Yeni mezun maaşları ne kadar olur ?

haklısınız öyle gercekten klavyesi olan herkes yazıyo doğru ve ya yanlış..

Tamam öyle yazmak istediniz falan da arada fark var, olmaz mı? Bir kere fakülte ile bölüm aynı şey değil. Neyi nasıl anlatabildiğiniz de önemli. Anlamadığımı düşünüyorsunuz, fakülte ile bölümü aynı şey sanan birini anlamadığım için kusuruma bakmayın lütfen. Ne kadar çok beklenti o kadar hayal kırıklığı. Ne kadar az farkındalık, o kadar çok mutluluk maalesef ama dünya öyle dönmüyor, bu yüzden bu kadar çok insan mutsuz. Ne kadar az nitelik, o kadar düşük maaş. Klavyesi olup yazamayan da var, üzücü.

Fakülte ile bölümü aynı şey sandığımıda kım soyledı ben aynı sey demedım bı farkı yok dedım iibf mezunu demekle iktisat mezunu demenın hiç bi farkı yok bı gırip iş ilanlarına bakın ıstersenız anlarsınız o zaman. Hayat dersi almak için yazmadım buraya.

Son düzenleme:
Gönül ister ki gerçekler ile beklentiler arasındaki fark bu kadar çok olmasın ama oluyor işte. Disiplin iyidir. İnsan bazen sadece kendi görmek istediklerini görür ya da görmek ister ama gerçek farklı olunca insanı umudu da kaybolur, kendine güveni de azalır. Sert ya da yumuşak, söylemek istediklerimden vazgeçecek değilim. İnanmak istemeyen bir insan istediği kadar katılmamakta ve reddetmekte özgür. Burada yok klavyesi olan yazıyor vs. diyorlar ama sadece pohpohlama üzerine inşa edilmiş yorumların yanı sıra diğer yorumların da faydalı olabileceğini düşünüyorum. Ben ona eksikler giderilmek içindir diyorum o bana ne diyor mesela.

klavyesi olan yazıyor derken ben genel olarak soyledım sızı kastetmedım yanlıs anlaşılmasın iyi ve ya kotu herkes yazıyor sonuçta. ayrıca ben eksiğimi gideririm ben siza eksiğimi nasıl gideririm diye sormadım ki siz hala nereye takılıyorsunuz Allah aşkına..

Konu sahibinin üzerinde baskı var anladığım kadarıyla.. Dediğiniz gibi beklentiler ve mevcut durum paralel olamıyor malesef..sizin meslek nedir? Sert bir yönetici profili çizdiniz gözümde

Kız kardeşim evlenip şehir değiştireceği icin istifa etmişti, başka bir şehirde iyi bilinen bir bankada işe girdi maaşı asgari ücretten hallice. Üstelik 5 yıllık tecrübesi var. Şaka gibi. Ülkenin durumu vahim.

Birincisi, nereye ne yazacağıma siz karar veremezsiniz, istediğiniz kadar yazma deyin ben yazacaksam siz engel olamazsınız
İkincisi, fakülte bölüm mevzusunu uzatmayacağım zira ben ilanlara göre konuşmadım ama siz ayrı telden çalıp ilanlara göre konuşuyorsunuz.
Üçüncüsü, daha önce de söyledim... Hayat dersi almaya ihtiyacınız mı var da hayat dersi almak için yazmadım diyorsunuz? Ne alaka? İstediğiniz gibi algılayın ya da algılamayın, o sizinle alakalı ama dönüp bir kere daha okursanız yaptığım yorumlardan işinize yarayacak birşeyler bulacaksınız gibime geliyor.

adelebeyin canım sen şimdilik o işe başla ve kendini geliştirmeye çalış, her görüşe de açık ol ama kendini savunmayı da bil saygı çerçevesinde.. İş hayatında nelerle karşılaşacaksın o hooo

maalesef öyle üniversite mezunu olmak çok büyük bir artı değil artık...

Eksiğinizi nasıl gidereceğinizi biliyorsanız siz neden buna takıldınız? Allah aşkına, neden burada sadece ihtiyacınız olan şeyi alıp devam etmiyorsunuz? Bir saattir yazdığım her şeye cevap yetiştirmeye çalışıyorsunuz. Sanal bir platformdayız diye mi öyle yapıyorsunuz yoksa gerçekte de yapar mısınız bunu? Umarım yapmıyorsunuzdur çünkü bunun size kaybettireceği zamanı düşünemiyorum bile.

doğru haklısınız ben karar veremem. kusura bakmayın kırdıysam özür dilerim bu aralar çok gerginim ama mizacınız çok sert ben burda zaten zor durumdayım yardım almaya piyasayı öğrenmeye gelmiştim.

Estağfurullah özre gerek yok, kırılmadım, kırılmam da. Siz de sakın kırılmayın. Mizacı daha sert insanlarla da karşılaşacaksınız ve kim bilir, belki de başarılı olmanın sırrı mizacı sert olmaktır. Ama o insanların sizi üzmesine izin vermeyin, sert yöneticiler, aksi müdürler, suratsız iş arkadaşları... Hayatta en kötüsüyle karşılaşma olasılığı varken en iyisiyle karşılaşma olasılığı da var.

tabikide orası öyle ben onlarla karşılaşmaya hazırım cunku gercekten su anki hayatım hiç güzel degıl asık surat iş arkadaşı daha iyidir benım için.

Istanbuldaki bir universitenin iletisim fakultesi halkla iliskiler bolumu mezunuyum, iyi derecede ingilizce biliyorum, 2004 de mezun oldum. Ilk isimde aldigim maas 330 tl idi. O zamanin asgari ucreti... o maasla 6 ay calistim, sonraki isyerime 1400 tl maasla girdim ocak 2005 de (o donem icin cok iyi bir maasti) yani ilk isinizde maasa cok bakmayin, hem kendinizi gelistirmeniz hem cv nize iyi bir referans yazmaniz hem de bence en onemlisi yeteneklerinizi gorup ozguven kazanmaniz icin cok onemli bir baslangic yapabilirsiniz.
Gunumuzde maaslar inanilmaz düşük, cevremde is arayan birsuru arkadasim var, birkac yil once 3-4 bin liralik maaslarini begenmeyenler bugun en fazla 2 bin liralik teklifler aldiklarini anlatiyorlar. Gizli bir ekonomik krizin ortasindayiz ayrica gercekten cok fazla kalifiye eleman var piyasada, isverenler her sekilde o maasa o isi yapacak birini bulabiliyorlar zaten. O yuzden bir sekilde ozel sektorden kurtulmaya bakmak lazim.

Konu sahibinin üzerinde baskı var anladığım kadarıyla.. Dediğiniz gibi beklentiler ve mevcut durum paralel olamıyor malesef..sizin meslek nedir? Sert bir yönetici profili çizdiniz gözümde
İnanır mısınız, ben de öğrenciyim maalesef. Hatta ben de konu sahibi ile aynı fakültenin aynı bölümünde öğrenciyim üstelik alelade bir üniversitede. Başıma gelecek olanı ben de biliyorum ama kim bilir, belki gelecekte profilini çizdiğim yöneticilerden biri olurum.

o zaman benden sana tavsiye vereyım benım yaptıgım en buyuk hata sadece bır yerde staj yaptım mutlaka staj yap bı yerde referansın bol olsun. iş hayatı hıc oyle tahmın ettıgım gıbı olmadı.

Aa şaşırdım.. İradi işsizlik diye konuya girince ve hafiften sert mizaçlı olunca dedim ki tamamdır bu hanım yönetici :) kendinize güveninize gıpta ettim umarım birgün yönetici olursunuz ama astlarınızı çok ezmeyin :)

Öğretmen olsaydınız
ilk maaşınız 2300 + 750 civarıda ücret alırdınız.
Bence askeri ücretle 4 yıl çalışmaktansa çok tercih edilen bir bölümü yeniden okumak daha mantıklı geliyor.

Bu bölüm
Rehberlik, Din kültürü ve İngilizce Öğretmenliği olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…