Yeni mezun maaşları ne kadar olur ?

Konu sahibi üniversite yıllarını verimli gecirmemis , belediyenin İng kursuna gidebilirdi, sosyal sorumluluk projelerinde yer alabilirdi, part time çalışabilirdi. Ben avmde çalıştım, staj yaptım, çocuklara ders verdim, inanın mülakatta hepsini sordular bana, sektör dışı demediler hic.
Şuan ben bile keşke daha iyi degerlendirseydim üni yıllarını diyorum bu kadar seye rağmen, ki bu şartlarda adele isi kabul etmeli. İlk 1 yıl para biriktirme ve evlilik fikrinden uzak durmalı, İng öğrenmeli ve deneyim kazanmali. Bu şart.

Kesinlikle aynı fikirdeyim sizinle

kızkardeşim elektronik mühendisi ve 1.200 tl ye çalişiyo.hayat zor ve iş yok.azı begenmeyen çoguda pek bulamıyo malesef.daha güzel bi iş imkanı bulana kadar girip baslayın derim

Özelde iş imkanı ve yüksek ücret zor canım,özellikle ilk başta..Benim kardeşim inşaat mühendisi.2 ay oldu başlayalı, 1500 tl + sgk alıyor.

maalesef öyle pişmanım zaten çalışmadıgıma kurslara gtmedıgıme ama cok gec artık.. sz ne kdara basladınız işe?

maalesef öyle pişmanım zaten çalışmadıgıma kurslara gtmedıgıme ama cok gec artık.. sz ne kdara basladınız işe?
Ben biraz istisnayim canım, sartlarim beklentimin ve turkiyenin üzerinde, ama benim arkadaşlarımın geneli 1800-2200 civarı başladı ise. Hepsinin yabancı dili var, staj yaptılar.

canım boş durmaktansa asgari ücretle çalışmak daha iyidir ayrıca evde boş oturan yeni mezun birine göre bir işte çalışan ve iş değiştirmek isteyen biri daha kolay iş bulabilir

Ben biraz istisnayim canım, sartlarim beklentimin ve turkiyenin üzerinde, ama benim arkadaşlarımın geneli 1800-2200 civarı başladı ise. Hepsinin yabancı dili var, staj yaptılar.
bnde staj yaptım ama cevremde bıle oyle maaş duymadım ne işine girdiler öyle o maaşla merak ettım acıkcası

bnde staj yaptım ama cevremde bıle oyle maaş duymadım ne işine girdiler öyle o maaşla merak ettım acıkcası
İç denetçilik, satis-pazarlama departmaninde asistanlik, universitede araştırma görevlisi, kamuda uzmanlık, bankada uzmanlık, vb islere başlayan arkadaşlarım var. Bazılari da büyük şirketlere ise girdi. İdari işlerde, insan kayn. Çalışıyorlar.

iyiymiş gercekten boyle maaşları duydukca hatamı yapcam kabul ederlerse benı dıyorum bu işe başlayarak ama yok arayan soran yok torpil yok..

iyiymiş gercekten boyle maaşları duydukca hatamı yapcam kabul ederlerse benı dıyorum bu işe başlayarak ama yok arayan soran yok torpil yok..

Cnm ben İng okudum 5 yıl. Sende İng yok ve büyük eksiklik. Ben olsam ise girer, min 1 yıl calisirdim. Evliliği de ya erteler, ya da masrafları ciddi anlamda kisardim.1 yıllık süreçte İng iyi seviyeye getirirdim.sonra zaten kapılar açılır.

Canım sen ilk etapta iş secmeyeceksin. Bu işe güvenip hareket etme. Bir de sadece insan kaynaklarına odaklanma. Kendine alternatif sektörler yarat.

Her yere başvur. İş, sektör, kurum, seçme. Bu iş olacak diye, sakın başvuru yapmayı bırakma. Başvur her yere. Staj bile olsa başvur. Ben iş ararken, stajda aradım. Boş duracağıma staj yaparım diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…