlerimizi geri göndereceğiz” demişti.
Başbakan Davutoğlu bu nedenle olsa gerek, Kılıçdaroğlu'nun açıklaması sorulduğunda, “Günaydın deriz ona” deme ihtiyacını hissetti.

Suriye, AK Parti iktidarının yumuşak karnı oldu. Batı, Suriyeli iki mülteciyi kabul etmezken Türkiye 4 yıldır 2 milyon mülteciyi barındırıyor ama “Nobel Barış Ödülü”nü hak eden ülkemiz, Suriye'deki iç savaşın mimarı olarak gösteriliyor.
12 Eylül'de işkencelerin ayyuka çıktığı bir dönemdi. Yoğun şikayetler üzerine askeri yönetim İşkenceyi Önleme Komitesi'nin cezaevlerinde denetim yapmasına izin vermişti.

Suriyelileri mülteci durumuna düşüren Esed'i değil, mültecileri barındıran Erdoğan'ı suçluyoruz.
Suriye ateşi bizi yaktı. Avrupa ise ne zaman ki mülteciler kapısına dayandı o zaman işin ciddiyetinin farkına vardı. Oysa Ürdün, Lübnan, Irak ekonomik zorluklarına rağmen Suriyelilerle ekmeğini paylaşmakta tereddüt etmedi.
O da yüzbinlerce, milyonlarca mülteci değil. Birkaç bin Suriyeli dahi onları korkutmaya yetti.

Suriye'de iç savaşın patlak verdiği günden bu yana Türkiye, ”Güvenli bölge” tezini savunuyor. Cenevre görüşmelerinde masaya getirilen önerilerden biri buydu. Derdimizi anlatamadık. Tam aksine bir yanda ABD diğer yanda Rusya, Suriye'nin Afganistanlaşması için ellerinden geleni yaptılar. 11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ”Maalesef Afganistan, Akdeniz'in kıyısına geldi” demişti. Suriye, Irak'ı da Afganistan'ı da geçti. ABD'nin Afganistan'ı işgali El Kaide'yi doğurmuştu. Irak ve Suriye'deki iç savaşın ise IŞİD gibi bir çocuğu oldu.

Bu aşamada BM toplantısı nedeniyle New York'ta bulunan Başbakan Davutoğlu'nun Cerablus-Azez arasında yüzer bin kişilik üç şehir kurulması önerisi mülteci sorununda yakılmış bir umut ışığı.

Suriyelileri, Suriye'de tutma esasına dayanıyor. Bu benzer sorunlar yaşayan bölgeler için de model olabilecek bir öneri.
Burada iki önemli nokta var. Biri olmadan diğeri sağlanamaz.Mülteciler için yerleşim yerleri inşa edilmesi ve bunun güvenliğinin sağlanması gerekiyor.

Adını, ”Tampon bölge” koymak zorunda değiliz ama birinci Körfez savaşından sonra Irak'ta olduğu gibi uçuşa yasal bölge ile desteklenmesi gerekiyor. ABD'nin Irak'ı işgalinde Kürtlerin bulunduğu hemen sınırımızdan başlayan 36. paralelin üstü ile Şiilerin yer aldığı 32. paralelin altı uçuşa yasak bölge ilan edilmiş, böylece mülteci sorunu yaşanmamıştı.
Suriye'de ilk başta yapılması gereken buydu. Oysa mülteci sorunu, Suriye iç savaşını aşan bir ölçekte dünya sorununa dönüşürken dahi üzerinde durulmuyor.

Başbakan Davutoğlu'nun yüzer bin kişilik üç şehir kurulmasından söz ettiği Cerablus-Azez hattına gelince. Uzunluğu 90, derinliği 55 kilometre olan bir hat. Mare dağı haricindeki yerler düz bir ova. Yerleşim yeri inşa edilmesine uygun bir arazi yapısı var.

Yüz bin nüfuslu üç şehir kurulması için üç nokta üzerinde duruluyor.

1-Cerablus-Münbiç arası

2-Mare bölgesi

3-Öncüpınar'ın hemen karşısında Azez bölgesi

Üç şehir kurulduğunda Şanlıurfa, Kilis ve Gaziantep'deki kamplarda kalan Suriyeli mültecilerin buralara nakledilmesi planlanıyor. Güvenli bölgenin havadan güvenliğinin sağlanması için ulusla arası koalisyonun görev üstlenmesi gerekiyor. Ama karadan güvenliği Özgür Suriye Ordusu'nun sağlaması düşünülüyor.

Bu arada Cerablus-Azez arasında üç mıntıka var.
Soran Kürtlerin, El Bab IŞİD'in elinde. Ama daha da önemlisi Handarat. Suriye rejiminin askeri üssü var burada. Son istihbarat bilgiler Handarat'ta Rus askeri varlığının bulunduğu yönünde. Hem de kısa bir süre önce bölgeye yerleşti Rus askeri. Bilgiler Rusların bir grup askeri Handarat'a kaydırdıkları yönünde.

Suriye'de sadece Lazkiye'de, Tartus Deniz Üssü'nde Rus kuvvetleri yok. Handarat'ta askeri varlık bulundurarak Rusya, sınırımıza yakın bir bölgede, “Bayrak gösterdi.” Rusya, Suriye-Irak üzerinden Ortadoğu'ya geri döndü. İran ve Irak'la kurdukları üçlü mekanizma kapsamında Bağdat ve Erbil'de de koordinasyon merkezi kuruyor. Bunun en büyük müsebbibi ise ABD…

O nedenle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önerdiği, ABD-Rusya ve Türkiye'den oluşan “üçlü mekanizma” ve Başbakan Davutoğlu'nun gündeme getirdiği,” Yüz binlik üç şehir” projesi konusunda umutlu değilim. BM Genel Sekreteri Ban Ki-Mun'un, ”Özellikle beş ülke Suriye konusunda anahtar konumda. Bunlar Rusya, ABD, Suudi Arabistan, İran ve Türkiye. Taraflardan biri uzlaşmaya yanaşmadığı müddetçe sahada değişiklik beklemek faydasız” sözleri bu isteksizliği ortaya koyuyor.

ABD Başkanı Obama'nın BM'deki konuşmasında Suriye'de kontrollü bir geçiş sürecinden söz etti. Bunun için, Rusya ve İran dahil bütün ülkelerle çalışmaya hazır olduklarını açıkladı. Tam bir hayal kırıklığı. Obama asıl niyetini ise şu cümleyle ortaya koydu: ”Yeni bir lider gerekli”

Az gittik uz gittik tekrar başa döndük. Bunca yıl bir lider hazırlanmadı mı?
Çünkü burada niyet farklı. Niyet, çözüm değil. Tam aksine sorunun derinleşmesi hedefleniyor. İş artık Suriye ve Esed işi olmaktan çıktı, önce IŞİD'e dönüştü. Son 1 ayda ise Rusya faktörü daha ön plana çıkmaya başladı. Suriye ve Irak üzerinden sınırımız dizayn ediliyor. Benim için ürkütücü olan nokta da bu…

http://t24.com.tr/haber/yeni-safak-temsilcisi-ulkemiz-nobel-baris-odulunu-hak-ediyor,311211

"Batı, Suriyeli iki mülteciyi kabul etmezken Türkiye 4 yıldır 2 milyon mülteciyi barındırıyor ama “Nobel Barış Ödülü”nü hak eden ülkemiz, Suriye'deki iç savaşın mimarı olarak gösteriliyor"

o kadar cok katiliyorum ki su yoruma. inanamiyorm.

"Batı, Suriyeli iki mülteciyi kabul etmezken Türkiye 4 yıldır 2 milyon mülteciyi barındırıyor ama “Nobel Barış Ödülü”nü hak eden ülkemiz, Suriye'deki iç savaşın mimarı olarak gösteriliyor"

o kadar cok katiliyorum ki su yoruma. inanamiyorm.

Bende bu 2 milyon mültecinin Batıya gitmek istemelerine inanamıyorum :D
Onlar bile istemiyor burda yaşamak biz hala kapı açtık diyoruz. çelişkiye bakar mısınız?

Bende bu 2 milyon mültecinin Batıya gitmek istemelerine inanamıyorum :KK70:
Onlar bile istemiyor burda yaşamak biz hala kapı açtık diyoruz. çelişkiye bakar mısınız?
ya evet Pelin, burda yasamak istemiyorlar, cunku burada sartlari cok cok kötü.
biz zaten kendi nufusumuza yetemiyoruz ki.
Avrupali devletler Suriyelilere yardim etmemiz icin adam gibi bir yardim fonu olustursalardi, biz bugun Suriyeli'leri insan gibi yasatabilirdik.
ama yok, ne yardim yapiyolar, ne ulkelerine kabul ediyorlar.
sonrada burda bizimkiler hukumete sovuyor Suriyelileri kabul etmis diye.
Avrupa'ya niye yardim etmiyorsun diye soran yok, ama burada "insan gibi yasatamayacagimiz halde" multecilere kapiyi actik diye elestiriyorlar durmadan.
evet insan gibi yasamiyorlar, ama olmelerinden iyidir.
Cocuklarin sefalet icinde yasamalari, savas manzaralari icinde buyumelerinden iyidir.

ya evet Pelin, burda yasamak istemiyorlar, cunku burada sartlari cok cok kötü.
biz zaten kendi nufusumuza yetemiyoruz ki.
Avrupali devletler Suriyelilere yardim etmemiz icin adam gibi bir yardim fonu olustursalardi, biz bugun Suriyeli'leri insan gibi yasatabilirdik.
ama yok, ne yardim yapiyolar, ne ulkelerine kabul ediyorlar.
sonrada burda bizimkiler hukumete sovuyor Suriyelileri kabul etmis diye.
Avrupa'ya niye yardim etmiyorsun diye soran yok, ama burada "insan gibi yasatamayacagimiz halde" multecilere kapiyi actik diye elestiriyorlar durmadan.
evet insan gibi yasamiyorlar, ama olmelerinden iyidir.
Cocuklarin sefalet icinde yasamalari, savas manzaralari icinde buyumelerinden iyidir.

Valla olan Suriyelilere oldu vatanlarından oldular.
Avrupadan yardım bekleyinceye kadar keşke Türkiye organize olabilseydi bu konuda.
sınırın güvenliği yok zaten istedikleri gibi girip çıkabiliyorlar. Bayramda keza bayramlaşmak için Suriyeye gitti bir çoğu haberlerde izlemiştim. Avrupa yardım etmiyor işte neden yardım etmiyorsun eyyy avrupa desek ne değişecek ki?
Çuvaldızı kendimize batırmalıyız bence bu işi beceremedik. Ama tabi ki de ölmelerinden çok daha iyidir oda ayrı mesele.

Nobel barış ödülünü ülkeye fizibilite yapmadan, alt yapı oluşturmadan Suriyelileri sokup onları dilendirici yapan Türkiye'ye mi verilsinmiiiiş?? Ama özellikle İzmir'de ve İstanbul'da Suriyeli çocukları patates ve yemek için döven esnaf kardeşler alsın ödülü. Ya da Alyan'ın ailesine bot tedarik edip Yunanistan'a yollayan abiler. Ya da araba camını silmeye gelen Suriyeli çocukları yola ittiren şoför abilemiz ya da her gün onlara kin kusan nerden geldi bunlar diyen milyonlarca halkımız alsın olmaz mı? O kadar barış ve huzur ortamı var ki Nobel barış ödülünü 100 sene bize vermeliler, öylesine mutluyuz öylesineee...

Avrupalılar istememiş evet ama en azından gidebilenler huzurla yaşayacaktır şüphem yok, mesela Suriyeli babaya çelme takan gazateci kadını işten kovmaktır medeniyet. Biz de Suriyeli öldürsen kahraman ilan edilirsin o derece. 2 milyon Suriyeliyi almakla iş bittiyse, olay onları sınırdan almaksa ee bravo çok büyük iş başardık....

Nobel barış ödülünü ülkeye fizibilite yapmadan, alt yapı oluşturmadan Suriyelileri sokup onları dilendirici yapan Türkiye'ye mi verilsinmiiiiş?? Ama özellikle İzmir'de ve İstanbul'da Suriyeli çocukları patates ve yemek için döven esnaf kardeşler alsın ödülü. Ya da Alyan'ın ailesine bot tedarik edip Yunanistan'a yollayan abiler. Ya da araba camını silmeye gelen Suriyeli çocukları yola ittiren şoför abilemiz ya da her gün onlara kin kusan nerden geldi bunlar diyen milyonlarca halkımız alsın olmaz mı? O kadar barış ve huzur ortamı var ki Nobel barış ödülünü 100 sene bize vermeliler, öylesine mutluyuz öylesineee...

Avrupalılar istememiş evet ama en azından gidebilenler huzurla yaşayacaktır şüphem yok, mesela Suriyeli babaya çelme takan gazateci kadını işten kovmaktır medeniyet. Biz de Suriyeli öldürsen kahraman ilan edilirsin o derece. 2 milyon Suriyeliyi almakla iş bittiyse, olay onları sınırdan almaksa ee bravo çok büyük iş başardık....
zeymurel, ben diyorum ki, Eger diger ulkeler de bizim gibi kapilarini acsaydi, bize 2-3 milyon yerine bir avuc suriyeli kalirdi. O zaman da, onlara insan gibi sartlar sunabilirdik. Esnaf kardeslerden dayak yemez, kacak yollarla gitmeye calisirken olmezlerdi.
Avrupalilar kapilarini acsaydi, senin bu soylediklerin olmayacakti.

ama onlar neden acmiyor bunu sorgulamiyoruz da, vay efendim "fizibilite yapmadan" iceri aldik yuru Tayyipe.
ne diyeyim ki artik, soylenecekler tukendi. Biz mutlu mu oluyoruz sefalet icinde yatan suriyeli cocuklari parklarda gormekten? En azindan olmuyorlar, mucadele ediyorlar.
edit:
birsey eklemek istedim. komsun ac yatiyor, seninse diyelim paylasabilecegin sadece ekmegin var evinde.
yok ekmegin besin degeri yeterince yuksek degil, et veremiyorsam hic vermeyeyim ac yatsin mi diyecegiz?

Son düzenleme:
zeymurel, ben diyorum ki, Eger diger ulkeler de bizim gibi kapilarini acsaydi, bize 2-3 milyon yerine bir avuc suriyeli kalirdi. O zaman da, onlara insan gibi sartlar sunabilirdik. Esnaf kardeslerden dayak yemez, kacak yollarla gitmeye calisirken olmezlerdi.
Avrupalilar kapilarini acsaydi, senin bu soylediklerin olmayacakti.

ama onlar neden acmiyor bunu sorgulamiyoruz da, vay efendim "fizibilite yapmadan" iceri aldik yuru Tayyipe.
ne diyeyim ki artik, soylenecekler tukendi. Biz mutlu mu oluyoruz sefalet icinde yatan suriyeli cocuklari parklarda gormekten? En azindan olmuyorlar, mucadele ediyorlar.

Madem RTE bu ülkeyi 13 yılda mükemmel yerlere getirdi sanırsam kamplar kurup bu insanları daha insani yaşatabilirdi. 600 milyon dolara saray yapabilen bir ülke zengindir vcsselam, değil midir? Birkaç ayda kamp alanları kurup belli şehirlerde, bu insanlar barındırılabilirdi, en azından stratejisi kuvvetli medeni ülkeler böyle yapardı. Lütfen ama lütfen bana bunun insanlık olduğunu söylemeyin. Adam sınırdan girip aynı gün otobüse binip para vermeden İstanbula gitti ya, şoföre de gidin Tayyipten alın o bizi soktu demişler. Adamlar dingonun ahırına girer gibi girdiler, canım ülkemin Suriye sınırları bikaç günde kontrolsüz açıldı kim girdi çıktı belli değil. IŞİD mi girdi, PKK mı, PYD mi? Hangi ülke sınırını böyle savunmasızca açar, nasıl stratejik bir hata bir kontrolsüzlüktür bu?

Ülke yönetmek bu mudur Allah aşkına bana de hele? Eveeet yarın saat sabah 7'de sınırları açıyoruz hadi hep birlikte girin dağılın, kimsiniz nesiniz önemli değil, suriyelim diyeni alacağız.

Hadi al al hepsini al da böyle strateji olmadan alıp oraya buraya salmak, muz cumhuriyeti mi burası ya? Böyle birşey olabilir mi, böyle birşey savunulabilinir mi? Ya Allah aşkına git herhangi 3. dünya ülkesine böyle bişey yapmazlar.

Ne Suriyeliler memnun ne Türkler ama hükümet büyük iş başardı. Kimsenin memnun olmadığı bir iş yapacaksın ama sorsalar insanlık için. Eee bari bişey yaptın hakkını vererek yap, ee ne oldu şimdi?

Koskoca ülkenin dış siyaset politikası bu olamaz, sonra Türkiye neden dev ekonomi değil, ya 2 milyon suriyeli zapt edemeyen bir ülke nasıl ekonomide devleşir??

Avrupalılar kapılarını açar açmaz bilemem de müslümanım diyen İran, Arabistan ve diğerleri neden açmadı kapısını. Suriye değilmi PKK'yı besleyen? Bunlarında cevabı varsa sevinirim.

Nobel Barış Ödülü mü:confused:
Suriye'lilere kapılarımızı açtık evet, hakikaten o konu da birşey diyemeyeceğim, Şartları kötü ama en azından biz sınır kapısından geri çevirip kaderlerine terk etmedik fakat Askerimiz, Polisimiz ölüyor, Doğu'da OHAL var, ambulans şoförü dahi şehit edildi, ülke iç savaşın eşiğine geldi, nerde Barış?

Madem RTE bu ülkeyi 13 yılda mükemmel yerlere getirdi sanırsam kamplar kurup bu insanları daha insani yaşatabilirdi. 600 milyon dolara saray yapabilen bir ülke zengindir vcsselam, değil midir? Birkaç ayda kamp alanları kurup belli şehirlerde, bu insanlar barındırılabilirdi, en azından stratejisi kuvvetli medeni ülkeler böyle yapardı. Lütfen ama lütfen bana bunun insanlık olduğunu söylemeyin. Adam sınırdan girip aynı gün otobüse binip para vermeden İstanbula gitti ya, şoföre de gidin Tayyipten alın o bizi soktu demişler. Adamlar dingonun ahırına girer gibi girdiler, canım ülkemin Suriye sınırları bikaç günde kontrolsüz açıldı kim girdi çıktı belli değil. IŞİD mi girdi, PKK mı, PYD mi? Hangi ülke sınırını böyle savunmasızca açar, nasıl stratejik bir hata bir kontrolsüzlüktür bu?

Ülke yönetmek bu mudur Allah aşkına bana de hele? Eveeet yarın saat sabah 7'de sınırları açıyoruz hadi hep birlikte girin dağılın, kimsiniz nesiniz önemli değil, suriyelim diyeni alacağız.

Hadi al al hepsini al da böyle strateji olmadan alıp oraya buraya salmak, muz cumhuriyeti mi burası ya? Böyle birşey olabilir mi, böyle birşey savunulabilinir mi? Ya Allah aşkına git herhangi 3. dünya ülkesine böyle bişey yapmazlar.

Ne Suriyeliler memnun ne Türkler ama hükümet büyük iş başardı. Kimsenin memnun olmadığı bir iş yapacaksın ama sorsalar insanlık için. Eee bari bişey yaptın hakkını vererek yap, ee ne oldu şimdi?

Koskoca ülkenin dış siyaset politikası bu olamaz, sonra Türkiye neden dev ekonomi değil, ya 2 milyon suriyeli zapt edemeyen bir ülke nasıl ekonomide devleşir??

Avrupalılar kapılarını açar açmaz bilemem de müslümanım diyen İran, Arabistan ve diğerleri neden açmadı kapısını. Suriye değilmi PKK'yı besleyen? Bunlarında cevabı varsa sevinirim.
selam,
evet soyledigin seylerin hepsinde cok cok haklisin. Ama ben butun bunlari dusunurken olaya suradan da bakiyorum, iceriye PYD-PKK ISID militanlari girmis olabilir, ama bunlar zaten yasadisi olarak da gayet kontrolsuz sekilde giriyorlardi. Bir teroristi sinirdan sokmasan ne olur?
-ben tam bu noktada keske ulkemiz bir ada olsaydi diye hayal kurarim hep :KK200:-

ben diyorum ki, bu teroristlerin yani sira en azindan, onlarin yuzbinlerce kati kadar sayida kafasi kesilen masum insanlar girdi, kadinlar girdi, cocuklar girdi.
evet bu arada bizim halkimiz magdur olmuyor mu, oluyor. cok haklisin.
Akparti de sarayina yaptigi masrafla aylar boyu insanlara bakim saglayabilirdi, burda da haklisin, (ki zaten tum paramizda saraya gitmemistir heralde, isteseler hala -seninde dedigin gibi- o kamplari kurarlar) ama kurmamalarinin bir sebebi var:

Neden bu yuklerin hepsi bizim sirtimizda olmak zorunda? ? ?

tabiri caizse, biz enayi miyiz. Eger multecileri, butun dunya ulkeleri olarak paylasirsak, bu dedigin seylere gerek kalmaz ki..
neden "sadece biz" milli servetimizi dokmek zorundayiz ? neden baska kimsenin umurunda degil.
ben hala diyorum zeymurel, avrupalilar, (kesinlikle evet!) araplar, yardim etmeyen diger ortadogu ulkeleri, hatta asyalilar, insan olan herkes yardim etse, bu soylediklerine ne biz ne suriyeliler maruz kalacak.
lutfen sen de beni anla.
mesele para harcayarak bakmaksa, diyorsun ya, iceri aldiysa hakkiyla bakmayi bilecek, neden sadece biz bakmak zorundayiz?
hem hatirliyorum, gecen haftalarda sen de bir mesajinda bu noktaya deginmistin. hakliydin.

eger, bakima muhtac olanlar musluman olmasaydi, simdi butun dunya el pence divandi.. bu dunyada, sadece musluman olanlarin, birde bazi siyahilerin insanlik degeri yok.
neyse meramim buydu, saglicakla kal.

selam,
evet soyledigin seylerin hepsinde cok cok haklisin. Ama ben butun bunlari dusunurken olaya suradan da bakiyorum, iceriye PYD-PKK ISID militanlari girmis olabilir, ama bunlar zaten yasadisi olarak da gayet kontrolsuz sekilde giriyorlardi. Bir teroristi sinirdan sokmasan ne olur?
-ben tam bu noktada keske ulkemiz bir ada olsaydi diye hayal kurarim hep :KK200:-

ben diyorum ki, bu teroristlerin yani sira en azindan, onlarin yuzbinlerce kati kadar sayida kafasi kesilen masum insanlar girdi, kadinlar girdi, cocuklar girdi.
evet bu arada bizim halkimiz magdur olmuyor mu, oluyor. cok haklisin.
Akparti de sarayina yaptigi masrafla aylar boyu insanlara bakim saglayabilirdi, burda da haklisin, (ki zaten tum paramizda saraya gitmemistir heralde, isteseler hala -seninde dedigin gibi- o kamplari kurarlar) ama kurmamalarinin bir sebebi var:

Neden bu yuklerin hepsi bizim sirtimizda olmak zorunda? ? ?

tabiri caizse, biz enayi miyiz. Eger multecileri, butun dunya ulkeleri olarak paylasirsak, bu dedigin seylere gerek kalmaz ki..
neden "sadece biz" milli servetimizi dokmek zorundayiz ? neden baska kimsenin umurunda degil.
ben hala diyorum zeymurel, avrupalilar, (kesinlikle evet!) araplar, yardim etmeyen diger ortadogu ulkeleri, hatta asyalilar, insan olan herkes yardim etse, bu soylediklerine ne biz ne suriyeliler maruz kalacak.
lutfen sen de beni anla.
mesele para harcayarak bakmaksa, diyorsun ya, iceri aldiysa hakkiyla bakmayi bilecek, neden sadece biz bakmak zorundayiz?
hem hatirliyorum, gecen haftalarda sen de bir mesajinda bu noktaya deginmistin. hakliydin.

eger, bakima muhtac olanlar musluman olmasaydi, simdi butun dunya el pence divandi.. bu dunyada, sadece musluman olanlarin, birde bazi siyahilerin insanlik degeri yok.
neyse meramim buydu, saglicakla kal.

Sen de sonuna kadar haklısın.

Ama biz bakmaya mecbur değilken alıp maaş vermişiz. Haberlere çıktı.

En azından bu noktada NATO'dan ve dünyadan falan yardım talep edilip tamam size gelmesinler ama bi el atın, para yardımı yapsın tüm dünya ve bunlara Türkiye'de yaşam ve çalışma alanları ayarlayalım diyebilirdik. Bence Avrupa ülkeleri de, Doğu ülkeleride yardım ederdi. Depremde bile ne inanılmaz yardımlar yapılmıştı. Ülke yardım etmese şahıslar ederdi, dünyada cidden hayır sever zengin dolu. Sosyal medya aracılığı ile ciddi bir parasal kaynak sağlanırdı. Haa o paraları cep yapanlarda olacaktır tıpkı 99 depreminde yapıldığı gibi. Milyonlarca yardım yapıldı ve deprem bölgesinde çadır kentlerin hali içler acısıydı. Yıkılan evlerin yenisi vatandaşa para karşılığı verildi. O para ne oldu meçhul.

Şimdi evet Avrupalılar istemedi ama insafsızlıktan ya da kansızlıktan değil bence. Almanya da, Belçika da, Hollanda da inanılmaz müslüman var, zamanında almışlar ülkelerine. Ama artık onlar da endişe eder olmuş, nüfus hızla artıyor. Biz de bunun endişesini yaşadık. Kendi ülkende azınlık olmak kim ister?

Ben burada Avrupalıdan çok müslümanım diyen ülkelere kızıyorum ve kimse de Avrupaya yüklendiği kadar onlara laf edemiyor. Zaten İran desen ayrı telde, dünyada değil Marsta bi ülke sanki. Arabistan, Kuveyt, Katar, Umman vb.. zenginlik lüks içinde dünya umurları değil, ABD ye veriyorlar haraçlarını kimse bulaşmıyor bunlara bile. Sorsan müslüman ülkeler. Arabistan zaten hem petrol hem Hac/Umre sayesinde paraya para demiyor. Bence müslümanım diyen ülkeler Avrupalılardan kat be kat suçlu ve aşağılık. Baksana sesleri bile çıkmıyor. Dünya malının zevkinde haspamlar.

Bazen Allah'ın müslümanlara ders vermek için çabaladığını ama biz müslümanların bunu ısrarla anlamadığımızı düşünüyorum. Allah eyy müslüman sana kafa verdim artık çalıştır diyor da nerdee. Sorsan dünya müslüman olmayanın, cennet müslümanların o yüzden çile çekiyoruz. Ama ne İslamiyeti yaşıyoruz, ne saygımız, hoşgörümüz var ne de Allah'a iyi kulluk ediyoruz ama müslüman olduğumuz için cennete gideceğiz. En güzel uyutma metodu, zamanında Avrupa'nın karanlık döneminde hristiyanlara cennetten toprak satıyorlarmış ya işte bu son iki yüzyıl müslümanın karanlık çağıdır. İlim bilimle yoğrulmadıkça müslümandan bi cacık olmaz ve daha çok acı çeker çocuklar....

Sen de sonuna kadar haklısın.

Ama biz bakmaya mecbur değilken alıp maaş vermişiz. Haberlere çıktı.

En azından bu noktada NATO'dan ve dünyadan falan yardım talep edilip tamam size gelmesinler ama bi el atın, para yardımı yapsın tüm dünya ve bunlara Türkiye'de yaşam ve çalışma alanları ayarlayalım diyebilirdik. Bence Avrupa ülkeleri de, Doğu ülkeleride yardım ederdi. Depremde bile ne inanılmaz yardımlar yapılmıştı. Ülke yardım etmese şahıslar ederdi, dünyada cidden hayır sever zengin dolu. Sosyal medya aracılığı ile ciddi bir parasal kaynak sağlanırdı. Haa o paraları cep yapanlarda olacaktır tıpkı 99 depreminde yapıldığı gibi. Milyonlarca yardım yapıldı ve deprem bölgesinde çadır kentlerin hali içler acısıydı. Yıkılan evlerin yenisi vatandaşa para karşılığı verildi. O para ne oldu meçhul.

Şimdi evet Avrupalılar istemedi ama insafsızlıktan ya da kansızlıktan değil bence. Almanya da, Belçika da, Hollanda da inanılmaz müslüman var, zamanında almışlar ülkelerine. Ama artık onlar da endişe eder olmuş, nüfus hızla artıyor. Biz de bunun endişesini yaşadık. Kendi ülkende azınlık olmak kim ister?

Ben burada Avrupalıdan çok müslümanım diyen ülkelere kızıyorum ve kimse de Avrupaya yüklendiği kadar onlara laf edemiyor. Zaten İran desen ayrı telde, dünyada değil Marsta bi ülke sanki. Arabistan, Kuveyt, Katar, Umman vb.. zenginlik lüks içinde dünya umurları değil, ABD ye veriyorlar haraçlarını kimse bulaşmıyor bunlara bile. Sorsan müslüman ülkeler. Arabistan zaten hem petrol hem Hac/Umre sayesinde paraya para demiyor. Bence müslümanım diyen ülkeler Avrupalılardan kat be kat suçlu ve aşağılık. Baksana sesleri bile çıkmıyor. Dünya malının zevkinde haspamlar.

Bazen Allah'ın müslümanlara ders vermek için çabaladığını ama biz müslümanların bunu ısrarla anlamadığımızı düşünüyorum. Allah eyy müslüman sana kafa verdim artık çalıştır diyor da nerdee. Sorsan dünya müslüman olmayanın, cennet müslümanların o yüzden çile çekiyoruz. Ama ne İslamiyeti yaşıyoruz, ne saygımız, hoşgörümüz var ne de Allah'a iyi kulluk ediyoruz ama müslüman olduğumuz için cennete gideceğiz. En güzel uyutma metodu, zamanında Avrupa'nın karanlık döneminde hristiyanlara cennetten toprak satıyorlarmış ya işte bu son iki yüzyıl müslümanın karanlık çağıdır. İlim bilimle yoğrulmadıkça müslümandan bi cacık olmaz ve daha çok acı çeker çocuklar....
dogru. cok dogru.
Musluman ulkeler sanki hic yoklarmis gibi davraniyoruz. Onlardan yardim talep etmek bile utopik. resmen kabullenmisiz durumu, direk Avrupa'ya yoneliyoruz.
Ama Insan haklarinda sozumona cok ileri gitmis olan Avrupa'dan da hic bir destek gormedik, bak 2 sene oldu multeci krizi baslayali. Tayyip de avaz avaz elestirdi defalarca, kabul etmiyorlarsa para yardimi yapsinlar diye.
neyse bu son AB toplantisinda talepler baya netlesti, para yardmi alma konusunda. Bakalim gorecegiz ne olacak, elini kimse tasin altina koyacak mi.

Back