Yeni mezun maaşları ne kadar olur ?

vala sana tavsiyem ölümüne kpss calıs. bence kpss zor bı sınav degıl devlette calısıyorum ve cok rahat hemde maas iyi
Evet ben de bunu anlatmaya çalışıyorum. Ama o kendisini şartlandırmış. Yaşayan birisi olarak söylüyorum. Hayatının hatasını yapacak Kpss'ye hazırlanmamakla. :KK61:

ben iş beğenmemezlik yapmıyorum yazımda da görmüş olmanız lazım ben ailemi ikna edemediğim için sıkıntıdayım haklılar mı degıllermı dıye burdakılere sormak ıstedım cunku gercekten cok ama cok bunaldım.. çok iyi bir üniversiteden mezun olmadım herhangi bir şehirdeki üniversiteden iktisat bölümünden mezun oldum ingilizcem iyi degıl.. 1 sene gezende çok var ama benım farklı durumlarım var o yuzden çok bunalıyorum evde kendımı işe vermem gerek .
Yazınızda görmüş olduğum şey şu: Bir türlü istediğim gibi iş bulamadım yazmışsınız. Sizin içinde bulunduğunuz durum iradi işsizliktir, bilmiyor musunuz? Bunun nesi iş beğenmezlik değil? KPSS, banka düşünmüyorum diye de eklemişsiniz yazınıza. Bu olay iradi işsizliktir ve bahsettiğim şeyin size 1. sınıfta öğretilmiş olması gerekirdi.
Boşuna denmiyor işte verilen eğitim iyi değil diye...
KPSS'yi anlarım ama banka neden düşünmüyorsunuz?
Kendinizi geliştirin, yabancı dil öğrenin, muhakkak farkında olmadığınız yetenekleriniz vardır. Girin bir işe çalışın, öte yandan başka bir iş için de araştırmalara devam edin, belki daha iyisini bulursunuz ve orada çalışmaya karar verirsiniz. Bunun yolu iş yok, maaş az demekten değil rasyonel olmaktan geçiyor. Siz yaşadığınız hayal kırıklığının kötü etkisi altındasınız ama bir işe girin dediğim gibi, geçer.

Yazınızda görmüş olduğum şey şu: Bir türlü istediğim gibi iş bulamadım yazmışsınız. Sizin içinde bulunduğunuz durum iradi işsizliktir, bilmiyor musunuz? Bunun nesi iş beğenmezlik değil? KPSS, banka düşünmüyorum diye de eklemişsiniz yazınıza. Bu olay iradi işsizliktir ve bahsettiğim şeyin size 1. sınıfta öğretilmiş olması gerekirdi.
Boşuna denmiyor işte verilen eğitim iyi değil diye...
KPSS'yi anlarım ama banka neden düşünmüyorsunuz?
Kendinizi geliştirin, yabancı dil öğrenin, muhakkak farkında olmadığınız yetenekleriniz vardır. Girin bir işe çalışın, öte yandan başka bir iş için de araştırmalara devam edin, belki daha iyisini bulursunuz ve orada çalışmaya karar verirsiniz. Bunun yolu iş yok, maaş az demekten değil rasyonel olmaktan geçiyor. Siz yaşadığınız hayal kırıklığının kötü etkisi altındasınız ama bir işe girin dediğim gibi, geçer.

iradi işsizlik nedir biliyorum bende tabikide.. iş beğenmemezlik bir kısma evet ama önüme çıkan çoğu iş çağrı merkezıydı ve ben bunu hıc ıstemedm o yuzden ıstedıgım gıbı bır iş degil bunu söylemek istedim.. yazımda da görmüş olacaksınızki ailemden dolayı sıkıntıdayım.. kpssyi düşünmüyorum çünkü yakın bir zamanda evlilik düşünüyorum birikim yapmam gerek. banka konusunu soyleyemıcem benım kendı kişisel bi düşüncemden dolayı dusunmuyorum. kendimi işe girersem zaten geliştiricem program öğrenicem gereken başka ne varsa kendimi geliştiricem.
benim sorunum bu devırde bu maaş normal miydi başka bişey degıl..

ik ya yonelmeyı dusunuyorum girersem programda öğrenecegım zaten benım sorunum ailem..
Yani maaşlar yeni mezunlar için ortada bence iyi bir firma demişsin onu kaçırma..iş bulmak çok zor 5milyon kişi iş arıyor ve bu sadece işkura başvuranların sayısı kayıtsızları sen düşün..ailen ne bekliyorki? Özelde mi okudun yada Boğaziçi vs mezunumusun da beklentileri bu kadar yüksek

Ayol "Bölümün Ne" sorusunun cevabı hiç İİBF olur mu???? Ben oraya takıldım inan. Bir de hangi üniversiteden mezun olduğun ve hangi ilde iş aradığın çok önemli.

iktisat mezunuyum bu devirde iibf bölümlerinn birbirinden bi farkı olmadığı için yazmaya gerek duymadım.
anadoludaki bir üniversiteden mezun oldum açık açık yazmama gerek yok çok iyi bi üniversite degıl.
ik ve ya finans alanında bir iş arıyorum.

Yani maaşlar yeni mezunlar için ortada bence iyi bir firma demişsin onu kaçırma..iş bulmak çok zor 5milyon kişi iş arıyor ve bu sadece işkura başvuranların sayısı kayıtsızları sen düşün..ailen ne bekliyorki? Özelde mi okudun yada Boğaziçi vs mezunumusun da beklentileri bu kadar yüksek

yok hayır ne özelde ne de iyi bi üniversiteden mezunum ama Türkiyenin halinden haberleri yok. eskisi gibi sanıyolar üniversite mezunlarının maaşlarını.

Anladım canım hayırlısı olsun inşallah ama bence öyle ya da böyle demeden kendinizi geliştireceğine inandığınız bir yerde işe başlayın. Bir yerden başlamak lazım diye düşünüyorum ben

yok hayır ne özelde ne de iyi bi üniversiteden mezunum ama Türkiyenin halinden haberleri yok. eskisi gibi sanıyolar üniversite mezunlarının maaşlarını.
Ne yazıkki öyle değil canım.. Adım başı üniversite adım başı mezun..ben senin yerinde olsam anladığım kadarıyla evde bunalmışsın, şimdilik bu firmaya girerim (maaşlar ilk olarak yeni mezunlara hemen hemen aynı) sonra bir ingikizce kursuna yazılırım haftasonu( ailen bişey derse de iş yerinden mecbur tuttular dersin) tabi bu arada aklımda olan firmalara sürekli cv yollar iş kollarım.. Böylece hem cv me ekleyeceğim bir tecrübem olur hem de evde bunalmam ayrıca az da olsa para kazanmış olurdum.. Ailen bulabiliyorsa iş bulsun sana bak ciddiyim etrafa sorsunlar görsünler piyasanın durumunu.. Bankada neden çalışmak istemediğini de sanırım anladım saygı duyarım..

Ne yazıkki öyle değil canım.. Adım başı üniversite adım başı mezun..ben senin yerinde olsam anladığım kadarıyla evde bunalmışsın, şimdilik bu firmaya girerim (maaşlar ilk olarak yeni mezunlara hemen hemen aynı) sonra bir ingikizce kursuna yazılırım haftasonu( ailen bişey derse de iş yerinden mecbur tuttular dersin) tabi bu arada aklımda olan firmalara sürekli cv yollar iş kollarım.. Böylece hem cv me ekleyeceğim bir tecrübem olur hem de evde bunalmam ayrıca az da olsa para kazanmış olurdum.. Ailen bulabiliyorsa iş bulsun sana bak ciddiyim etrafa sorsunlar görsünler piyasanın durumunu.. Bankada neden çalışmak istemediğini de sanırım anladım saygı duyarım..

tesekkurler.. bende sizin gibi düşünüyorum daha iyi bir yerde daha iyi bir maaşla bende çalışmak isterım kım ıstemezkı bunu.. bende bu işe girip bi yandan kendimi geliştiricem bi yandan da iş aramaya devam edicem kendimi geliştiricem.. ailemde işi bulabılselerdı sımdıye kadar bulurlardı oyle genıs bır cevremız yokkı nerden bulsunlar..

iradi işsizlik nedir biliyorum bende tabikide.. iş beğenmemezlik bir kısma evet ama önüme çıkan çoğu iş çağrı merkezıydı ve ben bunu hıc ıstemedm o yuzden ıstedıgım gıbı bır iş degil bunu söylemek istedim.. yazımda da görmüş olacaksınızki ailemden dolayı sıkıntıdayım.. kpssyi düşünmüyorum çünkü yakın bir zamanda evlilik düşünüyorum birikim yapmam gerek. banka konusunu soyleyemıcem benım kendı kişisel bi düşüncemden dolayı dusunmuyorum. kendimi işe girersem zaten geliştiricem program öğrenicem gereken başka ne varsa kendimi geliştiricem.
benim sorunum bu devırde bu maaş normal miydi başka bişey degıl..
Ben işveren olsam ben de tecrübesiz, alelade bir üniversiteden yeni mezun alelade birine asgari ücretten fazla maaşlı iş vermezdim. Ben seni tanımıyorum, nasıl bir insansın bilmiyorum, kişisel olarak algılaman için ortada bir sebep yok ama sana burada, bak sadece sanal bir ortamda "bölümün ne?" diye soran insanlara İİBF diye cevap veriyorsun mesela. Dil bilmiyorsun ki ben yaşın kaç olursa olsun en azından İngilizce'yi halletmeni öneririm, iş için de lazım olur, kendini geliştirmek adına da. Hangi dünyada yaşıyorsun ki de yeni mezun bir İktisat mezununa asgari ücretten daha yüksek maaş verilmesini bekliyorsun ki mantıken? Yani objektif düşünürsek, kendine güvenin de yok bence bu konuda. Ona kabiliyetim yok, şunu bilmiyorum vs. yani gerçekçi olmak gerekirse tamam işveren zaten tecrübesiz olduğunu biliyor ama sana neden yüksek maaş versin adam? Sen olsan verir misin? Eminim vermezsin. Önce kendine güveneceksin, en kötü eğitimi bile almış olsan muhakkak onu işine yarayacak hale getirebilirsin, şunu yapamam bunu yapamam falan diye düşünmeyeceksin. Böyle devam ettikçe bir adım bile yol alamazsın, birikim de yapamazsın, ailenle de aran bozulur falan filan hiç toparlanamazsın. Birçok şeyin farkında değilsin gibi bir duygu geçti bana, umarım yanılıyorumdur. Eksikler kapatılmak içindir, hangi eksiğini kapatmak senin için rasyonel bir çözüm olacaksa o eksiğini kapatmaya çalışmalısın. Benim düşüncelerim bunlar, ister kız, ister hak ver.

Son düzenleme:
Meraba oncelikle.
Tabi ki adil DEGIL.
Ama bu bolumler gelecegi acik bolumler degil. Yani arkadasimiz icin soylemiyorum ama
Tercih ederken buna dikkat etmek gerekiyor. Bu ulkede baraji gecen herkes universite okuyabiliyor.
Sonuc ne?
Bagimli nufus artiyor sadece ve kalitesiz isci sinifi yetisiyor.
Cunku 200 puanla ogrenci alan bir universite ne kadar guzel egitim verebilir?
Tabi ki istisnalar haric.
Bu nedenle tercih yapilirken eger iibf okumak istiyorsa illa
Iyi bir universitede okursa ogrenci daha mezun olmadan iyi bir maasla baslar.
Bu nedenle bazen yanlis tercihler kotu sonuclar dogutabiliyor.
Bununla birlikte de bu maas normal.
Merhaba Sliimshady,
90 lı yıllarda Lise mezunları iş bulamıyordu.
Eleman arayan firmalar Üniversite mezunu ve İngilizce bilme şartı ile eleman alıyorlardı.
Tecrübe, vasıf önemi yoktu. Bu nedenle okuma kapasitesi olsun olmasın 80 kuşağı, kağıt parçası
olarak adlandırdıkları diplomaya sahip olmaya yönlendirildi. Amaç herhangi bir üniversiteye kapağı
atabilmekti birçok genç için. Bu dönem mezunlarının büyük bölümü hayal kırıklığı yaşadı ve bu kez
lise mezunu eleman arayanlar çoğaldığı için oralarda işe başladılar.
80 li yıllarda lise mezunu olarak hayata atılacaklara yeterli istihdam sağlanamayacağı için toplum mühendisliği
yöntemi ile gençleri düşük puanla da olsa eğitim kalitesi gözetilmeksizin o kağıt parçasına sahip ol da gel projesi
uygulandı. Bu şekilde iş hayatına başlayacak gençler 5-10 sene daha çalışma hayatından uzaklaştırılmış oldu.
İşte o genç kitleler mezun olup hayata atılacakları zaman gördüler ki durum Liseyi bitirdikleri dönemden daha vahim.

tesekkurler.. bende sizin gibi düşünüyorum daha iyi bir yerde daha iyi bir maaşla bende çalışmak isterım kım ıstemezkı bunu.. bende bu işe girip bi yandan kendimi geliştiricem bi yandan da iş aramaya devam edicem kendimi geliştiricem.. ailemde işi bulabılselerdı sımdıye kadar bulurlardı oyle genıs bır cevremız yokkı nerden bulsunlar..
Yok bulmalarına gerek yok en azından piyasayı görüp senin halini anlardılar.. Sen gir bu işe çalışırken aramaya devam et. Hayat her zaman istediğimizi vermiyor canım bende ilk 1 yıl yüksek lisanslı ve istanbul üni den mezun olmama rağmen asgari ücrete çalıştım..ama mali müşavirlik sınavını kazanıp belgemi aldıktan sonra herşey değişti.. Sabır ve emek gerekiyor.

Ben işveren olsam ben de tecrübesiz, alelade bir üniversiteden yeni mezun alelade birine asgari ücretten fazla maaşlı iş vermezdim. Ben seni tanımıyorum, nasıl bir insansın bilmiyorum, kişisel olarak algılaman için ortada bir sebep yok ama sana burada, bak sadece sanal bir ortamda "bölümün ne?" diye soran insanlara İİBF diye cevap veriyorsun mesela. Dil bilmiyorsun ki ben yaşın kaç olursa olsun en azından İngilizce'yi halletmeni öneririm, iş için de lazım olur, kendini geliştirmek adına da. Hangi dünyada yaşıyorsun ki de yeni mezun bir İktisat mezununa asgari ücretten daha yüksek maaş verilmesini bekliyorsun ki mantıken? Yani objektif düşünürsek, kendine güvenin de yok bence bu konuda. Ona kabiliyetim yok, şunu bilmiyorum vs. yani gerçekçi olmak gerekirse tamam işveren zaten tecrübesiz olduğunu biliyor ama sana neden yüksek maaş versin adam? Sen olsan verir misin? Eminim vermezsin. Önce kendine güveneceksin, en kötü eğitimi bile almış olsan muhakkak onu işine yarayacak hale getirebilirsin, şunu yapamam bunu yapamam falan diye düşünmeyeceksin. Böyle devam ettikçe bir adım bile yol alamazsın, birikim de yapamazsın, ailenle de aran bozulur falan filan hiç toparlanamazsın. Birçok şeyin farkında değilsin gibi bir duygu geçti bana, umarım yanılıyorumdur. Eksikler kapatılmak içindir, hangi eksiğini kapatmak senin için rasyonel bir çözüm olacaksa o eksiğini kapatmaya çalışmalısın. Benim düşüncelerim bunlar, ister kız, ister hak ver.

siz beni hiç anlamadınız anlaşılan iibf demekle iktisat demenin arasında bi fark yok iibf yazmak istedım öyle yazdım ne var bunda yani neden bu kadar takıldınız anlamış değilim.. ben zaten nasıl bir dünyada yaşadığımın farkındayım ve bana başta 2000 lira vermesını beklemıyorum hıc bir firmanın. sadece burdaki çalışanlara sormak istedım bu normal mi değil mi piyasa gercekten böyle mi öğrenmek istedim çünkü bi iş tecrübem yok maaşlar her yerde farklılık gosterıyor bunu ogrenmek ıstedım burda cok fazla kişiye ulaşabileceğim için. ben herşeyi yaparım kendimide geliştiririm birikimimi de yaparım herşeyinde farkındayım sadece buraya bilgi amaçlı yazmak sormak istedim.

Yok bulmalarına gerek yok en azından piyasayı görüp senin halini anlardılar.. Sen gir bu işe çalışırken aramaya devam et. Hayat her zaman istediğimizi vermiyor canım bende ilk 1 yıl yüksek lisanslı ve istanbul üni den mezun olmama rağmen asgari ücrete çalıştım..ama mali müşavirlik sınavını kazanıp belgemi aldıktan sonra herşey değişti.. Sabır ve emek gerekiyor.
haklısınız cok tesekkur ederım gercekten boyle yorumlar moralimi yüksek tutuyor..

Konu sahibi bu maaşa baslasam mi diye sormuş iktisat dersi bile verdiler iki dkda:) bu forumda anlaşmak gün geçtikçe zorlaşıyor
İktisat dersi vermedim, iktisat bilgisi verdim. Bilmeyen insan öğrenmiş olur, aklının bir köşesinde belki bulunur diye yazdım, bilgiden zarar gelmez. Ders almaya ihtiyacı mı var ki konu sahibinin, ders vermek gibi algıladınız? Bilgiden zarar gelmez.

Merhaba yazdıklarınıza harfiyen katılıyorum.. Acı ama gerçek hepsi..ben mali müşavirlik stajımı babamın çok yakın bir arkadaşının fabrikasında yaptım zannetimki maaş bol ve çalışma saatlerim esnek olacak.. Ama adamın ilk söylediği burası kurumsal bir firma kapı dışında yeğenimsin burada çalışanım. Tokat gibi çarptı o zaman. Ama şimdi diyorumki iyi ki o disiplini almışım iyi ki o maaşla başlamışım ki hırs yapmışım..ayrıca babam da mali müşavir ama beni yanına almayı reddetti git iş öğren disipline gir öyle gel dedi.şimdi de ben gitmiyorum :KK66:

haklısınız cok tesekkur ederım gercekten boyle yorumlar moralimi yüksek tutuyor..
Canım alınma buradaki yorumlara çünkü hayatın gerçeği ne yazıkki.. Tut ki burada yorumlarına alındığın biri senin müdürün oldu veya tarzı sert olan biri.. Ki genelde öyle oluyorlar hele ki kurumsal firmalarda o yüzden sen sana lazım olanı al gerisini boşver

X