- 23 Eylül 2010
- 2.969
- 5.173
-
- Konu Sahibi adelebeyin
Su anda kadrolarda açık olduğu için böyle ve herkes bu bölümlere yöneldi. Hatta sizin dediğiniz gibi 2. ye üniversite okuyorlar. Ama 4 yıl sonraya ne olacağı belli değil. Yani bu puan burada kalmayacak. Kişi arttıkça puan da artacak. Bundan 10 sene önce başka bölümler için bu dediğiniz geçerliydi, şimdi alım bile olmuyor.Var ama puanı çok düşük 50 puan almak gibi...
Ya zaten belli bir deneme süresi verip bunun üzerine ekleyeceklerse tamam, sorun değil. Bu zaten seni geliştireceğiz, gelişime açıksan da hakkını alırsın demek olur. Ama anladığım kadarıyla konu sahibine 4 yıl süre vermişler ki bu bence artık çok fazla. Zaten maaşı az bulma sebebim biraz da yaşadıklarımdan kaynaklı. Asgari maaşa istanbul koşullarında kiracı olarak ev geçindirmek nedir biliyorum. O yoğun tempo içinde motivasyon artırıcı hiçbir şey olamıyor. İşverenler üzerinden deli gibi para kazanıp sana vereceğini minimumda tutmaya zorluyor. Haksızlık, açgözlülük, bilmiyorum işte sindiremiyorum böyle şeyleri.işverenler böyle düşünmeye devam ettiği sürece bizde mecburen kabul edıyoruz napalım baska çaremiz yok herkes tecrübeli arıyo tecrübesiz arayanlarda az maaş veriyo bi yerden başlamak lazım onemlı olan şu 1 senelik tecrubeyi bi almak diye dusunuyorum..
Sevgilimde okurken böyle derdi. Ama emeğinin karşılığında komik ücretler teklif edilince ve doğru düzgün izni bile olmayınca kamuyu seçti.Ben de kamuyu reddedeceğim eğer çıkarsa, muhendisim ve kendi mesleğimi yapmak için özel sektoru seçeceğimm. Kamu iyi fakat mühendis için özel sektör kendini geliştirmesi çok daha iyi bakalım henüz karar verememiş olsam da düşünüyorum ama iş bulmak zorr çok zorr..
Yani yeni mezunsun tecrüben yok bence kabul et en azından tecrüben olur okulla iş ortamı çok farklı oluyor zaten ayrıca 1030 Tl az parada değilArkadaşlar merhaba..
Ben mezun olalı 7 ayı geçti bir türlü iş bulamadım istediğim gibi.. Acayip bunaldım evde hergün sinir küpüyüm.
Tam aradığım gibi bir iş buldum derken maaş olarak verecekleri asgari ücret (950 tl) + agi olduğunu söylediler.
Daha kabul ettikleride belli değil hala cevap bekliyorum firmadan ama ailem o kadar sene okudun asgari ücrete mi çalışacaksın diyor. Haklılarda ama çoğu yer böyle diye düşünüyorum. Firmanın olanakları çıkış saatleri sosyal olanakları olsun iyi olduğu için düşünüyorum zaten yoksa bende istemem asgari ücretle çalışmayı ama napalım yeni mezunken işe girmek çok zormuş hemde çok zor..
Çok bunaldım yardımcı olun bana siz olsanız napardınız? Firmalar hep az ücret mi veriyor yeni mezunlara yoksa bana öyleleri mi denk geldi?
Ayrıca sormak istediğim bir diğer konuda. Ben bir yandan da birikim yapmak istiyorum. Bu maaş bana yetmez. Ek iş ne yapabilirim (evde) ? Şimdiden teşekkürler..
not: banka ve kpss düşünmüyorum.. İİBF mezunuyum..
Ya zaten belli bir deneme süresi verip bunun üzerine ekleyeceklerse tamam, sorun değil. Bu zaten seni geliştireceğiz, gelişime açıksan da hakkını alırsın demek olur. Ama anladığım kadarıyla konu sahibine 4 yıl süre vermişler ki bu bence artık çok fazla. Zaten maaşı az bulma sebebim biraz da yaşadıklarımdan kaynaklı. Asgari maaşa istanbul koşullarında kiracı olarak ev geçindirmek nedir biliyorum. O yoğun tempo içinde motivasyon artırıcı hiçbir şey olamıyor. İşverenler üzerinden deli gibi para kazanıp sana vereceğini minimumda tutmaya zorluyor. Haksızlık, açgözlülük, bilmiyorum işte sindiremiyorum böyle şeyleri.
İK için sizin bölümünüz ne yazık ki öncelikli değil. Bir kurum sizi ik ya alırsa, aramalar ile başlatacaktır ki bu da çağrı merkezinden farklı değildir. Adayları arayıp görüşmeye davet edeceksiniz yani. Dediğim gibi tercihleri de iktisat mezunları olmuyor öncelikli olarak.
Önceden herhangi bir yerde staj v.s deneyiminiz var mı? Varsa o alanlarda başvurular yapmanız yararınıza olacaktır.
Dilinizin olmaması çok büyük dezavantaj. Sizin bölümünüzde şart en azından İngilizcenizin olması. Maddi durumunuz kursa gitmeye el vermiyorsa, internetten ders videoları izleyin, listening yapın, sitelere üye olun, speaking yapın.
Ben de lisans mezunuyum, ilk işe girdiğimde 1000 TL ile başlamıştım, 100 TL yemek veriyorlardı bide. Yol yoktu. Yemek tabi ki yetmiyordu. O şekilde 1 yıla yakın çalıştım. Şimdi 2 katı kadar maaş alıyorum başka bir kurumda, yemek param ise 3 katı. Kesinlikle 950 TL yeterli değil anlıyorum ama bir yerden ne yazık ki başlamak zorundayız.
kpssyi şu anlık düşünmüyorum hem gerçek anlamda kitap açmaktan bıkmış durumdayım hemde birikim yapmam gerek 2-3 yıl birikim yapamam ilerde kpssyi düşünürüm ama şu anlık bi işe girip kendimi geliştirip birikim yapmam gerek..yine katur kutur yazacağım ama fikir sorulmuş söylemeliyim.
950+agi tabi ki bir üni. mezunu için az bence de yalnız ne yazık ki iktisat mezunu çok fazla ve çok tercih edilen bir üni de değilmiş mezun olduğunuz. bankayı çok iyi anlıyorum ama kpss yi istememenizi anlayamadım. tabi ki sizin seçiminiz bu yöndeyse ve kendinize mesela ik yı belirlediyseniz kariyer olarak o zaman bu başlangıç sürecinde bu ücretelere razı olup kendinizi geliştirmeye bakın. ne yazık ki üni adı da önemli oluyor iş için. bu durumda siz kendinize bir şeyler katacaksınız ki farkınız olsun. mesela ingilizceniz kesinlikle iyi seviyede olmalı bunun kaçarı yok. daha sonra özellikle ik alanında çok kaliteli ve güzel sertifika programları var onları edineceksiniz. şimdiki parayı çeyiz için değil, kendiniz için kullanın bir süre inanın 2-3 yıl sonra siz firma seçip, maaşınızı belirlersiniz.
hayırlı olsun hakkınızda.
sen parayı kuruşu hesaplıyorsun evde bu böyle olmaz güzelim.
parayı düşünme okulda öğrendiklerin boş
uygulama çok farklı adamlar bedava çalışıyorlar ya tecrübe kazanmak için
stajınıda naylon yaptın dımı
yok hayır naylon yapmadıım. gözüm parada degılkı benım aılemı ıkna etmekte zorlanıyorum gerci ne derlerse gırıcem o işe
hem bulamıyo hemde begenmıyo ıste :)o zaman ailen bulsun sana iş
kocaman kızsınhem bulamıyo hemde begenmıyo ıste :)
Kusura bakma tam okuyamamıştım yorumları karışmış olabilirhayır 4 yıl süre vermediler başkası 4 yıl asgari ücretle çalışmış karıştırdınız sanırım. şimdilik asgari ücret 1-2 seneye ne olur bılemem tabi..
İk ama arama yapmıcam ben işe alım bölümünde olmayacağım çünkü. Bordo ve özlükte olacağım işim bilgisayar üzerinde programlarla olucak tabi eğer alırlarsa. Bi işe girebilsem kendimi o alanda geliştiricem zaten..
aynen öyle.. önemli olan şu 1-2 sene sonra zaten daha iyi bir yerle daha iyi bir maaşla başlarım..Kusura bakma tam okuyamamıştım yorumları karışmış olabilirZaten buradaki yakarışım iş verenlere. Düzgün maaşla işe başlamak büyük şans büyük sabır gerektiriyor. Tecrübe de çok önemli tabi. Eğer kendini gösterirsen 1-2 sene sürmez bu maaş, sürmemeli de. Hakkını hep ara olur mu. Çoğu insan sessizliğinden kaybediyor, ben de öyleydim.
kocaman kızsın
temız güzel bır ıs yerıyse neden dinliyorsun onları
kendini bitiriyorsun
hemen müdür yapmıyorlar adamı ne yazıkkı
burnunuzun sürtmesini bekliyorlar