• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Kıyafetleri, Bebek Eşyaları yeni dogan bebeklere alinmasi gerekenler listesi anneler yardim

askrhpozitif

Nirvana
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2013
24.362
92.109
798
İstanbul
Kizlar yeni doğan bi bebek için neler alinmali ,neler öncelikli olmali yani ilk hamileliğin ve çok acemiyim yardim edin llutfen

BEBEĞİM İÇİN LAZIM OLANLARIN LİSTESİ

1-
hastane çıkışı seti (10'lu)
2-zıbın
3-sırt ve ağız bezi
4-corap eldiven
5- yenidogan seti (sebamed,nivea,unibaby)
6-Dr.browns gaz önleyici biberon
7- tulum
8-battaniye
9-anne cantasi ve alt açma minderi
10-portbebe
11-burun temizleyici
12- ateş ölçer
13- babysiter
14-camasir deterjani(dalan roxy)
15- İslak mendil (unibaby)
16- bebek bezi
17-

Son düzenleme:
Anne değilim ama onerecegim şey çok kıyafet almayın zaten hediye geliyor bi de çabuk büyüyor :)
Allah sağlıkla kucaginiza almayı nasip etsin :)

zıbınlar alın her ay için bol bol en çok onlar kullanıyor alttan çıtçıtlı
kafanın rahat girmesi için yandan çıtçıtlı olursa en güzeli
birde ayaklı patikli paltalonlar çok kullanıyor arkadaşım
burun temizleyici, ateş ölçer kulaktan onu al

Kizlar yeni doğan bi bebek için neler alinmali ,neler öncelikli olmali yani ilk hamileliğin ve çok acemiyim yardim edin llutfen

yeni doğan takımları var öncelikle onu almalısın
bebek bezi bibreon battaniye beşik
...
oooo
ne kadar çok şey lazım gerçekten
bebklere uygun çamaşır deterjanı(genaüllü)
ıslak mendil
pudra bebek yağı
patik alt ve üst yedek kyafetler

efsax cnm sana ufak bir liste yapayım :)

hastane çıkışı al 2 tane 10 lu olanlardan bir-iki ay kullanılıyor
zıbın atlet al. ben kolsuz almıştım ve üstelik kış bebeğiydi. bebekleri çok sıkı giydireye gerek yok.
çorap al bol bol
eldiven olmazsa olmaz10 lu bezler var bebek mağazalarında sırtına koyarsın ağız mendili yaparsın çok işine yarar
portbebe al. bana gereksiz gelmişti ama acayip işime yaradı bebeğim hiç hasta olmadı kulakları başı falan ep sıcak kaldı.
tulum 2-3 tane al. duruma göre ihtiyaç olursa alırsın.
battaniye 2 tane çok kullanışlı oluyor yaz kış..
ikili pijamalardan al. ama pijamanın altı ayaklı olunca çok kullanışlı olmuyor. benim fındık ayağını çekerdi ir tanee iki bacağını sokardı :)

biberon inş gerek kalmaz bol bol sütün olur ama dr. browns gaz önleyici olan var çok kullanışlı. hem delikleri çok az olduğundan memeyi bırakmaz.

anne antası al bir yere giderken çok işe yarıyor.

at açma minderi 1 tane al. günlük kullan at alma.

örgü yelek 2 tane falan yeterli bence.

banyo için şampuan ve pişik kemi sebamed çok iyi bence. çamaşırları için dalan roxy tavsiye der. makine için olanı al elde yıkama değil. sanırım bebek deterjanları içinde en güzel kokanı bu.

ıslak mendil ilk zamanlar unibaby al. saf su ve pamuk içinde kimyasal yok.

beşiği park beşik ben önermem. beğenneler vardır elbet. ama ahşap sallanır beşik aldık park beşikden sonra çok kullanışlı oldu.

şimdilik bu kadar yeterli gibi.

dogumun ne zamana geliyor o çok önemli
kışa geliyorsa uzun pamuklu giysiler tercih et

Sizin için;

1. Uzun kanatlı kadın pedi
  2. Topuksuz ve ıslanmayan patikle de giyebileceğiniz terlik.
  3. İç çamaşırı (emzirme sutyeni ya da eğer bulabilirseniz emzirme atleti ve birkaç külot. Külotlarınızın lahosa külotu olması ve dikişlerinize dokunmaması gerekiyor )
  4. Elbise şeklinde penye gecelik(doğumdan sonra aşırı terleme başlayacak çok kalın olmamasını tavsiye ederim)
  5. Lahosa takımı. Pantolonlu ve penye. İlk günden sonra elbise ile rahat edemeyebilirsiniz. Pantolonlu penye takımlar çok daha rahat oluyor.
  6. Sabahlık. Doğumdan sonra yürümeye çıkmanız gerekecek gaz çıkartmanız için hastane içerisinde de yürüyeceksiniz. Kanamanız olacağı için durumu riske atmamak gerek üzerinize sabahlığı geçiriverirsiniz. Ayrıca hastaneden çıkarken de sabahlığı üzerinize giymeniz gerekecek.
  7. Patik ve çorap. Çok terleyeceksiniz ama ayaklarınız buz kesecek çorap ve patik isteyeceksiniz.
  8. El yüz havlusu.
  9. Çarşaf takımı. Havlulu takımları öneririm aşırı terleyeceğiniz için terinizi emmesi iyi olacaktır. Terden boynunuzun tutulmaması için yastığınıza havlu koymanız da aynı işi görür.
  10. Hastanenizde olmama ihtimali varsa temizlik malzemeleri. Tuvalet kağıdı, sıvı el sabunu, diş fırçası.
  11. Tarak, toka, kırmızı kurdele, makyaj malzemesi
  12. Hastaneden çıkarken giyeceğiniz uygun kıyafet
  13. İlk hafta emzirmede göğsünüzün ucu yara olacak ona uygun krem. Eczanelerde durumu anlatırsanız uygun kremi verirler.
  14. Göğüs Pedi. Göğsünüzün daha az yara olmasını ve bebeğinizin mikrop kapmamasını sağlar.
  15. Telefon- telefon kartı, para, fotoğraf makinası (doğum fotoğrafçısı ayarlayamazsanız, hasta bakıcıya rica edip fotoğraf makinanızı verip 20-30 TL bahşişle resim çektirebilirsiniz)
Bebeğiniz için;

1. Bebeğiniz için yeni doğan takımı. Doğum sonrasında giydirmek üzere hemşirelere verilmelidir. İçine bir de çocuk bezi koyun. Yeni doğan takımında; bağcıklı zıbın, alt-üst takım, çorap, battaniye, şapka. Biz hiç şapka ve eldiven kullanmadık. Bebeğinizin elleriyle yüzünüzü tanıması için eldiven kullanmayın. Zaten yeni doğan elini yüzüne götürüp çizik açmaz. Ekstra bir takım kıyafet bulundurmanız yeterlidir. Bebeğinizin cildi çok çok hassa olacaktır bunun için sadece penye giydiriniz. Dantelli, gipürlü, naylon karışımlı kıyafetleri, battaniyeleri asla kullanmayınız.
  2. Bebeğiniz için penye yelek
  3. Kusmalar için penye mendil.
  4. Çocuk bezi. Yeni doğan bebeklerin cildi çok narin ve alerjik olabilir. Alerji yapmayacak yeni doğan bezlerinden alın.
  5. Pişik giderici krem, bebek yağı.
  6. Bir bebeğinizin hassas teni için bir de kendiniz için ıslak mendil.
  7. Bir ince penye battaniye bir de kalın battaniye koyun. Kalın battaniye özellikle çıkışta lazım olacak.
  8. Bebek banyo havlusu. Bebek bornozları 1 yaş öncesinde kullanışlı olmuyor.
Fazla fazla hepsi bu… hayırlısıyla bebeğinizi sağlıklı ve sıhhatli kucağınıza almanız dileğiyle.

Anne değilim ama onerecegim şey çok kıyafet almayın zaten hediye geliyor bi de çabuk büyüyor :)
Allah sağlıkla kucaginiza almayı nasip etsin :)
kiyafet çok almayi düşünmüyorum canm zibin citcitli badi falan alirim ancak canm diğerlerini es dost hediye gelir zatrn

zıbınlar alın her ay için bol bol en çok onlar kullanıyor alttan çıtçıtlı
kafanın rahat girmesi için yandan çıtçıtlı olursa en güzeli
birde ayaklı patikli paltalonlar çok kullanıyor arkadaşım
burun temizleyici, ateş ölçer kulaktan onu al
Çok teskler cnm Esim ateş ölçer almis şimdiden bu alnindan olculenlerden
Forumun şu kısmında belki daha faydalı bilgiler bulabilirsiniz:

http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?forums/dogum-ve-sonrasi.502/
TSK ederim cnm

yeni doğan takımları var öncelikle onu almalısın
bebek bezi bibreon battaniye beşik
...
oooo
ne kadar çok şey lazım gerçekten
bebklere uygun çamaşır deterjanı(genaüllü)
ıslak mendil
pudra bebek yağı
patik alt ve üst yedek kyafetler
TSK ederim canm biberon ilk zamanlarda gerekli olur mu

efsax cnm sana ufak bir liste yapayım :)

hastane çıkışı al 2 tane 10 lu olanlardan bir-iki ay kullanılıyor
zıbın atlet al. ben kolsuz almıştım ve üstelik kış bebeğiydi. bebekleri çok sıkı giydireye gerek yok.
çorap al bol bol
eldiven olmazsa olmaz10 lu bezler var bebek mağazalarında sırtına koyarsın ağız mendili yaparsın çok işine yarar
portbebe al. bana gereksiz gelmişti ama acayip işime yaradı bebeğim hiç hasta olmadı kulakları başı falan ep sıcak kaldı.
tulum 2-3 tane al. duruma göre ihtiyaç olursa alırsın.
battaniye 2 tane çok kullanışlı oluyor yaz kış..
ikili pijamalardan al. ama pijamanın altı ayaklı olunca çok kullanışlı olmuyor. benim fındık ayağını çekerdi ir tanee iki bacağını sokardı :)

biberon inş gerek kalmaz bol bol sütün olur ama dr. browns gaz önleyici olan var çok kullanışlı. hem delikleri çok az olduğundan memeyi bırakmaz.

anne antası al bir yere giderken çok işe yarıyor.

at açma minderi 1 tane al. günlük kullan at alma.

örgü yelek 2 tane falan yeterli bence.

banyo için şampuan ve pişik kemi sebamed çok iyi bence. çamaşırları için dalan roxy tavsiye der. makine için olanı al elde yıkama değil. sanırım bebek deterjanları içinde en güzel kokanı bu.

ıslak mendil ilk zamanlar unibaby al. saf su ve pamuk içinde kimyasal yok.

beşiği park beşik ben önermem. beğenneler vardır elbet. ama ahşap sallanır beşik aldık park beşikden sonra çok kullanışlı oldu.

şimdilik bu kadar yeterli gibi.
Oyyy kuzum çok sagol çok faydali şeyler yazmissin beşik almayacagim gorumcemin ahşap beşiği var onu alip kullanicam inşallah birban önce tamamlasam diyorum alabilecekleri mi alsam netten mi alsam acaba diyorum

Oyyy kuzum çok sagol çok faydali şeyler yazmissin beşik almayacagim gorumcemin ahşap beşiği var onu alip kullanicam inşallah birban önce tamamlasam diyorum alabilecekleri mi alsam netten mi alsam acaba diyorum

Tabi alabilirsin kuzum netten.
mesela biberonu netten alabilirsin inş reklama girmez :) n11 den almıştım ben.
sonra hastane çıkışı yine netten alabilirsin. sebamed ürünlerinide netten al.
bebek pijamaları lcw den al. hem ucuz hemde kullanışlı. zaten 3 ay da bir yeni almak zorundasın.
atletleri dükkanlardan al çok uygun. 3 lira falan.
bak ben çalışırken eşime alalım alalım dedim. daha erken dedi hep.
ben de öğle araları harçlıklarımla ufak ufak almaya başladım. inan son anda zor yetiştirdik :)
bence her hafta birkaç şeyi aradan çıkar.
ben hastane çıkışıyla başlamıştım.
sonra battaniye, biberon. sonra atletler diye. baktım tıkır tıkır bitiyor alışveriş :)
çok abartma. ve sadece 0-3 aylık çalış :)
çünkü hem hediye geliyor hem de bebeğinin gelişimine uygun kullanışına uygun zamanla kararların oturuyor. ona göre alırsın cnm..

kendin içinde en önemli şey
1 gecelik 1 pijama
terlik
iç çamaşırı - çorap, tarak, tuvalet kağıdı.

inan bundan fazlasını kullanmamıştım. o uzun listeleri yaptığıma pişman oldum hep kalabalık kaldı başıma :)

ha beşik işi de 10 numara olmuş :) güzel sağlıklı günlerde kullansın miniğin inş cnm..

Bi yandan bi liste olustursam iyi olucak

ha cnm mesela ben ilk birkaç gün oğlumu emzirdim çocuk uyumuyor. gece çığlık çığlığa ağlıyor. kv dediki aç bu çocuk hemen mama aldı geldi eşim eczaneden içirdik mis gibi uyudu meğer sütüm yokmuş..
o yüzden biberon olsun ama inş gerek kalmaz. dr. browns her yerde yok. onun için al diyorum. çünkü gerçekten özel bir biberon. ca değil. plastik gibi de değil. hani normal biberonlardan lıkır lıkır süt geldiği için memeyi bırakıyormuş sıpalar. ama bundan anne memesindeki gibi geliyor. aklında olsun cnm..
oğlum 11 aylık hem mama alıyor hem meme. memeye aşık maşallah :) bunu biberona bağlıyorum ben..

Tabi alabilirsin kuzum netten.
mesela biberonu netten alabilirsin inş reklama girmez :) n11 den almıştım ben.
sonra hastane çıkışı yine netten alabilirsin. sebamed ürünlerinide netten al.
bebek pijamaları lcw den al. hem ucuz hemde kullanışlı. zaten 3 ay da bir yeni almak zorundasın.
atletleri dükkanlardan al çok uygun. 3 lira falan.
bak ben çalışırken eşime alalım alalım dedim. daha erken dedi hep.
ben de öğle araları harçlıklarımla ufak ufak almaya başladım. inan son anda zor yetiştirdik :)
bence her hafta birkaç şeyi aradan çıkar.
ben hastane çıkışıyla başlamıştım.
sonra battaniye, biberon. sonra atletler diye. baktım tıkır tıkır bitiyor alışveriş :)
çok abartma. ve sadece 0-3 aylık çalış :)
çünkü hem hediye geliyor hem de bebeğinin gelişimine uygun kullanışına uygun zamanla kararların oturuyor. ona göre alırsın cnm..

kendin içinde en önemli şey
1 gecelik 1 pijama
terlik
iç çamaşırı - çorap, tarak, tuvalet kağıdı.

inan bundan fazlasını kullanmamıştım. o uzun listeleri yaptığıma pişman oldum hep kalabalık kaldı başıma :)

ha beşik işi de 10 numara olmuş :) güzel sağlıklı günlerde kullansın miniğin inş cnm..
çok sağol canim ya çok faydali oldu bunlar bana bende ufaktan baslayayim diyorum agirlasinca zor olur diye

çok sağol canim ya çok faydali oldu bunlar bana bende ufaktan baslayayim diyorum agirlasinca zor olur diye
sen de saol cnm. ufaktan başla. inan hem kendini daha iyi hissedersin. sonlara doğru halin de isteğin de kalmıyor.
hadi hayırlısıyla başlasın da bitsin bu güzel telaşen. aklına takılan olursa her zaman yardımcı olmaya çalışırım bilgim olursa..

ha cnm mesela ben ilk birkaç gün oğlumu emzirdim çocuk uyumuyor. gece çığlık çığlığa ağlıyor. kv dediki aç bu çocuk hemen mama aldı geldi eşim eczaneden içirdik mis gibi uyudu meğer sütüm yokmuş..
o yüzden biberon olsun ama inş gerek kalmaz. dr. browns her yerde yok. onun için al diyorum. çünkü gerçekten özel bir biberon. ca değil. plastik gibi de değil. hani normal biberonlardan lıkır lıkır süt geldiği için memeyi bırakıyormuş sıpalar. ama bundan anne memesindeki gibi geliyor. aklında olsun cnm..
oğlum 11 aylık hem mama alıyor hem meme. memeye aşık maşallah :) bunu biberona bağlıyorum ben..
yani oda var o zaman biberon aramaktansa şimdiden almak daha mantikli sağol kuzun

sen de saol cnm. ufaktan başla. inan hem kendini daha iyi hissedersin. sonlara doğru halin de isteğin de kalmıyor.
hadi hayırlısıyla başlasın da bitsin bu güzel telaşen. aklına takılan olursa her zaman yardımcı olmaya çalışırım bilgim olursa..
sağol kuzum çok TSK ederim içim çok rahatladi

Back
X