Bölümünüzün ne olduğunu neden gizli tutuyorsunuz? Size bölüm ne diye soranlara İİBF demişsiniz. İİBF bir bölüm değildir, fakültedir. Bu fakültenin hangi bölümünden mezun oldunuz? Mezun olduğunuz üniversitenin niteliği de önemli, bir ODTÜ eğitimiyle herhangi bir şehirdeki üniversitenin eğitimi aynı değil. Bölüm söylemekle ifşa olmazsınız. :) Bölümünüzü merak ettim.
Sizin yaptığınız şey iş beğenmemek ve bu size bir getiri sağlamaz. 7 ay işsiz gezmişsiniz. Az bile aslında çünkü bir yıldan fazla işsiz gezen var. Çok fazla İİBF mezunu var, sizin iş bulamayacağınız, bulsanız da yüksek maaşla çalışmaya başlamayacağınız gerçeği siz daha okurken farkında olmanız gereken bişeydir yani öğrenciyken sizi bekleyen bu sıkıntılı günleri bilmiyor olmak imkansız. Araştırmadan mı tercih yaptınız acaba? Yani İİBF'ye daha başlarken mezun olduktan sonra uzun bir süre işsiz gezeceğini ve maaş sıkıntısı çekeceğini bilir insan. İş beğenmezlik yapmayın. Aileniz de kendince haklı ama ülkenin durumu ortada. Ülkedeki üniversitelerde verilen eğitim de iyi falan değil, hepsi teoridedir. Yanlış anlamayın beni ama başınıza gelen şeyler sürpriz değil, bunlar sizi şaşırtmasın yani. Yabancı dil biliyor musunuz?