Ben işveren olsam ben de tecrübesiz, alelade bir üniversiteden yeni mezun alelade birine asgari ücretten fazla maaşlı iş vermezdim. Ben seni tanımıyorum, nasıl bir insansın bilmiyorum, kişisel olarak algılaman için ortada bir sebep yok ama sana burada, bak sadece sanal bir ortamda "bölümün ne?" diye soran insanlara İİBF diye cevap veriyorsun mesela. Dil bilmiyorsun ki ben yaşın kaç olursa olsun en azından İngilizce'yi halletmeni öneririm, iş için de lazım olur, kendini geliştirmek adına da. Hangi dünyada yaşıyorsun ki de yeni mezun bir İktisat mezununa asgari ücretten daha yüksek maaş verilmesini bekliyorsun ki mantıken? Yani objektif düşünürsek, kendine güvenin de yok bence bu konuda. Ona kabiliyetim yok, şunu bilmiyorum vs. yani gerçekçi olmak gerekirse tamam işveren zaten tecrübesiz olduğunu biliyor ama sana neden yüksek maaş versin adam? Sen olsan verir misin? Eminim vermezsin. Önce kendine güveneceksin, en kötü eğitimi bile almış olsan muhakkak onu işine yarayacak hale getirebilirsin, şunu yapamam bunu yapamam falan diye düşünmeyeceksin. Böyle devam ettikçe bir adım bile yol alamazsın, birikim de yapamazsın, ailenle de aran bozulur falan filan hiç toparlanamazsın. Birçok şeyin farkında değilsin gibi bir duygu geçti bana, umarım yanılıyorumdur. Eksikler kapatılmak içindir, hangi eksiğini kapatmak senin için rasyonel bir çözüm olacaksa o eksiğini kapatmaya çalışmalısın. Benim düşüncelerim bunlar, ister kız, ister hak ver.