Yeni mezun maaşları ne kadar olur ?

Bizler üniversitede okurken hocalar hep bizlere mezun olduktan sonra sanki bütün is kapıları önümüze acilacakmis gibi gaza getirip umut veriyorlardi sanki bütün firmalar bizim mezun olacağımızı bekliyorlarmis gibi okul bittikten sonra acı gerçekle yuzlesiyoruz bende bu acı gerçeği çok kötü bi şekilde tattim çalıştığım yerin tuvaletinde bile temizlendi ister inanin ister inanmayın azmettim ve kpssyi çokta yüksek bi puanla kazandım şimdi dünya varmış diyorum

Kpss deneyin lütfen...devlette çalışmak her zaman daha iyi özellikle A grubu kadrolara kapağı atarsanız yükselme imkanı da bulursunuz ve maaşlar da fena değildir...
Yani şimdilik özel sektör denenebilir ama uzun vadede devlet daha iyi özlük hakları açısından...

daha ilk sekmeyi okudum ama ısrarla hangi bölüm sorusuna iibf olarak cevap veren kişinin onun bir fakülte olduğunu bildirerek asgari ücretten fazlasını veremeyeceğimi belirttirdim. Mülakattan kalma sebebidir.

Mülakatta iibf mezunuyum demiyorum tabıkı mülakatla burası nasıl bir olabilir ki. burda sadece belırtmek ıstemedım başta.iibf nın çoğu bölümü birbirine yakındır cunku belırtme geregı duymadım dıger sekmelerde sonradan belırttım iktisat mezunuyum.

Kpss deneyin lütfen...devlette çalışmak her zaman daha iyi özellikle A grubu kadrolara kapağı atarsanız yükselme imkanı da bulursunuz ve maaşlar da fena değildir...
Yani şimdilik özel sektör denenebilir ama uzun vadede devlet daha iyi özlük hakları açısından...

ilerde düşünebilirim ama şimdilik mumkun degıl..

ablacım benim tavsiyem bulduğun iş eğer iş öğrenmen için iyi bir fırsat ise kabul et.İnan ben hep personelime bunu söylüyorum tecrübe o kadar başka birşey ki zaman ile istediğin maaşlar mevkiler tecrübe ile geliyor. İş öğrenmeye tecrübe edinmeye bak bence.

Mühendis arkadaşlarım 1200 ile işe başladılar. Hem de iyi bir okul mezunu iyi derecelere sahip kişiler. Deneyim kazanmadan öyle yüksek miktarlar beklemeyin. Sizin etinize budunuza kimse vermez o parayı. Kendinizi yetiştirip iyi bir seviyeye geldiğinizde isteme hakkınız olur.ç

ya tecrübe sahibi olacaksınız ya da tanıdıgnız biri olacak, bunu bilir bunu söylerim. gerçi bizim firmamıza yeni başlayan 18 yaşında liseden yeni mezun ve işi hiç bilmeyen bir insana şu an 1580 tl veriyorlar , bana 1430 (güya bu ay zam olacak) yani boşa okumuşum ve sektörde 3. yılımdayım. Ha o kişi nasıl böyle bir maaşlar başladı, genel müdürün tanıdıgı :KK67:

(meslegim; elektrik teknik ressamı)

Arkadaşlar merhaba..
Ben mezun olalı 7 ayı geçti bir türlü iş bulamadım istediğim gibi.. Acayip bunaldım evde hergün sinir küpüyüm.
Tam aradığım gibi bir iş buldum derken maaş olarak verecekleri asgari ücret (950 tl) + agi olduğunu söylediler.
Daha kabul ettikleride belli değil hala cevap bekliyorum firmadan ama ailem o kadar sene okudun asgari ücrete mi çalışacaksın diyor. Haklılarda ama çoğu yer böyle diye düşünüyorum. Firmanın olanakları çıkış saatleri sosyal olanakları olsun iyi olduğu için düşünüyorum zaten yoksa bende istemem asgari ücretle çalışmayı ama napalım yeni mezunken işe girmek çok zormuş hemde çok zor..
Çok bunaldım yardımcı olun bana siz olsanız napardınız? Firmalar hep az ücret mi veriyor yeni mezunlara yoksa bana öyleleri mi denk geldi?
Ayrıca sormak istediğim bir diğer konuda. Ben bir yandan da birikim yapmak istiyorum. Bu maaş bana yetmez. Ek iş ne yapabilirim (evde) ? Şimdiden teşekkürler..

not: banka ve kpss düşünmüyorum.. İİBF mezunuyum..
bir yerden başlaman gerekiyor canım. asgari ücret diyevazgecme sakın. ben tam 4 sene asgari ücret aldım. sonra evlendim yaşadığım yerden ayrıldım şuan başka bir ilde bir kurumda muhasebe sorumlusu olarak çalışıyorum. maaşım 1.800 tl

bir yerden başlaman gerekiyor canım. asgari ücret diyevazgecme sakın. ben tam 4 sene asgari ücret aldım. sonra evlendim yaşadığım yerden ayrıldım şuan başka bir ilde bir kurumda muhasebe sorumlusu olarak çalışıyorum. maaşım 1.800 tl
4 sene uzun bir zamanmış gerçekten.. ararlarsa kabul etmeyı dusunuyorum zaten..

Mühendis arkadaşlarım 1200 ile işe başladılar. Hem de iyi bir okul mezunu iyi derecelere sahip kişiler. Deneyim kazanmadan öyle yüksek miktarlar beklemeyin. Sizin etinize budunuza kimse vermez o parayı. Kendinizi yetiştirip iyi bir seviyeye geldiğinizde isteme hakkınız olur.ç
Kesinlikle katılıyorum.
Sevgilim YTÜ'den mühendis olarak mezun oldu Ankara gibi bir yerde özelde verdikleri ücret 1.600 TL idi yol ücreti yoktu içinde.
Baktı olacak gibi değil kpss'ye girdi sözleşmeli olarak atandı 3.600 TL alıyordu. Sonra kadrolu atandı maaşı 3.000'e düştü :KK47:
Diyeceğim o ki bir çok bölüm ve meslekte kamu çok daha iyi. :KK66: Hem maaş açısından hemde özlük hakları açısından...

yeni mezunsun uçuk kaçık hayaller var tabi maaşım şu kadar olacak diye de mezun olunca piyasa insana stajyer muamelesi yapıyor sen asgari ücrete dua et öp başına koy şekerim :21: bir sene falan öyle geçer sonra ancak bulabilirsin düzgün maaşlı ,işi o da pek uçarı ücretler olmaz mezun olduğumuza göre artık ayaklarımız yere basabilir:KK14:

Bütün yorumları okuyamadım ama anlamadım herkes ne kadar kolay düşük ücrete razı geliyor. Tamam her şey para demek değildir ama onca yılın sonucu kesinlikle asgari ücret olmamalı, sömürü bu resmen. Çoğu insan mecburen razı geliyor, ihtiyaçtan dolayı ama boyun eğildikçe de düşük ücrete çalışan her türlü bulurum diyen işverenler de artıyor. Şu zamanda asgari ücrete geçim kolay mı. Çoğu insan ailesinden ayrı, genelde okuduğu şehirde kalıp hayata tutunmaya çalışıyor. Kirası faturası hiçbir şeyi karşılamıyor, sosyal hayat ölüyor, birikim desen hak getire. Ben son senemde part time olarak asgari maaşa çalışmıştım, daha sonra da kafamdaki miktarlarda iş aradım hep. Bir de tamamen kendinizi nasıl geliştirdiğinizle alakalı, biraz da şans bence.

Bütün yorumları okuyamadım ama anlamadım herkes ne kadar kolay düşük ücrete razı geliyor. Tamam her şey para demek değildir ama onca yılın sonucu kesinlikle asgari ücret olmamalı, sömürü bu resmen. Çoğu insan mecburen razı geliyor, ihtiyaçtan dolayı ama boyun eğildikçe de düşük ücrete çalışan her türlü bulurum diyen işverenler de artıyor. Şu zamanda asgari ücrete geçim kolay mı. Çoğu insan ailesinden ayrı, genelde okuduğu şehirde kalıp hayata tutunmaya çalışıyor. Kirası faturası hiçbir şeyi karşılamıyor, sosyal hayat ölüyor, birikim desen hak getire. Ben son senemde part time olarak asgari maaşa çalışmıştım, daha sonra da kafamdaki miktarlarda iş aradım hep. Bir de tamamen kendinizi nasıl geliştirdiğinizle alakalı, biraz da şans bence.

işverenler böyle düşünmeye devam ettiği sürece bizde mecburen kabul edıyoruz napalım baska çaremiz yok herkes tecrübeli arıyo tecrübesiz arayanlarda az maaş veriyo bi yerden başlamak lazım onemlı olan şu 1 senelik tecrubeyi bi almak diye dusunuyorum..

Kesinlikle katılıyorum.
Sevgilim YTÜ'den mühendis olarak mezun oldu Ankara gibi bir yerde özelde verdikleri ücret 1.600 TL idi yol ücreti yoktu içinde.
Baktı olacak gibi değil kpss'ye girdi sözleşmeli olarak atandı 3.600 TL alıyordu. Sonra kadrolu atandı maaşı 3.000'e düştü :KK47:
Diyeceğim o ki bir çok bölüm ve meslekte kamu çok daha iyi. :KK66: Hem maaş açısından hemde özlük hakları açısından...
Ben de kamuyu reddedeceğim eğer çıkarsa, muhendisim ve kendi mesleğimi yapmak için özel sektoru seçeceğimm. Kamu iyi fakat mühendis için özel sektör kendini geliştirmesi çok daha iyi bakalım henüz karar verememiş olsam da düşünüyorum ama iş bulmak zorr çok zorr..

Bir yerden başlamak şart. Eşim inşaat mühendisi. Mezun olduğuktan sonra işe 700TL maaş ile başlamış.. Ama şimdi aldığı maaş nerde o zaman aldığı maaş nerede. Bir yerden başlayıp kariyer yapmanız kendinizi kanıtlamanız gerekiyor. Sonra gerisi geliyor zaten :)

ahhh tatlım ahhh

iktisat bölümü demek çok mu zor tatlım

evde olduğun sırada ne yaptın peki bir kursa gittin mi. İngilizce olur İK alanında bir çok kurs ve eğitim var bunları aldın mı hadi evden çıkmadın diyelim bunların online satılanları var.
herkesin arkalarında birileri yok .

çok şükür minnetsiz azda olsa çok da olsa kazanıyorum ( 5 ay işsizlik çektim yeni girdim)

öncesinde çok kalite firmalarda çok iyi departmanlarda çalıştım finans uzmanı oldum.
o beğenmediğin rakamlara finans asistanı olarak girdim işe 1 yıl o rakamla çalıştım sabahtan akşama kadarda ayakta fotokopi çektim dosya düzenledim dosyadan talimat aradım çok ağladım çok sızladım ama dedim ki burada 2 yıl çalışacağım ne olursa olsun çok zor bir insanla çalıştım her gün kadın taciz ederdi. ağlamadan bir günüm geçmezdi önüme engel koyardı ama şartlar zaman çok değişti ve ben orada 3yıl çalıştım . firma rotasyon değiştirme kararı aldı o yüzden ağlaya ağlaya ayrıldım orası benim ilk göz ağrımdı

45 gün sonra hemen başka bir iş buldum hiç bilmediğim bir iş firma küçülmeye gitti 10 ayda orada çalıştım. ağladım ama bu ağıt ne yazıkkı çok borcumun olmasından dolayı isyan niteliğindeydi.

piyasa şu an çok bozuk.
2 hafta oldu işe başlayalı ve çok komik bir rakama başladım 5 yıllık deneyimim var ve 1250 başladım.
yani senin o beğenmedin rakama yakın başladım.
neden çünkü evde köreliyorum.
evde kendimi geliştiremiyorum kurslara gittim. alanım olsun olmasın.

boş duracağıma bedava çalışırım dedim.

kazandığım parayı beğenmemezlik yapmadım. o beğenmediğiniz paralara ben iki ev geçindirdim.
araba aldım ev borcu ödüyorum.
yiyorum içiyorum geziyorum.
Allah rızkını kısmetını verıyor.

herkes kalbinin ekmeğini yiyor.
bu yüzden bu kafayla gitme. az çok deme kulağını tıka başla bir yerde.( bana millet şimdi neler neler söylüyor )
dosya düzenle. fotokopi çek.
lise mezunu bile olmayan bir hatunu sana müdür yapsınlar onun egolarıyla uğraş.
ama hayatı öğren.

X