• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evimin tahta pencereleri

Peynirsiz Cheeseburger

Nirvana
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2009
6.265
7.154
773
Ben de bu şans varken daha çok konu açarım bu evle ilgili.
Daha önce ki konumda yeni taşındığımı belirtmiştim 2+1 bir eve taşındım yüksek giriş. Aceleye geldi ve hemen çıkmak zorunda kaldım..
şartları da çok konuşamamıştım evin beni bu ekim ayında zangır zangır üşüteceğini hiç hesaba katmamıştım.
Evet arkadaşlar camlarım pimapen değil tahta ve o kadar soğuk geliyor ki altından iki kat battaniye burnumu çeke çeke oturuyorum henüz ekim ayındayız buz kestim..
Kışın ne yapacağım bilmiyorum.
İşin komiği bir tek benim camlarım böyle ev sahibi nasıl akıl edememiş anlamadım.
kendi sıcacık pimapenleriyle rahat oturuyordur allah bilir.

Ne demeli? nasıl konuşmalı bir el atıverin.. Bu doğrultuda bir hakkım var mı? kapalı camlardan ses çıka çıka soğuk üflüyor evin her yerine sinirlerim çok bozuk evde büyük burnum kıpkırmızı hasta bir şekilde geziyorum artık ve ciddi bir rakam kira ödüyorum ah bu kafam ah...

Evi değiştirme şansın varsa hic dusunme yada soğuk gelen yerlere siliyon çek küçük koru carsaf falan varsa onu sar koy önüne en azından biraz olsun fayda eder

hukuki anlamda bir hakkım yok mu?
çünkü durulamayacak kadar ciddi şekilde camlar üflüyor , 1 yıllık sözleşmem var cıkabilir miyim?
yani ev sahibi mecbur değil mi yaptırmaya?

Benim evimde zemin kat. İlk tasindigimda gayet iyi geldi bana kirasida uygundu hem ilkbaharda tasindigimiz icin cok sogukta degildi. Ama suan seninle ayni durumdayim donuyorm. Birde evin camlarida pimapen. Ama beni en cok sinir eden bocek cikmasi evden kirkayak ve hamambocegi cikti. Cok tiskinccc:kusmuk: ve urkutucu.İlk katlarin en buyuk sorunu bu bence. Benim imkanim olsa hemen cikarim. Ama annem demisti kizim en az 2. Kat olsun diye. Anne sanki benim evimmi kiradayim nolucak dedim. Keske dinleseydim annemi:kızgın:

Çıkmak istediğimi söylesem sözleşme olduğu için çıkamazsın derse?
Sorun çıkacağını sanmıyorum ama sözleşmede evden çıkmayı düşündüğünde kaç gün önce ev sahibini haberdar etmen gerektiği yazıyordur. Ev sahibiyle konuş camları değiştirsin ama birşey değişeceğini sanmam zemin katlar zor ısınıyor, kara kış gelmeden başka eve geç

Yani sizin dikkatsizliginiz olmuş biraz, konuşun ev sahibi ile.
Pencereler nerdeyse bir işe yaramıyor resmen soğuk evin içinde, pencereleri değiştirmesini isteyin. Siz degistirecekseniz kiradan düşmeyi.

Degistiremem derse pencere süngerleri var onlardan yaptırsın.
Adamın bunu söylemesi gerekirdi aslında.
Haberi vardır pencerenin soğuk gecirdiginden.

Hakkınız vardır elbet. Bir araştırın netten.

Daha önce ki konumda yeni taşındığımı belirtmiştim 2+1 bir eve taşındım yüksek giriş. Aceleye geldi ve hemen çıkmak zorunda kaldım..
şartları da çok konuşamamıştım evin beni bu ekim ayında zangır zangır üşüteceğini hiç hesaba katmamıştım.
Evet arkadaşlar camlarım pimapen değil tahta ve o kadar soğuk geliyor ki altından iki kat battaniye burnumu çeke çeke oturuyorum henüz ekim ayındayız buz kestim..
İşin komiği bir tek benim camlarım böyle ev sahibi nasıl akıl edememiş anlamadım.

Ne demeli? nasıl konuşmalı bir el atıverin.. Bu doğrultuda bir hakkım var mı? kapalı camlardan ses çıka çıka soğuk üflüyor evin her yerine sinirlerim çok bozuk evde büyük burnum kıpkırmızı hasta bir şekilde geziyorum artık ve ciddi bir rakam kira ödüyorum ah bu kafam ah...

hukuki anlamda bir hakkım yok mu?
çünkü durulamayacak kadar ciddi şekilde camlar üflüyor , 1 yıllık sözleşmem var cıkabilir miyim?
yani ev sahibi mecbur değil mi yaptırmaya?

Kira sozlesmenizde buyuk ihtimalle cikmadan 1 ay once ev sahibine bildirilme sarti vardir.

Bir ay once haber verirseniz sıkıntı cikacagini sanmam.

Ev sahibine camlardan soguk hava geldigini,bunun normal bi evde olmamasi gerektigini ,yaptirmadigi takdirde sozlesmeden tek tarafli donme hakkiniz oldugunu soyleyin.

eğer taşınmazsanız, sünger ya da kauçuk bantlar var pencereleri onunla çevirin. tahta çerçevelerin camları tekcam mi çiftcam mı?

Merhaba,
baştan evin pencerelerine dikkat etmediniz mi? Evin ayıpları hakkında bir bilginiz yok muydu?
Direkt çıkmak isterseniz kira sözleşmesinden dolayı sorun yaşayabilirsiniz, bence siz şöyle yapın, önce ev sahibine uygun bir dille pencerelerin değişmesi gerektiğini, çok soğuk geldiğini, kısaca pencerelerle ilgili sorunlarınızı söyleyip değişmesini talep ettiğinizi söyleyin, hatta mümkünse eve çağırın nasıl soğuk geldiğini görmesini isteyin, eğer ev sahibiniz oralı olmazsa ona aynen şöyle söyleyin:

4 Şubat 2011 tarihinde 27876 sayılı resmî gazetede yayımlanan Türk Borçlar Kanunu kapsamında yer alan Kiralamayla ilgili yasal mevzuat gereği ev sahibi kiraladığı konutun ayıbını gidermekle mükelleftir, uygun sürede ayıp giderilmezse sözleşmeyi fesh etme hakkınızın saklı olduğunu söyleyin, bu konuşmayı dikkate almazsa, ileride doğabilecek anlaşmazlıklara karşı ve elinizde ispat olması için ayıplı konutun ayıbının giderilmesi için ev sahibine ihtarname gönderin, siz bu yolla hem yasal olarak elinizi güçlendirir, hem de ayıbın giderilmemesi halinde sözleşmeyi fesh etme hakkına sahip olursunuz.

Bakınız mevzuat ne diyor:

MADDE 306- Kiracı, kiraya verenden kiralanandaki ayıbın uygun bir sürede giderilmesini isteyebilir; bu sürede ayıp giderilmezse kiracı, ayıbı kiraya veren hesabına gidertebilir ve bundan doğan alacağını kira bedelinden indirebilir veya kiralananın ayıpsız bir benzeri ile değiştirilmesini isteyebilir.

Ayıbın, kiralananın öngörülen kullanıma elverişliliğini ortadan kaldırması ya da önemli ölçüde engellemesi ve verilen sürede giderilmemesi hâlinde kiracı, sözleşmeyi feshedebilir.

Kiraya veren, kiralanandaki ayıbı gidermek yerine, uygun bir süre içinde ayıpsız benzeriyle değiştirebilir.

Kiraya veren, kiracıya aynı malın ayıpsız bir benzerini hemen vererek ve uğradığı zararın tamamını gidererek, onun seçimlik haklarını kullanmasını önleyebilir.

c. Kira bedelinin indirilmesi

MADDE 307- Kiracı, kiralananın kullanımını etkileyen ayıpların varlığı hâlinde, bu ayıpların kiraya veren tarafından öğrenilmesinden ayıbın giderilmesine kadar geçen süre için, kira bedelinden ayıpla orantılı bir indirim yapılmasını isteyebilir.

d. Zararın giderimi

MADDE 308- Kiraya veren, kusuru olmadığını ispat etmedikçe, kiralananın ayıplı olmasından doğan zararları kiracıya ödemekle yükümlüdür.

Mune Mune çok tesekkür ederim..
aceleye geldiği için bir de bu pencerelerin bu denli soğuk gecireceğini dusunmemıstım..
uygun bir dille yarın konusacağım insallah iki tarafta magdur olmaz ve anlayıslı davranır

bizimde ev eski tahta pencere kendi evimiz ama maliyet yüksek olduğundan çok fazla pencere oldugundan tahta ,evet ısı kaybı oluyor ,geçen sene pencere süngeri yapıştırdık baya soğukta azalma oldu ,ev sahibiniz bina eskiyse yaptırmaz biz gibi

Back
X