Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bebek Beslenmesiyeni doğan bebeğin beslenme düzeni hakkında..
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
arkadaşlar ben de 8 gün önce sezeryanla doğum yaptım. 4 gün hastanede kaldık. orda çocuk doktorları ve hemşireler iki saatte bir emzir, uyuyosa da uyandır yoksa şekeri düşer beyni etkilenir dediler. şimdi evdeyiz. bebeğim özellikle banyodan sonra 4 saat bile uyuyo. uykusundan uyandırıp emzirmeye çalışınca da huzursuz oluyo. sizin emzirme-uyku düzeniniz nasıl?
cnm ben 40 gün 2 saate bir uyandırdım mutlaka çünkü sarılığımız vardı ve çok uyuyordu daha sonra gece uykumuz düzene girdi.akşam 9 da emiyor ve uyuyor 3 te ben o uyanmasada saati kurup uyanıyorum emziriyorum dr 6 saatten önce uyandırma dedi.ilk zaman lar hem çok mininkti kızım hem sarılığı vardı.toplu tombiş olsaydı sarılığımızzda olmasaydı 3 hatta 4 saat bekleyebilirdim.
Doğru söylemişler bebek uyurken bazen acıktığını unutur ve şekeri düşer bunun farkına varmaz o yüzden yeni doğan bebekleri 2 saatte bir emzirmek gerekir.
ilk zamanlar bende 2 saatte bir uyandırıp emziriyordum zaten hemen geri uyuyordu. sarılığımız 25 gün sürdü yaklaşık ondan sonra kendi düzenini kurdu zaten ne zaman isterse o zaman doyuruyorum. ama ilk zamanlar bebeğin ağlamasını beklemeden doyurmak gerek bence.
Benim oğlum da 1 aylık oldu şükür, ilk zamanlar 2 saatte bir uyandırıp, hatta saat kurup emzirdim sarılık riski için, ki 1 gece kaldık hastanede sarılık yüzünden.Saat kurduk 3-4 gün çünkü uyanmıyordu aynen sizinki gibi huzursuz oluyordu emzirince ama mecburen uyandırıyordum.Son 2 gündür canı ne zaman isterse o zaman emmek istiyor aslında 2 saatte bir emzirmek ve emzirdikten sonra dik tutmak en doğrusu diye biliyorum gaz problemi açısından.
benim bebeğim de 40 günlük oldu.. sarılığımız olmadı çok şükür ama ben ilk 15 gün 2 saatte bir emzirdim ama artık ne zaman isterse o zaman veriyorum zaten 4 saati geçmiyor
kızım şuan 3 aylık.ilk doğduğunda sarılık riski vardı 2 saatte bir emziriyordum.doktoru 3saatten fazla uyursa mutlaka kadırıp emzir demişti.bence 1 aylık olana kadar gündüzleri 2 saate bir geceleri 3 saati geçmeyecek şekilde emzir.sonra zaten bebek kendi düzenini oluşturuyor.
12 günlük bir bebeğim var. Kendi sütümün yetmediğini düşünerek mama da veriyorum. Çünkü memeden ayrılınca hala aranıyor ben de doymadığını düşünüyorum. Göğüslerimi pompayla sağdığımda da biberonun dibini ancak kaplıyor ama pompam manuel yani elle sağılan pompalardan lansinoh marka. güzel çekemiyor da olabilir. Sizin sütünüz ne kadar ve yani kaç ml bebeğinize her öğün kaç ml anne sütü veriyorsunuz bebeğiniz doyuyor mu?
Yeni doğan bebekler günde kaç ml anne sütü almalı??
Bizim sarılığımız vardı o yüzden çok derin uyuyordu çok zor uyandırıyordum emzirmek için ve uykurken kesinlikle ağzını açmıyordu. Beslemek için 2 saati kesinlikle geçirmeyin.
12 günlük bir bebeğim var. Kendi sütümün yetmediğini düşünerek mama da veriyorum. Çünkü memeden ayrılınca hala aranıyor ben de doymadığını düşünüyorum. Göğüslerimi pompayla sağdığımda da biberonun dibini ancak kaplıyor ama pompam manuel yani elle sağılan pompalardan lansinoh marka. güzel çekemiyor da olabilir. Sizin sütünüz ne kadar ve yani kaç ml bebeğinize her öğün kaç ml anne sütü veriyorsunuz bebeğiniz doyuyor mu?
Yeni doğan bebekler günde kaç ml anne sütü almalı??
bende seninle aynı durumdayım bebeğim 4 günlükken hastaneye yattı ateşi yükseldi sütüm yetmediği için orda elektrikli makina ile sağdım ama dediğin gibi az çıktı üstüne mama verdiler hastanede eve çıktık özel bi dr buldum ve durumu anlattım kesinlikle çocuk aranıyorsa doymamıştır ve mama vereceksin dedi o ne zaman doyduğunu bilir kafasını çevirene kadar vereceksin dedi..şimdi 25 günlük olduk moralim bazen bozuluyor niye sütüm yetmiyor diye bazen direniyorum vermemek için emzirip emzirip duruyorum 5 saati aştığı zaman deliriyor sanki kıyamıyorum doktorumun dediği gibi sağlıklı mı sağlıklı eli ayağı düzgün şükür .onun için kendimi rahatlatıyorum ve sütüm artması için uğraşıyorum ama şimdilik gelişme yok sadece sabahları doyuyor çünkü gece uyurken göğüslerim çok fazla doluyor ve akıyor gece emzirdiğim halde dolu dolu oluyor sabah ama hemen boşaltıyor sonra gündüz dolmuyor sanki göğüslerim..
Ben de her an dua ediyorum sütüm artsın diye. Sürekli tahin helvası, kayısı hoşafı, bol bol su içiyorum ama az az az işte. oğlum 1 saat emiyor ama doymuyor. Nolur benim de sütüm artsa ya nolur :2:
bebeğim 23 günlük oldu. ilk zaman hafif sarılığı vardı. sanırım ondan fazla uyuyordu. ama artık tamamen iyileşti. geceleri 2buçuk saatte bir uyanıp emmek istiyor. gündüzse işimiz biraz daha zor. çünkü fazla uyumuyor ve uyanıkken 15-20 dakkada bir emmek istiyor. göğüs uçlarım iyice tahriş oldu. hele bi kaç gün önce sütüm yetmedi gibi geldi. az daha mama verecektim. sonra biraz araştırdım eğer kakasını yapıyorsa doyuyor demekmiş. kilo artışı da iyi sanırım. çünkü ağırlaştı tosunum