- 4 Ağustos 2013
- 314
- 50
-
- Konu Sahibi adelebeyin
Öğretmen olsaydınız
ilk maaşınız 2300 + 750 civarıda ücret alırdınız.
Bence askeri ücretle 4 yıl çalışmaktansa çok tercih edilen bir bölümü yeniden okumak daha mantıklı geliyor.
Bu bölüm
Rehberlik, Din kültürü ve İngilizce Öğretmenliği olabilir
Tavsiyenizi seve seve aklımın güzel köşelerinden birine kaydettim. Sağolasınız.o zaman benden sana tavsiye vereyım benım yaptıgım en buyuk hata sadece bır yerde staj yaptım mutlaka staj yap bı yerde referansın bol olsun. iş hayatı hıc oyle tahmın ettıgım gıbı olmadı.
Bunun için devlette kadrolu olmak lazım ama öyle değil mi?Öğretmen olsaydınız
ilk maaşınız 2300 + 750 civarıda ücret alırdınız.
Bence askeri ücretle 4 yıl çalışmaktansa çok tercih edilen bir bölümü yeniden okumak daha mantıklı geliyor.
Bu bölüm
Rehberlik, Din kültürü ve İngilizce Öğretmenliği olabilir
Aynen kadro gerekiyorBunun için devlette kadrolu olmak lazım ama öyle değil mi?
Bu bölümlerden (Rehberlik, Din kültürü ve İngilizce Öğretmenliği) mezun olan hemen devşlette başlayabilir.Bunun için devlette kadrolu olmak lazım ama öyle değil mi?
ne demek hatta mumkunse eğer idare edebılıceksen okurkende bı yere gırıp çalışabılırsın ihtiyacın emınım olacaktır. sonrası zorlu bır süreç çünküTavsiyenizi seve seve aklımın güzel köşelerinden birine kaydettim. Sağolasınız.
Umarım ilerde işverenler de özgüvenime gıpta ederler, açıkçası bunun olmasını çok isterim. Astları elbette ezmek haddim değil. :)Aa şaşırdım.. İradi işsizlik diye konuya girince ve hafiften sert mizaçlı olunca dedim ki tamamdır bu hanım yönetici :) kendinize güveninize gıpta ettim umarım birgün yönetici olursunuz ama astlarınızı çok ezmeyin :)
KPSS falan yok mu bunlarda?Bu bölümlerden (Rehberlik, Din kültürü ve İngilizce Öğretmenliği) mezun olan hemen devşlette başlayabilir.
yeni bölüm okumak mı? bu hiç olmayacak bısey benım ıcın ama baskaları deneyebılır tabıkı
Var ama puanı çok düşük 50 puan almak gibi...KPSS falan yok mu bunlarda?
Neden 4 yıl göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor. eğer bulunduğun ildee bu bölümler varsa...
Hem diğer üniversitede aldığın derslerden de muaf olur bir yıl öncede bitirebilirsin vb.
elbette bunu size özel yazmıyorum bu durumda olup yaşı ve konumu müsait olanlara tavsiyemdir.
O zaman kendinizi hazırlayın, yönetici olamayacaksınız çünkü.İnanır mısınız, ben de öğrenciyim maalesef. Hatta ben de konu sahibi ile aynı fakültenin aynı bölümünde öğrenciyim üstelik alelade bir üniversitede. Başıma gelecek olanı ben de biliyorum ama kim bilir, belki gelecekte profilini çizdiğim yöneticilerden biri olurum.
Olacağım demedim zaten, belki kelimesini kullandım. Muhtemelen bile demedim, belki dedim sadece. Ama sizdeki bu kesinlik biraz ilginç geldi bana.O zaman kendinizi hazırlayın, yönetici olamayacaksınız çünkü.
Sevgili konu sahibi,
Herkes ilginç şeyler yazmış, söylemiş. Ben de kendimce bir tavsiye vereyim. Asgari ücret can sıkıcı bir durum ama iş hayatına bir yerden başlamak gerekiyor. Şu an bilindik bir yerden mezun olmamış olman canını sıkmasın çünkü iş hayatında tecrübe kazandıkça kimse okula dikkat etmiyor, herkes işte ne yaptığınıza dikkat ediyor. Yine işinizi iyi yapıyorsanız ve çevreniz de varsa siz iş aramıyorsunuz, iş size gelmeye başlıyor. Sadece biraz sabredin ve yeter ki istediğiniz alanda iş başlayın. Gerisi teferruat.
İş hayatına başladığınızda çeşitli noktalarda eksiklikleriniz olduğunu da fark edip, bunlarla ilgili kendinizi geliştirirseniz (kastettiğim şey dil vs. değil, çok iyi yabancı dil bildiğini iddia edenler toplantıda iki çift laf edemiyor) mesela kendinizi ön plana çıkartabilme, proje yönetimi, üstlerinizle ilişkileriniz vs. tadınızdan yenmez : )
Yalnız özel sektör dışarıdan nasıl duruyor bilmiyorum ama kurtlar sofrası. İnsanlarla ilişkileriniz her şeyden ama her şeyden önemli. Buna dikkat etmeyi unutmayın.
Ailenize de gelince, ısrarcı davranın. Onlara bir yandan iş aramaya devam edeceğinizi ama evde de sıkıldığınızı vs. söyleyin. Dırdır yapın biraz kısacası.
Hayat yolculuğunda bol şans!
ah ah dırdırın alakasını yapıyorum desem :) ama beklenti büyük olunca anlamıyolar ama ne deseler ben zaten bu işe beni kabul ederlerse giricem çünkü daha bekleyecek sabrım kalmadı.. tavsiyeler için teşekkür ederim..
Evlenip çoluk çocuk bakmak gibi bir düşüncen var mı?
Beklentilerini çok yüksek tutmasınlar, malum en iyi iş olanakları yılın bu dönemlerinde çıkıyor genelde. Bir de 2015 yılı için ekonomik kriz beklentisi yüksek...ah ah dırdırın alakasını yapıyorum desem :) ama beklenti büyük olunca anlamıyolar ama ne deseler ben zaten bu işe beni kabul ederlerse giricem çünkü daha bekleyecek sabrım kalmadı.. tavsiyeler için teşekkür ederim..
aynen öyle zaten yeterınce uzun sure evde kaldm boşa geçen zaman daha fazla duramıcam..Beklentilerini çok yüksek tutmasınlar, malum en iyi iş olanakları yılın bu dönemlerinde çıkıyor genelde. Bir de 2015 yılı için ekonomik kriz beklentisi yüksek...