Yeni evim için dekorasyon önerileri ?

baby2stop

Anne
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2009
1.717
76
158
merhaba herkese;
ben evlenmeden önce aldığım eşyalarımın kabataslak çizimlerini yapmıştım. evime yerleştikten sonra da bazı eşyalarımın görsel olarak da aynılarını çizmiştim. ben taşınacağım zaman bu eşyaları önceden çizimde yerleştirir, ona göre de dekorasyonumu yaparım ki sonradan beğenmezsem sıkıntı çıkmasın diye. sonuçta pc ortamında yerleştirmek daha kolay oluyor. şimdiki oturduğum evin fotoğraflarını koymuştum siteye. şuanda kiradayım ama 2011 sonbaharında inşaat biterse inşallah kendi evime çıkacağım. ben de müteahhitten evimin projesini 2boyutlu olarak aldım ve evimi 3 boyutlu olarak çizdim. mutfağı çizdim, eşyalarımı da yerleştirdim tabiiki. mutfağımı neredeyse istediğim gibi çizdim (daha devam ediyorum, bazı değişiklikler yapmam gerekior). çocuk odası, yatak odası, kapılar, pencereler, vs. eksik daha. zaten çizimlerde de göreceksiniz eksikleri. onları da yavaş yavaş çiziyorum. ama gene de bu haliyle de sizinle paylaşmak istedim. umarım beğenirsiniz. tamamladıkça buradan sizinle paylaşmaya devam edeceğim. yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar.

bu arada görsel olarak çok iyi olmayabilir. kullandığım programda şimdilik ancak bu kadarını yapabiliyorum ama kendimi daha da geliştireceğim inşallah. zamanla bu farkı zaten görürsünüz.

düzenleme:

resimler dizenlenmiştir. arkadaşların fikirleri ve inşaatın gidişatındaki bazı sorunlar ve değişikliklerden sonra çizimleri güncelledim ve buraya yeni resimleri koydum. gözünüze çarpan eksik ya da fazlalıklar olursa söyleyin lütfen. yorumlarınızı bekliyorum...

bütün ev:

attachment.php

attachment.php

Eklentiler

• $g.webp
    $g.webp
    58,8 KB · Görüntüleme: 182
  • $s.webp
    $s.webp
    31,4 KB · Görüntüleme: 220
  • $r.webp
    $r.webp
    54,3 KB · Görüntüleme: 200
  • $d.webp
    $d.webp
    53,4 KB · Görüntüleme: 196
  • $e.webp
    $e.webp
    41,4 KB · Görüntüleme: 206
  • $a.webp
    $a.webp
    43,1 KB · Görüntüleme: 204
  • $w.webp
    $w.webp
    34,5 KB · Görüntüleme: 209
  • $h.webp
    $h.webp
    41,3 KB · Görüntüleme: 201
Son düzenleme:
selam
bu projeyı sen çizmedin sanırım.evini kaba ınsaat olarak mı alcaksın.benımde mutfagım ankastre sana tavsıym fırını ocagın altına yerlestırme ayrı daha yuksek bıyere yerlestır ve ustune mıkrodalga al oda cok ıse yarıyr özellkle çocuk olduktan sonra.evın kullanım alanı cok guzel cızılmıs ama mutfak bıraz kucuk gıbı geldı.

selam
bu projeyı sen çizmedin sanırım.evini kaba ınsaat olarak mı alcaksın.benımde mutfagım ankastre sana tavsıym fırını ocagın altına yerlestırme ayrı daha yuksek bıyere yerlestır ve ustune mıkrodalga al oda cok ıse yarıyr özellkle çocuk olduktan sonra.evın kullanım alanı cok guzel cızılmıs ama mutfak bıraz kucuk gıbı geldı.

yok proje bana ait değil. zaten site olucak. tamamlanmış olarak alıcam ama bikaç değişiklik yaptırıcam. mesela mutfaknırmalde l değil ama ben pencere önüne göründüğü gibi lavabo yaptırmayı düşünüyorum. bir de cam duvar yok normalde onu da ysptırmak istiyorum. fırın konusunda da düşündüm dediğin gibi ama mikrodalgam var zaten. ankastre mikrodalgalar da çok pahalı olunca ve mutfak da çok küçük olunca ayrıca almak istemedim. hem üst üste koyamam gibi geliyor hem de dediğim gibi extradan para vermek istemiyorum. ya da eğer fikir değiştirirsem buzdolabının yanına yaptırabilirim belki dediğin gibi.

yok proje bana ait değil. zaten site olucak. tamamlanmış olarak alıcam ama bikaç değişiklik yaptırıcam. mesela mutfaknırmalde l değil ama ben pencere önüne göründüğü gibi lavabo yaptırmayı düşünüyorum. bir de cam duvar yok normalde onu da ysptırmak istiyorum. fırın konusunda da düşündüm dediğin gibi ama mikrodalgam var zaten. ankastre mikrodalgalar da çok pahalı olunca ve mutfak da çok küçük olunca ayrıca almak istemedim. hem üst üste koyamam gibi geliyor hem de dediğim gibi extradan para vermek istemiyorum. ya da eğer fikir değiştirirsem buzdolabının yanına yaptırabilirim belki dediğin gibi.

gece yazdım ama şimdi farkettim. yanlış anlaşılmasın. proje tabiiki bana ait değil ama müteahitten 2boyutlu olarak aldım projeyi. 3boyutlu hale ben getirdim ve mutfağı sıfırdan istediğim gibi ben çizdim. eşyalar felan da bana ait. kısaca 3 boyutlu çizimlerin tamamını ben çizdim. müstakil felan olsaydı kendim tasarlardım ama kesin evimi.

haklısın varsa almana gerek yok ama yınde onun boyutunda bı goz yapıp senınkını yerlestırebılırsın.ama fırını kesınlıkle yuksek vucut hızana yerlestır benımkıde buzdolabının yanında.annemlere gıdıyorum kızım hep kurcalıyr evımde hıc oyle bı sorun olmadı hemde ben kullanırken rahat edıyrm.çok güzel çevirmişin 3d ye.bende evimin prajesinden memnun degılım,belkı eşime inşaat çıkarırım :9:bunun programını nasıl yuklım sence?

haklısın varsa almana gerek yok ama yınde onun boyutunda bı goz yapıp senınkını yerlestırebılırsın.ama fırını kesınlıkle yuksek vucut hızana yerlestır benımkıde buzdolabının yanında.annemlere gıdıyorum kızım hep kurcalıyr evımde hıc oyle bı sorun olmadı hemde ben kullanırken rahat edıyrm.çok güzel çevirmişin 3d ye.bende evimin prajesinden memnun degılım,belkı eşime inşaat çıkarırım :9:bunun programını nasıl yuklım sence?

haklısın çocuk konusunda fırın altta tehlikeli. ilk işim mutfakta bir buzdalabının yanında fırın çizmek olucak. bir de bugün ablamla konuştum amerikan yaptır mutfağı dedi. onu da çizicem bakalım nasıl durucak. onları da buradan koyup fikirlerinizi alıcam inş. ben bunları unigraphics de çizdim cnm. bu program çok ağır bir program otomotivde kullanılıyor normalde. heralde bu programda ev çizen fazla kişi yoktur ama ben bunu bildiğim için bunda çizdim. aslında nette daha basit programlar var. visio vardı mesela benim hatırladığım bir de ikeanın sitesinde bir program vardı o da çok basit. bence onlarda deneyebilirsin.

merhaba kızlar
ablamın fikriyle evimin mutfağınu bir de amerikan mutfak olarak çizdim. müteahhitle görüşeceğim tabiiki olur ya da olmaz diye ama sizin de fikirleriniz almak istedim. bu şekilde olursa avantaj ve dezavantajları ne olur diye. bir de söylediğiniz gibi fırını da yukarıda çizdim ama bu kez de lavabo çok küçüldü. ben de mutfakta özellikle lvabonun büyük olmasını istiyorum. fikirlerinizi bekliyorum sabırsızlıkla.

$hakan erdogdu evi_dwg2 - amerikan.webp

$mutfak1.webp

$mutfak2.webp

$mutfak4.webp

$mutfak 3.webp

bence amerikan mutfak olunca hem salondan hen de mutfak duvarından yer kaybedersin. sonuçta mutfakta dolapları koyacağın duvar olması gerekir.

bence amerikan mutfak olunca hem salondan hen de mutfak duvarından yer kaybedersin. sonuçta mutfakta dolapları koyacağın duvar olması gerekir.

özür dilerim anlayamadım cnm ama... duvar kaybından kastın nedir? yanlış anlamadıysam duvar kaybım olmayacak böyle. mutfakta dolaplar karşıda olacak eğer amerikan yaptırmazsam zaten boş kalan duvara gene mutfak masası koymayı düşünüyorum. çizimdeki gibi olursa hem masanın altını da dolap olarak kullanabileceğim. salonda da mutfakla birleştireceğim duvar çok kör noktada kalıyor. yani oraya tablo bile assam pek görünür olmayacak. konsol felan koymak istesem de balkon kapısının önünü kapatıcak. yani bu duvarı gene de kullanamıycam. yanlış anlamış olabilrim ama yazdığını...

Son düzenleme:
bence guzel olmuş.boylece mutfagın daha ferah olmus.gorundugu gıbı yemek odası seklınde kullancaksan alttakı dolabın ıkı taraflı olabılır servıs takımını oraya yerlestırırsın cok avantajlı olur mutfaga gırmeden alabılırsın malzemelerı.ben cok begendım elına saglık

bence guzel olmuş.boylece mutfagın daha ferah olmus.gorundugu gıbı yemek odası seklınde kullancaksan alttakı dolabın ıkı taraflı olabılır servıs takımını oraya yerlestırırsın cok avantajlı olur mutfaga gırmeden alabılırsın malzemelerı.ben cok begendım elına saglık

çok haklısın yaaa. süper olur. hiç düşünmemiştim böle bişiyi. notumu aldım bile, kesinlikle böle yaptırcam olursa inş :)

slm kızlar tekrar paylaşıyorum yaptığım yenilikleri. daha doğrusu evin tatmını koydum bu sefer. ince ayrıntısına kadar olmasa da derdimi anlatabilecek kadar çizdim herşeyi. mutfağa tekrar yorum yaparsanız ve evin genelinde bi fikriniz varsa paylaşırsanız sevinirim...
yorumlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum. bilmeyenle için hatırlatıyım. evim inşaat halinde. bu çizimleri müteahhide verip istediğim değişiklikleri söyliycem. ona göre yapıcaklar. normalhalinde; mutfak amerikan değil, ebeveyn banyosunda wc ve lavabo yok, banyo sadece lavaboyla verilecek, küvet felan olmıycak, girişteki cam duvar oolmayacak. bunları ben ekledim. farkli fikirleriniz de varsa bekliorum.

$10.webp

$08.webp

$07.webp

$06.webp

$28.webp

$24.webp

$15.webp

$19.webp

$04.webp

$12.webp

$23.webp

$27.webp

$14.webp

$20.webp

$05.webp

$22.webp

$26.webp

$25.webp

$18.webp

$02.webp

$17.webp

$16.webp

$03.webp

$11.webp

$13.webp

$21.webp

$09.webp

$01.webp

Son düzenleme:

çok güzel olmuş... salonda yemek masasının yanındaki şey müzik seti mi?

çocukodasında dolapla çalışma masasını değiştirebilirsinde..

ben arada değiştiriyorum yer açılıyor...:52:

yok cnm o akvaryum. aslında şimdiki biraz daha büyük ama çizmedim onu bunu koydum idarelik.

Son düzenleme:
banyodaki üst dolapları kaldırıp geniş bi ayna koymanızı tavsiye ederim yüksekliği 50cm falan..köşede tek bi dolap kullanabilirsiniz ya da ..ama öyle boydan boya dolap olmasın bence..

Amerikan mutfak fikri iyi olmuş gerçekten (o duvar o şekilde kullanılmaya müsait herhalde. Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama ben İstanbul da yaşadığım için, deprem korkusu ile duvarlara dokunmak fikri beni biraz korkutuyor). Hiç davlumbaz kullanmadığım için, onların mutfak kokularını ne kadar temizleyebildiğini kestiremiyorum ama, salona koku gitmesin diye araya açılır kapanır bir cam düşünülebilir belki.

Ebeveyn banyoya, kapı yatak odasına açılır hale getirilirse, ufak bir duş teknesi konabilir mi acaba? O zaman yatakla gardorobun yerlerini değiştirmek uygun olur herhalde, ama yeterince ferah olur mu bilemeyeceğim. Ya da yandaki büyük odayı ebeveyn yatak odası olarak kullanıp, şu andaki ebeveyn odası çocuk odası olabilir diye de aklımdan geçiyor, banyo da dolap odası falan olabilir belki. Salon balkonundan başka balkon göremedim, çamaşır kurutma makinesi falan da konabilir mi acaba o banyoya? Ses düzeyi hakında hiçbir fikrim yok tabi.

Salonda da (bu taşındıktan sonra da yapılabilir tabi) ikili kanepe ile 2 tek koltuk yer değiştirse, cam duvar hizasından taşma biraz daha mı iyi olur acaba? 2 tek koltuktan biri biraz TV ye yakın verev, diğeri de 3lü kanepeye bakıcak şekilde konabilir diye düşündüm. O zaman da sanki yemek masasında yemek yendiği zaman koltuk sandalye arasından geçiş biraz daha rahat olacak sanki (ben şişman olduğum için bunları düşündüm, sizin için hiç de problem olmayabilir tabi:1:)

Güle güle oturun, çok kullanışlı bir eve benziyor.

Sevgiler.

Sena

Back
X