• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evimde akan tavan !m

Merhaba herkese,

Nisan başı yeni evime taşındım. Taşınmadan önce çalışma odası olarak kullanacağımız odanın tavan kartonpiyerinde sarı lekelenmeler görmüş ve mütehait binada bir kaçağın olduğunu ama onardıklarını söyleyerek o lekeleri boyatmıştı. Yağmurların başlaması ile birlikte sarı lekeler artmaya başladı ve ardından tavanım ve duvarda yavaştan bir göllenme başladı. O duvarda elektrik prizi de var ve çok korkuyorum. Bir ay önce yöneticiye ve evi aldığımız adamı aradım yöneticimiz beni aidatını ödemeyen başka bir kiracı ile karıştırdığı için hakaret etti ve sonuç alamadım. Evi aldığımız adam da düne dek bir şey yapmadı dün tekrar aradım ilgileneceğini söyledi.

Bu durumda yasal bir hakkım var mıdır ? Aidat ödüyorum hizmet alamıyorum sonuçta aoartmandan bir sızıntı var evime gelen. Ya da mütahitin zorunluluğu var mıdır yaptırmak için ? Nisan'dan beri oturduğum ev kırk senelik bina gibi su akıtıyor ve çok canım sıkılıyor.
Hayatım konunu yeni gördüm, ev sıfır mıydı aldığınızda? Müteahhitten mi aldınız? Neden soruyorum çünkü şu bilgi hazinesi zeka fışkıran beynim beni yanıltmıyorsa sıfır müteahhitten alınan evlere cayma hakkı getirdiler ve müteahhitler yaptıkları evden 5 yıl boyunca sorumlular, ayıplı konuta giriyor çünkü.

Yani evet ev sıfırda müteahhitin zorunluluğu var.

Dur yazarken bir yazı buldum, beynim gerçekten bilgi hazinesiymiş:-)
"Cumhurbaşkanı Gül tarafından jet onayla çıkartılan kanun ile müteahhitler tamamladıkları projeden elini ayağını tümden çekemeyecek. Kanunlarda veya taraflar arasındaki sözleşmede daha uzun bir süre belirlenmediği takdirde, konutta ayıplı maldan sorumluluk, ayıp daha sonra ortaya çıkmış olsa bile, mülkün tüketiciye teslim tarihinden itibaren beş yıl olarak belirlenirken, ikinci el mülk satışlarda ise satıcının ayıplı maldan sorumluluğu üç yıldan az olamayacak."

Yasa 2013'te çıkmış, 6502 sayılı kanunu tarat ve müteahhite okutueken benden de selam söyle :KK70:

Hayatım konunu yeni gördüm, ev sıfır mıydı aldığınızda? Müteahhitten mi aldınız? Neden soruyorum çünkü şu bilgi hazinesi zeka fışkıran beynim beni yanıltmıyorsa sıfır müteahhitten alınan evlere cayma hakkı getirdiler ve müteahhitler yaptıkları evden 5 yıl boyunca sorumlular, ayıplı konuta giriyor çünkü.

Yani evet ev sıfırda müteahhitin zorunluluğu var.

Dur yazarken bir yazı buldum, beynim gerçekten bilgi hazinesiymiş:-)
"Cumhurbaşkanı Gül tarafından jet onayla çıkartılan kanun ile müteahhitler tamamladıkları projeden elini ayağını tümden çekemeyecek. Kanunlarda veya taraflar arasındaki sözleşmede daha uzun bir süre belirlenmediği takdirde, konutta ayıplı maldan sorumluluk, ayıp daha sonra ortaya çıkmış olsa bile, mülkün tüketiciye teslim tarihinden itibaren beş yıl olarak belirlenirken, ikinci el mülk satışlarda ise satıcının ayıplı maldan sorumluluğu üç yıldan az olamayacak."

Yasa 2013'te çıkmış, 6502 sayılı kanunu tarat ve müteahhite okutueken benden de selam söyle :KK70:

Evet canım mütahitden sıfır aldık kredi ile. Adam çok ilgisiz sinirim zıplıyor olmadı haftasonu da bekleyip Pazartesi bu bilgiler ışığında canına okuyacağım :D

Evet canım mütahitden sıfır aldık kredi ile. Adam çok ilgisiz sinirim zıplıyor olmadı haftasonu da bekleyip Pazartesi bu bilgiler ışığında canına okuyacağım :KK70:
Kimse yasal hakkını bilmiyordur, şimdiye kadar kimse yasalarla tepesine çökmemiştir, hadi holavida göreyim seni, yasal hakların var kullan hepsini müteahhit ne olduğunu şaşırsın :KK70:

Back
X