• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni doğum yaptım mama ile beslemek istemiyorum

askvesen

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2009
299
1
118
Ankara
cuma günü epidural sezeryanla doğum yaptım.hastanede hemşireler bebeğim biraz fazla uyuyup emmeyince hemen mama verdiler.şimdi 4 gün oldu ama bir türlü mamayı unutturamıyorum.önce biberonu almadan memeyi almıyor.biraz diretip vermeyim dedim bu seferde aç kalacak diye korkuyorum.aranızda bunu yaşayıpta atlatan varmı çok acil çözüme ihtiyacım var.

canım daha çok erken.diretmeye devam et.mamaya ya da biberona alışırsa çok zorlanırsın.her istediğinde hatta istemediğinde bile meme ver.
bebişin çok uyuyorsa kıyafetlerini azalt, sıcak mayıştırıyor daha çok uyuyorlar.
o mama veren hemşirelere kızmak lazım aslında ama olan olmuş:36:
sakın vazgeçme mücadeleye devam:71:

ya canım bana da aynı şeyi yapacaklardı hemşireler izin vermedim
sütüm gelmese verdim ağzına çeksin diye ve geldi şükür
sen inatla memeni ver nasıl olsa pes edip alışacak
aç sonunda karnı bebişinin.

hayırlı olsun bebişini güle güle büyüt canım
benimde bebegim dogdugunda 12gün yogunbakımda kaldı oradada biborana alışmı
eve gelince bir türlü emmedi emmek idtemedi o daha kolay gelidi
hemen hemen aynı durum seninki
diret aglıyo doymuyo diye mama verme
benim bebegim emmeyince sütümde gitti maalesef
sen öyle olma
sık sık bebegin istese istemese emdir alışsınn
çok aglayacaktır eminim,
sakın kanma ben kandım çok aglayınca kıyamadım
sakın kanma ısrarla emdirrr

merhaba,

sasirdim neden öyle bisey yapmis ki Hemsire - burada ki hemsireler tam tersine, yeni dogan bebege kesinlikle mama verdirmiyorlar, annenin emzirmesini istiyorlar ve hastaneden bebek kilo almadan cikartmiyorlar.. yani anne sütü yetiyomu yetmiyo mi ona bakiyorlar.. Bu arada ben Yurt disinda yasiyorum...

Insallah alisir emmeye, bencede sakin pes etme... selamlar

keşke vermeselermiş ama bir bildikleri vardır belkide sarılık varsa bebek aç kalmasın diye vermişlerdir.

bende sezaryanla doğum yapmıştım, gününden erkendi. sütümde yoktu ama hemşireler mama vermediler 2 gün boş memeyi çekip durdu çocuk. onun anne karnında aldığı 2-3 gün yeter demişlerdi. şimdi bence senin biraz gaddarca ama bebeişi biraz aç bırakmaktan başka şansın yok sanırım. aç olunca belki memeyi çok ister. uyurken ver hiç yıla o ağlasada sen gerilsende ne olursa olsun hep memeyi ver. cnm inan bana anne sütü almayınca çok zor. o yüzden hiç sıkılmadan hep dene. baktın hiç almıyor bu sefer süt sağma makinası al elektirikli, onunla sağıp biberonla ver. ama bu en son olsun. memee alışır inşallah yavrucağın.

kızlar cevaplarınız için çok teşekkürler.vakit buldukça okumaya çalışıyorum yazdıklarınızı.aslında bebeğimin hiç bir sağlık problemi falan yoktu.hatta doğumdan ilk çıkışında 45 dakika meme emdi.ama sonra derin bir uykuya daldı.ilk hemşireye vermemesini söyledim.ama şekeri düşer emmesse diye verdi.şimdide mama almazsa ağlamıyor ama sürekli bir uyku halinde oluyor.bende en çok bundan tereddütte kalıyorum acaba açlıktan halsizmi kalıyor diye dayanamayıp çok az veriyorum.bakalım bugünde deneyeceğim hiç vermemeyi aç kalmasına ne kadar dayanabilirsem artık.

o aç deil güzelim aç olsa ortalıgı yırtar zati benimde 50 gün oldu ilk zamanlar hep uyuyodu sarılık olsun olmasın yeni dogan çok uyur uyandır emzir bacaklarını gıdıkla burnunu sık uyanır o.

öncelıkle gozunuzaydın dıyorum
mamayı bıberonla degılde kasıkla vermeyı dene derım benımdesütüm 5.gun geldı ama sıka sıka azck gelmıstı o ara mama vermıslerdı kızıma ve kasıkla yedırdık hep bıberona alısması kötü olur vede sık sık dene gögsun acısa bıle ancak o sekılde alısır canım...allah kolaylık versın ınsallah sütün bol bol olur ve bebısın hırsla ceker....

bu arada yazmayı unuttum eger sarılık ıcın test yapılmadıysa doktora gosterın derım uyuması normal aslında ama ılk haftalarda sarılık süphesı oldugu ıcın kontrol edılmesı gerek

cuma günü epidural sezeryanla doğum yaptım.hastanede hemşireler bebeğim biraz fazla uyuyup emmeyince hemen mama verdiler.şimdi 4 gün oldu ama bir türlü mamayı unutturamıyorum.önce biberonu almadan memeyi almıyor.biraz diretip vermeyim dedim bu seferde aç kalacak diye korkuyorum.aranızda bunu yaşayıpta atlatan varmı çok acil çözüme ihtiyacım var.

Merhaba benim oglumda 3 gunlukken hastanede bir hafta yatmisti eve getirdigimizde emmek istemedi sutumde azdi.Biraz mama verdim ama gece sadece emzirdim aglasada mama vermedim
15 gun cok ugrastim sutumde cogaldi mamayida birakti cok sukur suan 9 aylik hala emiyor biraz mucadele edersen insallah alisir Allah yardimcin olsun..

çok sağolun kızlar cevaplarınız için.eve geldiğimden beri o kadar uğraşıyorum ki emzirmek için hiç yatamadım bile.birazda olsa alıştı gibi emmeye boş biberon vermeyi deniyorum bazen, mama gelmeyince memeyi emmeye başlıyor ama sütümde bir türlü çoğalmadı.çok sıkışırsam kaşıkla vermeyi deneyim birde bakalım nasıl olacak.ne zormuş emmeyen bebek bu benim ikinci bebeğim ilkinde hiç böyle sıkıntılar yaşamamıştım.ne yapacağımı şaşırdım resmen.cuma günü kontrolü var bakalım dr.ne diyecek inşallah zayıflamamıştır bu bir haftada.

hayırlı olsun bebeğiniz,allah analı-babalı büyütmeyi nasip etsin.Ben de epidural sezaryen ile doğum yaptım ve hemen emzirmeye başladım,hatta süt geldiği için çok sevinmiştik ancak bebeğimiz ilk gece şeker komasının kıyısından döndü ve bizim onayımızla mama verildi.Sürekli uyumasından ve sessiz sedasız etrafına bakmasından bir terslik olduğunu hissetmiştim aslında ama ilk gün kimseye bir şey söylemedim amma da pinpiriklisin demesinler diye.Mamadan sonra daha iyi oldu ,ama emzirmeye de devam ettim,hemşire sürekli gelip bebeğe emmeyi öğretti.Açıkçası bu kadar tehlikeli bir durum varken hemşirelerin mama vermesinden daha doğru bir şey olmadığını düşünüyorum,illa anne sütü diye ısrar eden mantığı anlamış değilim,eğer süt yetersizse veya çok olduğu halde kalitesiz olup beslemiyorsa neden mama verilmesin? İki arkadaşım var,onlar da anne sütünde ısrar ettiler,her ikisinin de çocukları doğum kilolarının çok altına düşüp ancak mama desteğiyle olması gereken ağırlığa ulaştılar.Hatta bir tanesi açlıktan neredeyse bir ay ağladı,allahım bu çocuk neden bu kadar ağlıyor diye bana telefon edip sorduklarını biliyorum.Cevabı çok basit aslında annenin sütü yetmiyor,yavrucak açlıktan ölüyor!Bu nedenle doktorunuz ne diyorsa onu yapmanızı tavsiye ederim,mamanın kötü bir yanı yok.Biz meme ve mama şeklinde gittik,kızım son derece sağlıklı,şu anda ek gıdalara da başladık.Kolaylıklar dilerim.

boş biberon vermeyin hava yutar daha fazla gazı olur bebeğinizin sarılık olabilir ondan uyuyo olabilir iyice emmezsede kan şekeri düşüp uyuyabilir sürekli emzirin muhakkak emecektir tek bilidikleri şey emmek bebişlerin benim oğlumda sarılıktan sürekli uyuyo emmiyodu zorla uyandırıp emzirdim çok şükür atlatık

henüz unutabileceği günler,aman diyeyim,anne sütünü ne bebeğinizden,nede kolaylığını kendinizden esirgemeyin,allahın bir lütfu bu,anneliğin ilk dönemleri inanılmaz karmaşık ve yorucu,anne sütü ise ekstra bir kolaylık...ne para derdi,ne hazırlama,ne hijen sıkıntısı...komple bir gıda...ihtiyacı olan herşey içinde...

dün kaşıkla az mama verdim ağzına sonra hemen memeyi verdim emmeye başladı. bugünse daha hiç mama vermedim oda henüz istemedi inşallah mamayı unutacak gibi.bir iki günde kaşıkla devam edersek sonra onuda bırakır herhalde diye umut ediyorum.kendimde stres yapmayınca sütüm daha çoğaldı.

hah işte canım,ne güzel,devam et,bol sıvı tüket,sık sık emzir,inan allahın bir lütfu,sakın mahrum kalma...en iyi mamaya zıkkım,amn bitti,hazırla,parası,temizliği,faydası zararı,şunu bunu...çok faydasını göreceksin emzirmenin...

Canım hayırlı uğurlu olsun Allah analı babalı büyütsün. bende aynı şekilde doğum yaptım hastanede hiç sütüm gelmedi ve mamaya biberona alıştı evde de yaklaşık bi on gün mama yedi ama sürekli meme vermeye çalıştım birde benim kısım memeyi görünce ağlıyordu katılıyordu oyüzden uyurken mememi çıkarıp burnunun dibinde tuttum şimdi anlatınca komik bi görüntü :9: ama işe yaradığını düşünüyorum kokusuna alıştı suratınada süt damlıyordu yavaş yavaş alıştı ve bana hastaneden bi kitapçık verdiler bebek bazı zamanlar daha fazla emmek istermiş ozaman mama vermeyin yazıyodu ben bi kaç seferi kaçırdım doğumdan sonraki 3.gün 4. hafta falan filan yazıyodu gerçekten ogünlerde sürekli emince sütte arttı şimdi biberonu ağzına sürmüyo hele mamayı asla :9: inş. seninkide alışır üzülme bol bol sıvı al ben kayısıyı şekerle kaynatıp blendrdan geçiriyodum içiyodum birde su sabahları rezene akşamları anason ve kuru incir birde tahin helvası :1: ne çok şey tüketmişim. yanındada hep sevdiğin insanlar olsun sütün bol bol olur bebekte emer. kolay gelsin canımmm

kitapçığı buldum yazaıyorum hemen " Büyüme atakları : büyüme hızlanmasına bağlı olarak bebeğin birkaç gün açlık belirtileri göstermesidir. genellikle doğumdan sonra 3. gün 4. hafta ve 3. ayda yaşanan bu dönemlerde bebek daha fazla beslenmek ister. bu durum annenin sütünün yetmediğini düşünmesine neden olur. ancak anne emzirmeye devam ederse süt yapımı 2-3 günde bebeğin istediği düzeye gelecektir. "

umarım bebeğin mamaya alışmaz çok zor bi durum ben suan mama ile büyütüyorum meme asla almıyor sağıyorum onuda içmiyor :47: ne yaptımsa sütüm artmadı 3 saat memede kaldığını biliyorum ama olmadı. inş bebeğin emer mama almaz. suan ek gıdalara geçtk ama çok zor mama ile büyütmek biberon yıka ,herdefasında kaynat ,mama al , gece uykudan kalk git mutafağa mama yaypp ooff çok zor bi durum

Back