• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evleneceklere müjde

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.004
448
Kocaeli
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma şahin attığı son tweetle yeni evlenecek çiftleri sevindirdi

Bakan Şahin tweetinde, yeni evlenecek çiftlere faizsiz 10 bin Tl kredi müjdesi verdi. İşte o tweetler:
1/ Aile ve nüfus politikaları kapsamında yapılan mevzuat çalışmalarımıza göre yeni evlenen çiftlere faizsiz 10 bin TL kredi verilecek.
2/ Evli çifte ilk yıl çocuk sahibi olmaları ya da hamilelik durumunda kredinin ödemesi konusunda da öteleme imkanı getirilecek.

devlet halkı nasıl kendıme borclandırayımın pesıne dustu bence seınmek yerıne uzulmelıyız refah sevıyesıne yukselteceklerıne borc verıyorlar ne gunlere kaldın

Evet öyle bir kredi veriyorlar ama kimlere veriyorlar ? Daha önce evlenmemiş olmak gerekiyor ve hem bayanın hemd eerkeğin 25 yaşını geçmemiş olması gerekiyor. Burda amaç da erken yaşta evlenmeye teşvik etmek ki bir an önce 3 çocuk yolunda çalışmalara başlansın..

Evet öyle bir kredi veriyorlar ama kimlere veriyorlar ? Daha önce evlenmemiş olmak gerekiyor ve hem bayanın hemd eerkeğin 25 yaşını geçmemiş olması gerekiyor. Burda amaç da erken yaşta evlenmeye teşvik etmek ki bir an önce 3 çocuk yolunda çalışmalara başlansın..

hem bayanın hem erkeğin 25 yaşından küçük olması gerekmiyor, sadece krediyi alan kişinin 25 yaşın altında olması yeterli

Ve siz bu haberi müjdeymiş gibi veriyorsunuz. :ssz:

bu yaş sınırlaması doğru mu..yoksa ne gerek varki herkes 25ten küçük diye bişey yok

haha ne müjde ama....çok komik sanki 10 tl bağışlıyor....bu hükümete borçlanacağıma iki kanepe bi kilim alır otururum ....

Bana mantıklı geldi açıkçası. Şöyle ki; zaten kredi çekecekler faiz ödeyeceğine bu şekilde faiz ödememiş olacak.

Ve siz bu haberi müjdeymiş gibi veriyorsunuz. :ssz:

valla benim gibi birçok insan içinde bu haber bi müjde :34:
10 bin tl çekmeye kalksak bir sürü faiz ödeyeceğiz, hiç değilse bu şekilde faizsiz öderiz..
evlenmek kolay değil...

valla benim gibi birçok insan içinde bu haber bi müjde :34:
10 bin tl çekmeye kalksak bir sürü faiz ödeyeceğiz, hiç değilse bu şekilde faizsiz öderiz..
evlenmek kolay değil...

Her şey para demek midir?
Keşke farklı bir açıdan bakabilseydiniz bu olaya..

Her şey para demek midir?
Keşke farklı bir açıdan bakabilseydiniz bu olaya..

çok afedersiniz ama saçma bir düşünce,
ben herşey para diye bir laf ettim mi? sizin borcunuz olsa, bence hiç düşünmeden devletten bu parayı alırdınız,
şunu anlayamıyorum, devlete bir ton laf edenler gidip her türlü nimetinden yararlanıyor,
insanlar biraz takdir etmeyi öğrenmeli,
eğer bu kredi resmileşirse benim çok ama çok işime yarayacak,
ve benim gibi olan herkesin...

ben herşey para diye bir laf ettim mi? sizin borcunuz olsa, bence hiç düşünmeden devletten bu parayı alırdınız,
şunu anlayamıyorum, devlete bir ton laf edenler gidip her türlü nimetinden yararlanıyor,
eğer bu kredi resmileşirse benim çok ama çok işime yarayacak,

çok afedersiniz ama devlet borç vermek yerine iş verse hepimizin geçinebileceği bir hayat sağlasa ki asıl görevi bu halkın refahını sağlamak daha doğru olmaz mı borç vermenin neresini takdir ediyorsunuz anlamadım

sözüm size değil genel olarak
10binlira büyük bir rakam bu rakamın geri ödemesi var evliligin getirdiği sorumluluklar var evlenmeyi bile borç ile yapıyorsanız hiç evlenmeyin daha iyi her ay kirası var faturası var gıda giyim cabası birde çocuk oldumu nasıl geçineceksiniz evlenirken gerçekten iyi düşünmek lazım ben sevdim laylaylom diyip evlenmemek lazım hayat pek toz pembe değil

eğer bu kredi resmileşirse benim çok ama çok işime yarayacak

Benim bildiğim türkçe ile sizin ki farklı değilse evet öyle bir laf ettiniz..

Daha ergenlikten yeni çıkmış çocuk diyebileceğimiz yaştaki insanları onlar için çok farklı bir dünyaya adım atarken bir dünya borçla o hayata başlamalarına vesile olan devlet çok yaşasın dimi !!! :46: Zaten sosyal devlet demek de böyle bir şey demek oluyor :ssz:

25 yaş altı imiş:) Tabi gençleri küçük yaşta boylarından büyük borçla evlenmeye, yetmedi daha birbirlerini tanımadan evlenir evlenmez çocuk sahibi olmaya teşvik edin ondan sonra ortalıkta mutsuz küçük adamlar, küçük kadınlar ve yazık olmuş bir dünya çocuk..
Devletin görevi gençleri küçük yaşta evlenmeye teşvik etmek değil onların daha iyi eğitim öğretim alıp, topluma sağlıklı bireyler olarak yetiştirmek olmalıdır.

"Devlete bir ton laf edenler gidip her türlü nimetten yararlanıyorlar" demişsiniz.
Birincisi devlete değil hükümetin bu konuda ki politikasına lafım
İkincisi; o bahsettiğiniz nimetleri babalarının hayrına ceplerinden vermiyorlar; senin benim verdiğimiz vergilerden veriyorlar..
Ayrıca kaşıkla verip kepçe ile bile değil kazanla geri alıyorlar..

Ha siz diyorsanızki illede alacağım, buyrun alın güle güle de harcayın.

Bilmem anlatabildim mi.

Benim bildiğim türkçe ile sizin ki farklı değilse evet öyle bir laf ettiniz..

Daha ergenlikten yeni çıkmış çocuk diyebileceğimiz yaştaki insanları onlar için çok farklı bir dünyaya adım atarken bir dünya borçla o hayata başlamalarına vesile olan devlet çok yaşasın dimi !!! :46: Zaten sosyal devlet demek de böyle bir şey demek oluyor :ssz:

25 yaş altı imiş:) Tabi gençleri küçük yaşta boylarından büyük borçla evlenmeye, yetmedi daha birbirlerini tanımadan evlenir evlenmez çocuk sahibi olmaya teşvik edin ondan sonra ortalıkta mutsuz küçük adamlar, küçük kadınlar ve yazık olmuş bir dünya çocuk..
Devletin görevi gençleri küçük yaşta evlenmeye teşvik etmek değil onların daha iyi eğitim öğretim alıp, topluma sağlıklı bireyler olarak yetiştirmek olmalıdır.

"Devlete bir ton laf edenler gidip her türlü nimetten yararlanıyorlar" demişsiniz.
Birincisi devlete değil hükümetin bu konuda ki politikasına lafım
İkincisi; o bahsettiğiniz nimetleri babalarının hayrına ceplerinden vermiyorlar; senin benim verdiğimiz vergilerden veriyorlar..
Ayrıca kaşıkla verip kepçe ile bile değil kazanla geri alıyorlar..

Ha siz diyorsanızki illede alacağım, buyrun alın güle güle de harcayın.

Bilmem anlatabildim mi.

dillerimiz aynı olduğu halde beni anlamakta güçlük çekiyorsunuz :34:

burda devletin işlevinden bahsetmiyorum ben, bu kredi çok işime yarayacak cümlesinden, bir ton fikir çıkardınız
küçük kadınlar, yazık olmuş bir dünya mutsuz evlilikler
kardeşim ben bunları seninle tartışmak istemiyorum, alla alla bana neden anlatıyorsun ki bunları?
tabiki hak veriyorum bende senin gibi düşünüyorum, erken evliliğe kesinle karşı olan biriyim,

üniversitemi bitirdim, elim ekmek tutuyor, güzel bir işim var ve 25 yaşın altındayım, bu nimetten de faydalanmak en doğal hakkım değil mi? 3-4 ay kadar sonra evleneceğim ve bu para çok işime yarayacak,

Ha tabiki bedavadan verilmiyor fakat faizsiz olduğu için cazip geliyor bana.Bu sizin söylediğiniz düşünceleri benimde haklı bulmadıgım anlamına gelmiyor ki, sanki sizin düşüncenize karşıt bir düşüncedeymişim gbi konuşuyorsunuz ki herkes aynı düşüncede olmak zorunda değil..

Biz bu şrtlara uyuyoruz umarım kullanabliriz çok iyi olur gerçekten

dillerimiz aynı olduğu halde beni anlamakta güçlük çekiyorsunuz :34:

burda devletin işlevinden bahsetmiyorum ben, bu kredi çok işime yarayacak cümlesinden, bir ton fikir çıkardınız
küçük kadınlar, yazık olmuş bir dünya mutsuz evlilikler
kardeşim ben bunları seninle tartışmak istemiyorum, alla alla bana neden anlatıyorsun ki bunları?
tabiki hak veriyorum bende senin gibi düşünüyorum, erken evliliğe kesinle karşı olan biriyim,

üniversitemi bitirdim, elim ekmek tutuyor, güzel bir işim var ve 25 yaşın altındayım, bu nimetten de faydalanmak en doğal hakkım değil mi? 3-4 ay kadar sonra evleneceğim ve bu para çok işime yarayacak,

Ha tabiki bedavadan verilmiyor fakat faizsiz olduğu için cazip geliyor bana.Bu sizin söylediğiniz düşünceleri benimde haklı bulmadıgım anlamına gelmiyor ki, sanki sizin düşüncenize karşıt bir düşüncedeymişim gbi konuşuyorsunuz ki herkes aynı düşüncede olmak zorunda değil..

Birincisi ben sizin kardeşiniz değilim..

İkincisi bu konuda aynı düşünce de olduğumuzu nereden çıkarttınız? Size müjde idi bu bana ise! :)

Üçüncüsü açtığınız konu sizi ilgilendiren sizin özeliniz bir konu değil tüm toplumu ilgilendiren bir şey; hal böyleyken konuyu açıp yapılan yorumları beğenmeyince "alla alla bana niye anlatıyorsunuz" diyemezsiniz.

Dördüncüsü her şey göründüğü gibi değildir, kısa vadeli değil biraz uzun vadeli bakın olaylara diyeceğim de boşa diyeceğim biliyorum..:)

Beşincisi bir konuda uzun süreli kalamıyorum çünkü bir süre sonra bazı duygularıma ket vuramıyorum o zaman da sonuç hoş olmuyor.
O nedenle bu konu ya benim açımdan nokta konmuştur :34:

Birincisi ben sizin kardeşiniz değilim..

İkincisi bu konuda aynı düşünce de olduğumuzu nereden çıkarttınız? Size müjde idi bu bana ise! :)

Üçüncüsü açtığınız konu sizi ilgilendiren sizin özeliniz bir konu değil tüm toplumu ilgilendiren bir şey; hal böyleyken konuyu açıp yapılan yorumları beğenmeyince "alla alla bana niye anlatıyorsunuz" diyemezsiniz.

Dördüncüsü her şey göründüğü gibi değildir, kısa vadeli değil biraz uzun vadeli bakın olaylara diyeceğim de boşa diyeceğim biliyorum..:)

Beşincisi bir konuda uzun süreli kalamıyorum çünkü bir süre sonra bazı duygularıma ket vuramıyorum o zaman da sonuç hoş olmuyor.
O nedenle bu konu ya benim açımdan nokta konmuştur :34:

lafın gelişi söylemiştim zaten ama iyiki kardeşim değilsiniz :34:

birincisi konuyu açan ben değilim :34:
ikincisi de yorumları beğenmemekle ne ilgisi var.lütfen kendinize gelin. daha fazla yazmayın bencede konu çok saçma boyutlara ulaştı..okuyanlar zaten görecektir saçmalığın nerde başladığını..

mahalle kavgasına çevirdiniz..

böyle bir kredi verilirse paşa paşa alıp yiyeceğim..umarım birgün ihtiyacınız olduğunda siz almazsınız :34:

Back