Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, konunun henüz tasarı halinde olduğunu ve netleşmediğini dile getirdi.
SADECE 18-24 YAŞ ARASI
Krediden yaralanacak çiftlerin yaşlarının 18-24 arasında olması gerektiğini vurgulayan Şahin, "Üniversite mezunları için üst yaş sınırı 26 olarak uygulanacak" dedi.
4 YILDA GERİ ÖDENECEK
Verilecek kredinin 4 yılda geri ödeneceğini dile getiren Şahin, "Kredi tutarı en fazla 10 bin TL olacak, kredi vadesi 1 yıl geri ödemesiz toplamda 4 yıl olarak uygulanacak" ifadesini kullandı. Şahin, "Geri ödeme sürecinde çocuk sahibi olunması durumunda kredi geri ödeme taksitleri 1 yıl süreyle ötelenecek" ifadelerine yer verdi. Şahin, çiftlerden birisinin yetim olması ve devlet yurtlarında kalmış olması durumunda ise kredinin 2 yıl ödemesiz olmak üzere 5 yılda geri ödeneceğini vurguladı.
lafın gelişi söylemiştim zaten ama iyiki kardeşim değilsiniz
birincisi konuyu açan ben değilim
ikincisi de yorumları beğenmemekle ne ilgisi var.lütfen kendinize gelin. daha fazla yazmayın bencede konu çok saçma boyutlara ulaştı..okuyanlar zaten görecektir saçmalığın nerde başladığını..
mahalle kavgasına çevirdiniz..
böyle bir kredi verilirse paşa paşa alıp yiyeceğim..umarım birgün ihtiyacınız olduğunda siz almazsınız
Kredi de bir zorlama yok.Zaten erken evlenmeyi düşünen (-ki 25 yaş erken bir yaş değil evlilik için.)kişiler için ekstra sağlanan bir imkan.Uzun vadede yapılacak çok şey var tabi ki sırayla bir çoğu hayata geçiriliyor.Sürekli konuşup şimdiye kadar hiç bir işe yaramamış onca siyasi lider ve parti varken aksak veya değil yapılanları görmek gerekir.Yok nüfus artsın diye,yok küçük evliliğin önünü açıyorlar,3 çocuğa zorluyorlar derken büyük resmi göremiyoruz ne yazık ki.Zaten evlenen evleniyor,çok çocuk yapanda yapıyor bunlar yeni şeyler değil.Ama azalıyoruz,Avrupa'nın yıllar önce düştüğü hataya düşüp evlilik yaşını büyütüp az çocuk yapıyoruz bu da ileri ki yıllarda yaşlı bir nüfusa sahip olacağımız anlamına geliyor.Uygularsınız uygulamazsınız bu kişinin inisiyatifinde olan bir şey.Bu kadar abartmanın feryat etmenin manasız olduğu kanaatindeyim.
Kredi de bir zorlama yok.Zaten erken evlenmeyi düşünen (-ki 25 yaş erken bir yaş değil evlilik için.)kişiler için ekstra sağlanan bir imkan.Uzun vadede yapılacak çok şey var tabi ki sırayla bir çoğu hayata geçiriliyor.Sürekli konuşup şimdiye kadar hiç bir işe yaramamış onca siyasi lider ve parti varken aksak veya değil yapılanları görmek gerekir.Yok nüfus artsın diye,yok küçük evliliğin önünü açıyorlar,3 çocuğa zorluyorlar derken büyük resmi göremiyoruz ne yazık ki.Zaten evlenen evleniyor,çok çocuk yapanda yapıyor bunlar yeni şeyler değil.Ama azalıyoruz,Avrupa'nın yıllar önce düştüğü hataya düşüp evlilik yaşını büyütüp az çocuk yapıyoruz bu da ileri ki yıllarda yaşlı bir nüfusa sahip olacağımız anlamına geliyor.Uygularsınız uygulamazsınız bu kişinin inisiyatifinde olan bir şey.Bu kadar abartmanın feryat etmenin manasız olduğu kanaatindeyim.
Arkadaşlar bu sadece bir haber!! birbirinizle atışmanızı gerektirecek hiç bir şey yok ortada.. devlet bu imkanı sunuyor işine gelen faydalanır işine gelmeyen elinin tersiyle iter.. devlet kimsenin cebine zorla 10 bin lira sıkıştırmıyor.. isteyen ve şartlara uyan insanlar gider başvurusunu yapar hepsi bu.. hayır bankalardan bir sürü faiz ödeyerek kredi çekmek normalde devletin verdiği faizsiz kredi mi kötü oldu..ayrıca bu konunun 3 çocuğa kadar gelmesi de çok garip..
Komik!!!Cidden çok komik...Siz o amaçla doğuruyor olabilirsiniz ama ben kendi çocuğuma bakabilecek yeterlilikteyim maddi manevi.Saldırganlıkla bir yere varılmaz;Hem zaten bence de siz doğurmayın bu üslupla çocuğunuza da pek bir artı katmanız mümkün gözükmüyor.
Komik!!!Cidden çok komik...Siz o amaçla doğuruyor olabilirsiniz ama ben kendi çocuğuma bakabilecek yeterlilikteyim maddi manevi.Saldırganlıkla bir yere varılmaz;Hem zaten bence de siz doğurmayın bu üslupla çocuğunuza da pek bir artı katmanız mümkün gözükmüyor.
yorumlarınızla daha ne kadar saçmalayabileceksiniz merak ediyorum kişisel saldırınızın bir cezası vardır sanırım burda sizden ders alacak değilim burda polimige girmeniz gercekten içler acısı
yorumlarınızla daha ne kadar saçmalayabileceksiniz merak ediyorum kişisel saldırınızın bir cezası vardır sanırım burda sizden ders alacak değilim burda polimige girmeniz gercekten içler acısı
Yanlış hatırlamıyorsam konuya yorum yapan ve benim yorumumu alıntı yapıp cevap veren sizdiniz.Size ben herhangi bir yorum yapmadım.Öncelikle neye yorum yaptığınıza bakarsanız daha sağlıklı olur.
Kizlaerbenim bu krediye ihtiyacim var ben lisans unv mezunuyum evlencgm zmaan yasim 25 olcak nisanlim yuksek okul mezunu yasi 26 olucak biz bundan yararlanablcez mi????