• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yeni doğum yapanlara ve yapacaklara öneriler

seli54

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2009
1.045
487
133
selam arkadaşlar benim 4 ay 10 günlük bi bebeğim var. Lohusalık döneminde 5 defa mastit (meme iltihabı) geçirmiş biri olarak benim başıma gelenler sizin başınıza gelmesin diye tecrübelerimi aktarmak istedim. emzirme konusunda herkes bir şey söyle ama kimse meme iltihabı olmamak için bir şey söylemez nedense. Ama her şeye rağmen sadece anne sütüyle besledim bebeğimi tüm acılarıma rağmen. Benim yaşadıklarıma göre dikkat edilmesi gerekenler:
1. En önemlisi sıkı sutyen ya da kıyafet dahi giymeyin göğüsler baskı altında kalınca hemen tıkanıyor, iki defa bu yüzden oldu
2. Gece yatarken göğsünüzün üstüne yatmamaya gayret edin üstüne yatınca da tıkanıyor
3. pompayla sağmak zorunda kalırsanız sağarken göğsü ezmeden kanallara baskı yapmadan sağın bi kere sağmadan sonra tıkanma oluşmuştu.
4. Emzirirken de aynı şekilde elinizle ezdirmeden emzirin ya da kıyafetinizi göğsü sıkacak şekilde sıyırıp da emzirmeyin bu da tıkıyor.
5. sıralı emzirme de önemli bi birini daha sonra diğerini verin

İlk zaman çok emdiği için göğüs tahriş olabiliyo çatlayabiliyo benim hiç olmadı bunun için de memeyi bebeğin ağzına koyu renkli kısmın tamamını sokarak verin o zaman hem acımıyo hem çatlamıyo doktor önerdi, bir de günde bir kere duş almanız ya da yıkamanız kafi birden fazla göğsünüzü yıkamayın hem gereksiz hem de çatlamaya sebep oluyo bir de sadece saf lanolin içerek kremler koruyucu oluyo isim veremem reklam olmasın ama ben kullandım, herkese başarılı emzirmeler...

Yazin icin tesekkur ederim, ben de dikkat ediyorum yazdiklarina simdi dahada dikkat ederim.Allah sifa versin.

selam arkadaşlar benim 4 ay 10 günlük bi bebeğim var. Lohusalık döneminde 5 defa mastit (meme iltihabı) geçirmiş biri olarak benim başıma gelenler sizin başınıza gelmesin diye tecrübelerimi aktarmak istedim.

Meme iltihabı nasıl oluyor, neler yaşadınız?
Nasıl tedavi gördünüz, anlatabilir misiniz?

geçmiş olsun, teşekkürler

önce memede bi yumru hissediyosun taş gibi aynı erken fark eder de hemen sağıp iyice boşaltırsan ne ala ama gözünden kaçarsa ateş titreme halsizlik memede sıcaklık kızarma başlıyo bu aşamada memeyi sıcak komres yapıp devamlı emzirmek gerekiyo bebeğe hiç zararı yok bunun eğer emmiyosa uyuyo falansa beklemeye gelmez hemen pompayla sağmaya başlayın ateş varsa doktor abseleşme ihtimaline karşı antibiyotik veriyo ben ilkinde antibiyotik kullandım ama sonrakilerde ateş olmasına rağmen antibiyotik almak yerine memeyş sürekli boşalttım o şekilde 2günde falan iyileşti hep ama şunu da belirteyim acayip aşrı yapıyo memeye yürürken sallanmasına bile dayanamıyosunuz tuta tuta yürüyodum ben yatakta dahi yatamıyousnuz bu halde emzirmek çok zor oluyo ama emmezse iş cerhhai müdahaleye kadar bile gidebilir her şeye rağmen boşaltmak gerekiyo dediğim noktalara dikkat ederseniz başınıza gelmez en iyisi bu sanırım...

Back