- 4 Ağustos 2013
- 314
- 50
-
- Konu Sahibi adelebeyin
Canım alınma buradaki yorumlara çünkü hayatın gerçeği ne yazıkki.. Tut ki burada yorumlarına alındığın biri senin müdürün oldu veya tarzı sert olan biri.. Ki genelde öyle oluyorlar hele ki kurumsal firmalarda o yüzden sen sana lazım olanı al gerisini boşver
Tamam öyle yazmak istediniz falan da arada fark var, olmaz mı? Bir kere fakülte ile bölüm aynı şey değil. Neyi nasıl anlatabildiğiniz de önemli. Anlamadığımı düşünüyorsunuz, fakülte ile bölümü aynı şey sanan birini anlamadığım için kusuruma bakmayın lütfen. Ne kadar çok beklenti o kadar hayal kırıklığı. Ne kadar az farkındalık, o kadar çok mutluluk maalesef ama dünya öyle dönmüyor, bu yüzden bu kadar çok insan mutsuz. Ne kadar az nitelik, o kadar düşük maaş. Klavyesi olup yazamayan da var, üzücü.siz beni hiç anlamadınız anlaşılan iibf demekle iktisat demenin arasında bi fark yok iibf yazmak istedım öyle yazdım ne var bunda yani neden bu kadar takıldınız anlamış değilim.. ben zaten nasıl bir dünyada yaşadığımın farkındayım ve bana başta 2000 lira vermesını beklemıyorum hıc bir firmanın. sadece burdaki çalışanlara sormak istedım bu normal mi değil mi piyasa gercekten böyle mi öğrenmek istedim çünkü bi iş tecrübem yok maaşlar her yerde farklılık gosterıyor bunu ogrenmek ıstedım burda cok fazla kişiye ulaşabileceğim için. ben herşeyi yaparım kendimide geliştiririm birikimimi de yaparım herşeyinde farkındayım sadece buraya bilgi amaçlı yazmak sormak istedim.
Fakülte ile bölümü aynı şey sandığımıda kım soyledı ben aynı sey demedım bı farkı yok dedım iibf mezunu demekle iktisat mezunu demenın hiç bi farkı yok bı gırip iş ilanlarına bakın ıstersenız anlarsınız o zaman. Hayat dersi almak için yazmadım buraya.Tamam öyle yazmak istediniz falan da arada fark var, olmaz mı? Bir kere fakülte ile bölüm aynı şey değil. Neyi nasıl anlatabildiğiniz de önemli. Anlamadığımı düşünüyorsunuz, fakülte ile bölümü aynı şey sanan birini anlamadığım için kusuruma bakmayın lütfen. Ne kadar çok beklenti o kadar hayal kırıklığı. Ne kadar az farkındalık, o kadar çok mutluluk maalesef ama dünya öyle dönmüyor, bu yüzden bu kadar çok insan mutsuz. Ne kadar az nitelik, o kadar düşük maaş.
Gönül ister ki gerçekler ile beklentiler arasındaki fark bu kadar çok olmasın ama oluyor işte. Disiplin iyidir. İnsan bazen sadece kendi görmek istediklerini görür ya da görmek ister ama gerçek farklı olunca insanı umudu da kaybolur, kendine güveni de azalır. Sert ya da yumuşak, söylemek istediklerimden vazgeçecek değilim. İnanmak istemeyen bir insan istediği kadar katılmamakta ve reddetmekte özgür. Burada yok klavyesi olan yazıyor vs. diyorlar ama sadece pohpohlama üzerine inşa edilmiş yorumların yanı sıra diğer yorumların da faydalı olabileceğini düşünüyorum. Ben ona eksikler giderilmek içindir diyorum o bana ne diyor mesela.Merhaba yazdıklarınıza harfiyen katılıyorum.. Acı ama gerçek hepsi..ben mali müşavirlik stajımı babamın çok yakın bir arkadaşının fabrikasında yaptım zannetimki maaş bol ve çalışma saatlerim esnek olacak.. Ama adamın ilk söylediği burası kurumsal bir firma kapı dışında yeğenimsin burada çalışanım. Tokat gibi çarptı o zaman. Ama şimdi diyorumki iyi ki o disiplini almışım iyi ki o maaşla başlamışım ki hırs yapmışım..ayrıca babam da mali müşavir ama beni yanına almayı reddetti git iş öğren disipline gir öyle gel dedi.şimdi de ben gitmiyorum
Gönül ister ki gerçekler ile beklentiler arasındaki fark bu kadar çok olmasın ama oluyor işte. Disiplin iyidir. İnsan bazen sadece kendi görmek istediklerini görür ya da görmek ister ama gerçek farklı olunca insanı umudu da kaybolur, kendine güveni de azalır. Sert ya da yumuşak, söylemek istediklerimden vazgeçecek değilim. İnanmak istemeyen bir insan istediği kadar katılmamakta ve reddetmekte özgür. Burada yok klavyesi olan yazıyor vs. diyorlar ama sadece pohpohlama üzerine inşa edilmiş yorumların yanı sıra diğer yorumların da faydalı olabileceğini düşünüyorum. Ben ona eksikler giderilmek içindir diyorum o bana ne diyor mesela.
Konu sahibinin üzerinde baskı var anladığım kadarıyla.. Dediğiniz gibi beklentiler ve mevcut durum paralel olamıyor malesef..sizin meslek nedir? Sert bir yönetici profili çizdiniz gözümdeGönül ister ki gerçekler ile beklentiler arasındaki fark bu kadar çok olmasın ama oluyor işte. Disiplin iyidir. İnsan bazen sadece kendi görmek istediklerini görür ya da görmek ister ama gerçek farklı olunca insanı umudu da kaybolur, kendine güveni de azalır. Sert ya da yumuşak, söylemek istediklerimden vazgeçecek değilim. İnanmak istemeyen bir insan istediği kadar katılmamakta ve reddetmekte özgür. Burada yok klavyesi olan yazıyor vs. diyorlar ama sadece pohpohlama üzerine inşa edilmiş yorumların yanı sıra diğer yorumların da faydalı olabileceğini düşünüyorum. Ben ona eksikler giderilmek içindir diyorum o bana ne diyor mesela.
Kız kardeşim evlenip şehir değiştireceği icin istifa etmişti, başka bir şehirde iyi bilinen bir bankada işe girdi maaşı asgari ücretten hallice. Üstelik 5 yıllık tecrübesi var. Şaka gibi. Ülkenin durumu vahim.Arkadaşlar merhaba..
Ben mezun olalı 7 ayı geçti bir türlü iş bulamadım istediğim gibi.. Acayip bunaldım evde hergün sinir küpüyüm.
Tam aradığım gibi bir iş buldum derken maaş olarak verecekleri asgari ücret (950 tl) + agi olduğunu söylediler.
Daha kabul ettikleride belli değil hala cevap bekliyorum firmadan ama ailem o kadar sene okudun asgari ücrete mi çalışacaksın diyor. Haklılarda ama çoğu yer böyle diye düşünüyorum. Firmanın olanakları çıkış saatleri sosyal olanakları olsun iyi olduğu için düşünüyorum zaten yoksa bende istemem asgari ücretle çalışmayı ama napalım yeni mezunken işe girmek çok zormuş hemde çok zor..
Çok bunaldım yardımcı olun bana siz olsanız napardınız? Firmalar hep az ücret mi veriyor yeni mezunlara yoksa bana öyleleri mi denk geldi?
Ayrıca sormak istediğim bir diğer konuda. Ben bir yandan da birikim yapmak istiyorum. Bu maaş bana yetmez. Ek iş ne yapabilirim (evde) ? Şimdiden teşekkürler..
not: banka ve kpss düşünmüyorum.. İİBF mezunuyum..
Birincisi, nereye ne yazacağıma siz karar veremezsiniz, istediğiniz kadar yazma deyin ben yazacaksam siz engel olamazsınızFakülte ile bölümü aynı şey sandığımıda kım soyledı ben aynı sey demedım bı farkı yok dedım iibf mezunu demekle iktisat mezunu demenın hiç bi farkı yok bı gırip iş ilanlarına bakın ıstersenız anlarsınız o zaman. Hayat dersi almak için yazmadım buraya. Öncelikle sizde bi sorunun cevabını verın vermıceksenız yazmayın sormadıgım butun soruların cevabını aldım.
maalesef öyle üniversite mezunu olmak çok büyük bir artı değil artık...Kız kardeşim evlenip şehir değiştireceği icin istifa etmişti, başka bir şehirde iyi bilinen bir bankada işe girdi maaşı asgari ücretten hallice. Üstelik 5 yıllık tecrübesi var. Şaka gibi. Ülkenin durumu vahim.
Ara elemanlar daha cok aranır oldu maalesef. 22 yasından gün almamış tecrübesi olan eleman arıyo adamlar : )maalesef öyle üniversite mezunu olmak çok büyük bir artı değil artık...
Eksiğinizi nasıl gidereceğinizi biliyorsanız siz neden buna takıldınız? Allah aşkına, neden burada sadece ihtiyacınız olan şeyi alıp devam etmiyorsunuz? Bir saattir yazdığım her şeye cevap yetiştirmeye çalışıyorsunuz. Sanal bir platformdayız diye mi öyle yapıyorsunuz yoksa gerçekte de yapar mısınız bunu? Umarım yapmıyorsunuzdur çünkü bunun size kaybettireceği zamanı düşünemiyorum bile.klavyesi olan yazıyor derken ben genel olarak soyledım sızı kastetmedım yanlıs anlaşılmasın iyi ve ya kotu herkes yazıyor sonuçta. ayrıca ben eksiğimi gideririm ben siza eksiğimi nasıl gideririm diye sormadım ki siz hala nereye takılıyorsunuz Allah aşkına..
Birincisi, nereye ne yazacağıma siz karar veremezsiniz, istediğiniz kadar yazma deyin ben yazacaksam siz engel olamazsınız
İkincisi, fakülte bölüm mevzusunu uzatmayacağım zira ben ilanlara göre konuşmadım ama siz ayrı telden çalıp ilanlara göre konuşuyorsunuz.
Üçüncüsü, daha önce de söyledim... Hayat dersi almaya ihtiyacınız mı var da hayat dersi almak için yazmadım diyorsunuz? Ne alaka? İstediğiniz gibi algılayın ya da algılamayın, o sizinle alakalı ama dönüp bir kere daha okursanız yaptığım yorumlardan işinize yarayacak birşeyler bulacaksınız gibime geliyor.
Estağfurullah özre gerek yok, kırılmadım, kırılmam da. Siz de sakın kırılmayın. Mizacı daha sert insanlarla da karşılaşacaksınız ve kim bilir, belki de başarılı olmanın sırrı mizacı sert olmaktır. Ama o insanların sizi üzmesine izin vermeyin, sert yöneticiler, aksi müdürler, suratsız iş arkadaşları... Hayatta en kötüsüyle karşılaşma olasılığı varken en iyisiyle karşılaşma olasılığı da var.doğru haklısınız ben karar veremem. kusura bakmayın kırdıysam özür dilerim bu aralar çok gerginim ama mizacınız çok sert ben burda zaten zor durumdayım yardım almaya piyasayı öğrenmeye gelmiştim.
Estağfurullah özre gerek yok, kırılmadım, kırılmam da. Siz de sakın kırılmayın. Mizacı daha sert insanlarla da karşılaşacaksınız ve kim bilir, belki de başarılı olmanın sırrı mizacı sert olmaktır. Ama o insanların sizi üzmesine izin vermeyin, sert yöneticiler, aksi müdürler, suratsız iş arkadaşları... Hayatta en kötüsüyle karşılaşma olasılığı varken en iyisiyle karşılaşma olasılığı da var.
İnanır mısınız, ben de öğrenciyim maalesef. Hatta ben de konu sahibi ile aynı fakültenin aynı bölümünde öğrenciyim üstelik alelade bir üniversitede. Başıma gelecek olanı ben de biliyorum ama kim bilir, belki gelecekte profilini çizdiğim yöneticilerden biri olurum.Konu sahibinin üzerinde baskı var anladığım kadarıyla.. Dediğiniz gibi beklentiler ve mevcut durum paralel olamıyor malesef..sizin meslek nedir? Sert bir yönetici profili çizdiniz gözümde
İnanır mısınız, ben de öğrenciyim maalesef. Hatta ben de konu sahibi ile aynı fakültenin aynı bölümünde öğrenciyim üstelik alelade bir üniversitede. Başıma gelecek olanı ben de biliyorum ama kim bilir, belki gelecekte profilini çizdiğim yöneticilerden biri olurum.
Aa şaşırdım.. İradi işsizlik diye konuya girince ve hafiften sert mizaçlı olunca dedim ki tamamdır bu hanım yönetici :) kendinize güveninize gıpta ettim umarım birgün yönetici olursunuz ama astlarınızı çok ezmeyin :)İnanır mısınız, ben de öğrenciyim maalesef. Hatta ben de konu sahibi ile aynı fakültenin aynı bölümünde öğrenciyim üstelik alelade bir üniversitede. Başıma gelecek olanı ben de biliyorum ama kim bilir, belki gelecekte profilini çizdiğim yöneticilerden biri olurum.