Yeni mezun maaşları ne kadar olur ?

yeni bölüm okumak mı? bu hiç olmayacak bısey benım ıcın ama baskaları deneyebılır tabıkı

o zaman benden sana tavsiye vereyım benım yaptıgım en buyuk hata sadece bır yerde staj yaptım mutlaka staj yap bı yerde referansın bol olsun. iş hayatı hıc oyle tahmın ettıgım gıbı olmadı.
Tavsiyenizi seve seve aklımın güzel köşelerinden birine kaydettim. Sağolasınız.

Bunun için devlette kadrolu olmak lazım ama öyle değil mi?

Tavsiyenizi seve seve aklımın güzel köşelerinden birine kaydettim. Sağolasınız.
ne demek hatta mumkunse eğer idare edebılıceksen okurkende bı yere gırıp çalışabılırsın ihtiyacın emınım olacaktır. sonrası zorlu bır süreç çünkü

Umarım ilerde işverenler de özgüvenime gıpta ederler, açıkçası bunun olmasını çok isterim. Astları elbette ezmek haddim değil. :)

yeni bölüm okumak mı? bu hiç olmayacak bısey benım ıcın ama baskaları deneyebılır tabıkı

Neden 4 yıl göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor. eğer bulunduğun ildee bu bölümler varsa...
Hem diğer üniversitede aldığın derslerden de muaf olur bir yıl öncede bitirebilirsin vb.

elbette bunu size özel yazmıyorum bu durumda olup yaşı ve konumu müsait olanlara tavsiyemdir.

anladım baskaları deneyebılır elbetteki ama benım ıcın uzak bı ıhtımal hatta ımkansız bıle dıyebılırım. ne maddi olarak ne de şuan ki planladığım hayat buna oldukça engel.

O zaman kendinizi hazırlayın, yönetici olamayacaksınız çünkü.

O zaman kendinizi hazırlayın, yönetici olamayacaksınız çünkü.
Olacağım demedim zaten, belki kelimesini kullandım. Muhtemelen bile demedim, belki dedim sadece. Ama sizdeki bu kesinlik biraz ilginç geldi bana.

Sevgili konu sahibi,
Herkes ilginç şeyler yazmış, söylemiş. Ben de kendimce bir tavsiye vereyim. Asgari ücret can sıkıcı bir durum ama iş hayatına bir yerden başlamak gerekiyor. Şu an bilindik bir yerden mezun olmamış olman canını sıkmasın çünkü iş hayatında tecrübe kazandıkça kimse okula dikkat etmiyor, herkes işte ne yaptığınıza dikkat ediyor. Yine işinizi iyi yapıyorsanız ve çevreniz de varsa siz iş aramıyorsunuz, iş size gelmeye başlıyor. Sadece biraz sabredin ve yeter ki istediğiniz alanda iş başlayın. Gerisi teferruat.

İş hayatına başladığınızda çeşitli noktalarda eksiklikleriniz olduğunu da fark edip, bunlarla ilgili kendinizi geliştirirseniz (kastettiğim şey dil vs. değil, çok iyi yabancı dil bildiğini iddia edenler toplantıda iki çift laf edemiyor) mesela kendinizi ön plana çıkartabilme, proje yönetimi, üstlerinizle ilişkileriniz vs. tadınızdan yenmez : )

Yalnız özel sektör dışarıdan nasıl duruyor bilmiyorum ama kurtlar sofrası. İnsanlarla ilişkileriniz her şeyden ama her şeyden önemli. Buna dikkat etmeyi unutmayın.

Ailenize de gelince, ısrarcı davranın. Onlara bir yandan iş aramaya devam edeceğinizi ama evde de sıkıldığınızı vs. söyleyin. Dırdır yapın biraz kısacası.

Hayat yolculuğunda bol şans!

ah ah dırdırın alakasını yapıyorum desem :) ama beklenti büyük olunca anlamıyolar ama ne deseler ben zaten bu işe beni kabul ederlerse giricem çünkü daha bekleyecek sabrım kalmadı.. tavsiyeler için teşekkür ederim..

Evlenip çoluk çocuk bakmak gibi bir düşüncen var mı?

Bu arada bir kaç ekleme daha; yeni mezunların maaşları girdikleri firmalara göre değişiyor. Yabancı bir firmada 0 deneyimle işe başlıyorsanız 1.500 TL - çok çok iyi bir üniversiteden (hatta yabancı üniversite) mezun ve gelecek vaad eden bir bölümde yönetici adayı olarak yetiştirilmek üzere işe alınıyorsanız 2.500-3.000 TL civarında işe başlayabilirsiniz. Ama örneğin reklam ajansında çalışacaksanız 5 senelik deneyimli müşteri temsilcisi olsanız dahi ortalamada 2.500-3.000 TL alırsınız.

Açıkçası çevremdeki yeni mezunlardan çok ilginç maaşlar duyuyorum ve bir çoğuna da inanmıyorum. Yeni mezun sıradan bir pozisyondaki sıradan bir elemana 2.500 TL verebilen bir firma 10 yıllık bir çalışanına ne kadar veriyor olabilir ki? İnsanımız abartmayı seviyor malum. Mühendislerle ilgili ise hiçbir bilgim yok.

Bir arkadaşım da asgari ücretle işe başlamıştı; aradan geçen 10 yılda maaşını 10 katına çıkartı. Sonuçta nasıl başladığınız değil, yarışa nerede/nasıl devam ettiğiniz önemli.

Ek para kazanmakla ilgili... Bu konuda çok bir deneyimim açıkçası. Belki el işi yapmak vs. para getiriyordur (öğrenciyken ve sonrasında işsiz kaldığım dönemde özel ders vermiştim)

Beklentilerini çok yüksek tutmasınlar, malum en iyi iş olanakları yılın bu dönemlerinde çıkıyor genelde. Bir de 2015 yılı için ekonomik kriz beklentisi yüksek...

Beklentilerini çok yüksek tutmasınlar, malum en iyi iş olanakları yılın bu dönemlerinde çıkıyor genelde. Bir de 2015 yılı için ekonomik kriz beklentisi yüksek...
aynen öyle zaten yeterınce uzun sure evde kaldm boşa geçen zaman daha fazla duramıcam..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…