Yeni evliler buraya ! evlenecek olanlar merak ettikleriniz burada..

g]naydin guzellerrr
benm yedi yillik bi iliskm var bu sene sozlendm ve balim askerde
gelnce allahn iznyle evlencez ama ben cok korkuyorum ya
walla butun evin sorumlulu[unu nasil alcam uzerme sanki rezil olcam gbi gelioo

hadi bu kadar yeni evlyi bulmsken sorular soriyim bari/
bu arada klavyem bozuk o yuzden abuk sabuk yaziyorum kusura bakmayin
kayinvalidesyle ayni apartmanda oturan varmi kizlar ya cok canim sikiliyo/
ne siklikla gorusuyosunuz mesela

insan alışıyo zuzu,merak etme,herseyin üstesinden geliyosun...yeterki seni yıpratan dış kaynaklar olmasın...çünkü can sıkıntısı hiçbirşeye benzemiyor...ben kayınvalideme uzak oturuyorum,aramız acık degil,küs falanda degiliz ama ben mesafemi koruyorum,haftada bir arıyorum,iki haftada bir de eşimle ziyaret ediyoruz,gittigimizde yine seviyeli ve mesafeli diyaloglar içerisindeyiz çünkü benim kayınvalidem biraz pohpohlanmayı sever yapıda bi kadın ve fırsat buldugunda her konuya dahil olmak isteyen bir kadın bende bunu anlayıp önlemimi bu şekilde aldım...sana tavsiyem sınırlarını iyi çiz ve kimsenin ihlal etmesine izin verme...

yeni gelen gelinlerimiz için hosgeldiniz diyorum

arkadaslar gunaydin
ben bugun aranizda olmayacagim, cunku oglen 12 de isden çikiyorum
hem kadin doktorunda randevum var
hemde kolumdan filim çekilecek bugun
o yuzden yazisamicaz
ustelik suan islerim çok yogun o yuzden sizi simdiden çok operim ve gorusmek uzeri diyorum
kendinize iyi bakin ve iyi sohbetler diliyorum
ozlicem siziiiiiiiii

bana jnazın önce olur gibi geliyor nedense sanırım fazla anaç olmasından böyle bi duyguya kapıldım...:)

ya ne guzel demssn cnm sinirlar onemli
sozlum askerde bnm smdi 2-3 gunde bir telefon bekliyorlar bize onnun yoklugunu hissettrme kizim diyolar
arasam bi dert aramasam bi dert ben aramasam onlar ariyo niye aramiosun diyo zaten
off ne yapicam bilmiyorum/
bide ben cok griskenim her ise elimi sokarim aslinda yalnis yapiyorum ama nasil duzelticem blmiyorum/bana onersi olan varmi_

canım girişken olmanda bi sorun yok ama şuna dikkat et yaptıgın iyilikler görev olarak dönmesin....bunu hissettir...yoksa bende girişkenim herşeye mudahil olurum,kayınvalidemde bile,ama ona "ben istedigim için yapıyorum" mesajı verdim o da bu mesajı cok güzel aldı....sende bunu yap...ben istedigim için yapıyorum istemedigim hiç birşeyi kimse yaptıramaz mesajı verebilirisn...

nasil anlamissn dedigmi cnm ya
iste ben istekle yaptgm seylern gorev olmasndan korkuyorum
ve onlara senn verdgn gbi bi mesajda veremedm malesef
onlar benden bisey beklemesn ben zaten kendim isteyp herseyi yaparim
ama onlarn istedini anlarsam kesn yapmam bi sure sonra biliyorum kendmi cunku
ben evlenip onlarin ust katinda yasicam ama kesnlkle ayri bi hayat kurmak istiyorum onlarla siki fiki olmak istemiyorum///
kotu olmak istemiyorum esimin anneside iki lafindan biri aman kizim kotu olmaktan cok korkuyorum der bakalim ne yapicas

zuzu cum ben şimdi cıkıyorum bitanem daha sonra konuşuruz...sıkma canını mutlaka bi çözüm üreteceksin...hayırlısı olsun canım...

nasıl kaynatmışsınız öyle,oku oku bitmedi vallakaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile2
ozicelcius canım tekrar hayırlı olsun,benim tezim kaldı birtek ama,hoca mail atacaktı birgün belirlemek için daha tık yok ya arıcam inşallah ters etki yapmaz :1no2:fisfisfis
sağlığımda çok iyi şimdilik kaydirigubbakcemile3bi tane maşallah kaydirigubbakcemile3
zuzu biz haftada bir gidiyoruz,bize bayağı bir uzak oturuyorlar.mesela haftada bir gidiyoruz ama 2 günde birde konuşuyoruz.aramadığımda niye aramıyorsun diyorlar.....canım aynı apartmanda isen daha sık görüşürsün tabi .bütün kayınvalideler kötü olacak diye bişey yok ama sen yinede mesafeli ol,herşeyini anlatma.birazda nazlı ol diyelim.

Selam kızlar ben geldim. negüzel kaynatmışsınız.
yaralım geçmiş olsun cnm.
zuzu benim katınvalidem benden farklı bi şehirde ama mutlaka mesafeni koy derim. resmi ol yani.senin ve eşinin ayrı bi aile olduğunu hissettir mutlaka.aynı apartmandasınız diye aynı hayatı yaşamamanız gerektiğini göstermeye çalış

ben hiç nazlı değilim işte...
onları mutlu etmek için çok şey yapıyorum şöyle bi uzaktan bakınca...
gerek varmı diyorum bilmiyorum...
ayrı bi hayat kurabilcecekmiyim bilmiyorum inş kimseyi kırmadan bunu başarırım...

canım çalışırsan problem yok,akşam eve geldiğinde zaten yorgun olacaksın.kimse niye gelip gitmiyorsunuz diyemez bence ama çalışmazsan zor canım tüm gün sabahtan akşama kadar ikinizde evde olacaksınız.bilmiyorum artık :bbo:
ama iyilerse problem yok bence... herzaman olumsuz düşünmemek lazım.

şuan çalışıyorum.amacım kesinlikle çalışmak zaten...
Işte ben ve herzamanki olumsuzluklarım bunlar.hepimiz için hayırlısı...

zuzucum ben yazın evleneceğim henüz evli değilim fakat belirtmek isterim ki bu tür durumlarda iş sende bitiyor mesafeyi sen belirlemelisin bence ...

gündüz çalışacağın için sorun yok akşamlarıda eşini yalnız kalmak istediğine dair tatlı dille ikna edersen problem olacağını düşünmüyorum ..hafta sonlarıda ufak kaçamaklar planlarsınız oldu bittii kaydirigubbakcemile3

hımm..madem burası benim gibi yeni evli olan arkadaşlarımla paylaşım alanımız..ben de gün içinde okuyup sevdiğim ve okuyana yararı olacağını düşündüğüm yazıları burda sizlerle paylaşmaya karar verdim
işte bu da ilk yazı..
Evliliğin en temel kuralını unutmayın
Sağlıklı bir ilişki için kişinin karşısındakini kendisinden ayrı bir birey olarak görüp onun duygu ve düşüncelerini anlamaya çalışması gerekir.
Bunu yapabilmek için de kişi önce kendini tanıyıp anlamalıdır.

Farklılıklara rağmen ortak kararlar alabilmek

Evlilik birbirinden farklı iki insanın beraber bir yaşam sürdürmesidir. Hiçbir insan diğerine benzemez, birbirine benzeyen insanların da aynı anda, aynı duygu ve düşüncelerde olması her zaman mümkün değildir. Evlilik yaşamı ise bu farklılıklara rağmen ortak kararlar almayı ve birlikte hareket etmeyi gerektiren durumlarla doludur. Bu nedenle en uyumlu evliliklerde bile zaman zaman çatışmaların, anlaşmazlıkların yaşanması kaçınılmazdır.

Eşler arasında açık iletişim olmalıdır

Evlilik çatışması insan yaşamındaki problemlerin en rahatsız edici olanlarından biridir. Çatışmaların en kısa sürede ve en az zararla çözülmesi için eşler arasında açık iletişimin olduğu sağlam bir ilişki olmalıdır. Sağlıklı bir ilişki için kişinin karşısındakini kendisinden ayrı bir birey olarak görüp onun duygu ve düşüncelerini anlamaya çalışması gerekir. Bunu yapabilmek için de kişinin öncelikle kendini tanıyıp anlaması, evlilikten beklentilerini ve aralarındaki ilişkide, yaşanan sorunlarda kendi rolünü görmesi, gerektiğinde kendini değiştirme ya da geri adım atma olgunluğunu gösterebilmesi gerekir.

Evlilik hangi becerileri gerektirir?

Kimse evliliğe mükemmel bir eş olarak başlamaz. Bazen yetiştiğimiz ailedeki etkili olmayan, olumsuz davranış kalıpları ilişkiye taşınabilir, kimi zaman da yaşamın normal güçlükleri mutlu bir evlilik sürdürmeyi zorlaştırabilir. Evlilik; kendini anlamak, eşini anlamak, farklılıkları kabul edebilmek ve tartışmayı bilmek, problem çözmek ve gibi bazı beceriler gerektirir.

Evlilikte sorunlar daha çok hangi konularda çıkıyor?

Evlilikte problemler genel hatlarıyla iletişim, problem çözme ve uzlaşma, duygusal yakınlığa ait problemler ve cinsellik gibi konularda ortaya çıkmaktadır. Toplumumuzda evlilik terapisine başvurularda kavgalı ilişki, aile içi ilişlerde baskı ve kısıtlamalar, aldatma, ailelerle ilişkiler ve cinsellikle ilgili sorunlar sık rastlanan problemler olarak sayılabilir. Çiftler evlilikteki olumsuz gidişi bazen kendi problem çözme becerileri ile profesyonel bir yardım almaksızın aşabilseler de çoğu zaman bir evlilik terapisine ihtiyaç vardır.

napalım ben yemek konusunda pek becerikli değilim tarifler sizden yazılar benden :icecream:

mrb kızlar kaynatmışınız yine
yeni gelenler hoşgeldiniz.

bazen bende görüyorum yolda hamile bayanlar bakıyorum
öyle imreniyorum
ama şimdilik düşünmüyorz.
yazdan sonra inş.

kızlar kaynanalarınzıla mesafeli olun
bu lafım tecrübeyle sabittir.
ve kaynananız haksızda olsa
oğlunun gözünde bir numaradır.
bunu bilin ve ona göre davranın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…