Yeni kediciğim nasıl bize alışır???

zeytinagaci

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2013
15.807
18.335
Selamlar :)
5 gün önce yaklaşık 2 aylık bir kedicik aldık. Sokakta anne babası ve kardeşleriyle yaşıyordu. Kedicik zaten çok ürkekti. Yakalayıp eve getirdik. Bir odamıza yemek, su ve kum koyduk.

İlk akşam deli gibi oradan oraya kaçtı, biz de yaklaşınca tırmaladı. biz de rahat bıraktık bişey yemedi. ama gece kumuna tuvaletini yapmış. gece 15 dk ağladı.
ikinci gün yine sürekli saklandı, odanın köşesinden yanımıza gelmedi, biz gidip sevdiğimizde izin verdi. biraz sulu süt içti, azıcık kuru mama yedi. yine kumunu kullandı. gece yine 15-20 dk ağladı.

üçüncü gün diğer odaya kaçıp kanepenin altına girdi. tam 24 saat kıpırdamadı. bekledik çıkıp yemek yer diye ama çıkmadı. zorla çıkarıp biraz peynir yedirdik.

dördüncü gün yani dün, tavuk ciğeri pişirdim, akşam onunla besledim. elimden yedi. ama hala çok korkuyordu. biz ayaktayken hemen bizden kaçtı. severek kucağımıza aldığımızda kucakta uyuyor. ama uyandığı gibi bize dişlerini gösterip atlayıp kaçıyor.

hala duvar köşelerine siniyor, halının altına giriyor.
Alışma sürecini nasıl yönetmeliyiz?

Haftaya aşıları başlayacak. Aşılara kadar bize alışması gerekir diye düşünüyorum. yoksa aşıya götürdüğümüzde yine korkup başa döneriz gibi geliyor...

İşte kedicik de bu :

Eklentiler

• 11054359_1556806934601176_6675464389219603591_n.jpg
    68,5 KB · Görüntüleme: 140
Son düzenleme:
Kıyamam masallah yeni bebişiniz hayırlı olsun.Bende 1.5 sene once zorluk çektim.oncelikle sızden kactıgında yakalamaya calısmayın.uzeri kapalı,kutu tarzında yuvalar var ondan edinebilir hatta karton koliden kendiniz yapabilirsiniz.ayrı bir odanız veya evinizin sessiz bir bölümünü simdilik ona ayırabilmelisiniz.kendini guvende hissetmesini onun istediğinde kacabilicegı bir yer oldugunu bilmesi size daha cabuk alısmasını saglar.sımdilik ev alanını salon ve giris olarak belirleyebilir diger odaların kapısını kapatabilirsiniz.cunku eviniz onun için kocaman bir dunya:) uavas yavas kesfetmesine izin verin.yukses sesle veya yuksek müzık mumkunse olmasın korkup guvensizliğini arttırmayın

dediklerinizi uyguladım :)
evin giriş ve salonu dışında bütün kapılar kapalı.
18-20 saat falan uyuyor bizim ufaklık.
aşıları yapıldı.

en ufak seste kaçıyor.
(kapı sesi, zil sesi, anahtar sesi, asansör çalışma sesi)
ama tv sesinden korkmuyor.
günde 1 kere yemek yiyor. sabah akşam belirtilen gramı 2 ye bölüp veriyorum ama..
çağırınca gelmiyor, ama kucağımda sevdiğimde saatlerce kalkmadan oynuyor ve uyuyor kucağımda.
15 gün oldu. hala koltuğun altına girince çıkmıyor.

Kirlos bu yaa, cok tatli!!
Koltuguna altina uyumak icin giriyordur muhtelem. Cunku seninle oynayabildigine gore sana alismis. Ona kucuk bir sepet ayarla icine battaniye falan koyabilirsin. Oranin icinde uyumaya baslayabilir. Bizimki nerde ufacik tefecik icine girmesi zor bisey bulsa onun icinde yatmaya calisiyor.

Ona bir kedi evi alsanız şöyle puf puf , içine girip yatsa
Sonra sakin ses tonuyla sevin , yavaş yavaş
Miniğim ya kıyamam ona ben çok güzel
Sevdirdiğine göre alışmış , mama yerken yine sakin ses tonuyla sevin

yenı mınnosunuz hayırlı olsun
6 kedı beslemıs bırı olarak yazayım dedım
e halıyle aılesınden almıssınız napsın kedıcaaazım korkmus
alısması bıraz surer ona avlanabılecegı kanepeye saklandıgında ılgısını cekıp dısarı cıkabılecegı oyuncaklar alın
tırmalama tahtası olsun ona ozel kose olsun

sureklı pesınde gezmeyın bırakın zamanla o sıze gelsın
sıze alıssın dıye sız onu mıncıkladıkca o daha cok sinir hastası olacaktır

zamanla alısır...

kedıler kendılerıne sıgınacak kucuk gızemlı yerlerı severler en azından bı ayakkabı kutusu falan koyunda gızlı bı koseye onu gorsun ona gırsın oynasın

teşekkürler herkeseee dana kadar oldu bizim minnoş. 3.5 kiloya yakın
aşıları bitti
bize de aşırı düşkün maşallah
adını öğrendi sürekli oynaşma halindeyiz
yardımlarınız için teşekkürler
önce gelsin diye gözünün içine bakıyorduk şimdi de bi git üstümden diyecek haldeyiz cAnım benim o küçük kedim ya
bu arada o eski halinden eser yok şimdi gri kedi oldu sana siyah kedi :)
meğer gri Tüyler bebeklik tüyüymüş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…