Kontakt Lens Yeni lens aldım ama..

rohy

HesabımızAllaha
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2007
970
6
38
Lens kullanımını iyi bilen arkadaşlar; bugün lens aldım ilk defa kullanacağım, kutudan lensler çıktı (lensin özel yuvarlak kutusu değil,diğeri) , şimdi bu lensler suyun içinde ,direk burdan alıp takabilecek miyim yoksa buradaki suyuyla değil de başka bir su/solüsyon ile yıkayıp mı takmalıyım? Anlatırsanız sevinirim..

yardımcı olacak yok mu? takmaya da sabırsızlanıyorum ((:-)

canım once lenslerı koyacagın yanı ıcınde saklayacagın kutuyu bırının ustunde r bırınde l yazar.yanı sol sag left (sol) rıght(sag).ıcıne lens solusyonu sık lenslerını ıcıne koy.bıraz beklet.sonra ellerını ıyıce yıka ve havlu ıle deıl kagıt havluyla kurula.elıne ıplıkcık kalmasın.ayrıca takacagın tırnagın uzun olmasın lensı yırtarsın ve cok acı verır gozune zarar verır.sonra tak.taktıktan sonra kutuyu yıka ve ıcıne temız lens solusyonu koy.kapagını kapat.cıkardıgın zaman gozunden bu suyun ıcıne koy.herkeresınde lensını al tak ıcındekı solusyonu dok.yıka suyla.temız solusyon koy.kapagı kapat.bır yerde takılırsan mesaj yaz bana.

ilk defa kabında solüsyonla bekleteceğim ya, ne kadar bekleteyim 5-10 dakika yeter mi?bu arada çooook teşekkürler

Çıkardığın gibi takabilirsin.
Problem olmaz.
Bende olmadı ki benim gözüm problemlidir.

teşekür ediyorum ama malesef lensim hiç güzel durmadı, üstelik bulanıklık var takınca :S freshlook gri almıştım. bir daha almayacağım ondan offf

teşekür ediyorum ama malesef lensim hiç güzel durmadı, üstelik bulanıklık var takınca :S freshlook gri almıştım. bir daha almayacağım ondan offf

arkadaşlar anlatmışlar nasıl kullanman gerektiğini bende bi süre kullanmıştım lens ama bulanıklık ilk kez takmandan kaynaklanıyo olabilir çıkarıp bi daha solüsyonla temizle derim

solusyonundan kaynaklnıyordur bır gece beklet solusyonda bulanıklık geçer.. geçmeyedebilir gerçi ama ilk kullanımlarda sorun olabiliyo kimi zaman.

gözun ne renktıkı olmadı? ılk kullandıgın ıcın yadırgamış olabılırsın bırde harelımı? makyajla dene hemen cayma..daha takmayı yenı ogrenıyorsun..sonra kendıne gden rengı ve markayı alırsın

renkli lensler hangi marka kullanılırsa kullanılsın görüşte bir bulanıklığa yol açıyormuş, arkadaşım daha bugün numaralı şeffaf lens aldı, aynı zamanda renkli de alacaktı ama doktor görüşünde netlik olmaz, biraz puslu görürsün lensteki boyadan diye söyleyince vazgeçti.

Gözüm koyu kahve ama hiç doğal durmadı. Freshlook doğal durmaz demişlerdi, keşke sözlerini dinleseydim :)) :KK43: Rainbowunkinden almak istedim ama 1yıllık varmış sadece. 3 veya 6 aylık rainbow lens olduğunu bilen var mı. ? fiyatını bilen ve deneyen. Of çok pişman oldum aldığıma , hiç hoş durmadı :KK43:

Gözüm koyu kahve ama hiç doğal durmadı. Freshlook doğal durmaz demişlerdi, keşke sözlerini dinleseydim :)) :KK43: Rainbowunkinden almak istedim ama 1yıllık varmış sadece. 3 veya 6 aylık rainbow lens olduğunu bilen var mı. ? fiyatını bilen ve deneyen. Of çok pişman oldum aldığıma , hiç hoş durmadı :KK43:

benım sıyaha yakın gözum ama bnde ıyı durmuştu hayret yeşil falan alsaydın keşke...

Bende freshlook kullanıyorum. Başka markalar da denedim en pahalıları dahil. Renk olarak en çok freshlook'tan memnun kaldım. Hemen karar verme derim ben de ilk taktığımda beğenmemiştim,makyaj çok değiştiriyor lensin görüntüsünü. Gün ışığında freshlooklar damarlı gözükür doğal durmayabilir ama kapalı ortamlarda beğeniyorum ben duruşlarını. Bu forumda genelde hep beğenilmediğini okuyorum bu markanın fakat yabancı forumlarda gördüğüm kadarıyla kullanan ve memnun kalan çok insan var. Bulanıklık malesef freshlook'ta hep oluyor en kötü tarafı bu bence. Geçmeyebilir yani. Bir de makyajla dene bence. ıstersen fotoğraflarını koy çok deneyimli arkadaşlarımız var yorum yapsınlar belki de sen beğenmemişsindir.

Ben "Sterling Grey" kullanıyorum yeni renklerden biri. Bu fotoğraf biraz sıcak bir ışıkta çekildi normalde birazcık daha mavimsi duruyor.

Eklentiler

• $yni599.jpg
    $yni599.jpg
    5,7 KB · Görüntüleme: 117
Bu da gün ışığında makro çekim umarım görünüyordur.

Eklentiler

• $DSCN0033 [].jpg
    $DSCN0033 [].jpg
    8,8 KB · Görüntüleme: 122
güzel durmuş,bende böyle durmadı sanki. işin kötüsü ben evde bir kere takabildim,takıi o takış, şimdi beceremiyorum ki fotomu koyayım :S:S:S gözümü çok kırpıyorum çok sakınıorum offf. korneaya gözü kırpmadan nasıl koyabiliosunuz bilmiorum :S

Canım sağ el mi kullanıyorsun sol el mi bilmiyoum ama ben sağ ele göre anlatayım sen sol kullanıyorsan sol elin ile uygula. Lensi sağ elimin işaret parmağına yerleştiriyorum. Yine sağ elimin orta parmağı ile gözümün alt kısmını aşağı doğru çekiyorum. Sol elimle de gözümün üst kapağını açıp tutuyorum. Kırpmamak için kirpikleri bastırarak tutuyorum ama. Göz tamamen açılmış oluyor istesen de kırpamazsın zaten =)) Sağ elimin işaret parmağındaki lensi gözümün üzerine yapıştırıyorum. Umarım açıklayabilmişimdir. Böyle deneyebilirsin.

sen normal grısını almışsın herhalde morısonun ekledıgı gumus grısı yenı

X