hayırlı olsun bebeğiniz,allah analı-babalı büyütmeyi nasip etsin.Ben de epidural sezaryen ile doğum yaptım ve hemen emzirmeye başladım,hatta süt geldiği için çok sevinmiştik ancak bebeğimiz ilk gece şeker komasının kıyısından döndü ve bizim onayımızla mama verildi.Sürekli uyumasından ve sessiz sedasız etrafına bakmasından bir terslik olduğunu hissetmiştim aslında ama ilk gün kimseye bir şey söylemedim amma da pinpiriklisin demesinler diye.Mamadan sonra daha iyi oldu ,ama emzirmeye de devam ettim,hemşire sürekli gelip bebeğe emmeyi öğretti.Açıkçası bu kadar tehlikeli bir durum varken hemşirelerin mama vermesinden daha doğru bir şey olmadığını düşünüyorum,illa anne sütü diye ısrar eden mantığı anlamış değilim,eğer süt yetersizse veya çok olduğu halde kalitesiz olup beslemiyorsa neden mama verilmesin? İki arkadaşım var,onlar da anne sütünde ısrar ettiler,her ikisinin de çocukları doğum kilolarının çok altına düşüp ancak mama desteğiyle olması gereken ağırlığa ulaştılar.Hatta bir tanesi açlıktan neredeyse bir ay ağladı,allahım bu çocuk neden bu kadar ağlıyor diye bana telefon edip sorduklarını biliyorum.Cevabı çok basit aslında annenin sütü yetmiyor,yavrucak açlıktan ölüyor!Bu nedenle doktorunuz ne diyorsa onu yapmanızı tavsiye ederim,mamanın kötü bir yanı yok.Biz meme ve mama şeklinde gittik,kızım son derece sağlıklı,şu anda ek gıdalara da başladık.Kolaylıklar dilerim.