- 2 Ekim 2014
- 2.337
- 5.034
- 38
-
- Konu Sahibi adelebeyin
daha ilk sekmeyi okudum ama ısrarla hangi bölüm sorusuna iibf olarak cevap veren kişinin onun bir fakülte olduğunu bildirerek asgari ücretten fazlasını veremeyeceğimi belirttirdim. Mülakattan kalma sebebidir.iibf mezunuyum
daha ilk sekmeyi okudum ama ısrarla hangi bölüm sorusuna iibf olarak cevap veren kişinin onun bir fakülte olduğunu bildirerek asgari ücretten fazlasını veremeyeceğimi belirttirdim. Mülakattan kalma sebebidir.
Kpss deneyin lütfen...devlette çalışmak her zaman daha iyi özellikle A grubu kadrolara kapağı atarsanız yükselme imkanı da bulursunuz ve maaşlar da fena değildir...
Yani şimdilik özel sektör denenebilir ama uzun vadede devlet daha iyi özlük hakları açısından...
bir yerden başlaman gerekiyor canım. asgari ücret diyevazgecme sakın. ben tam 4 sene asgari ücret aldım. sonra evlendim yaşadığım yerden ayrıldım şuan başka bir ilde bir kurumda muhasebe sorumlusu olarak çalışıyorum. maaşım 1.800 tlArkadaşlar merhaba..
Ben mezun olalı 7 ayı geçti bir türlü iş bulamadım istediğim gibi.. Acayip bunaldım evde hergün sinir küpüyüm.
Tam aradığım gibi bir iş buldum derken maaş olarak verecekleri asgari ücret (950 tl) + agi olduğunu söylediler.
Daha kabul ettikleride belli değil hala cevap bekliyorum firmadan ama ailem o kadar sene okudun asgari ücrete mi çalışacaksın diyor. Haklılarda ama çoğu yer böyle diye düşünüyorum. Firmanın olanakları çıkış saatleri sosyal olanakları olsun iyi olduğu için düşünüyorum zaten yoksa bende istemem asgari ücretle çalışmayı ama napalım yeni mezunken işe girmek çok zormuş hemde çok zor..
Çok bunaldım yardımcı olun bana siz olsanız napardınız? Firmalar hep az ücret mi veriyor yeni mezunlara yoksa bana öyleleri mi denk geldi?
Ayrıca sormak istediğim bir diğer konuda. Ben bir yandan da birikim yapmak istiyorum. Bu maaş bana yetmez. Ek iş ne yapabilirim (evde) ? Şimdiden teşekkürler..
not: banka ve kpss düşünmüyorum.. İİBF mezunuyum..
4 sene uzun bir zamanmış gerçekten.. ararlarsa kabul etmeyı dusunuyorum zaten..bir yerden başlaman gerekiyor canım. asgari ücret diyevazgecme sakın. ben tam 4 sene asgari ücret aldım. sonra evlendim yaşadığım yerden ayrıldım şuan başka bir ilde bir kurumda muhasebe sorumlusu olarak çalışıyorum. maaşım 1.800 tl
Kesinlikle katılıyorum.Mühendis arkadaşlarım 1200 ile işe başladılar. Hem de iyi bir okul mezunu iyi derecelere sahip kişiler. Deneyim kazanmadan öyle yüksek miktarlar beklemeyin. Sizin etinize budunuza kimse vermez o parayı. Kendinizi yetiştirip iyi bir seviyeye geldiğinizde isteme hakkınız olur.ç
tecrübe olmadan maaş zammı olmuyor canım4 sene uzun bir zamanmış gerçekten.. ararlarsa kabul etmeyı dusunuyorum zaten..
Bütün yorumları okuyamadım ama anlamadım herkes ne kadar kolay düşük ücrete razı geliyor. Tamam her şey para demek değildir ama onca yılın sonucu kesinlikle asgari ücret olmamalı, sömürü bu resmen. Çoğu insan mecburen razı geliyor, ihtiyaçtan dolayı ama boyun eğildikçe de düşük ücrete çalışan her türlü bulurum diyen işverenler de artıyor. Şu zamanda asgari ücrete geçim kolay mı. Çoğu insan ailesinden ayrı, genelde okuduğu şehirde kalıp hayata tutunmaya çalışıyor. Kirası faturası hiçbir şeyi karşılamıyor, sosyal hayat ölüyor, birikim desen hak getire. Ben son senemde part time olarak asgari maaşa çalışmıştım, daha sonra da kafamdaki miktarlarda iş aradım hep. Bir de tamamen kendinizi nasıl geliştirdiğinizle alakalı, biraz da şans bence.
Ben de kamuyu reddedeceğim eğer çıkarsa, muhendisim ve kendi mesleğimi yapmak için özel sektoru seçeceğimm. Kamu iyi fakat mühendis için özel sektör kendini geliştirmesi çok daha iyi bakalım henüz karar verememiş olsam da düşünüyorum ama iş bulmak zorr çok zorr..Kesinlikle katılıyorum.
Sevgilim YTÜ'den mühendis olarak mezun oldu Ankara gibi bir yerde özelde verdikleri ücret 1.600 TL idi yol ücreti yoktu içinde.
Baktı olacak gibi değil kpss'ye girdi sözleşmeli olarak atandı 3.600 TL alıyordu. Sonra kadrolu atandı maaşı 3.000'e düştü
Diyeceğim o ki bir çok bölüm ve meslekte kamu çok daha iyi.Hem maaş açısından hemde özlük hakları açısından...