yeni doğan bebişim saatlerce uyumadan ağlıyor imdaatt

minik_seftali

Üye
Kayıtlı Üye
9 Mart 2013
3
0
16
Balıkesir
kızlaarrr imdattt! buraya çözüm bulabilirsen yadiye üye oldum ben...
bebişim henüz 3 haftalık... ama geceleri saatlerce uyumuyorrrr ... geçen gün 12 saat boyunca hiçç uyumadıııı... dün saat akşam 9'da uyandıııı sabah 5'e kadar hiiiç uyumadııı... zaman zaman memede uyuyor ama yatağa götürür götürmez uyanıp ağlıyor kızzlarr..
hani yeni doğan miniş bebişler mışıl mışıl uyurdu? altı temiz gazı yok emziriyorum sabah kadar emmek istiyor.. napıcam kızlar çıldırmak üzereyim lütfen yardım edin.. imdaaat kızlarr...

kızlaarrr imdattt! buraya çözüm bulabilirsen yadiye üye oldum ben...
bebişim henüz 3 haftalık... ama geceleri saatlerce uyumuyorrrr ... geçen gün 12 saat boyunca hiçç uyumadıııı... dün saat akşam 9'da uyandıııı sabah 5'e kadar hiiiç uyumadııı... zaman zaman memede uyuyor ama yatağa götürür götürmez uyanıp ağlıyor kızzlarr..
hani yeni doğan miniş bebişler mışıl mışıl uyurdu? altı temiz gazı yok emziriyorum sabah kadar emmek istiyor.. napıcam kızlar çıldırmak üzereyim lütfen yardım edin.. imdaaat kızlarr...

benim yakın bi ablamda bu sorundan yakınıyodu doktor anason çayı önermiş geceleri az miktarda demleyip biberonla veriyodu bebek mışıl mışıl uyuyodu anasonun hem sakinleştirici hem de gaz alıcı etkisi var:)

canım illa ki bi sıkıntısı vardır. gazı olmadığından emin olamazsın. sana önerim bebişinin de kendinin de sırtını ve ayağını sıcak tut. emzirdikten sonra mutlaka omzuna yatır ve sırtını ovalayarak gazını çıkarabilmesini sağla. bir de sütünün yettiğinden emin ol çünkü bebiş doyuyosa o kadar uzun süre memede durmaması lazım fazla emmek çok yorar bebişi. sütünü günde bir iki kez sağıp miktarını kontrol et. 2 saatte bir 50 cc çıkıyosa yetiyo diyebilirsin. çişini yapması da önemli bir işaret günde 5-6 kez yeni doğmuş bir bebek küçük tuvaletini yapmalı yapmıyosa doymuyodur. bezini iyi kontrol et.
sıkıntısı olmayan bebek mışıl mışıl uyur canım buna eminim. hem kendi kızımdan hem yeğenlerimden biliyorum.
Allah kolaylık versin inşallah düzelir en kısa zamanda.

miniğin gazı olabilir,doymuyor olabilir yada hiç bi derdi olmayıp sebepsiz ağlayabilir ki bunaa kolik diyorlar..kızım 20.gununu doldurduktan sonra 2 aya kadar sebepsiz ağlamaları vardı.hatta o kadar ağlıyordu ki katılıyordu.doktor kolık oldugunu söyledi.yani bi sebebi yok.bio gaia adında prebiyotık bir damla verdi o biraz daha iyi etti durumu.eger evın musaitse hergun aynı saatte banyo yaptır.aksam aglamaları saat kacta baslıyorsa o saaten 1 saat once banyo yaptır rahatlasın.sonrasındada yağla masaj yap.banyo bize ıyı geldı.şimdi daha iyi kızım uzun ağlamaları kesıldı.ve benm son carem çingene salıncağı oldu.bebekler sıkışık yatmayı severler anne karnında hissettıklerı ıcın.salıncak uyku problemıne care olabilir diye dusunuyorum bence bir dene.ben artık ne kucagımda ne ayağımda sallamıorum.yatırıyorum salıncaga uyuya kalıyor.

benim oğlumda ilk 3 ay gazdan dolayı ağlıyordu,önce doyduğundan emin ol,gazını çıkar ona düzenli olarak rezene veya anason içir çay ılık olsun aksi halde fayda etmeyebilir,gerekirse salıncak yap bizde yaptık doktor büyük ihtimalle gaz damlası vermiştir ne kadar kullanman gerektiği yazar onu kullan rezeneyi yatmadan önce akşamları içir,gaz damlasını düzenli ver,3 aydan sonra kendi başlarına gazını çıkarabiliyorlar zaten o zaman hiç birine ihtiyacın olmayacak

benim bebeğimde 2,5 aylık. doğumdan sonra 2 hafta kadar rahattık.sonrası bir felaket.18 saate kadar uyumama ve sürekli ağlamalar. bizde ne uyku ne güç kaldı.doktora gittik birşeyi yok çok gazlı bir bebek dedi.metsil falan kullandık.rezene anason çayları zeytin yağı,çörekotu, kimyon v.s hiçbiri fayda etmedi. fitil bile koyduk ama nafile.bunları denerken lökasit de oldu bebişim.son gittiğimiz doktor dikkatini dağıtıcı şeyler yapın dedi.aaraba, elektrik süpürgesi, saç kurutma mak. gibi. onlarıda denemiştik zaten.gece yarısı gürültü yapılmıyor maalesef, arabada ise uyuyor eve gelince kurulmuş gibi uyanıyor elektrik süpürgesi sakinleştiriyor ama bi yere kadar sonra yine çığlık çığlığa kesin çözüm değil hiçbirisi. anne sütünden de gaz sancılarının ooluştuğunu düşünmüyorum çünkü mama yediren arkadaşlarda da aynı sorun var.tamamen bağırsak kültür gelişimine ve dünyaya adapte olmasına bağlıyorum.en son çare olarak çarşafın içine koyup salladık. ağlama kesildi. tavandan asılı beşiklerden çingene beşiği diye geçiyor internette. gidip aldık yavaş yavaş uyumaya başladı.kısa sürelerle de olsa uyudu bebişim. ağlamaları azaldı.rutin olmak da çok önemli.hergün banyo yaptırıp emzirip kucağımda biraz sallayınca gözleri kapanmaya başlıyor ve beşiğine yatırıyorum. arkadaşa katılıyorum bu başlıktaki tüm formlara yazmaya çalışıyorum faydası olabilir diye.tüm annelere tavsiye ediyorum kesinlikle sallanan beşik mümkünse tavandan asılı çingene beşiğinden kullanın sorununuzun önemli bir kısmı yok olacak. tüm annelere Allah'tan kolaylıklar ve sabırlar diliyorum.

kızlaaaarrr cevap veren annişlere çok teşekkür ederim Allah razı olsun hepinizden... bebişim yarın tam 4 haftalık olacak Allahın izniyle. dün yavrumuzu doktor amcasına götürdük.. doktor bey amcası çok güzel muayene etti, kulağına, boğazına baktı, kalbini dinledi, kısaca her yerini kontrol etti.. bebişiniz maşşallahhh çok sağlıklı, keşke her bebek sizinki gbi olsa dedi.. ne kadar sevindim anlatamam kızlarrr, dünyalar benim oldu adeta.
doktor amcası saatlerce memede kalmasının normal olduğunu ve tıbben istenilen bir durum olduğunu önemle vurguladı. sabredeceksin hanım dedi. çok sıkıntısı olursa kullanmak üzere bir fitil yazdı fekat siz elleşmeyin mümkün mertebe gazını kendisi çıkartsın dedi. bu durum sütüm yağlanana kadar devam edecek dedi. sakın haaa bebeğe doymadı diye ek mama vermeyin, su bilene içirmeyin dedi. rezene çayı da verme dedi..
ama kızlarr eve geldikten sonra bebişim azcık uyudu gene uyandı. kucağımda uyuyorr ama yatağına bırakır bırakmaz da hemencik uyanı veriyor. acabağa çingene salıncağı öneren arkadaşların tavsiyesine mi uysam?? kocişim 40 geçince düzelir karıcım diyor endişelenme diyor. yukarda Allah var o olmasa ne yapardım bilemiyorum kızlar. bu çocuk kucakta uyurken neden yatağa bırakıverince uyanıyor ki hiç anlamıyorum ben.
bir de kolik bebişler (Allah kimsenin başına vermesin) hep aynı saatte ağlaması icap etmez mi? benim bebişim kucaktayken sakinleşiyor, gazını pek bir rahat çıkatıyor amma beşiğine bırakınca uyanıp ağlamaya başlıyor... bunu nedense hep geceleri yapıyor...

bu benim ilk bebişim kızlarr. çevremde de anne olmuş hiç kimsem yok.. bana yardım eli uzatmamazlık yapmayın kızlarrr.. tek çarem burası...

aman cnm doktorlar beni delirtti diyebilirim.
bebeğim dogdu 3 gün sütüm gelmemiş ve ben bilmediğim için emziriyorum emziriyorum neden ağlıyo diyodum meğer süt yokmuş..
doktora gittik mama verme gelir sütün dedi.
sağlık ocağındaki hemşire aynı şekilde söyledi.
ama istenen bu diye olmayan bişeyi neden bekleyeyimki..
sütüm gelmedi suan 2 buçuk aylık bebeğim ve hala sütüm yok..
ve hala doktor ek mama verme bekle gelir diyo..
dinlemedim ikinci hafta mama verdimde karnı dıydu uymumaya başladı yavrum..açlıktan ağlıyomuş .
anne sütü elbette ilk tercihim isterimki sadece onu vereyim ama elde olmayan sebep işte açmı kalsın yavrucak...
anason 1 yada 2 çay kaşığı verebilirsin bebişi çok rahatlatıyo ağrısını sancısını alıyo..
eczacı bir yakınım demişti ki bağırsakları içorganları oturmaya başlıyo doğumda o yüzden çok sancı çok gaz yapar dedi.
anason rezene papatya karışımı verdi fitil önermedi vermedide zaten..
gerçekten bebeğim çok rahatladı bunlardan sonra..

birde bebek gece gündüz ayrımını bilmez daha 2 aya kadar düzelir cnm..
netten araştır bebeği nasıl uyku düzenine sokarım diye..buun için bazı uygulamalar var.

Benimde 2 aylik bebegim var uykusuzluk ve gaz sikintisi bizde cekiyoruz gazi yoksada uyumuyo derin uykuya daldi diyoruz yatagina yatiriyoz uyaniyo sallandigi zaman uyuyo sadece benim ikinci cocugum ilkide ayniydi hatta daha siddetliyde aglamalari ama her cocuk farkli oluyo buyuk kizim gazi oldugunda cok siddetli agliyordu bu daha az agliyo mutsuzluk var ilk ben anliyamadim gaz sikinti oldugunu siddetli aglama olmadigi icin cucuklarin verdigi tepkiler farkli nasil baslarsa oyle gidiyor uykusuz cocuk uykusuz devam ediyor buyuk kizim 7 yasinda buyudu allaha sukur ikinci cocuk cok zor geliyor benim icin unuttum herseyi allah herkeze kolaylik versin...

kızlaarr bebişim şuan mışıl mışıl uyuyorr.. gündüzleri hep böyle... top atılsa duymuyorr. aahh keşke geceleri de böyle melekler gibi uyuca yavrucağım...
doktor dedi ki canım ilk günler sütün gelmiyo sanarsın dedi. oysa ki ilk günler çay kaşığı kadar süt yetermiş dedi

yenidoğan bebek annesinden kopup değişik bir ortama adapte olmaya çalıştığı için de huzursuzluk yaşıyormuş. bu dönemde karnı tok dahi olsa kendini güvende hissetmek ve annesiyle bağ kurmak için emmek istiyormuş. bol bol emzirerek ve göğsünde senin kalp atışını duyarak uyutmak işe yarıyor. anne karnındaki seslere yakın sesler kendini güvende hissettiriyor.

Back