Yeni Meclis Başkanı İsmet Yılmaz oldu

Duka Tesla

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2014
2.238
5.904
TBMM Başkanlık seçiminde 4'üncü tur az önce tamamlandı. 4'üncü tur sonuçlarına göre AK Parti'nin adayı, Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz 258 oyla yeni Meclis Başkanı seçildi.
İŞTE DÖRDÜNCÜ TUR OYLAMA SONUÇLARI:

İsmet Yılmaz: 258

Deniz Baykal: 182

Oylamaya 547 milletvekili katıldı. 29 boş oy kullanılırken, 78 oy ise geçersiz sayıldı.

3. TURDA NE OLMUŞTU

3. tur oylamanın sonunda İsmet Yılmaz 259, Deniz Baykal 129, Ekmeleddin İhsanoğlu 80, Dengir Mir Mehmet Fırat 78 oy aldı.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/29432512.asp

Demirtaş, parti içinden 50 oyun Deniz Baykal'a verildiğini söylemiş.
Ve Bahçeli'ye açıkça Akp'ye yardım etti, diyerek sitem etmiş.

Gülerim buna.
Hem bir aday çıkartıp hem de adayına oy vermeyen bir kesimden bahsediyoruz.
Sonra Mhp bölmüş oyları, sonra Akp yine başkan seçtirmiş falan :)))

4. Turda en çok oyu alan 2 aday kaldı Akp ve Chp'nin adayı. Mhp de Chp'yi desteklemeyerek Akp'li adayın başkan seçilmesini sağladı.

Bence Akp sempatizanı arkadaşlar hiç erken seçim falan demeyin Devlet Bahçeli her fırsatta destekleyip yardımınıza koşuyor sizin, üzülmeyin.

Destek vermek zorunda mıydı?
Sonra Akp'ye karşı bütün partiler, legal ve illegal bütün yapılar birleşti deyince kızgınlık hissediyorlar birçoğu, çok ironik.

Bahçeli bir partinin başkanı, aday da çıkarabilir, başka bir aday da destekleyebilir.
Chp'ye ya da Hdp'ye oy verince mi sevimli sadece? :)

Asıl komik olan, Hdp'nin Chp'yi desteklemesi.
Yıllardır Öcalan'la görüşülüyor, vatana ihanet ediliyor diye bağıran Chp, şimdi Hdp ile el ele.
Asıl üzülecek bir şey varsa o da budur.

Haa, şayet illa da destekliyor derseniz, ben buna sevinirim.
Bu bir gelişmişliktir.
Zira hangi koalisyon iki ayak ama bir baş şeklinde yürümüş bu ülkede?
Hangisi ''evvela vatan, evvela vatandaş'' diyebilmiş?
Dese de ne kadar sürmüş?

Eğer, hakikaten destekleyecekse, bu Bahçeli'nin gerçek bir ülkücü olduğunu gösterir.
Tıkayıcı değil, ön açıcı tavırda olduğunun alametidir.

Bahçeli kendi seçmeninden çok Akp ve Akp destekçilerinden övgü aldığını görerek yaptığı işin vehametini kendi hesap etsin.

bendeuyeolcam Seçim meydanlarında Akp'yi deliler gibi eleştirip ilk fırsatta yancısı olmak çok ilkeli ve tutarlı bir davranışmış gibi gelmedi bana.

Iyi de Hdp'yi de deliler gibi elestiriyordu. Ama onla koalisyon herhangi bir birliktelik hos görülüyor da neden Akp ile görülmüyor?

Mhp naparsa suclu. Akp ile yapsa auwww, chp hdp ile yapsa auwwww , muhalefet kalsa auwwww. Cok komik geliyor bana bunlar.

Laa bu Mhp size netti gardas

Litfen burdan Mhp li olduğum sonucuna varmayin cok rici ediyorum

Secim oncesi akepeye verip veristiren, yaptiklarinizin, caldiklarinizin vs. Vs. Hesabini sorcaz diyen iki parti vardi. Biri mhp digeri hdp. Secim sonrası ise, secim oncesi sozlerinde ciddi olan tek parti hdp imis bunu gormus oldum. Cunku hep hdpyi elestirdim, bunlar akepenin vagonu olur diye, kocamaaaan yanilmisim.
Ah bee bahceli allah bildigi gibi yapsin seni. O kadar meydanlarda attin tuttun be adam. Sen o partiyi kapat bidahi secime akepeden gir yani, bosuna yer isgal etme. Nede olsa gecmisteki gibi baraj alti gorunuyor gelecen...

mhp niye geçersiz oy kullanmış ki akp'ye açıkça vereymiş dolaylı yoldan vereceğine .. vatanı böyle mi düşündün diye sorarlar adama.. o meydanlarda çıkıp akp hdp işbirliği yapıyor diyen sen değil miydin yoksa ? bugünkü tabloda kimin işbirliği yaptığını açıkça gösterdin .. senin eve de 'yol' yaparlar artık.. olmadı bi mercedes.. bi iki gemicik... hatta makarna kömür yanında bi de 'piskeviiiitttttttttt ''' hülooooğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğ !!!!

Zira Chp'nin yıllarca Hdp'yi eleştirip sonra da Akp'ye dönüp, vatanı satıyorlaaaar, yaygarasına karşın Akp'ye karşı olabilmek adına Hdp ile birleşmeleri çok ilkeli ve tutarlı :)

Daha geçen günlerde Demirtaş, bize vebalı gibi davrandı Chp, diyordu.
Sonra bir adayları varken, Chp'nin adayını desteklemesi çok ilkeli ve tutarlı.

Seçim öncesi konuşmalarına dikkat ettiniz mi Mhp'nin ? Akp'yi kıyasıya eleştiriyordu.Ama ne olduysa seçimden sonra oldu.Sizce de çok çelişkili bir hareket değil mi önce o kadar laf edip sonra birdenbire sessizleşip,anlaşmayı beklemek ?

Burada Hdp'ye diziliyordu bunlar hain bunlara güvenilmez diye de diğerleri de pek sağlam değilmiş demek ki hepsine bir şeyler olmaya başladı

AKP kim MHP kim taban aynı duruş aynı bakmayın siz seçim öncesine birde her fırsatta HDP yı bahane edip AKP ye yanaşmasına bla bla bla

4.turda adayları eleniyor anlamıyorsunuz galiba? Kimse kendi adayı varken başkasınınkini desteklesin demiyor tabii herkes kendi adayını destekler. Ancak 4. turda 2 tane kalıyor o da Chp ve Akp'nin adayları. Haliyle Hdp ve Mhp'nin bir tercih yapması gerekti, bir baktık Mhp seçim meydanlarında hatta hemen seçim sonrasında verip veriştirdiği Akp'yi destekleyivermiş oy kullanmayarak.

Ya ben aslında Mhp'nin koalisyona sıcak bakmasına falan kızmıyorum elbet biri yapacak yani. Bunu böyle "ilkeli duruş" kılıfına sokmasına sinirleniyorum, de yani açık açık bana Akp daha yakın diye. Matematik ortadayken, iş birliği yapmamanın kime yaradığı apaçık belliyken bu "bizim değerlerimiz var" tavrıyla aptal yerine koymaya çalışmasın insanları.

Bahceli adam gibi iki laf etmisti drdik bahcelide olur.... Nerdeeeee?! Allah bize kolaylik verain bu tas devri liderleri ile.

haa şunu bileydin mhp yardıma koşacak tabi chp ve hdp geride kalsın bi zahmett..haaa hdp ve chp dostluğuda pek bi manidar

Baykal heycan yaptiydi ama ne alcaksin siyhaset
En cokta bu chp lilerin olmayan bir iktidar havasina girip sonra bi guzel havalarinin inmesine aglasak mi gulsek mi
adamlar iktidar olsunlar da ne olursa olsunlar baksana hdp ile bile kankiler ..

merak ettim hdp ye ve chp ye bu davranışta bulunsaydı gene böylemi yazacaktınn..

haa şunu bileydin mhp yardıma koşacak tabi chp ve hdp geride kalsın bi zahmett..haaa hdp ve chp dostluğuda pek bi manidar

Mhp kendini bitiriyor böyle yapmaya devam etsin. Ben Mhp'ye oy vermedim ama çok da karşı değildim, muhafazakar arkadaşlarımı Mhp'ye oy vermeye davet ediyordum. Bir daha etmem :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…