yeni kimlik kartı sorunu

beutyandbeast

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2017
260
141
34
2 ay önce boşanma kararım kesinleşip nüfusa bildirim gitti ve tüm sistemlerde kızlık soyadımla yer alıyorum.
Yeni kimlik için başvuru yapalı 1 ay oluyor. Biliyorsunuz artık eski tip kimlik kartları bitti ve çipli kimlik kartları hazırlanıp gönderilmesi bir süre alıyor, aynı gün teslimi gerçekleşmiyor.
Ve ben hala bekliyorum.. Şuan elimde eski kimliğim var eski soyadımla.
Gelecek hafta, yurtdışında bir görüşme olacağını ve beni göndermek istediğini söyledi patronum.
Benim için muhteşem bir deneyim olacak. Gitmeyi çok çok çok istiyorum :KK43:
Çok kısa bir dürede hemen işlemlerimi halletmem gerek.

Yarına pasaport başvurusu için randevu aldım emniyetten.
Gideceğim ama kimliğim yok ve bu benim suçum değil. Eski kimliğimde ki soyadım da görünmüyor sistemlerde. Pasaportum tabi ki yeni yani kızlık soyadımla çıkacak. Ama gerekli evraklar arasında kimlik kartının orjinali ile gitmek gerektiği yazıyor. Napacağım??
Pasaportum hadi çıktı, uçağa binebilecek miyim kimliksiz? Havaalanında hem nüfus cüzdanı hem pasaporta mı bakılıyor?
Pasaportumun bu hafta içi çıkma ihtimali nedir??
Başvuranlar kaç günde elinize ulaştı bilgi verirseniz çok sevinirim.
Birde bu nüfus cüzdanı problemim ile ilgili bir fikri yada deneyimi olanlar tavsiyelerinizi bekliyorum :KK43:

Ben carsamba gunu kimligim kayboldugu icin basvurdum ptt ye ulasmis yarin elime gelicek bir ay cok uzun olmus

2 ay önce boşanma kararım kesinleşip nüfusa bildirim gitti ve tüm sistemlerde kızlık soyadımla yer alıyorum.
Yeni kimlik için başvuru yapalı 1 ay oluyor. Biliyorsunuz artık eski tip kimlik kartları bitti ve çipli kimlik kartları hazırlanıp gönderilmesi bir süre alıyor, aynı gün teslimi gerçekleşmiyor.
Ve ben hala bekliyorum.. Şuan elimde eski kimliğim var eski soyadımla.
Gelecek hafta, yurtdışında bir görüşme olacağını ve beni göndermek istediğini söyledi patronum.
Benim için muhteşem bir deneyim olacak. Gitmeyi çok çok çok istiyorum :KK43:
Çok kısa bir dürede hemen işlemlerimi halletmem gerek.

Yarına pasaport başvurusu için randevu aldım emniyetten.
Gideceğim ama kimliğim yok ve bu benim suçum değil. Eski kimliğimde ki soyadım da görünmüyor sistemlerde. Pasaportum tabi ki yeni yani kızlık soyadımla çıkacak. Ama gerekli evraklar arasında kimlik kartının orjinali ile gitmek gerektiği yazıyor. Napacağım??
Pasaportum hadi çıktı, uçağa binebilecek miyim kimliksiz? Havaalanında hem nüfus cüzdanı hem pasaporta mı bakılıyor?
Pasaportumun bu hafta içi çıkma ihtimali nedir??
Başvuranlar kaç günde elinize ulaştı bilgi verirseniz çok sevinirim.
Birde bu nüfus cüzdanı problemim ile ilgili bir fikri yada deneyimi olanlar tavsiyelerinizi bekliyorum :KK43:
Kardeşimin kimliği sanırım 3 ayda gelmişti.

Pasaport kimlik yerine geçer zaten endişe etmeyin. Sınavlara bile kimlik yerine pasaportla girebiliyorsunuz

Diger islemleri bilmiyorum ama su konuda bilgi vermeye geldim, kimlikler arasi soyadi farkinda daha yurtdisina cikarken sorun oluyor. Havaalninda izin verilmez yani. Ama sanirim nufus mudurlugunden bir belge alip notere onaylatinca kabul ediliyormuş. Yani kimliginizi degistirme firsati bulamayınca bir arkadasim icin boyle demislerdi. O bilmiyordu o yuzden havaalninda güvenlikte takilmisti. Simdi ohal olunca hic izin vermiyorlarmis.

192 yi arayıp sorgulayin bakalım kimlik ne aşamada esiminkisi haftası dolmadan geldi benimkisi 1 ayı buldu aynı gün başvurmanız ama rağmen şans işi sani biraz anlamadık bizde

Kimlik icin cok uzun surmus daha once gelmeliydi size verdikleri gecici belge kimlik yerine geciyor fotografli bir belge vermeleri gerekiyordu
Pasaport icinse kucuk yerlerde 1ertesi gune bile veriyolar ama bilemedim

Ben de Ukrayna'ya gideceğim diye bir heves çıkartmıştım. İstanbul Şişli'de başvuru yaptım (randevusuz başvuru) ve 3 hafta sonra geldi.
O zaman kadar geçici kimlik olarak da A4 formatinda bir kağıt verdiler. Bence siz de önce koşa koşa nüfus dairesine gidip geçici kimliğinizi isteyin (2 saniyelik bir iş)
Ayrıca hicbir ülkede kimliğe ihtiyacın yok, pasaport yeterli. Zaten kim ne yapsın ki üstünde bambaşka bir dilden birşeyler yazan bir kağıdı. Ben de yanımda götürmüştüm kimliğimi , valizin dibinden çıkarmadim bile- rahat ol.
(Gürcistan hariç. Gürcistan sinir kapısına ilan asmişlar 'kimlik başvurusu yapanlar gelemez' diye. Bütün bilgiler değiştiği için. Ama pasaportun varsa o da problem olmaz diye düşünüyorum...
Musterih ol sabah erkenden nüfus müdürlüğüne git^^
Şansın bol olsun

Ekleme: annem daha bu ay pasaport çıkarttı (hem de randevusuz gitmişti) , 4. Günde evdeyi pasaport. Bu aralar çok hızlılar.
Benim pasaportum da tam 7. Gün gelmişti. Ama o dönem yoğun bir donemdi-randevuyu bile günler sonra uzak bir ilçeden almistim

Kimlik icin cok uzun surmus daha once gelmeliydi size verdikleri gecici belge kimlik yerine geciyor fotografli bir belge vermeleri gerekiyordu
Pasaport icinse kucuk yerlerde 1ertesi gune bile veriyolar ama bilemedim
izmirden başvuracağım, internetten okuduğuma göre max. 7 günde geliyormuş. 7 gün çok geç benim için. Umarım beklediğim de çok erken gelir dediğiniz gibi 1 günde gelirse şoktan şoka girerim. Muhteşem olur.
Geçici belge, kimlik yerine geçiyor ama ben çıktığımda ülkeden oradaki havaalanında o belgeyi anlamazlarsa, kimlik görmek isterlerse ya? yada burada öyle birşey gelirse başıma ne olacak?mümkün mü acaba?

izmirden başvuracağım, internetten okuduğuma göre max. 7 günde geliyormuş. 7 gün çok geç benim için. Umarım beklediğim de çok erken gelir dediğiniz gibi 1 günde gelirse şoktan şoka girerim. Muhteşem olur.
Geçici belge, kimlik yerine geçiyor ama ben çıktığımda ülkeden oradaki havaalanında o belgeyi anlamazlarsa, kimlik görmek isterlerse ya? yada burada öyle birşey gelirse başıma ne olacak?mümkün mü acaba?

O konuda bende supheye dustum. Soy isim sorunu da var insallah hersey yolunda gider

Ben de Ukrayna'ya gideceğim diye bir heves çıkartmıştım. İstanbul Şişli'de başvuru yaptım (randevusuz başvuru) ve 3 hafta sonra geldi.
O zaman kadar geçici kimlik olarak da A4 formatinda bir kağıt verdiler. Bence siz de önce koşa koşa nüfus dairesine gidip geçici kimliğinizi isteyin (2 saniyelik bir iş)
Ayrıca hicbir ülkede kimliğe ihtiyacın yok, pasaport yeterli. Zaten kim ne yapsın ki üstünde bambaşka bir dilden birşeyler yazan bir kağıdı. Ben de yanımda götürmüştüm kimliğimi , valizin dibinden çıkarmadim bile- rahat ol.
(Gürcistan hariç. Gürcistan sinir kapısına ilan asmişlar 'kimlik başvurusu yapanlar gelemez' diye. Bütün bilgiler değiştiği için. Ama pasaportun varsa o da problem olmaz diye düşünüyorum...
Musterih ol sabah erkenden nüfus müdürlüğüne git^^
Şansın bol olsun

Ekleme: annem daha bu ay pasaport çıkarttı (hem de randevusuz gitmişti) , 4. Günde evdeyi pasaport. Bu aralar çok hızlılar.
Benim pasaportum da tam 7. Gün gelmişti. Ama o dönem yoğun bir donemdi-randevuyu bile günler sonra uzak bir ilçeden almistim
Ayyyy çok teşekkür ederim yorumunuz için. Rahatladım biraz.
Ozaman anladığım kadarı ile havaalanlarında kimlik görmek istemediler ve pasaport yeterli geldi?
Yarın 13.30da eminette pasaport başvurusuna gidiyorum .12.00de de nüfus müdürlüğüne.
O kadar stresliyim ki, yetiştiremeyip bu fırsatı kaçıracağım diye. Bide soyadı farklılığından problem yaşarsam diye.

Ben ocak ayı sonunda nüfus cüzdanı başvurusu yapmıştım. 1.5 ay sürdü gelmesi. Ama aynı ay pasaport başvurusu da yaptım. O 2 gün içinde geldi.

Ayyyy çok teşekkür ederim yorumunuz için. Rahatladım biraz.
Ozaman anladığım kadarı ile havaalanlarında kimlik görmek istemediler ve pasaport yeterli geldi?
Yarın 13.30da eminette pasaport başvurusuna gidiyorum .12.00de de nüfus müdürlüğüne.
O kadar stresliyim ki, yetiştiremeyip bu fırsatı kaçıracağım diye. Bide soyadı farklılığından problem yaşarsam diye.

Devlet dairesi 12de kapalı olabilirler - bir araştırın da siz..
Valla ben Türklere en kotu muameleyi eden Sırp sinir kapısından geçerken bile sadece pasaportumu gösterdim. Yurtdışında kim ne yapsın baştan aşağı Türkçe kimliği?
Polislere de rica ederseniz -biletlerim alındı falan diye, belki ellerinden gelirse işleri hızlandırabilirler...
Umarım bütün işleriniz rast gider.
Bu arada hangi ülkeye gideceksiniz?

X