Yeni mezun maaşları ne kadar olur ?

ama şöylede bir durum var eskiden bu kadar mezun yoktu şimdi her yıl binlerce iktisat mezunu oluyo..
O yüzden kendini geliştireceksin.Yabanci dilin olmaması eksiklik mesela. Sen donanımın ve kisisel özelliklerinle öne Geçmelisin.kpss yi deneyebilirsin.beni destekleyen kimse olmadı.herkes yok kazanamazsin yok torpil var bilmem Ne.Girdim sınava aldım puanımi yerleştim. benim kurumun sıkıntılı ama kendimi çok geliştiriyorum ve 3 sene sonra Mdr yrd.olucagim inşallah.maaslari şu an 3500.

hayır ama büyük şirketlerdi, kendine güven ve ücret sorduklarında da düşük söyleme.

devir değişti maalesef kendi devrinizi düşünüp arkadaşı yanlış yönlendirmeyin. arkadaş anadoluda sıradan bir üniversiteden mezunmuş. ayrıca çok mezunu olan insanların bir çoğunun açıköğretimden okuduğu iktisat bölümü. ingilizce de bilmiyormuş. deneyimi yok. bu şartlarda bence iş bulması bile onun için iyi bir şey.

ondan dolayı konu sahibi kesinlikle alırlarsa kabul et. ailen kendi devri gibi zannediyor. artık herkes üniversite mezunu. çok iyi üniversiteleri iyi bölümleri bitirenlerden bile iş bulamayanlar oluyor. ailene anlat kesinlikle çalış derim.

Ben zaten kendini geliştirmesini yabancı dil öğrenmesini de söyledim. Benim zamanımda da öyle kolay iş bulunmuyordu, çoğu arkadaşım işsizdi ama ben hiçbir zaman düşük maaşlı bir yere girmedim.950 maaş çok az bence , iş verenler deneyimsiz diye çok düşük maaşı kabul ettirmeye çalışıyorlar.Benim bir tanıdığım lise mezunu ofis asistanı 1550 maaşla işe girdi yeni, deneyimsiz diye üniversite mezunu arkadaşımız asgari ücreti kabul etmemeli

2003 yılıyla 2015 yılı aynı olamaz. devamlı üniversite açılıyor, kontenjanlar artıyor. ingilizcesi hiç yoksa bir anda öğrenemez. illaki o maaşı kabul eden olacak. ve onu alacaklar. sizin arkadaşınız şanslıymış. bir kişiyle genel yargıya varamazsınız.

daha yüksek maaş derken yıllar boyu işsiz kalırsa hiç bir yere varamaz. daha iyisini bulursa bunu zaten bırakır. üniversite mezunu olmakta bir şey yok artık herkes üniversite mezunu. daha iyisini bulmaya elbette çalışmalı ama bunu bu işte çalışırken de yapabilir.

öyle maalesefki ama onu kabul etme bunu kabul etme tecrübesiz alan zaten nadir yerler var.. evde sıkıntıdan bunalmak üzereyim ben psikolojimide hesaba katıyorum. zaten rahat bi insan olsam belki de düşünmezdim bile..

aynen öle binlerce mezun binlerce işsiz..

zaten cvim açık olacak aramaya devam edicem kim daha yüksek bir maaş istemezki herkes ister ama şu anda bişey bilmiyorum çıkıpta bana 1500-2000 verin diyemem adam niye versin bişey bilmiyosunki tamam asgari ücrette çok az ama yapıcak bişeyde yok artık hiçbişey eskisi gibi değil iyi yerlere gelenlerin çoğu torpil o da bende yok..

bir kişi değil tabiiki. Bana göre yanlış , size göre doğru. Ben bugün olsa yine kabul etmem. Zaten o maaşı kabul eden olacak diye düşük maaş sunuyorlar. Eski işimden devlet memuru olunca ayrılmıştım, ben ordayken yerime alınıcak kişi için mülakat yaptılar , ben de bulundum benim de fikrimi aldı müdürüm. İki kelime konuşamayan mı ararsın, mıy mıy davranan , kafasına kalemi takıp iş görüşmesine gelen..hepsi hemen hemen aynı eğitimi almıştı,içlerinden sadece biri düzgün konuşan hızlı pratik işi çekip çeviricek biriydi , verilen ücrete bu az ama dedi ve istediği fiyatı kabul ettirip işe alındı. Şans olmuyor bazı şeyler yani. Arkadaşımızın da kendi kararı, ben olsam hemen o işe girmezdim zaten işe girip iş aramakta öyle kolay olmuyor,iş görüşmesine gitmek bile sorun. Ben olsam para biriktirmek için acele etmez devlette yükselebileceğim kurumlar için Kpss ye girerdim , ben 2010 da girdim , 2010 ile 2015 aynı olmaz derseniz o zaman da kolay değildi :) herkes kazanamazsın boşver dedi , torpil lazımmış falan filan ama kimseyi dinlemedim çalıştım girdim.Neyse arkadaşımızın kendi kararı biz sadece öneri sunarız

ahh ahh bugünün üzerine böyle bir konu tam da denk geldi.
ben de sınavlara hazırlanıyorum,maaş konusu geçti derste hocamız 3200tlyi küçümsedi.dil biliyorsun,koskoca bla bla mezunusun gözün yükseklerde olsun diye bir ton laf.kendimi sorguladım ben de,canımı sıktı çünkü.ben bu kadar emek verirken,o emek verdiğim şeyi küçümsedi.acaba haklı mı diye düşündüm...ama halimize bak.bizim şu halimizi kim görüyor allah aşkına...
şimdi senin konuna gelirsem.hangi bölüm mezunusun diye sormuşlar,sen de iibf yazmışsın.lütfedip de daha ilk mesajını okumayan insanlar iibf diye bölüm yok diye çıkışıyorlar bir de.madem böyle dikkatliler ilk mesajını da doğru düzgün okusalarmış keşke.
öte yandan Odtü mezunu musun ki 950 tlyi beğenmiyorsun minvalinde şeyler:))odtüyü ne sanıyorsunuz arkadaşlar.burdan sırf dili ingilizce olması sebebiyle hiçbir şey öğrenmeden mezun olan öss derecesi sahibi milyonlarca öğrenci olduğunu biliyor musunuz acaba.özellikle iibfden.
iibfliler üvey evlattır
ne sağlıkçılar gibi ne de öğretmenler gibi yağlı balla mezun olmazlar,yağlı ballı mezun olmasalar bile ağlaya zırlaya kadro elde edebilmiş kimseler değildirler.halbuki iktisat ne kadar emek verilesi,zor bir bölümdür,hakkıyla okunduysa.4 sene boyunca elbette 950 tl maaş alıcam diye kimse üniversite okumaz.başka herhangi bir işi küçümsediğim için söylemiyorum,bir başka yerde çalışsa zaten bu kadar alırdı.niye okudu o zaman?neden yeni mezunsun,e ne kadar vericeklerdi demek yerine ülkemizin halini eleştirmiyorsunuz,neden kimse bu ülkede emeğinin karşılığını almıyor,daha çok istiyoruz demiyor?baksanıza Davutoğluna göre Avrupa'da işsizlik var,onlar Türkiye'ye gelsinlermiş.herkese yetecek kadar güçlüymüş Türkiye(!)
ülkemizde kpss denen saçma sapan bir sistem gerçeği var.bu gerceğin taaaa dibinde de referans denen esas gerçek var.
ama sana yine de tavsiyem kpss ALAN çalışman arkadaşım.bir şekilde iyi kötü taşka uzmanlıkları falan olur inş.zor ama imkansız değil

yanlış anlaşılmasın en başta iktisat mezunu olduğumu yazmamıştım o yüzden ısrarla sordular ama önemi yok iibf dedikten sonra bölüm farketmiyo işverenlere göre.. kpssyi şimdi değilde ilerde düşünüyorum çok sıkıntıdayım gerginim bunaldım bi an önce iş hayatına atılmam gerek.. belkide çalıştıktan sonra daha iyi anlarım kpssnin kıymetini..

O zaman bence basla, evde oturup bunalacagina. Ingilizce kursa git, mutlaka ogren. Daha sonrasini sonra dusunursun.

düzenleme yaptıysan bilemiyorum tabi.ben 1.5 senedir işsizim.mezunum ama hala öğrenci hayatı yaşıyorum.süreç uzun.umarım sonra yaşım ilerledi diye pişman olmazsın.

düzenleme yaptıysan bilemiyorum tabi.ben 1.5 senedir işsizim.mezunum ama hala öğrenci hayatı yaşıyorum.süreç uzun.umarım sonra yaşım ilerledi diye pişman olmazsın.
bi yandan birikimde yapmam gerekiyor. sen ne mezunusun çalıştınmı daha önce bi yerde

kpss konusunda bir şey demedim. elbette çalışıp girebilir. ancak özel sektör farklı. sizin gördüğünüz bir kaç yerden ibaret değil.

o kadar istanbul'daki ankara'daki iyi üniversite mezunlarının zaten hepsi görüşmelerde sizin dediğiniz tavrı sergiliyor. özenmeden kafalarına kalem takıp gidiyorlar. arkadaş deseydi ki boğaziçi işletme mezunuyum. zaten iyi derecede ingilizcem var 2000 tl ye bile az diyebilirdim.

işletmeyi iktisatı açıktan herkes 2.üniversite okuyor artık. sıradan bir üniversiteden mezun olmanın bir anlamı yok. torpili olsa şansı yaver gitse iyi bir iş de bulabilir. ama uzun süre işsiz de kalabilir. bence risk almaya gerek yok diyorum. elbette asgari ücret çok az ama arkadaşın paraya da ihtiyacı varmış akmasa da damlar. zaten paraya ihtiyacı olmasa ben ingilizceni ilerlet master yap kpss ye hazırlan derdim. neyse sizin görüşünüz bu benim görüşüm bu. konu sahibi umarın en doğrusuna karar verir.

akmasada damlar bende öyle düşünüyorum evde kös kös oturup ev işi yapmaktan iyidir..

seni çok iyi anlıyorum canım bende mühendislik mezunuyum 6 7 ay kadar oldu. henüz aktif iş arama sürecine başlayamadım bazı durumlardan dolayı ama kaç tane arkadaşım 1000 liraya işe başladı ve iş bulamayan da bir çok arkadaşım var. özel sektörün yaptığı sadece adam kullanmak nasılsa o parayı birilerinin kabul edeceğini biliyor. kısacası okumasak da aynı paraya bir şekilde bi yerlerde çalışabilirmişiz. kesinlikle kimseyi küçümsemek gibi anlaşılmasın lise mezunu olup da çok iyi yerlere gelen kendini çok güzel geliştiren insanlarda var ama üniversiteyi kazanıp 4 sene emek veren biri de karşılığını bir şekilde almak istiyor ister istemez. önemli olan adım başı üniversite açmak değil o mezunları istihdam edebilmek ama ne yazık ki bunu anlayabilecek kişiler tarafından yönetilemiyoruz. inşallah gönlüne göre bir iş bulabilirsin..

Yabancı dilin yoksa çok fazla mezun veren işletme, iktisat gibi alanlar için maaşlar hep böyledir. Donanımlı biriysen ama yabancı dil yoksa yine önün açık olabilirdi. Maaş Çok az gerçekten.
Özel sektörde ilerlemek istiyorsan kendini geliştirmen şart.
Okurken yapmadın sanırım pek bi şey. Şimdi paraya bakma tut işin ucundan ve başla. Sonra işi öğrendikçe belki başka bir yerde daha iyi koşullarda çalışacaksın. O yüzden kenara atma asla.

Özel sektör için İngilizce ve staj deneyimi veya benzer departmanda 1 yıl deneyim şart. Bunlar yoksa maastan şikayet etme. Deneyim kazan, ayni zamanda İngilizce kursuna git ve toefl ielts gibi sertifikalardan birini al.

Ayrıca ilk etapta yeni is arama. İşveren zirt pirt is degistiren adamı sevmez, bi yerde gerçekten birşeyler öğrenmek için 2 yıl çalışman lazim.

İİBF mezunları iyi maaş almasının tek şartı kpss girip yüksek bir puan alıp memur olmak.. Özel sektör eğer çok iyi ingilizce bilen ODTÜ boğaziçi gibi marka ünilerden mezunsan iyi maaş veriyor

İİBF mezunları iyi maaş almasının tek şartı kpss girip yüksek bir puan alıp memur olmak.. Özel sektör eğer çok iyi ingilizce bilen ODTÜ boğaziçi gibi marka ünilerden mezunsan iyi maaş veriyor

Buna katılmıyorum, her şey universite değil, buna beni de inandırdılar, is arama sürecinde çok karamsardim ama ise başlayınca üniversitenin tek kıstas olmadığını gördüm. Kotu bi üniversiteden mezun değilim ama marka üniversite de değil. Yabancı dilim, staj deneyimim ve harçlığımı cikarayim diye part time çalıştığım yerlerdeki deneyimlerin sayesinde is buldum. Tabi şansım da vardı. Ama is ararken asla is , şirket, maaş secmedim. 2,5 ay para almadan staj yaptım. Düşük maaş verdiklerini bildiğim şirketlere bile basvurdum. Sonuçta istedigime yakin bir is buldum. Okul her şey değildir, aslında her şey kendimizde bitiyor.

Galiba ben araya bağlar koymamışım kusura bakmayın dil veya iyi bi üniversite demek istedim. Tabiki sadece Üniversiteyle iş bitmiyor normal bir üniversiteden mezun kendini geliştirmiş biri için neden olmasın çok haklısınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…