merhaba arkadasım güle güle büyüt bebeğini öncelikle.
bu forumu ınceledınmı bılmıyorum ama 35OZL35 nıcklı bir arkadasımızın yapma gaz ılacı tarıfı var doktorunun verdığı. kıme verdıyse çok iyi geld,ğini söylemişti bende şuan 9 aylık hamileyim yazdım kenara işim düşmez inş ama olursa kullanacağım. bitkisel bir yapma ilaçmış istersen onunla irtibata geç belki yardımı dokunur
benım kızım 8 nısan dogumlu doguma hazırlık topıgınde okudum
bebegınızde gaz sancısı olmasın ıstıyorsanız bunu yapın yazıyordu
dogar dogmaz taze bıldıgımız narın suyunu agzına sıkın dıye yazıyordu sezeryanlı dogum yaptım ve 3 gun sonra 2 3 cay kasıgı kadar taze nar suyunu verdım bebegımın agzına bu gune kadar emzırdıkten sonra bıle gazını cıkarmadımhep kendı emerken veya aemdıkten sonra cıkardı sımdı sızde bebegınıze taze narı sıkıp verın derım
o dönemi çok iyi bilirim bizim birde kolik sorunumuz vardı o gaz sancısından dolayı birde kolik krizine girerdi bende o dönem neredeyse doğru düzgün hiçbirşey yemedim süt ve süt ürünleri,çikolata,kabak,yaprak sarma,baklagiller malum,gazlı içecekler,çay,kahve,portakal,mandalina,şimdilerde yenmez ama kavun karpuz,birinden duymuştum tavuk eti yapıyormuş vs. vs. yemedimde kıvranması bitti mi gazı azaldı mı hayır ama kolik krizine girmesini tetiklemedi en azından bizim özellikle kabak yediğimde inanılmaz bir krizimiz oluyordu insan deneyince anlıyor bazı şeyleride ama hala düşünüyorum acaba yediklerimiz hakikaten birebir etkiliyor mu diye emin olamıyorum çünkü oğlumun kolik dönemi bittikten sonra gaz sıkıntısı devam etti bende herşeyi yemeye başladım etkileyen bir durum olmadı benim yediklerim sancı yapmadı ona ekstra bizde neler neler denemedik ne ilaçlar hiçbiri işe yaramadı açıkçası arkadaşın mesajında yazdığı ilacı bende burada başka bir arkadaştan duymuştum doktorumuza danıştık önermedi kesinlikle sersemletir dedi ve kullandırtmadı işe yararmıydı bilmiyorum açıkçası Allah kolaylık versin çok zor bir dönem inşallah işe yarayacak birşey bulur sancılarını hafifletirsiniz ve çabuk atlatırsınız inşallahKızlar kırkımız henüz yeni çıktı ama hala bende ve bebeğimde korkunç gaz problemi var. Tecrübeli anneler/ tecrübesiz de olsa bilgili anneler neleri yemeliyiz, neleri yememeliyiz? Bu sorunu yaşayanlar için neleri önerirsiniz? Yavrum gece gündüz kıvranıyor, hiç uyku yok. Zinco, metsil, çeşitli yağlar, çörekotu yağı ...vb bir sürü şey denedik olmadı. Nurse Harvey şurubunu deneyeceğim inşallah o sorunumuza çözüm olur. Çok üzülüyorum. Sürekli bacakalrını karnına çeke çeke ağlıyor ve gaz kusmasına da yol açıyor. Bu yüzden emdiği çıkıyor. Bu sefer sütüm de yetmiyor ona. Ne yapacağımı şaşırdım. Anneme soruyorum, unuttum ben diyor. Lahana, pırasa yemek istemiyorum, gaz yapıyor diye. İyi de nereden gıda alacaksın, ye diyorlar. Şaştım kaldım. Lütfen bildiklerinizi paylaşırsanız uygulamaya çalışırım. Yavrum birazcık huzurla uyusa ben de rahatlayacağım sanki(
arkadasım o tarıfı buraya yazarmısın merak ettım ben ona nasıl denk gelmedımkı :26: arkadasımın oglu da cok gazlı bır bebek. uc kat gıydırıyor bebegı ayalarından cok usuyormus. Bır de sut kola kuru fasulye gaz yapan hıcbırsey yıyemıyor bebege de gecer dıye.doktor bırkac tane gaz gıderıcı damla vermıs onları kullanıyorlar. gecmıs olsun cnm ınsallah kısa zamanda gecer
merb arkadaslar
35OZL35 nıcklı arkadasımızın bana yazdığı msjı aynen kopyalıyorum
1-Citrate de soude 1gr
2-Bicarbonatede soude 2 gr
3-Plegicil 20 damla
4-Sakarin 0.04 gr
5-Eau distille 80 gr
bu ilacı kendisine doktor vermiş bitkisel hiç bir yan etkisi yok dedi bana biz kullanmadık inş benım oğlumdada kullanmayız ihtiyaç olmazsa. isterseniz kendisine ulaşın size daha sağlıklı bilgiler verir. forumda onun bu ilacını çok kulllanan olmuş ve faydasını görmüş. bana iyi bir eczaneye yaptırmamı tavsiye etmişti. dilersen bu ilacı yazan doktorun numarasını bıle verebilirim demişti.inş faydası olur.
o dönemi çok iyi bilirim bizim birde kolik sorunumuz vardı o gaz sancısından dolayı birde kolik krizine girerdi bende o dönem neredeyse doğru düzgün hiçbirşey yemedim süt ve süt ürünleri,çikolata,kabak,yaprak sarma,baklagiller malum,gazlı içecekler,çay,kahve,portakal,mandalina,şimdilerde yenmez ama kavun karpuz,birinden duymuştum tavuk eti yapıyormuş vs. vs. yemedimde kıvranması bitti mi gazı azaldı mı hayır ama kolik krizine girmesini tetiklemedi en azından bizim özellikle kabak yediğimde inanılmaz bir krizimiz oluyordu insan deneyince anlıyor bazı şeyleride ama hala düşünüyorum acaba yediklerimiz hakikaten birebir etkiliyor mu diye emin olamıyorum çünkü oğlumun kolik dönemi bittikten sonra gaz sıkıntısı devam etti bende herşeyi yemeye başladım etkileyen bir durum olmadı benim yediklerim sancı yapmadı ona ekstra bizde neler neler denemedik ne ilaçlar hiçbiri işe yaramadı açıkçası arkadaşın mesajında yazdığı ilacı bende burada başka bir arkadaştan duymuştum doktorumuza danıştık önermedi kesinlikle sersemletir dedi ve kullandırtmadı işe yararmıydı bilmiyorum açıkçası Allah kolaylık versin çok zor bir dönem inşallah işe yarayacak birşey bulur sancılarını hafifletirsiniz ve çabuk atlatırsınız inşallah
bence bu tarifi kendi ozel doktorunuza danismadan yaptirmayin.bitkisel degil kimyasal maddeler bunlar ve isimler fransizca.
Hem kendinizi hem de bebeğinizi sıcak tutun, 1 saniye bile üşümeyin ikiniz de... Ihlamur içebilsin bol bol, bazı kişilerde işe yarıyor. En azından bir zararı dokunmayacağı kesin.
Bizim bebeğimiz d ee gaz oluyor. Olunca elektrikli sobada havlu ısıtıp midesine karnına ve ayaklarına koyuyoruz. Rahatlıyor yavrycak. Ütüyle de ısıtılabilir ama elektrik sobası daha iyi ısıtıyor.
bizim çok ciddi bir şekilde gaz sorunumuz olmadı ama ilk 40 gün-2 ay falan dünyaya alışmakta zorluk çekiyorlar tabiki..nasıl çıkaracaklarını bilmiyorlar..bizimki ıkınırdı ama kafasını sıkardır belli kıpkırızı olurdu..alt tarafta hiç oynama yok..ben 1 çay kaşığı zeytinyağı içiriyordum hem gaza hemde kabız olursa ona birebir çok iyi geldi..sabah uyanınca ufonun karşısına yatırıyordum yakmayacak şekilde..karnını açıp ova ova masaj yapardım sonra bacaklarını karnına bastırırdım..pırt pırt ufak ufak 20 kere falan yapıyordu böyle..nasıl rahatladı anlatamam..onu yapmaya başladıktan sonra çok rahat ettim..
kendiniz için funda çayı öneririm, ben sezaryen oldum 6 aylık kızım şu an .. doğumdann itibaren kullandım çok faydasını gördüm. poşet çay olarak da satılıyor akzer firmasının... bulamazsanız aktarda açık funda çayı da satılıyor. 5 dk kaynar suda demleyip içiyorsun. istersen bal da katabilirsin...
bebeğim için rezene çayı hep iyi geldi.. daha şiddetli gazı olduğunda babuline diye bir bitkisel şurup var eczanede satılıyor, onu kullandık işe yarardı... bir de ütüde ufak bir havluyu ılındırıp poposuna koyarsan ve de bunu koyduğunda bacaklarına hafifçe bisiklet çevirme hareketi yaptırırsan etkisi oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?