Offf çok zor. Temelinden değişmesi gereken bi yemek alışkanlıgı. Allah yardımcın olsunYeni doğan bebeğimde süt alerjisi olduğunu öğrendim çok üzüldüm zorlu bir süreç bebeği süt alerjisi olan anneler bilgi verirmisiniz nasıl bir yol izlediniz iyileştinizmi beslenmenizde neler yediniz sadece süt yoğurt peynir yememekle olmuyor süt tozu peynir tereyağı olmayan yiyecekler okadar kısıtlıyorki inş çok zorlanmam ben ve tüm bebeği alerjisi olan anneler
Yeni doğan bebeğimde süt alerjisi olduğunu öğrendim çok üzüldüm zorlu bir süreç bebeği süt alerjisi olan anneler bilgi verirmisiniz nasıl bir yol izlediniz iyileştinizmi beslenmenizde neler yediniz sadece süt yoğurt peynir yememekle olmuyor süt tozu peynir tereyağı olmayan yiyecekler okadar kısıtlıyorki inş çok zorlanmam ben ve tüm bebeği alerjisi olan anneler
Merhaba bizde bugün 40 günlük olduk. Bir hafta önce kanlı kaka ve şiddetli sancılarla tanı koyuldu. Bneim bebeğimin yüzünde ve vucudu un bir çok yerinde kırmızı nokta nokta lekerlerde çıktı. 1 haftadır süt ürünleri salçalı yemekler tahin ve büğtn etleşr beslenmeden çıkardım. Biraz rahatkamıştı. Ceviz yedim tetikledi. Kabak çekirdeği tetikledi. Bunları nerden biliyorum diuerşm hariç yediklerim. Bal da tetikledi. Mesela makarna yıyordum o neden yasak. Teşekkürler paylaşım içinMerhaba. Bebeğim süt alerjili doğdu. 2 aylıkken tanı aldık kakada kan ile. Ben diyete basladıktan 15-20 gün sonra çok rahatladı bebeğim. Çabuk iyileşsin istiyorsanız çok dikkat etmelisiniz. Katı olun diyet konusunda. Paketli gıdaların tamamı yasak. Dana eti, tavuk, peynir, tüm tatlılar (kabak tatlısı hariç), tereyağ, süt tozu gibi gıdalar krema, makarna, yoğurt yasak. Ben ek olarak yumurtayıda çıkardım hayatımdan. Dışarda yemek yiyemiyorsunuz artık onu unutun bir süre. Izgara etleri sütle terbiye eden çok yer var çünkü. Alternatif olarak sabahları kızartma yiyordum domates soslu zeytinle beraber. Veganlar için yapılan peynirler var tatları pek iyi değil ama deneyin belki seversiniz. Kızımın alerji belirtileri 9 aylıkken kayboldu. O zaman süt merdiveniyle başlamıştım ve hiç tepki almadık ilerlettim. Artık 1 yaşında herşeyden yiyor. Yardımcı olarabileceğim baska birşey varsa yazın bana. Zor bir süreç ama geçecek üzülmeyin. Bu genetik bir aktarım canınızı sıkmayın hastalık değil. Sağlıkla büyüsün yaşadığınız en büyük zorluk bu olsun insallah
Tesekkür ederimOfff çok zor. Temelinden değişmesi gereken bi yemek alışkanlıgı. Allah yardımcın olsun
TesekkürlerSut sevmeyen biri olarak sunu soyleyebilirim ki bence hic kisitlayici degilKekti, borekti gibi besin degeri pek olmayan yiyecekleri yemesen de olur konu sahibesi. Yok yerim dersen de:) bitkisel bazli olan alternatifleri var, kek mesela kendin yapip bitki bazli sut kullanabilirsin soya sutu ya da hindistan cevizi sutu gibi. ben vegan degilim ama sut-sevmez oldugum icin evime sut almiyorum, bitkiz bazli sut aliyorum genelde tadlari gayet guzel. Peynir ve yogurt ben de seviyorum, o konuda maalesef bir yorumum yok yalnizca doktora danisip kalsiyum takviyesi kullan derim. Onun disinda Youtube'da cok sayida bitkiz bazli0vegan beslenme tarifi ve kanali var, orda cok sayida sutsuz tarif var tadlari da gayet iyi oluyor bir bak diyorum
Tesekkür ederimEtte yemeyeceksin, yumurta, tavuk, kuruyemiş,domates.
Önce tertemiz besleneceksin. Kendi yaptığın ekmek zeytin salatalık yeşillik tarzımda kahvaltı. Sonra sebze ve zeytinyağı ile yapılmış yemek, bulgur pirinç pilavı. Meyve türleri. Bebeğin şikayetleri azalınca yavaş yavaş eklemeler yapacaksın. Belki sütten başka alerjilerde vardır. Çünkü yenidoğanlarda alerji testleri doğru sonuç vermeyebilir.
Benim bebeğimin kuruyemişe alerjisi olduğu anlaşıldı benim diyetimle. 1 yaşından sonra bütün alerjiler geçti çok şükür
Merhaba, benim bebeğimde 28 haftalık prematüre doğdu. 4 kere NEK hastalığına yakalandı. İlk 2’si şüpheli 2’si kesin tanı. Şu an 37 haftalık ve yoğun bakımda tedavi görüyor. Doktorlar tekrarlama nedenini bulabilmek için milyonda bir ihtimalde olsa alerjiler üzerinde duralım dediler. Belki alerji NEK’i tetikliyordur diye. Süt ve süt ürünlerine karşı alerjisi olabilir diye beni diyete soktular. Yumurta, kuruyemiş, kabuklu deniz ürünleri ve dana eti yemem de yasak şu an. Şimdi ufak ufak Neocate mama ile beslemeye başladılar. Sizin tanınız nasıl kondu acaba? Belirtileriniz neydi?Yeni doğan bebeğimde süt alerjisi olduğunu öğrendim çok üzüldüm zorlu bir süreç bebeği süt alerjisi olan anneler bilgi verirmisiniz nasıl bir yol izlediniz iyileştinizmi beslenmenizde neler yediniz sadece süt yoğurt peynir yememekle olmuyor süt tozu peynir tereyağı olmayan yiyecekler okadar kısıtlıyorki inş çok zorlanmam ben ve tüm bebeği alerjisi olan anneler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?