Herşeyi aşırı derecede araştırıp aldım. Bazen bu huyumu hiç sevmiyorum çünkü çok yıpratıcı olabiliyor. Bir de çok araştrıp aldığım içinde eşimde bir rahatlık söz konusu oluyor
Neyse ben tecrübelerimi yazayım, avent sağma makinesi almıştım. İçinden biberonu çıkıyor. Bir de en iyi biberon bence CAM biberon. Çünkü %0 BPA a da olsa kaynattıkça rengi bulanıklaşıyor tüm plastik biberonların. Chicco nun cam biberonuna avent in başlığını takarak kullandım çünkü avent daha az akıtıyor. Kaynatsam da hiç bir şey olmuyor cam biberona. Bence sağlık için cam alın.
Normalde kaynatırdım bebeğin herşeyini ama iş yaparken ya da bebekten sürekli ocakta unutuyordum. Geçen hafta Arzum multi robot aldm. Sterilazsyon-mama ısıtma-öğütme-donmuş gıdaları çözme-haşlama özelliği var. Sadece sterilizasyon aleti alacaktım ama bu daha karlı geldi. 109 tl. Sterilazsoyunu tavsiye etmeyenler var ama zaten her gün yapılmıyor ki, haftada bir ha kaynatmışsınız ha steril etmişsiniz bir farkı yokki. Haftada bir kez kaynatıp kaldırıyorum kutusuyla. Ben memnunum.
Emzik için de chicco yu yakından incelerseniz çok güzel old farkedeceksiniz. İlk zamanlar damaklı ve kauçuk kullanmak gerekiyor. Aventte bunlar yok. Ama kauçuk çok toz olduğu için ve chicconun kenarları dudak üstüne baskı yapıp oğluma isilik yaptığı için şimdi avente geçtik. Kapaklı olması da bir avantaj. Bir de avent alacaksanız eğer yıldız resmi-fosforlu almayın, renkli ayıcık,kirpi resmi olanlardan alın. Çünkü emzik yapısı daha güzel ben yeni fark ettim.
Başka merak ettiğiniz bir şey olursa yardımcı olmaya çalışrm.