Yeni Meclis Başkanı İsmet Yılmaz oldu

merak ettim hdp ye ve chp ye bu davranışta bulunsaydı gene böylemi yazacaktınn..
bu 3 muhalefette akepe den kurtulmak milleti ekonomiyi düzeltmek istemiyor muydu adaleti eğitimi düzeltmek yolsuzlukların üzerine gitmek.. yolsuzluğun üzerine gidilecekse ilk aşama bu meclis başkanlığıydı 4.tura akp chp kaldı birini seçmek zorundaydı..o da gitti akp seçti.. madem böyle yapcaktı meydanlarda keşke bu kadar atıp tutmasaydı.. 4 bakanı yargılayalım diye önerge sunsa hdp ne yani mhp AKlıcak mı ?.. şu durumda aklaması gerek çünkü yaptığı buna çıkıyor..

4.turda adayları eleniyor anlamıyorsunuz galiba? Kimse kendi adayı varken başkasınınkini desteklesin demiyor tabii herkes kendi adayını destekler. Ancak 4. turda 2 tane kalıyor o da Chp ve Akp'nin adayları. Haliyle Hdp ve Mhp'nin bir tercih yapması gerekti, bir baktık Mhp seçim meydanlarında hatta hemen seçim sonrasında verip veriştirdiği Akp'yi destekleyivermiş oy kullanmayarak.

Ya ben aslında Mhp'nin koalisyona sıcak bakmasına falan kızmıyorum elbet biri yapacak yani. Bunu böyle "ilkeli duruş" kılıfına sokmasına sinirleniyorum, de yani açık açık bana Akp daha yakın diye. Matematik ortadayken, iş birliği yapmamanın kime yaradığı apaçık belliyken bu "bizim değerlerimiz var" tavrıyla aptal yerine koymaya çalışmasın insanları.

Seçim sürecinin nasıl işlediğinden haberdarım.
Ama anlatmak istediğimi anlatamamış olduğumu da görüyorum.

Diyorum ki Demirtaş :''bir başkan çıkarma konusunda Chp bize vebalı gibi davrandı'' diyor
ve sonra da buna rağmen Chp'nin adayına oy veriyor.
Bu ilkeli mi, bu tutarlı mı diyorum.

Öte yandan eğer benim adayım seçilmemişse ve iki seçenek varsa
kesinlikle birini tercih etmeliyim düşüncesine girmem, beni küçük görmüş bir partinin adayına oy vereceğime hiç vermem.
Evet, Hpd'nin tavrı daha ilkesiz. Mhp için bu daha ilkeli, diyorum.

Ve diyorum ki: Bunlarla masaya oturuyorlaaaar, Öcalan'la görüşüyorlar diyen Chp'nin el altından Hdp ile işbirliği
yapması mı tutarlıydı?

Seçim sürecinin nasıl işlediğinden haberdarım.
Ama anlatmak istediğimi anlatamamış olduğumu da görüyorum.

Diyorum ki Demirtaş :''bir başkan çıkarma konusunda Chp bize vebalı gibi davrandı'' diyor
ve sonra da buna rağmen Chp'nin adayına oy veriyor.
Bu ilkeli mi, bu tutarlı mı diyorum.

Öte yandan eğer benim adayım seçilmemişse ve iki seçenek varsa
kesinlikle birini tercih etmeliyim düşüncesine girmem, beni küçük görmüş bir partinin adayına oy vereceğime hiç vermem.
Evet, Hpd'nin tavrı daha ilkesiz. Mhp için bu daha ilkeli, diyorum.

Ve diyorum ki: Bunlarla masaya oturuyorlaaaar, Öcalan'la görüşüyorlar diyen Chp'nin el altından Hdp ile işbirliği
yapması mı tutarlıydı?

Cumhurbaşkanlığı seçiminin üzerinden 1 yıl geçti, Chp’nin tavrı da izlediği yol da değişti, daha ılımlı ve bütünleştirici davranmaya başladı seçim döneminde de seçim döneminden sonra da. O nedenle “Chp tutarlı mı Hdp tutarlı mı” denecek bir durum yok bahsettiğiniz şeyler uzun vadede değişen kararlar. Mhp ise seçimden önce Akp’ye saydırırken birden çark etti şimdi. Her şey apaçık ortadayken, kendi adaylarını desteklemesinin Akp’ye kazandıracağı açıkken ve herkes bunun farkındayken “ilkeli duruş” olmuyor işte bu “Biz Akp’den yanayız” oluyor.

Peki Akp’den yana olamaz mı derseniz evet tabii olabilir, söyledim de zaten ama bunu ilkelerle falan bağdaştırmasın mümkünse, inandırıcı olmuyor yani. Daha Akp’ye nefret kusalı 1 ay olmadı ayrıca insanlar gidip Akp’ye koltuk değneği olsun diye oy vermedi bence Mhp’ye.

Mhp hdp'nin içinde olduğu bişey de yokuz 'ilkeli duruşumuzu'bozamayız dedi ya.. ben de şunu hatırlatırım o zaman 60 maddelik anayasa değişikliğinde chp (mhp bdp )uzlaşmıştı ... demek o zaman ilkeli duruşları yokmuş :) hımm buna da o hdp deil bdp^di falan der gerçi :KK70: :KK70: :KK70: :KK70:

Cumhurbaşkanlığı seçiminin üzerinden 1 yıl geçti, Chp’nin tavrı da izlediği yol da değişti, daha ılımlı ve bütünleştirici davranmaya başladı seçim döneminde de seçim döneminden sonra da. O nedenle “Chp tutarlı mı Hdp tutarlı mı” denecek bir durum yok bahsettiğiniz şeyler uzun vadede değişen kararlar. Mhp ise seçimden önce Akp’ye saydırırken birden çark etti şimdi. Her şey apaçık ortadayken, kendi adaylarını desteklemesinin Akp’ye kazandıracağı açıkken ve herkes bunun farkındayken “ilkeli duruş” olmuyor işte bu “Biz Akp’den yanayız” oluyor.

Peki Akp’den yana olamaz mı derseniz evet tabii olabilir, söyledim de zaten ama bunu ilkelerle falan bağdaştırmasın mümkünse, inandırıcı olmuyor yani. Daha Akp’ye nefret kusalı 1 ay olmadı ayrıca insanlar gidip Akp’ye koltuk değneği olsun diye oy vermedi bence Mhp’ye.

İşte ben de bunun üzerine derim ki: N'oldu da bütünleştirici efenime söyleyeyim ılımlı davranıyor?
Hani ''bunlaaar'' dedikleri vatan hainiydi?
O kadar keskin bir görüşten bahsediyoruz sonra da 180 derecelik bir dönüşten bahsediyoruz.
O zaman bu bilgiler ışığında kimse bize de Chp'yi sevgi pıtırcığı göstermeye çalışmasın bir zahmet.

İnsanlar Mhp'ye gidip Chp'yi Hdp'yi desteklesin diye mi oy verdi?

Demişsiniz ki muhafazakar arkadaşlarıma Mhp'ye oy verin, dedim.
Neden?
Çünkü Chp'yi ya da Hdp'yi destekleyeceğini umut ettiniz.
Çünkü bu umut gösterir ki siz de aslında Mhp'nin tutarsız ve ilkesiz olduğunu başından beri kabul etmişsiniz o zaman.

X