- 27 Şubat 2013
- 6.195
- 14.947
-
- Konu Sahibi adelebeyin
benim arkadasim 1200 ile basladi 5 ayda %100 zam aldi. Emegin karsiligi 3 4 ay sonra cikiyor, cunku mezun okup deneyimsiz olana kimse 3000 vermiyor haklilar da. Once isi ogrenip daha sonra hakkimi isteyecegim ben de. Yani ozelde calisip yukselmek kariyer yapmak var bir de devlette hep ayni tarzda calismak kendini koreltmek var. Maas olayina bakarak karar verirsek hata ederiz. Devlete kac puanla atandi sevgiliniz?Sevgilimde okurken böyle derdi. Ama emeğinin karşılığında komik ücretler teklif edilince ve doğru düzgün izni bile olmayınca kamuyu seçti.
İleride fikri değişir mi bilemiyorum ama şimdilik memnun.
evet öyle bir durumda var devletın maaşı iyi ama körelmekte var..benim arkadasim 1200 ile basladi 5 ayda %100 zam aldi. Emegin karsiligi 3 4 ay sonra cikiyor, cunku mezun okup deneyimsiz olana kimse 3000 vermiyor haklilar da. Once isi ogrenip daha sonra hakkimi isteyecegim ben de. Yani ozelde calisip yukselmek kariyer yapmak var bir de devlette hep ayni tarzda calismak kendini koreltmek var. Maas olayina bakarak karar verirsek hata ederiz. Devlete kac puanla atandi sevgiliniz?
Sanitim torpille girdi :)evet öyle bir durumda var devletın maaşı iyi ama körelmekte var..
Sanitim torpille girdi :)
Valla detaylı bilgim yok özel sektörün çalışma şartları ile ilgili. Sevgilim yaklaşık 1 yıl özelde çalıştı ama hiç artış olmadı. Üstelik hiç mesai bitiminde çıkamıyordu. Çok uzun saatler çalışıyordu. Kamuya 79 küsürle atandı.benim arkadasim 1200 ile basladi 5 ayda %100 zam aldi. Emegin karsiligi 3 4 ay sonra cikiyor, cunku mezun okup deneyimsiz olana kimse 3000 vermiyor haklilar da. Once isi ogrenip daha sonra hakkimi isteyecegim ben de. Yani ozelde calisip yukselmek kariyer yapmak var bir de devlette hep ayni tarzda calismak kendini koreltmek var. Maas olayina bakarak karar verirsek hata ederiz. Devlete kac puanla atandi sevgiliniz?
Evet torpille girmiş bellitorpil her yerde..
Ibf is bulmasi zo. Bolum, hangi ünv ? Nerde yasiyosunuz sehir olarak?Arkadaşlar merhaba..
İktisat mezunuyum.Ben mezun olalı 7 ayı geçti bir türlü iş bulamadım istediğim gibi.. Acayip bunaldım evde hergün sinir küpüyüm.
Tam aradığım gibi bir iş buldum derken maaş olarak verecekleri asgari ücret (950 tl) + agi olduğunu söylediler.
Daha kabul ettikleride belli değil hala cevap bekliyorum firmadan ama ailem o kadar sene okudun asgari ücrete mi çalışacaksın diyor. Haklılarda ama çoğu yer böyle diye düşünüyorum. Firmanın olanakları çıkış saatleri sosyal olanakları olsun iyi olduğu için düşünüyorum zaten yoksa bende istemem asgari ücretle çalışmayı ama napalım yeni mezunken işe girmek çok zormuş hemde çok zor..
Çok bunaldım yardımcı olun bana siz olsanız napardınız? Firmalar hep az ücret mi veriyor yeni mezunlara yoksa bana öyleleri mi denk geldi?
Ayrıca sormak istediğim bir diğer konuda. Ben bir yandan da birikim yapmak istiyorum. Bu maaş bana yetmez. Ek iş ne yapabilirim (evde) ? Şimdiden teşekkürler..
Ibf is bulmasi zo. Bolum, hangi ünv ? Nerde yasiyosunuz sehir olarak?
kpssyi şu anlık düşünmüyorum hem gerçek anlamda kitap açmaktan bıkmış durumdayım hemde birikim yapmam gerek 2-3 yıl birikim yapamam ilerde kpssyi düşünürüm ama şu anlık bi işe girip kendimi geliştirip birikim yapmam gerek..
tabiki söylediklerinizde çok haklısınız para böyle kazanılıyor artık.. ama bizde üniversiteden mezun olduk haliyle beklenilen şeyler var başlangıç için alıcam bu maaşı ilerde tabkide artıcak ama dedikleriniz yapılabilecek şeyler elbetteki..Birikim bence 2 türlü yapılır.
1 - Sana verilen maaştan kıt kanat artırarak
2 - kendin bir iş kurup daha fazla kar yaparak.
Zaman zaman görüyorum. Vatandaş otobüse binmiyor eve yürüyerek gidiyor (istanbul için geçerli bir durum değil) ya da içme suyunu damacana almaktansa suyu güzel denilen bir çeşmeden doldurarak ekonomi yapmaya çalışıyor.
Elbette başıma böyle bir durum gelmediği için dışarıdan bir göz ile yazıyorum.
Oysa toplu taşımayı kullanmak yerine yürüyerek ya da içme suyu olarak damacana yerine çevredeki bir çeşmeden su kullanmakla ya da sağda solda çay içmeyerek ne kadar birikim yapabilir.
Diyelim ki aylık 200 tl.
Bunun yerine normal çalışma süresi dışında 2. bir iş yapsa örneğin simit satsa ya da evinde ek iş yapsa bu yaptıklarından daha çok artırabilir diye düşünüyorum.
Buradaki arkadaşında 950 tl ücretten ne artırabilir ki?
Bence kendi işini kurmalı.
İktisat mezunuymuş.
Alım satım yapabilir.
Bayanlara yönelik şeyler tanıtım yapmak satmak gibi
Çok daha fazlasını kazanır ve emeğinin karşılığını alır kendini daha çok geliştirir günün çoğu kendisine kalır.
Bir gün okulların açılmasına az bir zaman kalmıştı istanbula gitmiş mısır çarşısının yanında dikiliyordum. Yan tarafımda yaşlı bir nine küçük bir kova içinde toka satıyordu. Bende içimden kim alır bunları diye düşünmüştüm. Yarım saat kadar orda onu izledim onlarca kişi glip aldı :) Neredeyse benim bile toka satasım geldi :)
Anlatmak istediğim emek ve gençliğinizi 950 TL gibi bir rakama heba etmeyin.
1000 TL maaş alan biri yılda 12.000 TL alır
10 senede 120.000
20 senede 240.000
25 senede 300.000
İstanbulda bu fiyatada kenarlardan 1 daire ancak alınır. Anadoluda da 1 daire bir araba ancak eder
Bir insanın hayatı bu kadar ucuz olmamalı
Halbuki akıllı, planlı ve dürüst iş yapan bir satıcı ya da kendi işini yapan biri 3-5 yılda 300.000 TL kazanabilir. Yeterki müşteri kazanmayı bilsin.
Yahudi mantığıda böyle. Başkasına çalışmak yerine ticaret yapmak.
Bankalarda görüyorum gencecik insanlar bu fiyata sabah 8 den akşam 8 e kadar çalışıyorlar.
Ya da bir özel güvenlik görevlisi 12 saat nerdeyse AVM önünde ayakta bekliyor.
Üzülüyorum görünce
Elbette herkes yapamayabilir ancak evinde çevresine iç çamaşırı, çorap, parfüm vb. satsa bir kişi 950 tl den fazla para kazanır.
Ya da kendini bilgisayar konusunda geliştirip web tasarımı, grafik tasarımı vb. konularda internet üzerinde iş yapsa (bu konuda stock siteler var satış yapılabilecek activeden.net ya da idemama.com vb.) daha çok para kazanabilir.
uç bir örnek vereyim
http://themeforest.net/user/Kriesi Kriesi surumuzlu bu Avusturyalı kişi tek bir web site şablonu ile bir milyon dolar para kazanmış son 5-6 yıl içinde...
Örneğin Fotograf çekimine meraklı faceden bir arkadaş bir makine aldı kuş ağaç vb. çekim yapıp facede vb. paylaşıyordu. Çekimleri güzel olunca bebek doğum fotoları için çağıranlar oldu şimdi görüyorum düğünlerede gidiyor. Her tür donanımı yeniledi randevuyla çalışmaya başladı. Eminimki hefata sonu tek bir işle bir ayda askeri ücretten fazla kazanıyordur...
Tecrübesiz olarak işe almak istemelerine şükreder hale geldi insanlar.
Yoksa her yer bilmem kaç senelik tecrübe arıyor işe alırken.
Arkadaşım da iibf mezunu.
O da uzun süre iş aradı.
Sonunda iş buldu ve haftalık 200 tl aldı ilk etapta.
Birkaç ay sonra maaşı 1000 tl oldu.
Halen o maaşla devam ediyor.
Benim arkadaşta iktisat mezunu hala o da bulamadı dediğin gibi 1000 tl falan teklif ediyorlar hep.
Ben bilgisayar programcılığı mezunuyum.. yıllardırda hem okudum hem çalıştım tecrübem vardı.. üni bitince sürekli bir işte çalışmak için yazlım firmalarına baş vurdum adam cvme bakıyor beni çağırıyordu her şey süper falan sonra yeni mezun olduğumu duyunca ! koltukta oturma şekli bile değişiyordu. Ben de senin gibi tamamen hayal kırıklığına uğramıştım sonra kendimi iyice geliştirebileceğim bir yere girdim yine alanım üstüme az maaşla.. şimdi aynı yerde yükseldim maaşımda öyle istediğim seviyeye çıktı bilgilerim ve kendime güvenim kat kat arttı..
Demek istediğim kendini geliştirebileceğin bir yere gir maaşına bakma bir süreliğine.
tecrübesiz arayan yok maalesef her yer en az 2 yıl tecrübe..
Aynen. O yüzden ilk etapta maaşa takılmadan tecrübe kazanmaya bak.
hayır çoğu yer böyle değil. Ben mezun olduktan sonra ilk işime 750 tl ile girmiştim. Ama ne zaman 2003 senesinde. yani tam 12 yıl önce!. sene olmuş 2015.. 950 tl çok az..Ondan sonra başka işlere de girdim, en sonra 2007 de 1400 tl alıyordum. Sonra kpss ye girdim, devlet memuru oldum.haa sanma ki rahat ettim, it gibi çalışıyorum tam anlamıyla. Özelde çokk daha rahattım. Buranın tek avantajı garantisi olması, hergün kendimi geliştiriyor olmam ve yükselme imkanı olması(tapuda çalışıyorum )... Ailen haklı. Başka işlere bakArkadaşlar merhaba..
İktisat mezunuyum.Ben mezun olalı 7 ayı geçti bir türlü iş bulamadım istediğim gibi.. Acayip bunaldım evde hergün sinir küpüyüm.
Tam aradığım gibi bir iş buldum derken maaş olarak verecekleri asgari ücret (950 tl) + agi olduğunu söylediler.
Daha kabul ettikleride belli değil hala cevap bekliyorum firmadan ama ailem o kadar sene okudun asgari ücrete mi çalışacaksın diyor. Haklılarda ama çoğu yer böyle diye düşünüyorum. Firmanın olanakları çıkış saatleri sosyal olanakları olsun iyi olduğu için düşünüyorum zaten yoksa bende istemem asgari ücretle çalışmayı ama napalım yeni mezunken işe girmek çok zormuş hemde çok zor..
Çok bunaldım yardımcı olun bana siz olsanız napardınız? Firmalar hep az ücret mi veriyor yeni mezunlara yoksa bana öyleleri mi denk geldi?
Ayrıca sormak istediğim bir diğer konuda. Ben bir yandan da birikim yapmak istiyorum. Bu maaş bana yetmez. Ek iş ne yapabilirim (evde) ? Şimdiden teşekkürler..
hayır çoğu yer böyle değil. Ben mezun olduktan sonra ilk işime 750 tl ile girmiştim. Ama ne zaman 2003 senesinde. yani tam 12 yıl önce!. sene olmuş 2015.. 950 tl çok az..Ondan sonra başka işlere de girdim, en sonra 2007 de 1400 tl alıyordum. Sonra kpss ye girdim, devlet memuru oldum.haa sanma ki rahat ettim, it gibi çalışıyorum tam anlamıyla. Özelde çokk daha rahattım. Buranın tek avantajı garantisi olması, hergün kendimi geliştiriyor olmam ve yükselme imkanı olması(tapuda çalışıyorum )... Ailen haklı. Başka işlere bak
siz iyi bir üniversiteden iyi bir bölümden mi mezun oldunuz acaba yada girdiğiniz şirket büyük bir şirket miydi benim duyduğum çoğu maaş böyle hep 1000..
ama şöylede bir durum var eskiden bu kadar mezun yoktu şimdi her yıl binlerce iktisat mezunu oluyo..hayır ama büyük şirketlerdi, kendine güven ve ücret sorduklarında da düşük söyleme.