• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni öğrendim hamileyim

Possible11

Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2015
51
57
18
:KK200::anneadayı:Kızlaaar merhabaaa...
Hamile oldugumu adet günümde idrar testi yaparak öğrendim. Tam 3 kez test yaptım 3 de pozitifti. Sonra kan testi yaptırdım oda pozitif. Fakat henüz doktora görünemedim. Yurt dışında oldugumdan burda doktorlara randevusuz gidilmiyor. Önce ev doktoru sonra o branş doktoruna yonlendiriyor. Sizce sorun olur mu ?yani şuan internet hesaplamalarına göre 4 hafta 4 günlük hamileyim.ve şimdiye kadar hiç mide bulantısı yaşamadım. Sadece cok yorgunum ve arada kasık agrılarım oluyor. Bide sık idrara çıkıyorum. Tüm belirtilerin hepsini yaşamadığım için sağlıklı gebelik değildir diye de çok korkuyorum . Bilgisi olan. Tecrübesi olan o tatlı anneler ve anne adayları bilgilendirir misiniz ?

Son düzenleme:
canı maşşallahhh hayırllı olsun darısı bize olsun inş

agır kladırma çok yorma kendini biraz dikkat et

midenın bulanmaması gayet normal benım 9 ay bulanmadı . birde keyfini çıkar

Hamile oldugumu adet günümde idrar testi yaparak öğrendim. Tam 3 kez test yaptım 3 de pozitifti. Sonra kan testi yaptırdım oda pozitif. Fakat henüz doktora görünemedim. Yurt dışında oldugumdan burda doktorlara randevusuz gidilmiyor. Önce ev doktoru sonra o branş doktoruna yonlendiriyor. Sizce sorun olur mu ?yani şuan internet hesaplamalarına göre 4 hafta 4 günlük hamileyim.ve şimdiye kadar hiç mide bulantısı yaşamadım. Sadece cok yorgunum ve arada kasık agrılarım oluyor. Bide sık idrara çıkıyorum. Tüm belirtilerin hepsini yaşamadığım için sağlıklı gebelik değildir diye de çok korkuyorum . Bilgisi olan. Tecrübesi olan o tatlı anneler ve anne adayları bilgilendirir misiniz ?
Hayırlı olsun canım kucağına almayı nasip etsin rabbim aklına kötü hiçbirşey getirme dua et rabbim beni bebeğimle sınama diye :nazar:

Hayırlı olsun taze anne :) hiç korkma hamilelik belirtileri bünyeden bünyeye değişiyor. Ben gibi olanların bulantısı 9 ay sürüyor kimi en ufak ögh demeden doğuma giriyor, kimi kanamalı olduğu için sürekli yatıyor kimi hoplaya zıplaya 9 ay enerjik dolaşıyor.
İlk 3 ay ekstra dikkat gerekiyor çiğ et, yumurta elleme ve yeme, gerekmedikçe fazla kimyasal madde içeren şeyleri kullanma(krem, makyaj malzemesi, deodorant vs) yediğin içtiğinin pastorize olmasına çok çok dikkat et, ani hareketler yapma, dinlen bol bol, yukarı doğru çok uzanma, ağır kaldırma, bol bol nazlan eşine :KK39:

anlattıgın kadarıyla hersey cok normal :) Bende 4.aydayım daha hic midem bulanmadı :) Sadece tavsiyem hemen Folik asite baslaman, bu cok önemli, birde Dr'unda görüsene kadar cok atraksiyona girme hareket bazında :)) Hayırlı olsun, Allah bebeğini saglıkla kucagına almak nasip etsin :) :anneadayı::KK200:

Kızlar hepinize çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için Allah olmayanada versin inşallah bir an önce. Dediklerinizi size güvenerek uygulayacagım. Ayrıca evet yurtdışı maalesef böyle... türkiyede olsam koşmuştum doktora... sevincimi bile yaşayamadım. Normal günlük hayatımda gibiyim. Midemin bulanmaması beni korkutmuştu açıkcası çünkü belirtiler olduğuna dair şeyler. Neyse herkesin gebeliği farklıymış allah razı olsun hepinizden... doktora gider gitmez yazarım size ayrıca yumurta yeme demişsin onu anlayamadım ?

Endişelenme canım benim de hiç bir belirtim olmadı. Hayırlı olsun

Kızlar hepinize çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için Allah olmayanada versin inşallah bir an önce. Dediklerinizi size güvenerek uygulayacagım. Ayrıca evet yurtdışı maalesef böyle... türkiyede olsam koşmuştum doktora... sevincimi bile yaşayamadım. Normal günlük hayatımda gibiyim. Midemin bulanmaması beni korkutmuştu açıkcası çünkü belirtiler olduğuna dair şeyler. Neyse herkesin gebeliği farklıymış allah razı olsun hepinizden... doktora gider gitmez yazarım size ayrıca yumurta yeme demişsin onu anlayamadım ?
Çiğ ya da az pişmiş yumurta ve et yeme canım;) illaki güzelce pişmiş olmalı.

Ayrıca folik asitide zaten içiyordum planlı olduğu için şuanda da devam ediyorum
O zaman hic sıkıntı yok :) Yumurta dısında, artık hicbir pismemis et ve et ürünü tüketmiyoruz :) Parazit yapabilme acısından sakıncalı. Hayırlı Olsun Tekrar :) :KK200:

Benim bulantilarim 7 haftalikken basladi canim. hemen baslamiyor bulantilar. insallah rahat gecirirsin.

Peki bu 1-6 hafta arasında hamile olduğumuza dair hiç bir belirtimiz olmıcak mı ? Yani sanki hiç bir şey yokmuş gibi her an adet olacakmısım gibi hissediyorum. Sanırım psikolojik durum

Peki bu 1-6 hafta arasında hamile olduğumuza dair hiç bir belirtimiz olmıcak mı ? Yani sanki hiç bir şey yokmuş gibi her an adet olacakmısım gibi hissediyorum. Sanırım psikolojik durum
Ben 4 aylık oldum hala hic belirti yok :) Sadece karnım buyumeye basladı biraz :)) Her bünyede farklı oluyor, takma kafana hic :) :KK200::anneadayı::KK200:

Hayirli olsun oncelikle :))) cok harika duygudur o ilk gunku duygu,kendimi hatirladimda icin icine sigmaz falan :))
Sorularina gelince bi kere bulanti hemen baslamaz,genelde 6.haftadan sonra baslar ki bende 6da istahsizlikla basladi 8de bulantiya dondu. ayrica her insanda tum belirtiler olacak die birsey hic yok, kimisi hic bulanti yasamaz.bence keyifle heyecanini yasa, hamilelik surecinde bildigim kadariyla yurtdisinda nadiren doktora gidilio, burdaki gibi zirtpirt cagirmiyolar, o yuzden hic kafanda kuruntulara yer verme bence,hep bebisinin cok saglikli oldugunu düşün ki oyle olsun :)
Mutluluk huzur dolu bi gebelik surecin olsun...

C
Hayirli olsun oncelikle :))) cok harika duygudur o ilk gunku duygu,kendimi hatirladimda icin icine sigmaz falan :))
Sorularina gelince bi kere bulanti hemen baslamaz,genelde 6.haftadan sonra baslar ki bende 6da istahsizlikla basladi 8de bulantiya dondu. ayrica her insanda tum belirtiler olacak die birsey hic yok, kimisi hic bulanti yasamaz.bence keyifle heyecanini yasa, hamilelik surecinde bildigim kadariyla yurtdisinda nadiren doktora gidilio, burdaki gibi zirtpirt cagirmiyolar, o yuzden hic kafanda kuruntulara yer verme bence,hep bebisinin cok saglikli oldugunu düşün ki oyle olsun :)
Mutluluk huzur dolu bi gebelik surecin olsun...
canımöm çok teşekkür ederim çok güzel şeyler yazmışsın. Dua ediyorum hep hepımızın hakkında hayırlısı olsun allah razı olsun

Back